Hem
 

         

Teckomatorps SK - Torns IF Dam, 2-1 (0-1)
Jubel i Teckomatorp efter 2-1-målet som kom att bli matchavgörande

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Teckomatorps SK - Torns IF Dam, 2-1 (0-1)
2010-05-20 18:44
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Sammanfattning

Torn gjorde ikväll en efter förutsättningarna en riktigt bra insats, förlusten till trots. Hur var då förutsättningarna? Jo, stora delar av den tänkbara truppen var upptagna med slutprov, revy, skolbal och annat som lockar så här års. Det innebar att Torn kom till start med tretton spelare där nära på halva truppen var hämtad från ungdomsleden.

Torntjejerna taggar inför matchen

Torn inledde med ett tidigt ledningsmål av Linnea. Torns första halvlek var mycket bra och med lite bättre utdelning så borde man ha kunnat skaffa sig en något bättre försprång före halvtidsvilan. Resultatet i halvtid stannade dock vid 0-1.En bra frispark från Sofie i den första halvleken som målvakten dock kunde rädda

Taktiska råd i halvtidsvilan

I den andra halvleken var det hemmalaget Teckomatorp som tog tag i taktpinnen och cirka tio minuter in på halvleken kunde hemmalaget kvittera till 1-1 på sin första riktiga målchans i matchen. Det var en chans som uppstod väldigt onödigt efter ett missförstånd i de bakre leden i Torn.

Efter målet fick Teckomatorp energi och under några minuter hade hemmalaget ett klart grepp om spelet. Cirka fem minuter efter 1-1 kom också 2-1 för Teckomatorp när. Detta mål kom efter att Teckomatorp fått ett bra frisparksläge och skytten tagit det kloka beslutet att placera bollen strax under ribban utom räckhåll för Ida i Torns mål, istället för att gå på kraft.

Petra täcker boll i den andra halvleken

Torn hade en bra period i mitten av den andra halvleken och var då riktigt nära ett kvitteringsmål efter en hörna, men man lyckades inte få bollen i mål.

Tornhörna i andra halvlek där Louise sånär kunde peta in returen

Teckomatorp lyckades hålla undan, även om Torn hade en kvitteringschans i slutminuten när Amanda kom igenom, men vinkeln var snäv och hemmamålvakten kom ut bra och täckte den lucka som fanns.Totalt sett en bra insats ändå där Torn absolut inte hade varit oförtjänta av att få med sig en poäng. För tredje matchen i rad tappar dock Torn mycket efter halvtidsvilan, vilket är en trend man måste försöka bryta.


Direktrapportering


90 min: Jätteläge för Teckomatorp efter frispark. Hemmalaget missar chansen, men slutsignalen kommer direkt och Teckomatorp har vunnit med 2-1. Vi återkommer senare med en kort sammanfattning.

89 min: Amanda får chansen i straffområdet, men måvakten kommer ut och täcker av skottvinkeln och tar även hand om returen.

88 min: Tiden börjar rinna ut för Torn som inte har kommit i några attacker de senaste minuterna.

86 min: Farlig hörna för Teckomatorp, men Torn lyckas klara sig ur situationen med en frispark.

84 min: Andrea kommer till avslut, dock enkelt för målvakten.

82 min: Torn har anfallit mycket de senaste minuterna, men Teckomatorp försvarar sig bra och Torn fastnar vid straffområdesgränsen.

79 min: Torn försöker skapa något framåt. Man har etablerat lite mer spel på offensiv planhalva de senaste minuterna.

76 min: Linnea får bra läge för avslut, men hon får ingen bra träff och målvakten har inga problem att rädda.

72 min: Ny Tornhörna, resultatlös.

70 min: Bättre nu de senaste minuterna från Torn. Linnea slår ett inlägg som täcks till hörna. Andrea slår en hörna som blir riktigt farlig, men ger inte utdelning.

68 min: Torn framme i ett längre anfall för första gången på ett tag. Avslutas med ett skott över från Amanda.

65 min: Hörna för Teckomatorp som nu har ett klart grepp om matchen. Torn klarar det denna gång trots vissa besvär.

63 min: Nytt bra frisparksläge för hemmalaget. Denna gång lyfts bollen över.

62 min: Teckomatorp får en frispark i bra läge som lyfts högt i mål. Hemmalaget har nu vänt och leder med 2-1.

59 min: Distansskott från Andrea som dessvärre går någon meter över.

56 min: Teckomatorp kommer igenom och kan utan problem slå in kvitteringen till 1-1 från nära håll.

54 min: Hemmalaget har lättare att komma till anfall så här långt i den andra halvleken. Ännu har det dock inte givit några chanser. 

52 min: Hörna för Teckomatorp. Misslyckad hörna som går ut till inspark.

50 min: Bra firspark från Sofie in i straffområdet. Målvakten hinner dock till bollen precis före Linnea.

47 min: Kontring för Teckomatorp. Ida är långt ute och avvärjer på ett bra sätt.

46 min: Torn sparkar igång den andra halvleken.

En bra första halvlek av Torntjejerna där Linneas tidiga ledningsmål blev halvlekens enda. Torn har dock haft de klart bästa möjligheterna till ytterligare mål.

45 min: frispark för Torn i bra läge på vänsterkanten. Sofie slår frisparken som träffar ribban och det blev riktigt farligt även på returen. Torn lyckas dock inte få bollen i mål och kort därefter går signalen för halvtid.

42 min: Teckomatorp framme i en attack, men bra arbete i Tornförsvaret förhindrar att hemmalaget får läge att avsluta.

39 min: Frispark för Torn i offensivt läge. Teckomatorp lyckas nicka bort Sofies frispark i straffområdet. Torn kommer i en  andravåg, men lyckas inte komma till avslut.

37 min: Teckomatorp får en frispark som slås farligt in i Torns straffområde, men Ida i Torns mål får tag på bollen.

35 min: Nytt fint Tornanfall ger Elisabet ett jätteläge från nära håll, men målvakten räddar med en fin benparad.

32 min: Bra anfall för Torn. Sewa avslutar med ett halvvolleyskott strax över.

30 min: Torn har haft ett par bra attacker de senaste minuterna, men har blivit avblåsta för offside.

26 min: Frispark från Sofie från långt håll som hemmamålvakten klarar.

23 min: Teckomatorp har flyttat fram positionerna de senaste minuterna och förlagt mer av spelet på offensiv planhalva. Det har dock inte ännu resulterat i några målchanser.

17 min: Teckomatorp framme i ett anfall som Tornförsvaret reder ut. Matchbilden har annars varit sådan att Torn har förlagt det mesta av spelet på hemmalagets planhalva så här långt.

12 min: Ny hörna för Torn som har haft övertaget de senaste minuterna. Mycket farlig hörna, men en hemmaförsvarare rensar ett avslut från Torn framför mållinjen.

8 min: Dubbelhörna för Torn. Reslutatlös.

7 min: Med tanke på att många spelare i Torn saknar någon större rutin från seniorlagsspel så har Torn inlett matchen på ett mycket bra sätt!

4 min: Bra avslut från Sewa som målvakten med vissa problem kan rädda till hörna. Efter hörnan får Linnea skottläge, men skottet går utanför.

3 min: En snabb Tornattack resulterar i att Sewa serverar Linnea ett bra läge och Linnea rullar in Torns ledningsmål, 0-1!

1 min: Matchen är igång. Något tidigare än planerat.

Ikväll är vi på plats i Teckomatorp för att följa damlagets fjärde seriematch för året. Avspark klockan 19.00.

Torn kommer till start med ett rekordungt lag eftersom matchen krockar med många andra aktiviteter denna karnevalsvecka.

Torn startar på följande sätt:
Målvakt: Ida
Försvarare: Emma, Sofie, Amanda, Jessica
Mittfältare: Rebecka, Andrea Frida, Louise
Anfallare: Sewa, Linnea
Avbytare: Elisabet, Petra


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta