Hem
 

         

Tredjeplats för herrarna i Blentarpscupen
Amir och Hået gjäds åt prischeck och pokal

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Tredjeplats för herrarna i Blentarpscupen
2010-01-10 22:26
Text: Andreas Håkansson
Bild: Karin Andåker

Kvällen i Sjöbo blev inte riktigt vad vi hade hoppats på. Efter en tung semifinalförlust fick i alla fall Torngrabbarna lite plåster på såren och vann en maratonmatch om tredjepris, vilket var skönt då man i alla fall slapp lämna Sjöbo tomhänta.

                                 

Torn hade gjort en förändring i truppen jämfört med fredagen. Målvakten Magnus Jönsson skulle idag spela seriematch i handboll och kunde därför inte vara med. Istället hade Torn kallat in Erik Rönningberg i målet som gjorde en mycket bra insats ikväll!

 

Kvällens matcher:

 

Semifinal 1, BW 90 IF - Branteviks IF, 3-4

 

Under fredagens spel var kanske BW 90 det av semifinallagen som imponerade mest, man var då det enda lag som vann alla sina matcher under ordinarie speltid och dessutom med klar marginal. Jag såg inte mycket av den här matchen då vi höll på att värma upp inför vår egen semifinal, men ungefär halvvägs in i matchen så hade BW 90 ledningen med 2-0 och såg ut att vara på väg mot final. Brantevik kunde dock vända på steken och avgöra matchen med någon minut kvar när man gjorde 4-2. BW 90:s reducering till 3-4 kom i slutsekunderna.

 

Semifinal 2, Torns IF - Veberöds AIF, 1-2

 

En match med ställningskrig under de inledande minuterna. Torn försökte med en liknande taktik som i kvartsfinalen mot Ystad och försökte ligga tätt på motståndarna, samtidigt ville man undvika att Veberöds skyttekung Viktor Rosberg skulle få skottlägen utifrån, då Veberöd för oss något överraskande valt att ställa honom i mål ikväll. Veberöd kom till en del skapliga lägen, men lyckades inte utnyttja dem. Torn fick också en del möjligheter när man vann bollen, men inte heller Torn lyckades med sina avslut när man vann bollen och försökte avsluta från långt håll mot det övergivna målet.

 

En matchavgörande situation kom i den nionde minuten. Veberöd fick en möjlighet vid en tilltrasslad situation utanför Torns straffområde och det slutade med att André Sandstedt fick syna det röda kortet. Jag vill inte påstå att det var felaktigt då domaren bedömde att André glidtacklade, vilket inte är tillåtet i inomhusfotboll och André blev målchansutvisad. Samtidigt så släpper domarkåren ofta den typen av tacklingar och dessutom brukar de vara restriktiva vid bedömningen av målchansutvisning så det kändes som ett hårt straff för André och Torn. Till råga på allt elände så kunde Veberöd göra mål på den efterföljande frisparken och ta ledningen med 1-0.

Veberöds frispark som gav dem ledningen med 1-0

 

För Torns del väntade nu två minuter i numerärt underläge till följd av utvisningen. Detta klarade Torn av ganska bra och man fick till och med en del möjligheter att kvittera i det numerära underläget. Dessvärre kom ett misstag i försvarsspelet precis när man skulle bli fulltaliga igen. Torn förlorade bollen precis utanför eget straffområde, och Veberöd kunde utöka sin ledning till 2-0 med drygt två minuter kvar att spela.

 

Torn gick nu till attack och skapade en del goda reduceringsmöjligheter. Till slut fick man utdelning när Amir Darban Khales tryckte in 1-2, men då var det inte mycket tid kvar att spela, och Torn fick aldrig någon möjlighet till ett kvitteringsmål.

 

Match om tredjepris, BW 90 IF – Torns IF, 1-2 efter förlängning

 

Det blev inte många minuters vila för Torns del efter semifinalförlusten innan det var dags för match om tredjepris. Det var deppigt i Tornlägret efter förlusten, men spelarna försökte peppa varandra inför tredjeprismatchen. Det fanns ändå en del att spela om då det är betydligt roligare att vinna den sista matchen, samtidigt som tredjeplatsen skulle ge en prischeck på 2000 kronor.

 

Ett decimerat Torn gjorde en förändring i laget då André var avstängd efter sin utvisning. Joel Borg flyttade ner i försvaret. Vid en kort taktisk genomgång konstaterades att vänsterkanten i allmänhet och Fredrik Ahl i synnerhet var BW 90:s starkaste anfallsvapen som man skulle ha lite extra bevakning på.

 

När matchen väl startade så hade Tornspelarna glömt semifinalförlusten och kom igång ganska bra. Målchanser skapades åt båda håll och målvakterna i de båda lagen hade en del att stå i.

 

Torn kunde ta ledningen i den sjätte matchminuten. Målet kom efter att Torn fått en frispark något till höger utanför offensivt straffområde och Daniel Thulin slog påpassligt en snabb frispark rakt fram till Olof Andåker som ur snäv vinkel kunde trycka in 1-0 till Torn från nära håll.

 

Efter ledningsmålet tappade Tornspelarna lite skärpa för ett ögonblick och BW 90 kunde snabbt kvittera efter ett långt uppspel och en nickskarv från nära håll som lämnade Erik Rönningberg i målet utan chans.

 

Därefter dröjde det till nästa mål. Matchen slutade 1-1 efter ful tid och förlängning följde. I förlängningen hade BW 90 tidigt en möjlighet att avgöra, men Torn räddades den gången av en stolpträff.

 

Förlängningen fortsatte och det skulle visa sig bli en riktig maratonmatch. Spelare plockades ut och när det var 17 minuter spelade så var det bara två utespelare plus målvakt i båda lagen, Torn satsade då på de rutinerade spelarna i form av Daniel och Amir. Med så få spelare kvar brukar avgörandet komma ganska snabbt då det är en oerhörd fördel att ha bollinnehav, men tack vare framför allt bra målvaktsspel i båda lagen så varade matchen i hela 21 minuter och 30 sekunder. Då kunde Erik efter ett ganska långt anfall för Torn spela ut bollen till Daniel Thulin på högerkanten och Daniel kunde avgöra denna match som i ärlighetens namn lika gärna hade kunnat bli en förlust för Torns del.

Spelarna tackar varandra efter avgörandet i matchen om tredjepris

 

Torn fick därmed lite plåster på såren efter semifinalförlusten. Det hade varit tråkigt att resa till Sjöbo denna söndagskväll och komma hem tomhänta efter två täta matcher. Nu fick man i alla fall en vinst, en pokal och 2 000 kronor i prispengar med sig hem.

En sliten Amir pustar ut efter mycket speltid i den långa matchen om tredjepris.

 

Final, Branteviks IF – Veberöds AIF, 5-2

 

Brantevik var illa ute i kvartsfinalen mot Lunnarp (som avgjordes först efter förlängning) och även inledningsvis i semifinalen mot BW 90. I finalen var det dock aldrig något tvivel om vilka som skulle vinna. Brantevik kontrade sönder Veberöd och gick upp till 3-0. Därefter turades lagen om att göra mål i slutskedet, men Brantevik kunde till slut vinna med klara 5-2.

 

Sammanfattning:

 

Torn har deltagit lite flitigare i inomhusturneringar under denna säsong och även om det har blivit några besvikelser så har man generellt sett hållit sig framme på den övre halvan och gått åtminstone till kvartsfinal i samtliga sex turneringar man har deltagit i såhär långt.

 

Torn har av tradition varit starka inomhus men den här säsongen har det flitiga deltagandet lett till fler framgångar då man tagit två turneringssegrar (Tornspelen, Askecupen), en andraplats (Sandbycupen) samt en tredjeplats idag i Blentarpscupen. Även om det givetvis var en liten besvikelse att man inte nådde en finalplats idag så var det ändå positivt att man lyckades mobilisera krafter till att vinna den svåra matchen mot BW 90, trots reducerat manskap.

 

Det är också positivt att många spelare från den yngre generationen Tornare födda 1989-1993 har fått vara delaktiga vid segern i Askecupen, dagens tredjeplats samt vid kvartsfinalplatsen i Eslöv. Det är spelare som har växt när de har fått spela tillsammans med några av de mer rutinerade och segervana seniorspelarna och tagit ett stort steg framåt i år.

 

Nu dröjer det några veckor innan Harlösaspelen, som är den sista inomhusturneringen som seniortruppen är anmälda till denna säsong.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta