Hem
 

         

Herrarna i semifinal i Blentarpscupen
Det blev inga bilder ikväll så vi har grävt i arkivet och hittat tre av kvällens spelare njuta av sommaren på Tornvallen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Herrarna i semifinal i Blentarpscupen
2010-01-09 04:02
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson, arkiv 2008

Efter en lång och sen fredagskväll i Sjöbo har Torns IF sett till att man får åka dit ännu en gång på söndag. Det ordnades efter att spelarna tänt till och visat framfötterna när det verkligen gällde efter att stundtals ha underpresterat i gruppspelet.

                            

Torn ställde upp med följande trupp i Sjöbo ikväll:

 

Målvakt: (Magnus Jönsson)

Försvarare (större delen av tiden): Jonatan Borg, Martin Kindberg, André Sandstedt
Anfallare: Amir Darban Khales, Olof Andåker, Joel Borg, Daniel Thulin, Andreas Håkansson (spelade ej).

 

Nedan kommer en sammanfattning av kvällen matcher:

 

Torns IF – Harrie/Kävlinge FF, 3-0

 

Efter att ha anlänt ganska sent till Sjöbo och efter problem att hitta parkering så blev det ganska korta förberedelser inför första matchen. Vi hade lottats mot en del nya bekantskaper i inomhussammanhang, men i första matchen stod Harrie/Kävlinge för motståndet och det var tredje gången på ett par veckor.

 

Torn gjorde en skaplig insats utan att det blev något direkt skönspel. Liksom i de tidigare mötena mot Harrie/Kävlinge så kunde Torn ta en tidig ledning och därefter behålla den matchen ut.

 

André Sandstedt inledde målskyttet för Torn efter drygt tre minuters spel och bara någon minut senare kunde Jonatan Borg dryga ut Torns ledning till 2-0.

 

I den nionde minuten fick Torn en frispark som Daniel Thulin slog till en fristående Martin ”Kindis” Kindberg till höger i straffområdet. Kindis bjöd på en ofrivillig skottfint, innan han på andra försöket kunde slå bollen i mål till 3-0.

 

Därmed kändes Torns seger inte i fara även och Harrie/Kävlinge hade en del vassa chanser som tvingade sin tidigare klubbkamrat Magnus Jönsson till en del fina räddningar. 3-0 stod sig matchen ut och Torn hade fått en bra start och vunnit den i alla fall på pappret tuffaste gruppspelsmatchen med 3-0.

 

Torns IF – FC Panamericano, 3-3

 

Väntan på den andra gruppspelsmatchen var lång då den spelades först två timmar efter den första. Under väntetiden fick vi se Panamericano besegra Klasaröd med 2-1, men det kändes ändå inte som om Panamericano skulle bli en omöjlig uppgift för Torns del.

 

Torn inledde matchen riktigt bra. Redan i den första matchminuten kunde Joel Borg slå in 1-0 efter ett mycket bra anfall där Daniel och Amir Darban Khales stod för framspelningarna. Minuten senare kunde André utöka Torns ledning till 2-0 efter att Magnus spelat bollen till honom och Torn såg i det skedet ut att gå mot en storseger.

 

Därefter hände dock något med Torns spel och plötsligt var det inte mycket positivt att skriva om. Torns spel blev långsamt, man satte varandra i svåra lägen och lagspelet var som bortblåst. Istället fick man halvvägs in i matchen två baklängesmål emot sig samt en varning på Amir som fick ett par tvivelaktiga tryckare i ryggen på mittplan i samband med baklängesmålen och framförde sina synpunkter på detta till domarna.

 

Torn ryckte upp sig något efter dessa kallduschar och Amir kunde slå in 3-2 till Torn efter att Joel spelat fram. Då återstod det mindre än tre minuter av matchen.

 

Med drygt en och en halv minut kvar att spela fick André en löpboll där han utanför straffområdet fälldes med en glidtackling av Panamericanos målvakt. Det blev målchansutvisning för målvakten och matchen borde ha varit avgjord med Torn i ledning och i numerärt överläge.

 

Torn lyckades dock inte utnyttja övertaget till ett snabbt avgörande mål, utan istället blev antalet spelare på planen utjämnat med 40 sekunder kvar att spela. Det var nämligen så att Torn också fick en utvisning, den drabbade var Amir som när Torn fick en frispark emot sig på offensiv planhalva tappade humöret och sparkade bort bollen. Vad Amir dessvärre hade glömt var att redan hade ett gult kort och därmed så innebar detta tilltag en utvisning.

 

Det var inte slut på eländet här för Torn del. Panamericano fick en inspark från sidlinjen i nästa skede och den slogs till spelare utanför straffområdet där Torns markering var bristfällig så spelaren fick utrymma att vända och komma till avslut som innebar att Panamericano kunde fastställa slutresultatet till 3-3 med 20 sekunder kvar att spela.

 

Torns IF – Klasaröds FF, 3-1

 

Trots att det inte fanns mycket att vara nöjd med förutom målen i den andra gruppspelsmatchen så var utgångsläget ändå gynnsamt inför match tre. Ett oavgjort resultat skulle garantera avancemang till slutspelet och en vinst skulle sannolikt innebära gruppseger. I Torn var Amir avstängd denna match till följd av sin utvisning och undertecknad passade på att byta om för att vara tillgänglig ifall det skulle inträffa något ytterligare, som väl var så räckte det med sju spelare i denna match och Sjöbopubliken besparades ett inhopp.

 

Torn fick en bra start även på denna match och kunde ta ledningen med 1-0. Inställningen var bättre den här gången men spelmässigt lyckades man inte få mycket av sin kapacitet.

 

Klasaröd kunde kvittera ett par minuter senare. Målet var lite oturligt för Torns del då bollen studsade på Magnus och in i mål.

 

Även om spelet inte stämde så var det Torn som förde matchen och det kändes inte speciellt oroligt trots kvitteringsmålet. I den sjätte minuten återtog Torn ledningen. Målskytt var Olof Andåker efter att Kindis spelat fram.

 

Kindis kunde därefter själv göra 3-1 när han utnyttjade en situation där Klasaröds målvakt befann sig långt ute och Kindis kunde lyfta bollen i mål i den tionde minuten efter att ha vunnit boll på egen planhalva.

 

Det var som sagt en märkbart bättre inställning i den här matchen, trots att spelet fortfarande inte flöt på särskilt bra. Torn kunde dock vinna med 3-1 och hade därmed tagit sig till kvartsfinal som grupptvåa utan att imponera. Vidare till slutspel gick även Harrie/Kävlinge som vann sina två matcher efter förlusten mot Torn.

 

Kvartsfinal: Torns IF – Ystads IF FF, 5-1

 

Redan när man såg lottningen kändes det som om Ystad skulle vara en trolig kvartsfinalmotståndare om Torn spelade sina kort rätt. Ystad var under gruppspelet ett av de lag som imponerade mest. Det blev idel klara segrar mot Blentarp, Sjöbo och Janstorp och Ystad visade upp ett rörligt och effektivt anfallsspel och borde gjort ännu fler mål med lite bättre skärpa i avslutningarna.

 

Samtidigt ska det sägas att Ystad var lite missgynnade av den något märkliga lottningen till slutspelet där Ystad tvingades gå in i slutspelet redan i åttondelsfinal trots att man vann sin grupp. I åttondelsfinalen besegrades Tomelilla IF i en match där Ystad för första gången ikväll var lite hotade.

                         

Medan Ystad imponerat i gruppspelet så kunde man inte säga detsamma om Torn så långt under kvällen. Vi visste dock att förmågan fanns där och som flera gånger tidigare hade Tornspelarna förmågan att höja sig flera nivåer när det verkligen gällde. Taktiken inför kvartsfinalen var att inte bjuda ge Ystad den tid och utrymme de fått i sina gruppspelsmatcher där de hade dominerat stort.

 

Inledningsvis fungerade taktiken inte till fullo. Tornspelarna var inte riktigt på hugget i de första bytena och Ystad kom till ett par goda avslutningsmöjligheter i början av matchen och Ystad kunde också utnyttja en av dessa och ta ledningen med 1-0 i den tredje minuten.

 

Efter att ha hamnat i underläge lyfte sig dock Torn ett par snäpp och kvällens sista tio minuter blev också de bästa för Torns del. I den femte minuten kom Torns kvitteringsmål till 1-1. Målet kom efter att Jonatan fick bollen på högerkanten och drev den framåt. Jonatan lurade troligtvis därefter målvakten som förmodligen förväntade sig ett inspel framför mål. Målvakten släppte bevakningen på den närmaste stolpen, vilket Jonatan noterade och kunde slå in 1-1.

 

Därefter följde några minuter där Ystad hade mycket boll och försökte komma till möjligheter för att återta ledningen, men nu var Tornspelarna verkligen på tårna i försvarsarbetet och bjöd inte Ystad på något utrymme att komma rättvända i vettiga avslutslägen.

 

Istället kunde Torn ta ledningen i matchen i den åttonde minuten. Det var Amir som efter passning från André kunde ge Torn den ledningen som man aldrig släppte greppet om.

 

Efter Torns ledningsmål försökte Ystad attackera, medan Torn kunde utnyttja misstagen och göra enkla mål. I den nionde minuten gjorde Torn ett ryck då Daniel kunde lyfta in 3-1, ett mål som innebar att samtliga spelare i kvällens trupp hade noterat sig i målprotokollet. Kort efter avspark så kunde Kindis dessutom utöka Torns ledning till 4-1 efter ett distansskott som var mer välplacerat än hårt och därmed hade Torn på cirka en minut gått från 1-1 till 4-1 och hade ett klart grepp om semifinalplatsen.

 

Tornspelarna behöll disciplinen under slutet av matchen och bjöd inte Ystad på några gratismöjligheter att komma tillbaka in i matchen. Istället kunde Daniel definitivt avgöra kvartsfinalen när han i den näst sista spelminuten fastställde slutresultatet till 5-1. Insatsen i kvartsfinalen var mycket bra och samtliga tre tillresta Tornsupportrar var säkert nöjda med avslutningen på kvällen.

 

En bra start samt en mycket bra avslutning på en kväll där Torn annars inte riktigt fick spelet att stämma, men plockade fram vad som krävdes när det behövdes. För Torns del väntar nu semifinal mot Veberöds AIF på söndag klockan 17.45. I den andra semifinalen spelar BW 90 IF och Branteviks IF.

 

 

Det var annars en kväll utan några större skrällar, även om de flesta som sett gruppspelet säkert hade förväntat sig att Ystad skulle nå en plats i semifinalspelet. Samtliga semifinallag vann sina grupper.
 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta