Hem
 

         

Röstånga IS - Torns IF Dam, 4-7 (0-6)
Linneas 2-0-mål

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Röstånga IS - Torns IF Dam, 4-7 (0-6)
2010-05-18 19:04
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Sammanfattning

Tillresta Tornsupportrar bjöds inledningsvis på en riktig målfest från Torntjejerna som öppnade matchen oerhört effektivt. Trots att Röstånga hade mycket boll under inledningskvarten så var det Torn som gjorde målen efter flera bra attacker och bra hörnor som gav utdelning, vilket gjorde att ställningen efter 20 minuters spel var 5-0 till Torn!

Längre in i halvleken tog Torn över mer av spelet och bjöd på fyndigt anfallsspel och stabilt fösvarsspel. Målen fortsatte dock inte komma i samma takt, men det blev en fulltäff till innan halvleken var slut och i halvtid ledde Torn med betryggande 6-0!

Torns fina anfallsspel fortsatte en stund även i den andra halvleken, även om Röstånga fick ett snabbt reduceringsmål. Torn replikerade dock snabbt med kvällens i särklass snyggaste mål när Linnea drog till på volley efter ett inspel från Andrea och bollen satt högt i mål, 7-1 till Torn och matchen kändes definitivt avgjord. Målet var Linneas fjärde fullträff i matchen!

Därefter tappade Torn en del skärpa och förmodligen också en del ork. Röstånga kunde under den sista halvtimmen reducera tre gånger och jämna ut siffrorna något så att slutresultatet i denna målrika match blev 4-7. Slutet av matchen drar ner helhetsintrycket lite, men annars gjorde Torn en mycket bra insats, framför allt anfallsmässigt och segern var aldrig i fara.

Redan på torsdag är det dags för ny bortamatch i seriespelet, då mot Teckomatorps SK.

Nedan finns några matchbilder, fler bilder kommer senare i bildarkivet under menyn "Fotboll 2010".

Linneas mål som innebar 0-3.

Andrea fastställer halvtidsresultatet till 0-6.

Linneas volleymål som innebar 1-7

Röstånga reducerar till 2-7.

Direktrapporteringen

En målexplosion i inledningen räckte till tre poäng stabila poäng för Torn, trots att det inte såg lika bra ut i den andra halvleken. Vi återkommer senare med en kort sammanfattning.


90 min: Torn framme i en bra attack. Sewa avslutar anfallet med ett skott tätt utanför. Kort därefter går slutsignalen.

89 min: Matchen är avgjord. Torn tycks inte ha samma ork längre, men man har en stabil tremålsledning att falla tillbaka på.

85 min: Röstånga får en frispark mitt på offensiv planhalva. Skottet går dock inte på mål.

82 min: Röstånga griper en liten möjlighet att göra match av det här efter att man utnyttjat att Torn ställt till det lite för sig i eget straffområde. Reducering till 4-7.

80 min: Torn har fortfarande en del goda idéer i anfallsspelet, men orken börjar tryta lite, verkar det som. Det finns dock inget som tyder på att Torns seger skulle vara i fara.

74 min: Sewa vinner boll på offensiv planhalva och spelar fram Linnea i ett bra skottläge, men dessvärre får inte Linnea någon bra träff på bolen som går utanför.

72 min: Efter några bra minuter från Torn så kommer ännu ett reduceringsmål för hemmalaget. En frispark utifrån som egentligen inte var någon farlighet träffar en Tornspelare och styrs i mål. Röstånga har reducerat till 3-7.

68 min: Lagen växlar nu chanser med varandra och spelet är jämnt. Maria i Torns mål gjorde precis ett bra ingripande när hon räddade och höll en frispark som var påväg in precis under ribban.

63 min: Torn framme i en attack. Sewas inspel rensas ut till ett inkast.

61 min: Ett välplacerat skott från Röstånga går i mål utom räckhåll för Maria i Torns mål, 2-7.

57 min: Röstånga har varit framme på något farlig hörna, men det känns inte som att Torns seger ska behöva vara i fara den här matchen.

53 min: Torn har inlett den andra halvleken bra anfallsmässigt, vilket till slut ger utdelning i form av ett riktigt snyggt mål där Andrea lägger in bollen till Linnea som styr in bollen på volley högt i mål, 1-7!

51 min: Jätteläge för Sewa efter en mycket bra frispark från Sofie, men målvakten lyckas på något sätt stoppa bollen.

48 min: Torn släpper in ett tidigt mål i den andra halvleken. Röstånga får ett öppet läge och Maria gör en mycket bra räddning, men dessvärre går returen till en hemmaspelare som kan slå in ett reduceringsmål till 1-6 i öppet mål.

Torn har åkt till Röstånga med följande 13 spelare: Maria (målvakt), Dalia, Amanda, Sofie, Pernilla, Rebecka, Malin, Frida, Andrea, Sewa, Linnea, Louise, Ida.

45 min: Torn leder med 6-0 i halvtid. I andra halvlek väntar motvind, vilket kan ge en svårare uppgift.

43 min: Sewa vinner boll, tar en lång djupledslöpning som ger en hörna. Bra hörna av Dalia som Andrea kan förvalta i form av ett mål som innebär 0-6!

41 min: Skott från Sewa som målvakten kan rädda. Fortsatt övertag för Torn och backlinjen samt Maria i mål agerar stabilt så här långt.

39 min: Torn har haft ett övertag de senaste minuterna och vaskat fram någon hörna, men inte fått ytterligare utdelning i form av mål.

33 min: Dubbelhörna för Torn och Pernilla. Den första hörnan var bra, men målvakten kunde tippa bollen till en ny hörna, den andra hörnan blev misslyckad och gick ut till en inspark.

30 min: De senaste minuterna har det lugnat ner sig beträffande målchanser. Torn var dock framme i en farlig attack precis genom Louise.

25 min: Fram tills Torns 0-3-mål var hemmalaget Röstånga bra med i matchen spelmässigt och hade till och med ett litet övertag. De senaste minuterna har dock varit klart i Torns favör och man har varit framme i ett par goda försök att utöka sin ledning.

19 min: Torn kommer fram i en ny attack bra framspelning från Frida mot Linnea som får en tå på bollen och lyfter in smått osannolika 0-5 efter mindre än 20 minuters spel!

19 min: Mycket bra vänsterhörna från Sofie som styrs i mål från nära håll, 0-4.

16 min: Bra djupledsboll från Andrea som ger ett öppet läge för Linnea som kallt rullar bollen i mål bredvid målvakten. Torn är mycket effektiva i sina snabba attacker så här långt!

10 min: Torn utökar sin ledning till 2-0! Malin spelar fram Linnea till ett utmärkt läge och Linnea placerar bollen i mål högt till vänster.

5 min: Hemmalaget Röstånga har haft mest boll inledningsvis, men det är ändå Torn som har tagit ledningen i matchen. Efter fyra minuter gav en snabb Tornattack en hörna. Hörnan slogs av Sofie och bollen träffade en försvarare men gick ut till Sofie igen. Sofie slog in en ny låg boll och denna gång nådde bollen Frida framför mål som kunde styra in Torns ledningsmål.

Vi är ikväll på plats på Odenvallen i Råstånga för att följa damlagets tredje seriematch för året.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta