Hem
 

         

Herrseniorerna i Tornspelen


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Herrseniorerna i Tornspelen
2009-12-13 08:48
Text: Andresa Håkansson
Idag bevakar hemsidan Torns IF:s båda herrseniorlag i Tornspelen. Efter varje match publicerar vi en kort sammanfattning.

Samtliga resultat och tabeller uppdateras löpande. Dessa finns via följande länk:

Tornspelen

Final, 16.45, Torns IF 1 - Kvarnby IK 1, 5-3

Torn är, mig veterligen för första gången, segrare i Tornspelens seniorklass.

Finalen mot Kvarnby IK 1 blev betydligt mer spännande än när lagen möttes redan i gruppspelet.

Efter en avvaktande inledning där Torn hade stort bollinnehav så inträffade en viktig situation i den sjätte minuten när ett lobb skott från Torn var på väg i mål när Kvarnbymålvakten fick upp en hand och räddade bollen utanför straffområdet. Resultatet blev frispark för Torn samt målchansutvisning.

Torn lyckades förvisso inte göra mål på den efterföljande frisparken, men under utvisningsperioden på två minuter blev det två mål för Torn. Målvakten Erik Rönningberg kunde göra sitt första mål för dagen efter sex minuters spel och knappa minuten senare kunde Viktor göra 2-0, framspelad av Martin Larsson.

I den nionde minuten spelade Sammy fram Viktor som kunde göra 3-0 till Torn. Minuten senare reducerade dock Kvarnby till 3-1.

I den elfte minuten bjöd Sammy hemmapubliken på en riktig delikatess när han avslutade med ett klackmål på ett friläge. 4-1 till Torn och matchen borde ha varit avgjord.

Torn slappnade dock av och Kvarnby kunde omedelbart göra 4-2 och minuten senare även 4-3. Kvarnby hade nu närkontakt och i den sista minuten hade man ett jätteläge att kvittera efter att Torn förlorat bollen på egen planhalva. Erik i målet klarade dock situationen och Torn kunde gå till ett motangrepp där Markus Thulin dundrade in 5-3 i det närmaste krysset, och därmed var finalen avgjord och segern säkrad!

Semifinal, 16.00, Hardeberga BK - Torns IF 1, 1-3

Torn är klara för final efter att ha besegrat Hardeberga med 3-1. Markus Thulin kunde kasta sig framför mål och styra in 1-0 efter fem minuters spel, innan det hade Torn haft flera bra möjligheter att ta ledningen i matchen.
 
I den nionde minuten bröt Markus Thulin i eget straffområde. Flera Hardebergaspelare menade att brytningen inte var korrekt, men domaren friade och Torn kunde gå till motangrepp där Sammy spelade fram Viktor som kunde slå in 2-0 till Torn. Två minuter senare kom även 3-0 efter att Daniel spelat fram Amir som fick gott om tid på sig med öppet mål.

Hardeberga lyckades reducera i den 13:e matchminuten, men kom inte närmare än 1-3. Vi återkommer efter finalen. Finalmotståndare blir antingen Kvarnby IK 1 eller Lunds FF.

Kvartfinal, 15.30, Torns IF 1 - Kvarnby IK 2, 5-2

I kvartsfinalen kunde Torn efter en trevande inledning ta ledningen med 1-0 efter att Sammy serverat Martin Larsson öppet läge från nära håll med en mycket fin diagonal passning. Minuten senare ökade Viktor på Torns ledning då han vann bollen och fick öppet mål.

Kvarnby kom dock tillbaka. I den sjunde minuten avlossade Kvarnbymålvakten ett skott i krysset som innebar 2-1 och minuten senare kom 2-2 efter en snabb spelvändning.

Torn var nu för första gången i turneringen satt under press. Laget fick ett par bra frisparkslägen och ett av dessa utnyttjade Amir till 3-2.

Torn gjorde ytterligare två mål i samma matchminut. Daniel Thulin spelade först fram Viktor till ett mål och därefter Amir som kunde fastställa slutresultatet till 5-2.

I semifinalen väntar match mot Hardeberga BK för Torns del.

Match 6, 14.00, HF Olympia - Torns IF 1, 4-0

En match där Torn hade initiativet från start med ändå var ganska trögstartade i ett lågt tempo. Även om Torn hade övertaget under matchens första hälft, så var Olympia nära att ta ledningen på ett distansskott som gick i stolpen.

I den åttonde minuten kunde Torn ta ledningen med 1-0 efter att Sammy kunde slå en retur i mål.

Två minuter senare kunde Amir dryga ut Torns ledning.

I den 13:e minuten blev Viktor frispelad av Daniel och gjorde 3-0 och minuten efter kunde Amir styra in 4-0 från nära håll efter att Daniel spelat fram.

Ett stabilt gruppspel från Torns sida där man vann gruppen med målskillnaden 16-0. Kvartsfinalmotståndare blir antingen Lunds SK eller Kvarnby IK 2.

Match 5, 13.00, Torns IF 1 - Kvarnby IK 1, 4-0

En betydligt tätare match och högre tempo än i den första matchen. I en intensiv matchinledning tog Torn ledningen i den andra minuten. Amirs avslut tog på en Kvarnbyspelare och styrdes i mål.

I matchminut sju spelade Martin Larsson fram Amir i ett bra läge och Amir fick tid på sig att placera in 2-0 intill den högra stolpen. Nu hade Torn ganska god kontroll på matchen och spelade mycket stabilt bakåt samt hade effekttiva attacker.

I matchminut 8 kunde Daniel Thulin styra in 3-0 från nära håll efter inspel av Viktor och i den 12:e minuten fastställde Daniel slutresultatet till 4-0 efter att Markus serverat honom ett öppet läge.

Match 4, 12.00, Torns IF 1 - Näsets FF 2, 8-0

Torns IF 1 ställer idag upp med följande lag:

Erik Rönningberg (målvakt), Sammy Pergament, Markus Thulin, Amir Darban Khales, Viktor Edsheim, Daniel Thulin, Martin Larsson.

Torns IF 1 vann komfortabelt sin första match mot Näsets FF 2. Torn tog greppet om matchen direkt och målen började rulla in. I slutsekunden fastställde Torn slutresultatet till 8-0 efter ett vackert anfall som avslutades med att Viktor lyfte bollen till en fri Sammy som kunde slå bollen i mål på volley.

Målskyttar:
1-0, Markus Thulin (2 min)
2-0, Amir Darban Khales (3)
3-0, Viktor Edsheim (6)
4-0, Amir Darban Khales (7)
5-0, Sammy Pergament (8)
6-0, Daniel Thulin (11)
7-0, Markus Thulin (11)
8-0, Sammy Pergament (14)


Match 3, 11.45, Torns IF 2 - Billeberga GIF, 2-4


Torns IF drabbades dessvärre av en liten kollaps i sin sista gruppspelsmatch för dagen. Redan i matchens första minut tog Torn ledningen med 1-0 och minuten efter gjorde Jonatan 2-0 efter att Martin Kindberg spelat fram.

Kort därefter hade Torn också bud på 3-0, men istället tappade man sitt klara grepp om matchen och började släppa in mål. 2-1 kom i minut 4 och 2-2 i minut 8.

I den näst sista minuten kunde Billeberga ta ledningen med 2-3, Torn var i detta skede fortfarande på slutspelsplats tack vare målskillnad, men i slutsekunderna kunde Billeberga fastställa slutresultatet till 2-4 och därmed förlorade Torn den täta kampen om en andraplats i gruppen som gav en plats i slutspelet. 

Match 2, 10.45, Näsets FF 1 - Torns IF 2, 2-1

I dagens andra match var inte Torn med riktigt från start. Näset tog ledningen med 1-0 efter en minut och utökade sin ledning till 2-0 i den fjärde minuten.

Andra halvan av matchen var det en annan intensitit i Torns spel och man tryckte på ordentligt för att få in en reducering. Reduceringen kom drygt två minuter från slutet när Jacob efter rejäl press kunde nicka in 2-1 från nära håll. Dessvärre lyckades inte Torn forcera in ytterligare ett mål i slutet och Näset kunde vinna matchen med 2-1.

Match 1, 09.30, IF Lödde 2 - Torns IF 2, 1-2

Torns IF 2 ställer upp med följande lag idag:

Martin Kindberg (målvakt), Joel Borg, Olof Andåker, Jonatan Borg, Peter Persson, Jacob Strindlöv, André Sandstedt, Niklas Ekberg, Carl Jönsson.

I den femte minuten gav André Torn ledningen efter att fått läge mot öppet mål.

Lödde kvitterade dock omedelbert direkt efter då en styrning ställde Martin Kindberg i målet och bollen rullade retfullt enkelt in mitt i målet.

Annars var det en match med relativt få målchanser. Torn hade mycket boll, men samtidigt gav detta luckor bakåt. Vid ett par tillfällen.

Torn lyckades återta ledningen med en knapp minut kvar att spela. Joel Borg slog till efter en krossboll på offensiv planhalva och kunde skjuta in 2-1 intill den högra stolpen.

Viss dramatik uppstod i slutet då Lödde slog bollen i mål efter slutsignalen, det verkade som om en av domarna ville godkänna målet, men så blev inte fallet och Torn vann sin första match med 2-1.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta