Hem
 

         

Torns IF Herr B – Lunds SK, 4-3 (4-0)
En måltörstig Micke Roos får symbolisera vinsten i dagens B-lagsmatch

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr B – Lunds SK, 4-3 (4-0)
2010-06-06 19:17
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Tanken var att vi skulle direktrapportera dagens Derby i reservlagsserien. Någon rapport från Tornvallen blev det dock inte då truppen idag var så pass tunn att till och med undertecknad ombads byta om för att kunna göra ett inhopp. Istället försöker vi kompensera den uteblivna rapporten med rikligt med matchbilder från den något oväntade triumfen.

Torns startelva med kapten Kindberg som sista utpost gör sig redo för match.

En skade- och sjukdomsdrabbad seniortrupp i Torns IF skulle idag spela sin fjärde(!) match för veckan då det redan avklarats två A-lagsmatcher och en B-lagsmatch denna veckan. Dessvärre hade flera av ynglingarna som normalt spelar i B-laget insjuknat just denna vecka. Tillsammans med något alltför sent återbud gjorde det att truppen var ovanligt tunn och man fick kort före matchstart jaga förstärkning i form av A-lagsspelare och gamla stjärnor, men det var inte många som hade möjlighet att ställa upp med så kort varsel. En som tacksamt nog ställde upp var Joel Borg som därmed gjorde sin fjärde match från start i veckan! En stor eloge till honom och övriga som ställde upp!

Torn kom alltså till start med 12 ”spelare”, inklusive undertecknad och två av tränarna Mikael Roos och Brian Ingemann bildade ett tungt anfallspar från start. Utöver detta hade fanns det spelare i laget som inte tränat i år och målet vaktades av Martin ”Kindis” Kindberg som inte direkt är van vid den positionen men som intog den då han hade en känning sedan gårdagen och svårigheter att förflytta sig några längre sträckor. Detta lag ställdes mot de dittills obesegrade serieledarna Lunds SK.

Förutsättningarna var alltså långt ifrån optimala före avspark, men matchen skulle visa sig få en för de flesta nog ganska oväntad utveckling.

Torn försvarade sig riktigt bra i inledningen av matchen och stod upp mot Lunds SK på ett bra sätt. Försvarsspelet var stabilt och i mål stod Martin ”Kindis” Kindberg för en del klassräddningar i den första halvleken, även om det kanske ibland såg lite annorlunda ut än hur en van målvakt skulle ha agerat. Bland annat bjöd Kindis på en praktfull ”dubbelräddning” när han bjöd på två praktfulla benparader när Lunds SK hade flera bra möjligheter.

Därefter kom en liten målkavalkad från Torn då även anfallsduon började producera. Fyra mål på 25 minuter. Eftersom många man har talat med efter matchen inte tycks tro på vad som hände väljer vi att presentera bildbevis på två av dagens mål som gjordes av en matchotränad spelare som idag spelade 90 minuter för första gången på många år.

1-0 gjordes nämligen av Torntränaren Mikael Roos som slog en frispark efter drygt 20 minuters spel som letade sig i mål efter att bollen träffat en bortaspelare och ändrat riktning. Så här såg det ut:

1-0-målet signerat M. Roos
1-0-målet signerat M. Roos
1-0-målet signerat M. Roos
1-0-målet signerat M. Roos
1-0-målet signerat M. Roos

1-0-målet må ha varit en så kallat ”skitmål”, men för Torns del var det nog viktigt att man tog ledningen i den här matchen då man hade på känn att det fanns spelare som skulle få tungt att orka en hel match i värmen.

I den 35:e minuten använde bortaspelarna Micke Roos som klätterställning när han skyddade bollen någon meter in på offensiv planhalva. Till slut fick man Micke på fall och Torn tilldömdes en frispark. Joel Borg klev fram och skickade in en bra, hård och flack boll in i straffområdet där Martin ”Esset” Sonesson kunde nickskarva bollen i mål. Med tanke på att Esset mig veterligen inte har gjort en enda träning i år så gjorde han en riktigt bra insats idag. Hemsidaredaktionen skickar ut ett önskemål om en omedelbar comeback för Essets del! 2-0 till Torn.

Nästa mål kom i matchens 45:e minut och det var Micke Roos som gjorde sitt andra frisparksmål för dagen. Micke klev fram och tog hand om en frispark i bra läge, något till höger, utanför straffområdet. Om det första målet var turligt så var det här desto snyggare. Micke skruvade bollen över muren och i mål uppe i det närmaste hörnet, 3-0. Så här såg målet ut:

3-0-målet signerat M. Roos
3-0-målet signerat M. Roos
3-0-målet signerat M. Roos
3-0-målet signerat M. Roos

Skönt med ett 3-0 mål precis före halvtid tänkte man i Tornlägret , men det skulle visa sig bli ännu bättre. Efter tre mål på fasta situationer kom 4-0 på övertid i den första halvleken efter ett riktigt mönsteranfall. Bollen spelades till Micke Roos som levererade en passning till Carl Jönsson som kom fram i ett bra inläggsläge från höger. Carl slog ett lågt inlägg som hittade Brian Ingemann som ensam i straffområdet kunde fastställa halvtidsresultatet till smått osannolika 4-0!

En i det närmaste perfekt halvek för Torns del, inte på så sätt att man dominerade stort och bjöd på skönspel, utan för att man spelade smart och gjorde det bästa utifrån förutsättningarna. Man passade på att vila när möjlighet fanns och man utnyttjade sina möjligheter på ett bra sätt även om det inte var maximal utdelning då man hade ytterligare några möjligheter bland annat hade man ytterligare något bra frisparksläge som var nära att resultera samt ett friläge då en utspark från Kindis nådde Micke Roos som dock borde ha blivit avblåst för offside.

I Torn var man i halvtidsvilan fullt medvetna om att matchen inte var avgjord. Man poängterade vikten av att jobba vidare och att inte ge gästerna energi genom ett tidigt reduceringsmål.

Lunds SK tog tidigt ett klart kommando om den andra halvleken, men Torn försvarade sig på ett föredömligt sätt och gästerna skapade inte speciellt många heta möjligheter. Då hade snarare Torn ett par hetare möjligheter när man kom i sina kontringsattacker. Bland  annat var Brian nära vid ett par tillfällen att utöka Torns ledning till 5-0.

Det var dock Lunds SK som förde spelet under den andra halvleken och till slut fick man utdelning i form av ett mål efter en hörna efter 75 minuters spel. Målet kom efter en hörna från vänster som trycktes i mål intill den bortre stolpen. Att ett tappert Torn höll ut så länge var nog dock viktigt för att säkra segern.

Kort senare var Brian på nytt ett läge, men fick en känning samtidigt och därmed fick undertecknad inta en väldigt ovan position inne på planen.

Under slutkvarten försökte Lunds SK trycka på vilket också gav Torn en del möjligheter till bra kontringslägen.

En del spelare i bortalaget var märkbart frustrerade och cirka 5-6 minuter från slutet fick domaren nog och en bortaspelare fick sin andra varning i matchen efter högljudda protester. Lunds SK fick därmed slutföra matchen med reducerat manskap.

Trots utvisningen kunde gästerna fortsätta ha övertaget i matchen mot ett tröttkört Torn. I den 89:e minuten kunde gästerna trycka in ett nytt reduceringsmål som innebar 4-2. Målet kom efter att Kindis haft handen på bollen innan bortaspelaren tryckte bollen i mål, så det blev en del protester från Torn. Det lugnade dock ner sig ganska snart, då det dessvärre bara tillsätts en domare i reservlagsserierna så får man inse att det inte är helt lätt alla gånger och Torn hade tidigare vid ett par tillfällen i matchen haft bedömningar på sin sida, som t.ex. när Micke Roos blev friad från en uppenbar offsidesituation.

Lunds SK kunde reducera ytterligare en gång före slutsignalen. Matchuret hade passerat 92 minuter när Lunds SK efter lite passivt agerande från Torn kunde skjuta in 4-3 strax utanför straffområdet. Skottet såg inte heller helt otagbart ur när det studsade in bakom en annars felfri Kindis Kindberg i målet. När målet kom så återstod det dock bara 20 sekunder av matchen, så Torn kunde genom att skicka upp bollen efter avspark se till att bollen aldrig hann återkomma till egen planhalva före slutsignalen.

Vinst i Derbyt mot serieledarna var en i det närmaste heroisk insats som knappt någon vågade tro på före avspark, en eloge till alla spelare! På sikt kommer det inte att fungera så här. Dagens anfallare kommer förmodligen att behöva ganska lång rehabilitering efter dagens match. Vi passar dock på att njuta av kvällens seger och hoppas att en del spelare hittar tillbaka från skador och sjukdomar redan i nästa vecka.

Många av dagens hjältar i reservlaget stannade kvar efter matchen för att följa damernas U-lagsmatch mot Lunds SK

"Esset" och "Ekis", två av många hjältar för dagen, lämnar Tornvallen för den här gången.

Torn: Martin Kindberg (målvakt), Jonatan Borg, Joel Borg, Olle Kristell, Niklas Ekberg, Carl Jönsson (1 varning), Tom Nordström, Martin Sonesson (1 mål), Jacob Strindlöv, Brian Ingemann (1 mål), Mikael Roos (2 mål), Andreas Håkansson.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta