Hem
 

         

Torns IF Dam - Gislövs IF, 0-2 (0-0)
Det blev idag förlust för Torns damlag, trots övertag i spel och målchanser

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Dam - Gislövs IF, 0-2 (0-0)
2010-04-25 18:20
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson
Sammanfattning (uppdaterad klockan 18.20)

Torn förlorade alltså dagens hemmapremiär mot Gislövs IF med 0-2. Resultatet speglade väl inte direkt matchen, men fotboll går ju som bekant ut på att göra mål och det lyckades inte Torntjejerna med idag.

Trots förlusten fanns det en del positivt att ta med sig från matchen. Vi fick se en del säsongsdebutanter idag, från damtruppen gjorde Malin, Linda och Pernilla årsdebuter i seriespelet och från U-laget fick två nya spelare göra sin första A-lagsmatch för året i form av Emelie och Sabina.

Halvtid

Särskilt kul var det att se att Pernilla var tillbaka i Torntröjan efter ett långt skadeuppehåll som innebar att hon varit borta i närmare ett år.

Spelmässigt gjorde Torn en klart godkänd insats och hade ett visst spelövertag under större delen av matchen, man fick dock inte utdelning på sina målchanser och en stor anledning till detta var en storspelande bortamålvakt.

I Torns mål fick Maria hoppa in igen efter en bra halvlek senast mot Hardeberga. Maria gjorde en bra insats även idag, men hade inte mycket att göra när en hörna nickades i mål intill hennes vänstra stolpe en knapp kvart in på den andra halvleken. När sedan Torn försökte trycka på framåt för att kvittera i slutskedet var det inte långt ifrån att resultera i en kvittering, men istället blev man straffade bakåt och Gislöv kunde gå upp och fastställa slutresultatet till 0-2.

Förlusten till trots var det som sagt en bra insats från Torn, som nu dessvärre får vänta ända till den 18 maj på nästa seriematch eftersom flera motståndarlag dragit sig ur serien.

Direktrapporteringen

90 min: Matchen är slut. Gislöv har vunnit med 2-0 trots en bra spelmässig insats från Torn som dock inte fick till det i avslutningarna idag. Vi återkommer med en kort sammanfattning senare.

89 min: Tiden är på väg att rinna iväg för Torn som inte skapar mycket framåt längre.

87 min: Gislvö håller på att rinna igenom, men Maria gör ett utmärkt ingripande i målet.

85 min: Pernilla går ut efter att ha gjort en utmärkt insats i comebacken efter ett långt skadeuppehåll.
 

 


82 min: Ett offensivt satsande Torn drabbas av ännu ett baklängesmål när bollen leter sig in nere vid den vänstra stolpen. Nu blir det tufft för Torn att ta poäng idag. 0-2.


81 min: Sewa får ett bra skottläge, men målvakten kommer ut och gör en kvalificerad räddning när och håller dessutom bollen.

80 min: Torns attacker består ofta av djupledsbollar mot Sewa, dock har många bollar gått ner till målvakten.

78 min: Sewa får en djupledsboll att jobba på, men kommer ur position och anfallet rinner ut i sanden.

75 min: Gästerna får sin andra varning i matchen efter att Pernilla drabbats av en eftersläng. Samtidigt har Torns press kommit av sig lite de senaste minuterna.

72 min: Torn har visst övertag. Frågan är om de kan förvalta detta i form av mål.

69 min: Andrea får chansen att avsluta utifrån när målvakten har varit ute ur sitt mål och rensat, avslutet går dock utanför den bortre stolpen.

65 min: Matchbilden ser bra ut för Torns del, underläget till trots. Det gäller dock att kan förvalta någon av sina möjligheter.

64 min: Högerhörna från Pernilla bollen nickas ut till Sofie som skjuter ett skott går går tätt över.

63 min: Sewa farligt framme, men målvakten räddar till vänsterhörna. Sofies hörna resulterar i en högerhörna istället.

61 min: Högerhörna Gislöv. Torn kan kontra, men Sewa blir avblåst för offside.


59 min: Gislöv får en hörna från vänster. Dessvärre nickas bollen i mål, till synes av en Tornspelare. 0-1.

57 min: Linnea får frispark till vänster om offensvit straffområde. Frisparken blir farlig och resulterar i en hörna som i sin tur blir resultatlös.

56 min: Bra högerinlägg från Andrea, men bortamålvakten gör ett stabilt ingripande.

54 min: Linnea skott utifrån, bollen går dock en bit utanför.

53 min: Andrea fälld på egen planhalva och bortaspelaren blir varnad.

51 min: Gislöv vinner en vänsterhörna. Bollen rensas bort av Andrea.

49 min: Torn får en frispark mot sig till vänster på egen planhalva. Gislöv kan inte utnyttja möjligheten utan returen skjuts långt utanför.

47 min: Efter en stark första halvlek från Maria i mål så fortsätter hon på den positionen även i den andra halvleken.

46 min: Efter en kort halvtidsvila blåser domaren igång den andra halvleken.

45 min: Sewa lyfter bollen över målvakten, men den går dessvärre precis utanför den bortre stolpen. Kort därefter går signalen för halvtid.

44 min: Farligt läge i Gislövs straffområde efter utmärkt inlägg från Andrea.

43 min: Gislöv får en hörna från vänster. Bollen rensas bort av Malin vid den första stolpen.

42 min: Linnea får en frispark till vänster om offensivt straffområde. Sofies frispark fastnar dock i muren.

41 min: Andrea slår en bra boll på djupet mot Sewa, målvakten är på nytt precis före.

38 min: Högerhörna Gislöv, farlig nickskarv i straffområdet men bollen går inte på mål.

37 min: Sewa jagar en djupledsboll, men målvakten hinner precis före till bollen.

34 min: Sewa får ett utmärkt läge framför mål efter inlägg från vänster, hon får dock inte riktigt kontroll på bollen och målvakten kan rädda.

33 min: Andrea kommer fram i läge från höger. Skott vid första stolpen som målvakten håller.

31 min: Torn kommer fram i bra attacker, men får inte till det i de avgörande lägena.

28 min: Farligt läge i Torns straffområde. Bollen studsar dock rätt för Torns del och gästerna kommer inte till avslut. Hörna Gislöv från höger. Misslyckad hörna som går ut till inspark.

25 min: Det ser ganska bra ut för Torns del så här långt på ett soligt och Tornvallen nästan utan vind som bjuder på utmärkta fotbollsförutsättningar.

22 min: Frispark Gislöv i offensivt läge. Maria kommer ut bra och plockar bollen som slås in i strafrfområdet, stabilt målvaktsspel!

20 min: Sofie får ett bra skottläge, täcks utanför till en vänsterhörna. Bra hörna från Sofie, men Gislöv lyckas klara situationen i eget straffområde och det blir istället en högerhörna. Nyligen inbytta Pernilla slog hörnan och det blev farligt i Gislövs straffområde på nytt. 

19 min: Bra frispark från Sofie som våller problem för gästernas målvakt som dock kan hålla bollen.

18 min: Torn har ett litet spelövertag för närvarande och det ser stabilt ut i försvaret.

16 min: Torn har stuckit fram i några lovande attacker på sistone. Torn gör ett första byte i matchen på Linda ersätter Linnea.

15 min: Bra attack från Torn avslutas med ett skott från Emelie i burgavelns utsida.

13 min: Kontring Torn, Linnea fälld i bra läge en bit in på offensiv planhalva och den efterföljande frisparken blir resultatlös.

10 min: Gislöv kommer fram i ett småfarligt läge, men Maria som vaktar Torns mål i den första halvleken gör en bra insats och tar hand om bollen.

9 min: En öppnande passning från Sewa tappar fart i dewt långa gräset, tränare Tomas Andersson ondgör sig över att mattan inte är nyklippt.

7 min: Matchens första riktigt farliga läge hade Torn precis när Linnea avlossade ett hårt skott utifrån som gick i stolpens utsida.

5 min: Matchen har kommit igång. Torn var framme i en farlig attack precis och hade även en möjlighet direkt efter avspark. Annars är det gästerna Gislöv som har haft störst bollinnehav inledningsvis.

Idag är det hemmapremiär på Tornvallen för damlaget i seriespelet. Motståndare för dagen är Gislövs IF.

Matchen startar 14.00 och hemsidan finns på plats för bevaka direkt. Torn ställer preliminärt upp med följande uppställning från start:

Målvakt: Maria
Försvarare: Dalia, Malin, Helle, Madde
Mittfältare: Andrea, Julia, Sofie, Emelie
Anfallare: Linnea, Sewa
Avbytare: Rebecka, Pernilla, Sabina, Linda.

Vi återkommer när matchen har kommit igång.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta