Hem
 

         

Dubbla avancemang för herrseniorerna
Jimmi Johansson slår till och gör 5-3 mot Trollenäs, ett mål som definitivt säkrade slutspelsplatsen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Dubbla avancemang för herrseniorerna
2009-12-26 14:13
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Artikeln är uppdaterad 26/12 klockan 17.00 med en sammanfattning av Skånecupens gruppspel längst ner på sidan.

Idag spelade Torns IF:s seniortrupp dubbla turneringar och dessutom avancerat till vidare spel i båda.

                                 

Eslövsturneringen

Torns IF – Harrie Kävlinge FF 1, 1-0

 

I Eslövsturneringen på morgonen/förmiddag ställde Torn upp med ett lag som till större delen bestod av de yngre spelarna i truppen, kompletterat med nya målvakten Magnus Jönsson som gjorde sina första matcher för Torn samt den förre skyttekungen Jimmi Johansson som var tillbaka i Torntröjan i ett av sina numera ganska sällsynta inhopp.

 

Första matchen för dagen spelade Torn mot Harrie/Kävlinge FF 1. Motståndarlaget ställde upp med två gamla Tornbekantingar i truppen i form av Magnus ”Mange Målare” Olsson och Marcus Prahl. Samtidigt kommer Torns nye målvakt Magnus från just Harrie/Kävlinge.

 

Morgonmatchen mot Harrie/Kävlinge blev en ganska typisk första match i en turnering där det inte var något bländande spel och där det var lite nervöst på många fötter. Torn kunde i den sjätte minuten ta ledningen i matchen. Målet tillkom efter att Jonatan Borg vunnit boll på offensiv planhalva när målvakten var långt ute, och ynglingen Jonatan bjöd på en kylig och väl avvägd lobb som gav Torn ledningen i matchen.

 

Mot slutet av matchen uppträdde Torn onödigt nervöst och det höll på att straffa sig. Ett par riktigt bra räddningar från Magnus i målet samt ett par räddningar även av utespelarna framför mållinjen gjorde att Torn klarade sig undan trots att Harrie/Kävlinge var nära en kvittering i slutskedet där man fick ett par frisparkar i riktigt bra lägen.

 

Torns IF – Sösdala IF, 0-1

 

I den andra matchen var inte Torn tillräckligt på hugget för att få med sig poäng. Det saknades det lilla extra och Sösdala ville lite mer och skapade lite mer.

 

Matchen såg dock ändå länge ut att sluta mållös, men i den näst sista minuten fick Sösdala en frispark i bra läge som man i Tonrlägret tyckte var ganska lättvinnlig. Den efterföljande frisparken var mycket bra slagen och dundrades i mål via den bortre stolpen och Sösdala kunde vinna matchen med 1-0.

 

Torns IF – Uppåkra IF 2, 3-0

 

Uppåkra hade liksom Torn även ett lag i Skånecupen idag. Uppåkra inledde gruppspelet i Eslövsturneringen med två stabila 2-0-segrar och ledde gruppen efter två omgångar och för Torns del gällde det att besegra Uppåkra för att fortfarande vara med och slåss om en plats i slutspelet.

 

Mot Uppåkra fick Torn verkligen det mesta att stämma och man kunde ta ledningen i den femte minuten efter en bra prestation av Joel Borg. Torn fortsatte att spela bra och alla tog sitt ansvar i den här matchen. Martin Kindberg slog till i den tionde minuten och gav Torn ytterligare arbetsro när han utnyttjade ett läge från högerkanten och drygade ut Torns ledning till 2-0.

 

I slutminuten var väl segern förvisso redan säkrat, men segermarginalen drygades ut ytterligare när Carl Jönsson utnyttjade ett läge och fastställde slutresultatet till 3-0. Efter dagens klart bästa insats från Torn.

 

Torns IF – Trollenäs IF 2, 5-3

 

I dagens sista match spelade Torn mot Trollenäs som inte hade någon rimlig chans att kunna nå slutspelet. Efter tre omgångar hade Torn ett utmärkt utgångsläge. Torn ledde gruppen med sina 6 poäng och bäst målskillnad och eftersom den övriga lagen på 6 poäng, Uppåkra och Sösdala, skulle mötas i sista omgången så räckte det med ett oavgjort resultat för att säkra sämst en andraplats i gruppen och därmed en plats i slutspelet. Torns unga lag har dock slarvat bort liknande lägen flera gånger tidigare, senast i Tornspelen, så det infann sig en viss nervositet före avspark.

 

Torn inledde också matchen svagt. I den andra matchminut kunde Trollenäs ta ledningen med 1-0 och halvvägs in i matchen kunde de också utöka sin ledning till 2-0 efter att Torn inte kommit igång inledningsvis i matchen.

 

Torn kunde dock snabbt reducera till 1-2 efter att Joel Borg stressat fram ett misstag hos Trollenäs och utnyttjat den möjlighet som uppstod. Kort därefter kunde dock Trollenäs återta sin tvåmålsledning efter att ett distansskott smitit in lite väl enkelt nere vid den vänstra stolpen.

 

Nu återstod det fem minuter av matchen och Torn behövde åtminstone hämta upp tvåmålsunderläget till ett oavgjort resultat. I den tionde minuter fick Torn ökat hopp efter att Jonatan halvliggande efter flera försök lyckades trycka in ett ”viljemål” som innebar 2-3.

 

Magnus Jönsson var strålande i mål under nästan hela gruppspelet, men 1-3-målet var en liten miss från hans sida då skottet inte såg otagbart ut. Han kunde dock revanschera sig för detta ett par minuter senare när han dundrade in 3-3 på ett utmärkt distansskott och med tre minuter kvar att spela så hade Torn ett resultat som skulle garantera en slutspelsplats.

 

Torn nöjde sig dock inte med detta. I matchens näst sista minut hittade Jonatan rätt med frispark och gav Torn ledningen med 4-3 och i slutminut plockade Jimmi Johansson fram sin rutin och spikade in den sista spiken i slutspelskistan när han fastställde slutresultatet till 5-3.

Torn försvarar sig i slutsekunderna av den sista gruppspelsmatchen mot Trollenäs

 

Trots detta räckte det inte till gruppseger. I den avgörande matchen om den andra slutspelsmatchen som spelades mellan Sösdala och Uppåkra låg lagen helt lika inför matchen och något av lagen var tvungna att vinna med minst fyra måls marginal för att besegra Torn. Efter att matchen länge stod och vägde så kunde Sösdala genom några snabba mål på slutet gå ifrån och vinna med just fyra måls marginal, vilket innebär att de snuvade Torn på gruppsegern med minsta möjliga marginal.

 

Truppen i Eslöv: Magnus Jönsson (målvakt), Martin Kindberg, Jonatan Borg, Jimmi Johansson, Carl Jönsson, Martin Sonesson, Joel Borg.

 

Söndagens den 3 januari klockan 12.15 är det dags för första slutspelsmatchen för Torns del. Motståndare då är Harrie/Kävlinge FF 2.

 

Skånecupen

 

Hemsidan fanns inte på plats i Malmö idag och har inte heller lyckats nå tränare Mikael Roos som tog hand om laget i Malmö medan det var Richard ”Kalle” Ringhov som tog hand om Eslövstruppen, utan vi får än så länge nöja oss med en officiella resultaten.

 

Torns IF – Turk Anadolu FF, 7-1

 

Segermarginalen blev precis den som Torn behövde för att ha råd att spela oavgjort I den avgörande gruppfinalen mot Malmö FF.

 

Torns IF – Malmö FF, 3-3

 

Resultatet innebar att Torn avancerade till slutspel med knapp marginal, medan arrangörsföreningen Malmö FF slogs ut redan i gruppspelet.

 

Åttondelsfinal: Torns IF – Rydsgårds AIF, 6-1

 

Ett resultat som tyder på att det här blev en ganska komfortabel seger.

 

Måndagen den 4 januari klockan 18.45 väntar kvartsfinal mot ett välbekant lag, nämligen Uppåkra IF.

Uppdatering: Sammanfattning av Skånecupen

Vi har nu lyckats få en pratstund med Torntränaren Micke Roos och baserat på det samtalet kommer här en sammanfattning av dagens matcher i Skånecupen.

Laget i skånecupen var till stor del detsamma som i Tornspelen, men med två ändringar. Viktor Edsheim och Martin Larsson var inte tillgängliga denna gång, istället ersatte André Sandstedt och ett nyförvärv som vi inte tidigare har presenterat här på hemsidan, Givi Kokaia. Givi har tidigare representerat Lunds BK, men kommer senast från Åkarps IF. Han kommer dock inte att vara tillgänglig för Torn i någon större utsträckning under nästa säsong på grund av utlandsstudier.

Detta ger förljande laguppställning för Torn i dagens spel i Skånecupen:

Erik Rönningberg (målvakt), Markus Thulin, Daniel Thulin, André Sandstedt, Givi Kokaia, Sammy Pergament, Amir Darban Khales.

I den första gruppspelsmatchen mot Turk Anadolu FF var det klasskillnad precis som resultatet visar. Efter några tröga inledningsminuter började målen rulla in med jämna mellanrum. Torn gick upp till 6-0 innan Turk Anadolu kunde göra sitt reduceringsmål men någon minut före slutsignalen gjorde Torn 7-1 vilket innebar att man hade säkrat fördelen av att vinna gruppen vid ett oavgjort resultat mot Malmö FF, något som skulle visa sig bli avgörande.

I den andra och sista gruppspelsmatchen ställdes alltså Torn mot arrangörsklubben Malmö FF som kom till spel med ett ungt och lovande lag. I den här matchen var fortsatta spel i turneringen hotat då Malmö FF hade ledningen med 3-1 cirka två och en halv minut från slutet. Då kunde dock Daniel Thulin göra sitt andra mål i matchen och med halvminuten kvar att spela kunde han även göra sitt tredje mål som innebar 3-3 och säkrat avancemang för Torn. Daniel, som under junioråldern lämnade Torn för spel i just Malmö FF, fick alltså bli matchhjälte mot sina gamla klubbkamrater.

Kvartsfinalen mot Rydsgård slutade 6-1 till Torn och det var enligt rapporterna också klasskillnad spelmässigt. Torn satte press på Rydsgård och detta resulterade vid 3-4 tillfällen att man kunde vinna boll och göra mål.

Torn är därmed kvartfinalklara och i kvartfinalen möter man Uppåkra IF, en motståndare man har stött på ofta de senaste åren i samband med inomhusturneringar.

Mikael Roos tyckte att laget gjorde en bra insats idag, men betonade samtidigt att det finns mer att ta av och att man idag gjorde lite för många småfel ute på planen.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta