Hem
 

         

Torns IF Herr A - Oxie IF, 3-2 (3-1)
Torn besegrade idag Oxie med 3-2.

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A - Oxie IF, 3-2 (3-1)
2010-04-17 17:04
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Länk till direktrapporteringen från matchen.

Då var ”hemmapremiären” på Klostergårdens konstgräs avklarad. Efter matchen kan man väl kort sammanfatta det med att det var lite blandade känslor i Torn, men givetvis var det övervägande positivt eftersom man fick med sig tre poäng från matchen.

Inramningen blev inte den bästa i och med att matchen spelades på Klostergården i ganska tråkiga väderförhållanden med kyla, moln och blåst. Dock så var det nog betydligt bättre ur ett sportsligt perspektiv att matchen spelades här, jämfört med en ojämn gräsplan på Tornvallen.

Torn inledde matchen ganska starkt, men hamnade ändå i ett tidigt målmässigt underläge. Oxie fick ett inkast till vänster på offensiv planhalva, bollen kastades in i straffområdet och efter en nickduell hamnade bollen så småningom hos en bortaspelare som från nära håll kunde trycka in 0-1. Att Oxie har ett giftigt anfallsvapen i sina långa inkast fick Torn erfara redan förra säsongen, men man lyckades inte försvara sig mot det den här gången heller. Målet gjordes i den åttonde matchminuten.

Torn lät sig dock inte nedslås av det tidiga baklängesmålet utan man kämpade vidare, vilket snart skulle betala sig i form av ett kvitteringsmål.

Målet kom fem minuter efter Oxies ledningsmål. Viktor Edsheim skickade iväg ett inlägg från höger från ganska långt håll och framför mål var Tomas ”Tompa” Martinsson nära att få pannan på bollen. Istället passerade bollen Tompa och vidare till Sammy Pergament som nådde bollen någon meter bortom den bortre stolpen och inte långt ifrån kortlinjen. Sammy skickade in en passning till Tompa framför mål och Tompa kunde trycka in 1-1 från nära håll.

Glädje i Torn efter kvitteringsmålet

Ytterligare fem minuter senare när vi hade hunnit till matchminut 18 så kunde Tompa trycka in 2-1 till Torn. Målet kom efter att bollen lyfts in i straffområdet och André Sandstedt gick upp i en nickduell med en Oxiespelare nära mål. Resultatet blev att bollen landade framför fötterna på Tompa som drog till direkt och sköt in 2-1-målet nere i det vänstra hörnet.

Tornjubel efter 2-1-målet

Nästa mål dröjde bara tre minuter och det var åter igen Torn som stod för målet. Björn Ohlsson sprang på en djupledsboll. Oxiemålvakten sprang på samma boll från sitt håll och de nådde bollen samtidigt. Björn vann kampen om bollen, vilket gav honom möjlighet att komma till avslut från höger, med en utespelare i Oxie som skulle försöka freda målet, Björn placerade bollen behärskat utom räckhåll för Oxiespelaren och drygade därmed ut Torns ledning till 3-1.

Efter den målrika första hälften av den första halvleken lugnade det ner sig något. Torn hade fortsatt ett spelövertag men skapade inga fler riktigt heta målchanser.

I den 35:e minuten inträffade en situation som resulterade i upprörda känslor. Oxie fick en frispark på offensiv planhalva och bollen lyftes in i straffområdet. Tornmålvakten Fredrik Andersson tog hand om bollen i situation med många spelare och därefter blev det väldigt irriterat. Jag noterade inte själv vad som hände, men enligt uppgift ska en Oxiespelare ha sparkat på en Tornspelare efter situationen och detta ska ha orsakat de heta känslorna. Den danske gästdomaren fick handgripligen ingripa genom att hålla fast Oxiespelaren för att undvika handgemäng innan han visade upp det röda kortet för honom. Givetvis var det tungt för Oxie att få en utvisning så pass tidigt i matchen, men med facit i hand så var snarare Oxie det lag som drog nytta av utvisningen genom att lyfta sig spelmässigt.

Den första halvleken bjöd inte på några fler farligheter. Torn gick till halvtidsvila med en tvåmålsledning och numerärt överläge.

Gästande Oxie var, utvisningen till trots, starkare i den andra halvleken. Förvisso var det Torn som skapade de klaraste möjligheterna, men Oxie som inte hade något att förlora gjorde en tapper insats i den andra halvleken och skapade oro i ett ängsligt Torn.

Med cirka kvarten spelad av den andra halvleken så var Torn under en period pressat av ett Oxie som ofta var framme och oroade, även om Torn kunde försvara sig.

Kort därefter hade Torn en bra period med bland annat ett öppet läge för André och två riktigt bra möjligheter för Markus Thulin varav det ena gav en retur som Tompa kunde slå i mål, men då ansåg domaren att Tompa gått för hårt fram mot en Oxieförsvarare och blåste frispark. Ett par klassräddningar från Oxiemålvakten på Thulins avslut höll kvar Oxie i matchen.

En liggande Tompa försöker nicka in sitt tredje mål för dagen i den andra halvleken.

Oxie fortsatte att jaga ett reduceringsmål, men hade svårt att skapa några egentliga målchanser trots att man ofta var framme och oroade Tornförsvaret.

Tiden talade för Torn, men i den 84:e minuten kunde gästande Oxie göra ett mål som innebar att avslutningen på matchen skulle bli riktigt spännande. Målet kom efter att Oxie fått en frispark någon meter in på offensiv planhalva. En till synes ofarlig boll slogs in i Torns straffområde och ner till målvakten Fredrik Andersson som dock hade ett olyckligt ingripande och bollen gled mellan fingrarna på honom och in i mål.

Målet gjorde att Oxie fick förnyade krafter samtidigt som oron spred sig i Tornlägret. Oxie hade spelat bra före reduceringsmålet, men inte lyckats skapa några direkt klara målchanser. Efter målet blev Oxies attacker giftigare.

I den 87:e minuten fick Oxie en frispark bara ett par meter från den vänstra hörnflaggan. Det blev en riktigt farlig boll nära mål som Fredrik boxade uppåt, bollen träffade sedan målramen samtidigt som domaren blåste frispark för Torn i en tilltrasslad situation nära mål.

Inhopparen Andreas Bladh gjorde sin första tävlingsmatch i Torntröjan

Oxie hade ytterligare två möjligheter att få till ett kvitteringsmål i slutskedet av matchen, men Torn lyckades freda sitt mål från ytterligare påhälsning och matchen slutade 3-2 till Torn.

Torn gjorde det riktigt bra under långa stunder i den första halvleken idag där man la grunden till segern idag. I den andra halvleken var man i nurerärt överläge, men lyckades inte utnyttja de chanser man hade att ”döda matchen” utan istället var Oxie det bättre laget under stora delar av halvleken och i slutskedet var Torns seger i fara.

Efter slutsignalen dröjde sig många Tornspelare kvar på planen och det var nog en känsla av lättnad att man fick med sig tre poäng trots att man inte var nöjda med sin andra halvlek.

Torn har nu maximala sex poäng efter två omgångar, vilket placerar laget på tredje plats i tabellen efter Lunds SK och Åkarp som har marginellt bättre målskillnad. I nästa omgång väntar bortamatch mot Staffanstorps GIF för Torns del. Staffanstorp är ett lag som har inlett seriespelet starkt med vinst mot Lödde som tippas vara med i toppen och en poäng idag borta mot seriefavoriterna Kulladals FF.

Torn: Fredrik Andersson (målvakt), Christoffer Persson, Viktor Edsheim (1 varning), Markus Thulin, Daniel Thulin, André Sandstedt, Erik Rönningberg, Björn Ohlsson (1 mål), Oskar Edsheim (1 varning), Sammy Pergament, Tomas Martinsson (2 mål), Andreas Bladh (1 varning), Mattias Erlandsson, Joel Borg (spelade ej), Magnus Jönsson (målvakt, spelade ej).


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta