Hem
 

         

Torns Dam(junior)lag kommunmästare
Jublande glada kommunmästarinnor från Torns IF

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns Dam(junior)lag kommunmästare
2010-01-16 03:05
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Torn tog under fredagskvällen full pott i damjuniorklassen i Sandbycupen, man vann turneringen och kan därmed samtidigt också titulera sig Lundamästare i Five-a-Side-fotboll.

 

Segern får anses vara ganska sensationell med tanke på att många av kvällens motståndare har sina representationslag flera snäpp högre upp i seriesystemet och Torn var dessutom det lag som sist säkrade ett avancemang från gruppspelet.

 

Hemsideredaktionen fanns på plats i Killebäckshallen först till finalmatchen, men då vi fick en intervju med Torntränaren Hans Liljenborg efter prisutdelningen kommer här en kort sammanfattning av kvällens matcher. Längre ner finns även bilder från final och prisutdelning.

 

Match 1, Torns IF – Hyllie IK 2, 0-3

 

Torntjejerna inledde bra i kvällens första match, men det var ändå Hyllie som kunde ta ledningen med 1-0 i matchen. Efter ledningsmålet tog Hyllie över matchen och kunde vinna med klara 3-0.

 

Match 2, Torns IF – Lunds SK, 4-0

 

En match med bra spel från Torn där man också fick utdelning på sina målchanser gjorde att Torn kunde besegra Lunds SK med klara 4-0.

Målskyttar: Sofie 2, Sewa, Andrea

 

Match 3, Torns IF – Södra Sandby IF 1, 1-3

 

Åter igen en hyfsad insats av Torntjejerna i en match där man spelmässigt höll ganska jämna steg med Sandby, men fick dålig utdelning på de möjligheter man skapade.

 

Målskytt: Madeleine

 

Match 4, Torns IF – Södra Sandby IF 2, 2-0

 

Gruppspelets sista match. Inför matchen hade Torn precis blivit klara för slutspel och samtidigt stod det klart att Torntjejerna inte hade någon möjlighet att avancera från sin fjärdeplats i gruppen, på så sätt var matchen utan betydelse för turneringens fortsatta spel för Torns del.

 

Södra Sandby IF 2 hade lite mer att spela för i form av att de kunde säkra förstaplatsen i gruppen. Laget var obesegrat inför denna match och hade bland annat besegrat kollegorna i det andra Sandbylaget med 5-0 tidigare under kvällen.

 

Matchbilden påminde om matchen mot det andra Sandbylaget, men den här gången hade Torn marginalerna på sin sida och fick utdelning på sina möjligheter och kunde vinna med 2-0.

 

Målskytt: Sofie 2

 

Kvartfinal, Torns IF - Hardeberga BK, 2-1

 

Inför kvartsfinalen stod Torn inför en riktigt tuff uppgift. Match mot Hardeberga BK, som var vinnare av grupp 1 och gruppspelets enda obesegrade lag. Dessutom tvingades Torn till ett målvaktsbyte då Linnea som agerat sista utpost i gruppspelet tvingades kansta i handduken p.g.a. skada. Istället fick Amanda uppdraget att vakta målet under spelspelet.

 

Hardeberga tog tidigt ett grepp om matchen och kunde också rättvist ta en tidig 1-0-ledning.

 

Torn fick ett gyllene tillfälle att kvittera när Cissi kom fram i ett friläge. Cissi stoppades på ett otillåtet sätt, vilket resulterade i att Hardeberga drabbades av en målchansutvisning och Torn fick chansen att kvittera genom två minuters spel i numerärt överläge. Detta var dock en möjlighet som Torn inte lyckades utnyttja.

 

Ungefär halvvägs in i matchen kunde Torn ändå få till ett kvitteringsmål, efter att Sewa noterat sig i målprotokollet.

 

Sewa var därefter även inblandad i en situation som skulle ge Torn ledningen i matchen. Hon blev nämligen tacklad i straffområdet, vilket resulterade i att Torn tilldömdes en straff som Sofie kunde slå i mål med cirka två minuter kvar att spela.

 

I slutet pressade Hardeberga för ett kvitteringsmål, men Torn lyckades freda målet från ytterligare påhälsning och segern var ett faktum.

 

Noterbart från kvartsfinalspelet är att samtliga lag från grupp 2, bortsett från gruppfyran Torn, slogs ut.

 

Målskyttar: Sewa, Sofie (straff)

 

Semifinal, Torns IF – Lunds BK, 1-0

 

I semifinalen lyckades Torn nog överraska många på nytt när man besegrade Lunds BK, grupptvåa i grupp 1.

 

Redan efter någon minut kunde Sofie ge Torn ledningen med 1-0. Därefter var det böljande spel med chanser åt båda håll, men matchen bjöd inte på fler mål utan Torn kunde vinna och avancera till semifinal tack vare Sofies tidiga mål.

 

Efter semifinalspelet hade Torn redan säkrat titeln som kommunmästare eftersom finalmotståndarna inte deltog i den tävlingen av geografiska skäl.

 

Målskytt: Sofie

 

Final: Torns IF – Borgeby FK, 1-0

 

Finalen blev en väldigt spännande historia mellan två oväntade lag om man ser till resultaten i gruppspelet. För motståndet stod Borgeby FK. Efter två uddamålsförluster i gruppspelet mot Hardeberga och Lunds BK hade Borgeby kommit igång rejält i slutspelet. Borgeby var turneringens målgladaste lag med 20 mål inför finalen, jämfört med Torn som gjort tio mål på sin väg mot finalen.

 

Torn inledde finalen på ett piggt sätt och hade ett par möjligheter att ta en tidig ledning. Det var annars Borgeby som skapade något fler öppna lägen i finalmatchen, men deras avslutningar gick inte innanför målramen. Borgeby hade som närmast ett lobbförsök som träffade ribbans överkant samt ett skott från vänsterkanten som gick i den första stolpen. Utöver detta hade Borgeby ett par goda avslutningsmöjligheter där man sköt utanför.

 

Torn hade också en del möjligheter och kom till en del avslut. Torn försvarade sig ofta effektivt och kunde vinna boll och skapa en del möjligheter genom snabba omställningar.

 

Knappt två minuter från slutet kom Torn fram i en attack som resulterade i att Andrea fick ett öppet läge från en position något till vänster. Andreas skott blockerades, men hon kunde själv rulla in returen till 1-0!

 

Efter Torns ledningsmål blev det strassigt i Borgeby och Torn kunde utan större problem försvara sin ledning och satsa på kontringar. Efter ett misstag från Torn precis i slutsekunderna kom dock Borgeby fram i farlig kontring som resulterade i ett bra läge från höger, men Amanda kom ut bra och blockerade avslutningen och sekunder efter gick slutsignalen och stor glädje utbröt bland Torns nyblivna kommunmästarinnor!

 

Målskytt: Andrea

 

Sammanfattning

 

Kvällens turneringsseger är den första titeln för Torntjejerna sedan man började tävla på senior/juniornivå. Torn gjorde en strålande insats framför allt i slutspelet. Denna kväll hade man också marginalerna på sin sida och tog hem hela turneringen mot alla odds. Det var nog få som hade kunnat förutspå utgången efter gruppspelet.

 

Kvällens vinnarlag: Linnea (målvakt gruppspel), Amanda (målvakt slutspel), Sofie, Frida, Josefin, Sewa, Cissi, Madeleine, Andrea

Ledare: Hans och Camilla (på bänken), Ulf och Brian (på läktaren) samt Tomas (taktiker i Tornhallen)

 

På söndag får vi se om tjejerna har lyckats konservera formen då många av dem ska spela på nytt när det är dags för Damklassen i Tornspelen att avgöras.

Nedan följer bilder från Finalen/Prisutdelningen, dessvärre är inte bilderna av högsta kvalité:

Torn laddar inför finalen

Fokuserad Frida precis före nedsläpp

Sewa provar Borgebys målvakt

Segermålet från Andrea i finalen

Avspark efter målet i finalen

Tornjubel vid slutsignalen

Segerdans

Glada vinnare

Prisutdelning: Borgeby får ta emot sina silvermedaljer

Prisutdelning: Sofie tar emot pokalen för segern i Sandbycupen

Prisutdelning: Torntjejerna belönas med guldmedaljer

Prisutdelning: Torntjejerna belönas med guldmedaljer

Prisutdelning: Torntjejerna belönas med guldmedaljer

Prisutdelning: Medaljprydda Tornspelare

Prisutdelning: Sofie har tagit emot den stora kommunmästerskapspokalen

Samtliga semifinallag

Torns vinnarlag

Glada Tornsupportrar på läktaren

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta