Hem
 

         

Full pott för Herrseniorerna i Askecupen
Segerlaget i Askecupen för herrseniorer 2009

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Full pott för Herrseniorerna i Askecupen
2009-12-31 00:30
Text: Andreas Håkansson
Bild: Simon Strand/A. Håkansson

Det blev full pott för Torns herrlag i Askecupen i Hörby ikväll. Efter en trög inledning så kom Torn igång allt bättre och det blev full utdelning i form av idel segrar och Torn tog med sig såväl prispengarna som de individuella spelarpriserna hem till Stångby.

 

Turneringen spelades som en serie med sex lag. Nedan följer en sammanfattning av Torns samtliga matcher. Torn ställde ikväll upp med följande spelartrupp.

 

Målvakt: Martin Kindberg

Försvarare: Joel Borg, Jonatan Borg, André Sandstedt

Anfallare: Daniel Thulin, Martin Sonesson, Amir Darban Khales, Givi Kokaia

 

Torns IF – Svensköps IF, 4-2

 

Torn var här bortalag mot en ny bekantskap som motståndare. Svensköps kom liksom Torn till spel i orange dräkter och Torn fick för första gången på ett antal år spela iklädda västar.

 

Torn brukar ofta vara trögstartade och dagens första match var inget undantag. Medan Tornarna halkade omkring på det hala golvet kunde Svensköp ta ledningen med 2-0 efter mål i den fjärde respektive sjätte minuten.

 

Torn kunde dock snabbt reducera efter att André placerat in 1-2 högt efter en öppnande passning från Amir. Därefter tog Torn över allt mer, men Svensköp höll ledningen tills det återstod drygt tre minuter av matchen. Då gjorde Torn tre mål inom loppet av drygt två minuter och vände matchen till seger efter mål av André (Daniel assist), Givi (Jonatan) samt André (Givi) ännu en gång. Torn vann med 4-2 utan att imponera och hade skaffat sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen och redan efter en omgång av turneringen har Torn i en knapp ledning.

 

Torns IF – Löberöds IF, 4-0

 

Redan i den första matchminuten kunde Amir trycka bollen i mål, men ett oenigt domarpar underkände målet efter en svårbedömd situation. Istället fick Torn vänta till den tredje minuten innan ledningsmålet kom genom Givi efter att Jonatan spelat fram.

 

Efter ett riktigt mönsteranfall kunde därefter Amir rulla in 2-0 från nära håll, den som slog den sista passning den här gången var André.

 

Löberöd hade en tung kväll med idel förluster och man aldrig riktigt nära att hota Torn i den här matchen. Daniel gjorde 3-0 i den tionde minuten, assisterad av André och målskyttet avslutades av Amir som kunde göra 4-0 i matchens slutskede efter att Daniel spelat fram.

 

Efter två omgångar var det två lag på full poäng, Torn och Askeröd. Torn var dock i ledning tack vare bättre målskillnad.

 

Torns IF – Hörby FF, 5-2

 

Målskyttet i den här matchen inleddes i den andra minuten av Amir (assist Daniel). Ett par minuter senare kunde dock Hörby kvittera, men Torn replikerade snabbt genom Daniel och den här gången agerade Amir istället framspelare, 2-1.

 

Kort därefter, halvvägs in i matchen, vann Jonatan bollen på offensiv planhalva och kunde trycka in 3-1 till Torn som nu hade lite arbetsro.

 

Tre minuter från slutet kom 4-1 genom Givi och i slutminuten kom också 5-1 efter ett frisparksmål från Daniel. Hörby hann dock med ett reduceringsmål i slutsekunderna och slutresultatet fastställdes till 5-2.

Daniels frispark som innebar 5-1 matchen mot Hörby...

...men det riktiga segerjublet efter målet uteblev.

 

Även Askeröd vann i den här omgången, men Torn drygade ut sin ledning på målskillnad med ytterligare ett mål.

 

Torns IF – Önneköps IF, 6-1

 

I den här omgången hade Askeröd mött Löberöd och tack vare en stark avslutning av Askeröd vann man matchen med hela sex måls marginal och satte därmed press på Torn att besegra Önneköp med minst tre bollar för att behålla den totala ledningen. Den var på förhand ingen lätt uppgift mot ett Önneköp som tidigare hade pressat Askeröd in i det sista.

 

Torn gjorde dock här en av sina bästa insatser för kvällen. I den tredje minuten inledde André målskyttet, framspelad av Amir. Önneköp kunde dock kvittera tämligen omgående.

 

Torn återtog ledningen två minuter senare. Daniel var målskytt och André fick en assist. Bara ytterligare en minut senare slog Jonatan till och utökade Torns ledning till 3-1.

 

I den nionde minuten kom nästa fullträff. Det var Givi som hittade rätt bakom Önneköps målvakt och Torn hade nu den marginal som krävdes för att behålla ledningen totalt i turneringen. Torn fortsatte dock att spela en fin fotboll och Joel kunde minuten efter Givis 4-1-mål dryga ut Torns ledning till 5-1 efter att Amir serverat honom ett ypperligt läge.

 

I slutet av matchen kunde Givi fastställa slutresultatet till 6-1.

 

Torns IF – Askeröds IF, 4-2

 

Lottningen av kvällens turnering gav en ren final, trots att den avgjordes som en serie. Torn hade tack vare bättre lottning fördelen av att säkra slutsegern vid ett oavgjort resultat, men spelarna var före matchen eniga om att man skulle gå för seger.

"Finalen" mot Askeröds IF

 

Det började också riktigt bra för Torns del. I den andra minuten vann Amir bollen på egen planhalva när Askeröds målvakt var en bit ut och Amir avlossade ett mycket väl avvägt skott som gick i en båge över målvakten och in i mål, 1-0 till Torn.

 

Bara minuten senare kunde Torn utöka sin ledning. Torn fick en högerhörna som Givi slog bakåt till Torns burväktare för dagen Martin ”Kindis” Kindberg som med ett välplacerat skott utifrån kunde utöka Torns ledning till 2-0.

 

Kanske tyckte spelarna att man ville bjuda på mer spänning i finalen, jag vet inte annars hur man ska förklara hur Askeröds 2-1 kom till bara minuten efter 2-0-målet. André slog en svår bakåtpassning till Kindis i målet och Kindis var inte alls med på detta. Kindis gjorde en en antydan att han plocka plocka upp bollen i händerna, innan han insåg att detta inte skulle vara tillåtet. Istället blev det ingenting gjort och bollen rullade i mål mellan benen på Kindis.

 

Efter 2-1 målet stod matchen och vägde i några minuter innan ett bra Tornanfall resulterade i att Amir kunde göra 3-1 efter en passning från Givi. Kort efter avspark kunde Givi på egen hand utöka Torns ledning till 4-1 efter att ha vunnit bollen direkt när spelet satts igång.

 

Därefter dröjde det inte många sekunder innan vi fick se ännu ett mål. Den här gången var det Askeröd som kunde väcka lite liv i matchen på nytt genom en blixtsnabb reducering efter att man kanske slappnat av lite för tidigt i Tornlägret.

 

Torn släppte dock inte till fler baklängesmål under de fyra minuter som återstod, utan Torn kunde vinna matchen med 4-2 och därmed hela turneringen efter att man haft ledningen från den första omgången till den sista.

Tornfrispark i matchens slutskede som inte gav någon utdelning

 

Utöver detta kunde laget titulera sig mästare i den första historiska upplagan av Herrseniorklassen i Askecupen. För detta belönades man med 3 000 kronor i prispengar som Kindis fick gå fram och hämta, tätt följd att André som bistod med moraliskt stöd.

 

Dessutom delades det ut två individuella priser som båda gick till Tornspelare. Daniel Thulin utsågs till turneringens bäste spelare efter att alla ledare i de deltagande lagen fått rösta. Som belöning fick Daniel en t-tröja på vilken den framgick i text att han varit bäst i turneringen.

Tornspelarna gör sig redo för prisutdelning

 

Askecupens tävlingskommitté hade också ett pris att dela ut. Kriterierna för denna kategori uppfattade vi nog inte riktigt men vinnare blev i alla fall Kindis, som alltså vaktade Torns mål denna kväll. Kindis blev för detta dubbelt belönad med såväl ryggsäck som skärmmössa.

Spelarna ställer upp för en segerbild

 

Ett trevligt slut på detta årtionde för herrseniortruppen i Torn med vinster i såväl Tornspelen som Askecupen samt avancemang och Skånecupen och Eslövsturneringen nu i december. Förhoppningsvis kan detta följas upp med framgångar i början på det nya året då det väntar slutspel i Norrevångshallen i Eslöv på söndag samt i Baltiska hallen i Malmö på måndag.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta