Hem
 

         

Herrarna i Harlösaspelen
Torn i semifinal mot Hardeberga

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Herrarna i Harlösaspelen
2010-01-31 22:13
Text: Andreas Håkansson
Bild: Karin Andåker

Då de rutinerade A-lagsspelarna ska deltaga i en sjumannaturnering i Eslöv imorgon så var det ett väldigt ungt seniorlag som representerade Torn i Harlösaspelen idag. Efter ett par återbud så ställde rutinerade Peter Persson upp med kort varsel. Peter, som väl egentligen får anses ha lagt skorna på hyllan var ett välkommet tillskott som burväktare och bidrog till att höja medelåldern i laget som annars låg på cirka 17 år. Här kommer en sammanfattning av dagens matcher:

 

 

Torns IF – Södra Sandby IF, 1-0

 

Som vanligt var det lite trögstartat i den första gruppspelsmatchen. Torn gjorde dock en stabil insats framför allt försvarsmässigt. Halvvägs in i matchen kom det enda målet då Peter i målet lyfte bollen till Jonatan Borg på vänsterkanten som tog emot bollen och kunde slå in matchens enda mål. En överdriven stress uppstod i Torn under slutminuterna, men Torn kunde hålla undan.

 

En helt okej öppningsmatch från Torn som gav ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

 

Torns IF – GoF IF, 7-0

 

GoF hade tagit en vakant plats i turneringen och kom till spel med ett lag med ännu yngre medelålder än Torn.

 

Torn tog kommandot direkt och satte hög press på GoF, något som ynglingarna från Gårdstånga och Flyinge hade svårt att hantera. Torn hade dock inledningsvis svårt att utnyttja de möjligheter som uppstod.

 

Då klev Peter Persson fram. I den fjärde minuten tog målvakten fram sin rutin och avlossade ett distansskott som var något utöver det vanliga. GoF:s välplacerade målvakt var med på noterna och fick händerna på bollen, men det fanns ingen möjlighet att styra bollen utanför målramen med tanke på all den kraft, finess och kilovis av rutin som låg bakom skottet! 1-0 till Torn.

 

När Torn väl tagit ledningen i matchen lossnade det rejält och det mesta i chansväg resulterade i mål. Minuten efter ledningenmålet kom 2-0. Målskytt var Carl ”Kung Curt” Jönsson efter en briljant framspelning av Martin ”Kindis” Kindberg.  Därefter rullade målen på enligt följande.

Torn besegrade GoF IF i gruppspelet

 

6 min: 3-0, Pontus Svensson

7 min: 4-0, Pontus (Carl)

10 min: 5-0, Carl (Jonatan)

11 min: 6-0, Jonatan (Olof Andåker)

13 min: 7-0, Olof (Jacob Strindlöv)

 

En kanonmatch av Torn där motståndet förvisso var ungt och orutinerat, men Torn genomförde matchen på bästa sätt och slutade inte spela fast matchen var avgjord.

 

Torns IF – Furulunds IK, 0-0

 

Mot Furulund lyckades inte Torn spräcka nollan, trots att man hade en del möjligheter till detta. Generellt sett var det dock en match med ganska få målchanser. Det var en viss besvikelse att man inte kunde avgöra trots visst spelövertag. Samtidigt var det en lättnad över att man i alla fall fick med sig en poäng då Furulund hade en riktigt bra möjlighet med bara ett fåtal sekunder kvar att spela.

Peter Persson laddar bössan mot Furulunds IK

 

Torns IF – Harlösa IF 1, 3-0

 

Sista gruppspelsmatchen var mot arrangörsklubben Harlösa IF. Förutsättningarna var sådana att Torn troligtvis skulle åka ut vid en förlust, ett oavgjort resultat skulle innebära en andraplats i gruppen och en seger skulle ge god möjlighet till gruppseger.

 

I den här matchen skapade Torn goda möjligheter genom hela matchen, men lyckades inte få utdelning på sina möjligheter. Till slut fick man dock äntligen utdelning när Peter hittade Joel Borg med en passning och med ett kraftfullt skott kunde Joel ge Torn ledningen i den näst sista matchminuten.

 

Tack vare ledningsmålet lossnade det rejält för Torns del och i den sista minuten kunde först Jonatan lyfta in 2-0 från egen planhalva innan Martin Kindberg framspelad av Jacob kunde fastställa slutresultatet till 3-0 efter ett effektivt kontringsanfall.

 

Tio poäng och 11-0 i målskillnad borde rimligtvis ha räckt till gruppseger. Furulund lyckades dock knipa gruppsegern tack vare en stark avslutning i matchen mot ett uppgivet GoF där Furulund hade gjort 4 mål bara några minuter från slutet och behövde göra ytterligare fem mål för att passera Torn. Då passade Furulund på att göra sex fullträffar på bara ett par minuter och passerade därmed Torn.

 

Semifinal: Torns IF – Hardeberga BK, 0-1

 

Detta innebar att Torn fick en tuff semifinal mot de Hardeberga som kom till spel med sitt rutinerade garde som alltid håller sig väl framme i inomhusturneringarna. Det var verkligen en ”nitlott” då Hardeberga var i en klass för sig i den andra gruppen.

 

 

Torns unga lag gjorde dock en riktig kanonturnering och semifinalen mot Hardeberga var sannerligen inget undantag, även om det inte räckte till seger.

 

Det blev en jämn match där båda lagen skapade möjligheter. Det ska sägas att Hardeberga var det lag som skapade något fler heta målchanser, men Torn gav dem verkligen en match. Efter ett lugnt gruppspel fick Peter Persson i målet bjuda på ett par kvalificerade räddningar i semifinalen.

 

Två minuter från slutet fick Torn en frispark i ett utmärkt läge. Torn försökte med en passningsvariant och istället för ett ledningsmål för Torn kunde en Hardebergarensning resultera i ett friläge där Peter efter över en timmes spel fick släppa in sitt första och enda mål för dagen.

 

Hardeberga gjorde matchens enda mål, Torn nådde ”bara” semifinal efter en målskillnad på 11-1. Det var som sagt ännu en riktigt jäkla bra laginsats av detta unga Tornlag. Torn gjorde en också en mycket bra semifinal. Hardebergas seger var absolut inte orättvis, men med lite tur kunde Torn ha nått finalen. I den andra semifinalen kunde Furulund ta en komfortabel seger. Finalen hade inte påbörjats när vi lämnade Harlösa.

 

Inomhussäsongen 2009/2010 går mot sitt slutför herrseniorerna. Nu återstår bara konstgrästurneringen i Eslöv där Torn spelar gruppspel imorgon. Torn har gjort en stark inomhussäsong med segrar i Tornspelen och Askecupen, samt som sämst en kvartsfinalplats i de övriga fem turneringar man har ställt upp i så här långt. Att de rutinerade spelarna har varit med i toppen är ingen nyhet, men vad som är extra kul är att ungdomarna har nått framgångar. Efter en motgång i Tornspelen där man missade en till synes givet slutspelsplats så har framgångarna avlöst varandra och de unga Tornarna har i år blivit ett hot mot de etablerade inomhouslagen.

 

Gällande dagens laguppställning kan man med visst vemod konstatera att det kanske var ett av de sista framträdandena från Peter Persson som gjorde sin första A-lagsmatch för Torn i samma tidsperiod som merparten av hans lagkamrater idag föddes. Man kan inte annat än hoppas att en Tornprofil som Peter som under åren förvandlats från en ”gnällig junis” till något av en ”lagpappa” kommer att ta på sig något ledaruppdrag i föreningen framöver.

 

Desto roligare är det att många ungdomar tagit ett stort steg under säsongen. Martin Kindberg och Joel Borg har tagit ledarroller i detta unga lag. Medan Jacob Strindlöv tillsammans med dagens 93:or Carl Jönsson, Jonatan Borg, Olof Andåker och Pontus Svensson visar att Torn har ett lag som bör kunna vara med och slåss under många år framöver.
 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta