Hem
 

         

Torns IF Herr A - NK Croatia
Anders Tegner spelar upp bollen i matchen mot Croatia

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A - NK Croatia
2008-05-10 13:31
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Torns IF Herr A - NK Croatia, 0-1 (0-0) 

Sammanfattning

Torn har verkligen inte haft marginalerna med sig i serieupptakten i division 4. Idag blev det en ny förlust hemma mot Croatia, slutresultatet 0-1 speglade dock absolut inte matchen.

Att skylla en förlust på domaren är kanske inte särskilt konstruktivt, men den här gången kan jag inte låta bli att fokusera på att matchens utgång påverkades väldigt mycket av ett antal minst sagt egendomliga domslut.
 
Torn inledde matchen bäst. Första målchansen kom efter cirka tio minuters spel då Amir Darban Khales slog en bra djupledsboll som nådde Tomas Martinsson i anfallet. Martinsson kom fram i ett öppet läge, men blev omkullsprungen av en Bortaförsvarare. Torn ville ha straff men domaren friade.

Efter cirka tjugo minuters spel började Torn få till en massiv press mot Croatias mål. Markus Thulin hade ett skott i bra läge som täcktes av en försvarare och senare i samma anfall hade Tomas Martinsson ett skottläge till vänster i straffområdet och sköt ett skott som gick i insidan av den första stolpen.

Några minuter senare va Niklas Nilsson nära att kunna ge Torn ledningen efter en vänsterhörna. Niklas fick läge vid bortre stolpen men målvakten hann dit och kunde rädda.I den 33:e minuten tog sig Tommy Biro med bollen djupt ner i offensivt straffområde från vänster. Tommy var bara ett par meter från stolpen och någon meter från kortlinjen när han sparkas omkull bakifrån av en bortaspelare så att det hörs över större delen av idrottsplatsen. Domaren gör ingenting mer än att tillåta att Peter Larsson får komma in för att ge Tommy behandling. Efter detta visar domaren upp det gula kortet till Tommy för filmning.

Tommy kunde ganska snart återinträda i spelet och i den 40:e minuten var han inblandad i en duell ute vid sidlinjen på offensiv planhalva. Tommy hade en motståndare som knuffade honom i ryggen samtidigt som bollen stundar upp på hans hand och domaren anser då att det är befogat att ge Tommy en andra varning för denna ”förseelse” och därmed fick Torn genomföra resten av matchen i numerärt underläge.Det var milt uttryckt upprörda känslor i Tornlägret, på mindre än tio minuter hittade domaren fem varningar för Torn varav en gick till en avbytare, ett par av dem var säkert befogade p.g.a. snack men de två som Tommy drabbades av var de flesta rörande överens om att de var helt horribla.

En av varningarna drabbade Markus Thulin som därmed kommer att vara avstängd i nästa match efter att han petat bort bollen efter signal. Förvisso kan det vara befogat med ett gult kort för detta, men tyvärr var bedömningsnivån idag väldigt inkonsekvent då en spelare i Croatia lite tidigare kommit undan utan varning för en likadan förseelse.

Ställningen i halvtid var 0-0 efter att Torn dominerat stort men inte lyckades få bollen i mål.

I den andra halvleken höll Torn spelet ganska väl uppe trots det numerära underläget. Man hade dock inte samma kraft att anfalla som i den första halvleken, men skapade ändå en del farligheter, inte minst på fasta situationer.I den 67:e minuten kom dock Croatias ledningsmål på deras första egentliga målchans i matchen. Ett inlägg från höger slås in i straffområdet och gick precis över en Tornförsvarare så att bollen hamnade hos en Croatiaspelare i öppet skottläge i straffområdet. Det blev ingen ren träff och Tornmålvakten Christopher Olofsson kunde sånär rädda skottet, men bollen studsade in i mål till 0-1.

Efter målet gjorde man några byten i Torn samtidigt som man gick ner på en trebackslinje. Torns första kvitteringsmöjlighet hade Tomas Martinsson som kom igenom i straffområdet efter en passning från domaren. Martinsson fick dock en knuff i ryggen och gick omkull. Ingen åtgärd från domaren den här gången heller, vilket kanske var riktigt den här gången.

 
Croatia hade några minuter senare en farlig attack som slutade med ett skott i stolpen.

Två minuter senare var Torn framme i en attack där Eric Norling som bytts in i anfallet jagade en djupledsboll samtidigt som målvakten hann ut före och plockade bollen. Direkt efteråt delade den redan varnade bortamålvakten ut en spark på Norling och kastade sig därefter på marken och låtsades vara skadad. På nytt blev det upprörda känslor, inte minst bland publiken som ansåg att den assisterande domaren borde ha agerat och att situationen rimligtvis skulle ha resulterat i straff och utvisning.

Den assisterande domaren var dock av en annan åsikt och tyckte istället att publiken skulle gå någon annanstans varpå halva långsidan fick tömmas på åskådare.

I den 80:e minuten hade Torn en trippelhörna från vänster varav den första hörnan var nära att gå i mål intill den första stolpen.

Det var många och långa spelavbrott under slutdelen av matchen och det kändes som om detta inte var något som direkt gynnade Torn. Domaren ville gärna ta en diskussion så fort det blev en fast situation och det blev även ett längre avbrott när en spelare i motståndarlagen inte hade samma åsikt som delar av publiken.

Torns sista riktiga kvitteringsmöjlighet kom i den 88:e minuten. Efter en ny trippelhörna slog inhopparen Enes Basic in bollen från höger, bollen skruvade sig farligt och landade på ribban vid bortre delen av målburen.
 
På övertid tyckte den assisterande domaren att det var dags för nya avvisningar, folk satt inte som de skulle (enligt reglerna får endast en person åt gången stå upp på vid bänken) och denna regelöverträdelse beivrade den nu uppmärksamme domarassistenten genom att skicka bort tränarna för båda lagen.

Matchen slutade alltså 0-1 och det blev en ny, tung förlust för Torn. Att laget bara har en poäng efter fyra omgångar speglar dock inte hur matcherna har sett ut och om man bara jobbar vidare så bör poängen också komma snart, spelmässigt var dagens match väl genomförd från Torns sida och ett steg i rätt riktning. Torn var det klart bättre laget under den första halvleken och hade matchen i sina händer när ett antal horribla domslut ändrade förutsättningarna.

På måndag är det reservlagsmatch och redan på onsdag är det dags för ny match för A-laget som då har bortamatch mot Eriksfälts FF på lindeborgs IP i Malmö. Torn får då klara sig utan Tommy Biro, Markus Thulin och tränaren Mikael Roos som alla är avstängda på onsdag efter dagens match.
 

Torn: Christopher Olofsson (målvakt), Joel Borg, Niklas Nilsson, Viktor Edsheim (1 varning), Amir Darban Khales, Sammy Pergament, Markus Thulin (1 varning), Anders Tegner, Jonas Arnoldsson, Tomas Martinsson, Tommy Biro (utvisad), Eric Norling (1 varning), Enes Basic, André Sandstedt

Direktrapporteringen

Aktuell ställning 0-1 (0-0) SLUT

90 + 6 min: Ett bra läge för Croatia är det sista som händer i matchen. Torn har förlorat på nytt.

92 min: Den assisterande domaren skickar bort båda lagens tränare från bänken. Ett egendomligt beslut då det varit förhållandevis lungt på bänken en längre tid jämfört med tidigare i matchen.

88 min: Trippelhörna Torn från vänster. Enes Basic prickar ribban med ett inlägg från höger. André Sandstedt har ersatt Viktor Edsheim.

86 min: Långt spelavbrott p.g.a. av diskussion mellan bortaspelare och publik.

81 min: Farlig trippelhörna från vänster för Torn där den första var nära att gå in vid första stolpen.

77 min: Eric Norling får en spark av motståndarmålvakten. Upprörda känslor på bänken men ingen åtgärd från domaren mer än att delar av publiken fick flytta sig. 

75 min: Skott i stolpen från Croatia.

73 min: Eric Norling ersätter Joel Borg och Torn går ner till en trebackslinje. Tomas Martinsson komer igenom efter en passning från Anders Tegner. Tomas går omkull i en duell i straffområdet, domaren friar igen vilket nog var rätt denna gång.

67 min: Croatia tar ledningen på sin första egentliga målchans i matchen. Ett öppet läge i straffområdet efter ett inlägg från höger som Tornförsvaret inte fick bort. I Torn har nu Jonas Arnoldsson ersatts av Enes Basic.

64 min: Ny farlig hörna, Niklas Nilsson nådde inte riktigt bollen.

61 min: Ganska händelsefattig inledning av den andra halvleken. Sammy gjorde precis en dribbling och sköt ett skott som gick via en Croatiaspelare till hörna. Hörnan var farlig men domaren hittade en frispark för Croatia. 

45 min: Torn fick en mardrömsavslutning på den andra halvleken. Inom loppet av mindre än tio minuter så drabbades man av inte mindre är fem gula kort, varav ett par av dem känns ganska oförklarliga. Dessvärre fick Tommy Biro sitt andra gula kort efter 40 minuters spel när bollen studsade upp på hans hand när han hade en motståndare i ryggen ute vid sidlinjen. 0-0 efter en första halvlek som dominerades av Torn men där Croatia började på lite mer att säga till om i slutminuterna.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta