Hem
 

         

Torns  IF Herr A – Veberöds AIF, 3-1, (0-0)
Tornspelarna gjäds åt Sammys 1-0-mål

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Veberöds AIF, 3-1, (0-0)
2010-05-31 23:58
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson
Länk till direktrapporteringen

Torn kunde vinna kommunderbyt mot Veberöds AIF med 3-1 efter att sena mål avgjort matchen. Det ska dock i ärlighetens namn sägas att resultatet inte riktigt speglade matchen.

Det blåste kraftigt i planens längdriktning under de inledande minuterna och Veberöd drog nytta av medvinden genom att skapa ett tryck mot Torns mål under de inledande minuterna när Torn hade stora svårigheter med att få upp bollen i motvinden.

Den inledande kvarten hade gästerna ett ganska klart övertag, men närmare än en ribbträff kom man inte. Ribbträffen kom efter vad som såg ut att vara ett inlägg från höger där bollen tog i ribbans framsida.

Efterhand började Torn dock jämna ut spelet samtidigt som vinden avtog vilket gjorde det betydligt lättare för Torn i uppspelsfasen. Torns klart bästa möjlighet i den första halvleken kom efter drygt tjugo minuters spel när Viktor Edshiem kunde nicktoucha en bra slagen frispark från Erik Rönningberg. Bortamålvakten reagerade dock snabbt och kunde med en bra räddning styra ut bollen.

Veberöds anfallsspel kom som väntat att kretsa mycket kring bortaanfallaren Viktor Rosberg som höll Tornförsvaret sysselsatt i den första halvleken. Nämnde Rosberg hade också den första halvlekens bästa målchans när han fick ett bra skottläge i den 24:e minuten, men Torn hade marginalerna på sin sida och fick se bollen gå rakt i stolpen. Utöver detta vann även Rosberg ett par nickdueller i straffområdet i den första halvleken och det var helt klart gästerna som hade flest möjligheter att ta ledningen i den första halvleken.

Efter en dryg halvtimmes spel fick Torns duktige mittback Viktor Edsheim en knäkänning och tvingades avbryta matchen. Detta ledde till att Torn fick göra en del omflyttningar i laget. Lagkapten Erik Rönningberg tog steget ner på en ovan mittbacksposition medan Jonas Arnoldsson gick in som ytterback och Daniel Thulin flyttades upp ett snäpp.

Trots en stark avslutning på halvleken av gästerna lyckades Torn hålla 0-0 halvleken ut. En halvlek där Torn hade en del bekymmer och fick vara nöjda med det oavgjorda resultatet.

I den andra halvleken hade Torn lite lättare att komma fram i bra möjligheter. Cirka tio minuter in på halvleken hade Torn ett par bra chanser och även en boll i mål från Christoffer Persson som dömdes bort för offside.

Veberöd hade ett bra skott i den 63:e minuten, men Tornmålvakten Magnus Jönsson bjöd på en s.k. ”TV-räddning” när han snyggt tippade ut bollen till hörna uppe i sitt vänstra hörn.

Daniel Thulin som flyttades upp från sin backposition vid Viktor Edshiems skada i den första halvleken kom att spela en viktig offensiv roll i den andra halvleken när han fick utrymme på sin vänsterkant. I den 65:e minuten lyfte Daniel från bollen till den för dagen mycket pigge Sammy Pergament som hade fått en mer central roll när Torn flyttade om positionerna. Sammy kom ensam med målvakten och kunde rulla in 1-0 till Torn. Det var en misstänkt offsidesituation när Sammy fick bollen och protesterna från Veberöd var högljudda efter målet, som dock godkändes.

1-0-målet på väg in.

Lagkamraterna gratulerar Sammy efter målet.

I Torn hade anfallaren Niklas Nilsson kommit in precis före målet och Niklas hade under sitt korta inhopp några bra möjligheter att utöka Torns ledning. Närmast var det när han nådde högst i straffområdet efter ett inlägg från Daniel, men nicken gick tätt utanför det vänstra krysset. Niklas inhopp blev dock dessvärre bara drygt tio minuter innan han skadade sitt redan sargade knä och tvingades utgå.

Med cirka tio minuter kvar av ordinarie tid försökte Veberöd öka trycket för att få till stånd ett kvitteringsmål och gästerna ändrade till en mer offensiv uppstälning. Detta var ett drag som lyckades. Veberöd fick lite tryck mot Torns mål och fick utdelning i form av ett mål i den 85:e minuten.

Kvitteringen kom efter att en boll som lyfts i framför Torns mål. Torn hade möjlighet att rensa bort bollen, men blev lite för passiva och i nästa skede kunde Veberöd trycka in kvitteringen till 1-1. Ett mål som dock kändes logiskt sett till hur matchen hade sett ut.

Matchen såg nu ut att sluta oavgjord, men det skulle visa sig att Torn skulle få sista ordet. I de sista sekunderna av ordinarie speltid kom Daniel Thulin fram i ett inläggsläge från vänster, men hans inlägg blockerades från nära håll av en bortaspelare och bollen gick ut till en vänsterhörna. Torntränaren Richard ”Kalle” Ringhov uttalade då en önskan om ett mål och det skulle visa sig bli en önskan som gick i uppfyllelse. Erik Rönningberg gick ut för att slå hörnan och slog en bra boll in framför mål. Bollen gick dock över de flesta spelare och landade istället hos Joel Borg som sökt en position vid den bortre stolpen och från nära håll kunde trycka in 2-1 till Torn, vilket ledde till ett stort jubel bland Tornare på planen och bänken! När målet kom hade klockan precis passerat 90 minuter.

Jublet förbyttes dock ganska snabbt till en viss oro när Veberöd gick till ett snabbt motangrepp och vann en hörna. Veberöd flyttade då fram allt folk, inklusive målvakten, för att försöka kvittera ännu en gång. Något vi har sett dem lyckas med tidigare i årets seriespel. Torn lyckades dock försvara sig mot hörnan och kunde gå till ett motangrepp där man trots ett lite omständigt passningsspel till slut kunde fastställa slutresultatet till 3-1 efter att André Sandstedt kunde slå in 3-1 i öppet mål efter passning från Sammy Pergament.

En oerhört skön seger för Torn som ikväll hade marginalerna på sin sida efter att tidigare ha haft dem emot sig i ett par matcher. Veberöd är ett starkt lag som dock har varit ojämna så här långt i seriespelet och ett oavgjort resultat hade speglat kvällens match bättre.

Torn är i och med kvällens seger nu bara en poäng efter Lunds SK och Staffanstorp i toppen av tabellen. Lite smolk i kvällens glädjebägare är dock att man drabbades av ytterligare två knäskador på Viktor och Niklas samt att Sammys varning ikväll innebär att han är avstängd i nästa match som spelas på lördag klockan 15.00, borta mot Eriksfälts FF.

Torn: Magnus Jönsson (målvakt), Amir Darban Khales, Viktor Edshiem, Joel Borg, Daniel Thulin, Christoffer Persson, Andreas Bladh, André Sandstedt (1 mål, 1 varning), Erik Rönningberg, Sammy Pergament (1 mål, 1 varning), Björn Ohlsson, Jonas Arnoldsson, Niklas Nilsson, Olof Andåker, Pontus Svensson (spelade ej), Fredrik Andersson (målvakt, spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta