Hem
 

         

Torns IF Herr A – IF Lödde, 3-1 (1-0)
På ett regnigt Tornvallen säkrade Torn idag tre poäng mot IF Lödde

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – IF Lödde, 3-1 (1-0)
2010-05-15 20:08
Text: Andreas Håkansson
Bild: Niklas Nilsson

Länk till direktrapportering av matchen.

Torns tog idag sin första seger hemma på Tornvallen för i år, ett Tornvallen som inte bjöd på några roliga yttre förutsättningar. Det ihållande regnandet under dagen i kombination med fläckvis avsaknad av gräs gjorde att förutsättningarna för skönspel inte var optimala. Dock var det i alla fall uppehåll när matchen skulle dra igång.

Torn inledde matchen riktigt starkt och hade flera goda möjligheter under de inledande minuterna. Matchens första farlighet kom redan efter någon minut när bollen spelades in till Tomas ”Tompa” Martinsson som bara några meter från mållinjen försökte klacka in bollen i ett trängt läge. Bollen gick dock rakt på målvakten som kunde rädda.

Ett par minuter senare hann Tompa före målvakten på en boll i utkanten av straffområdet till vänster. Detta gav möjlighet för ett inlägg när målvakten var ur spel, bollen slogs in framför mål, men en Löddespelare var först på bollen och därmed gick Torn miste om möjligheten att styra bollen i tomt mål.

I den åttonde minuten hade Torn ännu en målchans, denna gång en riktigt bra sådan. Andreas Bladh kom fri med målvakten, men fick inte till något riktigt bra avslut och målvakten kunde parera. Returen gick ut till Tompa som fick chansen att avsluta när målvakten var ute ur bilden, men Löddeförsvaret kunde täcka skottet.

Efter en utmärkt inledning från Torn där en hårt uppvaktad Tompa hade ytterligare ett bra läge något senare så ändrades matchbilden efter cirka 20 minuters spel och Lödde började ta över allt mer.

Lödde hade en del fasta situationer i den andra delen av halvleken, men de blev sällan riktigt farliga. Dock hade gästerna ett några bra möljigheter, varav den klart bästa kom efter 35 minuters spel när Lödde tog sig in i Torns straffområde från vänster och skaffade sig ganska bra vinkel för skott. Skottet fastnade dock på någon, jag tror att det var Christoffer Persson, precis framför mållinjen.

Jag när Torn haft en av sina tyngre perioder i årets seriespel, rent spelmässigt, så kom man tillbaka lite i slutet av halvleken. Först fick André Sandstedt ett läge som dock inte kunde utnyttjas då han kom lite i obalans och avslutet blev för löst för att vålla problem för målvakten.

I halvlekens näst sista minut så satte Tompa press på Löddeförsvaret och gjorde det så bra att han lyckades vinna boll i offensivt straffområde och fick ett öppet skottläge något till vänster i straffområdet. Tompa hittade en lucka bredvid målvakten och kunde ge Torn ledningen med 1-0 i ett viktigt skede av matchen där man annars inte fått spelet att fungera under andra halvan av den första halvleken.

Lödde inledde den andra halvleken bäst och hade ett par kvitteringsmöjligheter inledningsvis. I den 49:e minuten hade gästerna ett öppet läge som dock Fredrik Andersson i Torns mål kunde rädda genom en benparad.Efter att Lödde inlett den andra halvleken bäst kunde Torn ganska snabbt jämna ut spelet för att så småningom ta över taktpinnen.

Cirka kvarten in på den andra halvleken började Torn skapa situationer i offensivt straffområde allt oftare och det skulle ganska snart ge utdelning. I den 64:e minuten var Torn framme i en riktigt farlig möjlighet där Tompa spelade in en låg boll mot André framför mål. André var hårt uppvaktad av en Löddespelare men lyckades ändå kasta sig och få foten på bollen, men han kunde inte styra bollen på mål.

Det dröjde dock inte många sekunder efter denna situation innan Torn fick anledning att jubla. Torn kom direkt i en ny attack och Tompa fick bollen i en position till vänster en bit utanför straffområdet där han tog ett avslut som gick i mål. Tompas låga skott var mycket välplacerat och gick bara ett fåtal centimeter innanför den närmaste stolpen. 2-0 till Torn.

Torn fortsatte även minuterna efter 2-0-målet att skapa möjligheter och några minuter senare fick man utdelning på nytt. André Sandstedt fick chansen i straffområdet efter en målvaktsretur och kunde behärskat placera in 3-0 intill den högra stolpen.

Löddes uppförsbacke blev ännu brantare minuten senare när en bortaspelare drog på sig sin andra varning och tvingades därmed lämna planen i förtid.I Torn fick Christoffer Persson lämna matchen i inledningen på den andra halvleken och ersättaren Amir Darban Khales som gjorde comeback i A-laget efter skada var inte riktigt återställd och fick utgå efter att ha spelat knappt 25 minuter. In kom istället unge Olof Andåker som fick chansen till lite speltid i A-laget, samtidigt som Björn Ohlsson flyttades ner i backlinjen i brist på försvarsspelare.

 

Trots ett till synes hopplöst läge kunde Lödde bidra till viss spänning i slutet när man tog chansen och reducerade till 3-1 drygt tio minuter från slutet.

Torn hade chanser att göra 4-1 i slutet, bland annat genom inhopparen Olof Andåker som efter ett bra anfall fick skottläge från höger, men skottet gick över. Även Lödde hade ett par halvfarliga lägen och en straffsituation i slutskedet, men eftersom marginalen var två mål kändes det aldrig riktigt oroligt på Tornbänken i slutskedet av matchen.

Det var en match där lagen hade sina perioder av spelmässigt övertag, men sett över hela matchen känns det inte omotiverat att Torn gick segrande ur denna kamp. Tränarna var mycket nöjda med kämpainsatsen och att man idag lyckades vända den spelmässigt negativa trend som man hade i slutet av den första halvleken och återta initiativet i matchen.

 

Positivt var också att man klarade sig utan varningar idag. En bra laginsats där man även i motgång kämpade vidare och kunde återta greppet om matchen. Vi vill ändå rikta lite extra beröm till tvåmålsskytten Tomas ”Tompa” Martinsson som idag höll Löddeförsvaret sysselsatta och visade att han kan skapa målchanser på egen hand .

Efter de två tunga förlusterna mot Staffanstorp och Lunds SK så är Torn nu på rätt spår igen och har spelat ihop tolv poäng efter sex omgångar, att jämföra med sju poäng efter lika många omgångar förra säsongen. Nästa match i seriespelet är på fredag på Torn möter Kulladals FF på bortaplan.

Torn: Fredrik Andersson (målvakt), Christoffer Persson, Mattias Erlandsson,  Markus Thulin, Daniel Thulin, Björn Ohlsson, André Sandstedt (1 mål), Andreas Bladh, Erik Rönningberg, Sammy Pergament, Tomas Martinsson (2 mål), Amir Darban Khales, Olof Andåker, Pontus Svensson (spelade ej), Magnus Jönsson (målvakt, spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta