Hem
 

         

Aktuellt i Herrtruppen
Delar av herrseniortruppen 2010

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Aktuellt i Herrtruppen
2010-03-11 22:44
Text: Andreas Håkansson
Bild: A. Håkansson/Richard Ringhov
Vi har tidigare presenterat en del förändringar i herrtruppen inför säsongen 2010. Nu är troligtvis alla övergångar klara så här kommer en sammanfattning av ändringar i truppen inför 2010. Det här är troligtvis den sista artikeln med rubriken "aktuellt i Herrtruppen" inför den här säsongen.

Ledare:

Jämfört med förra säsongen ser det nu betydligt bättre ut på ledarsidan. Ledarstaben har kompletterats med ännu en huvudtränare, två nya lagledare för A- respektive B-lag samt en målvaktstränare.

Mikael Roos fortsätter sitt tränaruppdrag och är nu inne på sitt fjärde år i klubben. Från och med i år så delar han som bekant huvudtränaransvaret med Richard ”Kalle” Ringhov.

Assisterande tränaren  Brian Ingemann som kom till klubben förra våren fortsätter sitt uppdrag och har B-laget som sitt huvudsakliga ansvar.

På lagledarsidan har Anders Svenhag som följt med killarna från P 93 anslutit och han har främst B-lagsmatcherna som sitt ansvar. Förra årets skyttekung Niklas Nilsson kommer inte att kunna spela under vårsäsongen p.g.a. sin korsbandsskada och kommer att fungera som lagledare för A-laget under vårsäsongen. Utöver Anders och Niklas så har Peter Barnekow tills vidare fortfarande hand om materialbiten och undertecknad ansvarar utöver rapportering här på hemsidan för en del av de administrativa bitarna.

Dessutom fortsätter ”Marcus Massör” sitt uppdrag för klubben och målvaktstränaren Johan Fagerström har börjat träna målvakterna från och med i år.

Förluster:

Vi har tidigare meddelat vilka spelare som lämnar klubben inför årets säsong. Här kommer en liten uppdatering:

Santhosh Nair – slutar

Santhosh har nog varit den spelare som spelat flest matcher de senaste säsongerna, då han nästan alltid ställt upp i både A- och B-lagsmatcher. Givetvis är det tråkigt att tappa en sådan spelaresom betyder mycket för truppen.

Remi Tchikombe – Lunds SK

Remi kom till Torn från Höörs IS i början av förra säsongen. Det blev bara fyra framträdanden för Remi i Torns A-lag under fjolåret innan han under frimånaden valde att återvända till moderklubben Lunds SK.

Ludwig Berg – Dals Långesd IK

”Ludde” har efter några års studier på annan ort valt att skriva på för en klubb närmare den nuvarande hemorten. Ludwig spelare endast en A-lagsmatch för Torn under 2009 och detsamma gäller för år 2008.

Enes Basic – Staffanstorps GIF

Efter att mest ha suttit på bänken gjorde  Enes sitt sista framträdande för Torn i maj 2009. Under frimånaden skrev han på för Staffanstorps GIF.

Nyförvärv:

Sist men inte minst kommer vi till nyförvärven. Efter att det varit relativt lite aktivitet i Torn under frimånaden så har ”Silly Season” kommit i gång på allvar för Torns del efter årsskiftet.

Givi Kokaia – Åkarps IF

Givi tränade med Torn under sommaren, skrev på under frimånaden och gjorde en några framträdanden inomhus för Torn i vinter. Torn lär dock inte kunna nyttja Givis tjänster under seriespelet i år, eftersom han studerar i USA under året.

Kristoffer Persson – Marieholms IS

Kristoffer kom liksom nye tränaren ”Kalle” från seriekonkurrenten Marieholm inför den här säsongen under frimånaden. Kristoffer debuterade i Torn i inomhus i EMEK-cupen i Eslöv.

Magnus Jönsson – Harrie-Kävlinge FF

Även Magnus har tidigare tränats av ”Kalle” och blev även han klar för Torn under frimånaden. Magnus är målvakt och har redan hunnit bidra till en del framgångar under inomhussäsongen.

Fredrik Andersson – IFÖ Bromölla IF

Ännu en målvakt som ansluter till truppen och därmed bör fjolårets målvaktsbrist inte längre vara något problem. Fredrik debuterade för Torn i den första träningsmatchen mot Svalövs BK och inledde med att hålla nollan.

Johan Nilsson - Hörvikens IF
Mattias Erlandsson – VMA IK
Andreas Bladh – Räppe GoIF
Björn Ohlsson – Lunds BK

Ytterligare fyra nyförvärv som blivit/kommer att bli spelklara under den senaste månaden. De tre förstnämnda är redan klara och i Björns fall så är övergången klar på måndag. Även dessa spelare har redan hunnit representera Torn i minst två träningsmatcher.

Sammanfattning:

Utöver de nyförvärv som vi har presenterat ovan så har Anders Tegner gjort comeback efter knappt två års frånvaro. Niklas Nilssons frånvaro på planen lär dock bli ett avbräck med tanke på vad han producerade förra säsongen. Känslan är att det är gällande renodlade anfallsspelare som truppen är som tunnast, men generellt sett är det en annan bredd och Torn kan för närvarande ställa upp med ett slagkraftigt lag även om det saknas ett antal spelare, som vid senaste träningsmatchen mot Ystads IF FF.

Sammanfattningsvis så ser det bättre ut än förra året både vad det gäller bredden på spelartruppen samt organisationen kring densamma. Om det även visar sig på resultaten är en annan fråga och det återstår att se. Det är något vi på hemsidan kommer att bevaka under året och kunna sammanfatta i oktober när serien är färdigspelad.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta