Hem
 

         

Torns IF Herr A – Genarps IF, 2-0 (1-0)
Torn vann kvällens match mot Genarp, och går i alla fall för några timmar upp i serieledning

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Genarps IF, 2-0 (1-0)
2010-06-11 23:53
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

“-En arbetsseger” tyckte de till synes ganska nöjda Torntränarna efter matchen när Torn hade besegrat tabelljumbon Genarps IF med 2-0 efter ett mål I början och ett mål I slutet.

Länk till direktrapporteringen.

Det var en match som Torn kunde vinna utan att göra någon av sina bättre matcher för säsongen.  Det såg dock stabilt ut bakåt och trots att man inte bjöd på något skönspel kändes det som att segern var rättvis.

Det var uppehåll men blåsigt när matchen startade och Torn medvind i den första halvleken och fick en riktig drömstart på matchen med ett ledningsmål redan efter en dryg minuts spel.

Målet kom efter att Torn fick en frispark till vänster en liten bit in på offensiv planhalva. Erik Rönningberg slog frisparken som gav en höjdduell i straffområdet nära mål. Efter att ingen fått riktig träff på bollen landade den framför fötterna på Andreas Bladh som från nära håll kunde dundra in 1-0 till Torn!

Genarp är tabellplaceringen till trots inget dåligt lag, men deras stora problem denna säsong har varit målskyttet då man endast gjort 6 mål hittills i seriespelet. Kvällens match var inget undantag. Genarp hade svårt att skapa speciellt många heta chanser.

Spelmässigt var Genarp väl så bra som Torn i den första halvleken, trots motvinden, men Torn kunde försvara sig framgångsrikt.

Genarp hade sin förmodligen bästa chans i matchen i den 34:e matchminuten när man vid ett av få tillfällen kunde ta sig in i Torns straffområde med bollen under kontroll. Genarp tog sig in från högerkanten och bollen spelades bakåt till en bortaspelare som fick skottläge till höger i straffområdet, men bollen sköts högt över.

Fem minuter senare hade Genarp ett lågt skott utifrån där man fick betydligt bättre träff. Lurigt för Fredrik Andersson som vaktade Torns mål denna kväll men han kunde hålla skottet som gick rakt på honom. En stabil insats ikväll av Fredrik som inte behövde göra många ingripanden, men var felfri i det han gjorde.

För Torns del såg det inte speciellt bra ut i den första halvleken, trots medvind och ett tidigt ledningsmål. Man skapade ytterligare någon möjlighet i samband med sina fasta situationer och man var också nära att utöka sin ledning gem minuter från halvtidsvilan när Daniel Thulin kunde avsluta från nära håll vid den vänstra stolpen, men Genarpsmålvakten sprattlade till framgångsrikt och kunde rädda till hörna. 1-0 till Torn i halvtid.

Torn stod för en betydligt bättre insats i den andra halvleken där man tog kommandot direkt efter avspark. I den 56:e minuten var man riktigt nära att utöka sin ledning när man fick en dubbelchans från nära håll i straffområdet. André Sandstedt fick det bästa läget och sköt ett lågt skott som var på väg in nere vid den vänstra stolpen, men målvakten hann dit och gjorde en bra räddning.


Med cirka 20 minuter spelat av den andra halvleken så kändes det lite oroligt då spelet blev lite mer öppet och Genarp var framme i ett par situationer som hade kunnat ge en bra kvitteringsmöjlighet. Försvarsspelet i Torn känns dock mycket stabilt för tillfället och Genarp kom aldrig till läge att avsluta, bortsett från en nick som en välplacerad Fredrik i målet inte hade några problem att hålla.

Under de sista 20 minuterna försöker Genarp satsa mer offensivt utan att få utdelning. Vid ett tillfälle var det nära att gästerna skulle få en möjlighet, men det avvärjdes av Amir Darban Khales som stod för en bra brytning i ett viktigt skede.

Annars fick Torn ett flertal bra kontringstillfällen att avgöra matchen när Genarp försökte trycka på.  Efter att Torn misslyckats att utnyttja flera bra lägen efter kontring på fick man till slut utdelning i den näst sista minuten av ordinarie speltid. Efter att Genarp flyttat upp mycket folk i samband med en hörna så kunde Torn vinna boll och gå till snabbt motangrepp. Bollen spelades upp mot Tomas Martinsson som trots uppvaktning från en motståndare kunde ta ner och behålla bollen innan han levererade en passning till Björn Ohlsson, som fick ett utmärkt läge och avancerade in i straffområdet innan han placerade in det definitivt matchavgörande 2-0-målet.  Kul för Björn som tog tåget ner från Småland för att kunna spela matchen och säkert får en trevligare hemresa i och med målet och segern ikväll.

Torn vann som sagt kvällens match utan att direkt imponera. Som vid flera tillfällen tidigare lyfter man sig dock efter halvtidsvilan och trots att man inte gör en av sina bättre matcher så känns segern rättvis då man inte släpper till speciellt mycket bakåt.

Genarp står upp bra i speciellt den första halvleken, men var uddlösa framåt idag, ett problem som man förmodligen har haft hela säsongen sett till antalet gjorda mål. Genarp får gjädja sig åt att avståndet upp till kvalplats fortfarande bara är två poäng eftersom även Lödde och Hyllie förlorade sina matcher denna kväll mot Oxie respektive Kulladal som båda har visat gryende form de senaste omgångarna.

För Torns del innebär kvällens seger att man går upp i serieledning, åtminstone för några timmar. Imorgon har Staffanstorp möjlighet att återta serieledningen vid seger i bortamatchen mot Marieholm.

Nästa lördag väntar ny hemmamatch för Torn. Halva serien är spelad och Torn ställs mot Hyllie IK som man mötte i vårens seriepremiär. Lördagen den 19 juni klockan 14.00 drabbar lagen samman på Tornvallen. Torntruppen är dock tunn för närvarande och till morgondagens reservlagsmatch fanns bara 6-7 spelare tillgängliga, vilken innebär att matchen inte blir av.

Torn: Fredrik Andersson (målvakt), Christoffer Persson, Markus Thulin, Joel Borg, Amir Darban Khales, Björn Ohlsson (1 mål, 1 varning), Andreas Bladh, André Sandstedt, Erik Rönningberg, Daniel Thulin, Tomas Martinsson ( 1 varning), Jonatan Borg (spelade ej), Anders Tegner (spelade ej), Olof Andåker (spelade ej), Magnus Jönsson (målvakt, spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta