Hem
 

         

Torns IF Herr A - Hyllie IK, 5-2 (2.2)
Daniel Thulin och Tomas Martinsson gläds åt Torns första mål i matchen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A - Hyllie IK, 5-2 (2.2)
2010-06-19 21:05
Text: Andreas Håkansson
Bild: Karin Andåker
Länk till direktrapporteringen.

En svag första halvlek, en betydligt bättre andra halvlek där Torn trots decimerat manskap radade upp chanser mot Hyllie och en Tomas Martinsson i målform på topp. Tillsammans gav dessa faktorer en 5-2-seger i dagens match och Torn är nu för första gången i serieledning efter en färdigspelad tolfte omgång.

Torn inledde matchen ganska förtroendeingivande med ett par bra försök att hitta Tomas ”Tompa” Martinsson i anfallet, dock skulle man ganska snart få stora bekymmer.

Tröjdragning!

I den fjärde minuten fick Hyllie ett jätteläge när bollen nådde en fri bortaspelare framför den högra stolpen. Bollen sköts ner i marken och studsade därefter upp i ribbans underkant och ner framför mållinjen innan Joel Borg kunde rensa. Torn kom undan med blotta försträckelsen den gången, men tre minuter senare kunde Hyllie göra matchens första mål. Målet kom efter att Hyllie fått en frispark i bra läge och lurade Torn med en variant som Tornspelarna inte var riktigt vakna på. Frisparks slogs i form av en ganska kort passning snett framåt och efter ytterligare en passning så stod en Hylliespelare helt fri i samma position som det första läget och kunde dundra in 0-1.

Torn kunde dock hämta sig snabbt från baklängesmålet och började omedelbart jaga ett kvitteringsmål. Efter några hyfsade möjligheter kom ett riktigt bra läge i den 13:e minuten när Tompa fick en bra boll av Erik Rönningberg och Tompa kunde avancera in i straffområdet nära kortlinjen. Med en passning snett bakåt hittade han Daniel Thulin som var fri mitt i straffområdet och Daniel placerade in 1-1 nere vid den högra stolpen.

Torn har precis kvitterat till 1-1

Därefter såg det inte så bra ut för Torns del under större delen av den första halvleken. Det var mycket slarv och många felbeslut som i värsta fall hade kunnat innebära ett baklängesmål. Framåt hade Torn dock relativt lätt att skapa farligheter när man väl fick upp bollen.

När det spelmässigt såg som sämst ut för Torns del så stack man upp och gjorde ett ledningsmål efter en snabb attack där Andreas Bladh nickskarvade bollen fram till André Sandstedt i bra läge. André mötte en utrusande Hylliemålvakt och spelade bollen bredvid målvakten och fram till Tompa som med en motståndare i ryggen kunde slå in 2-1 i öppet mål. Målet kom i den 33:e matchminuten.

Fem minuter senare gjorde dock Hyllie ett kvitteringsmål som kom att bli omdiskuterat. Efter att Torn tappat markeringen vid en hörna kunde en Hylliespelare nicka bollen från nära håll. Magnus Jönsson i Tornmålet gjorde en fin parad, trodde man på Tornbänken, men domaren menade att bollen varit över mållinjen. Från positionen på bänken var det omöjligt att avgöra om beslutet var rätt. Enligt Torns avbytare bakom målet var dock inte hela bollen inne. Vad som ter sig lite märkligt är att huvuddomaren som fattade beslutet från sin position kunde bedöma att hela bollen var över mållinjen. Hur som helst hade Hyllie kvitterat till 2-2 och det var inte alls ologiskt sett till matchbilden.Ställningen i halvtid var 2-2 efter en första halvlek där Torns insats var en stor besvikelse.

Som många gånger förr den senaste tiden så skulle Torn dock höja sig rejält i den andra halvleken. Redan halvlekens femte minut kunde Torn återta sin ledning efter att Erik Rönningberg slagit en riktigt bra boll som gick precis över den sista Hyllieförsvararen och därmed gav Tompa ett friläge som han förvaltade på bästa sätt genom att stöta bollen bredvid målvakten och i målburens högra hörn. 3-2 till Torn.

Bara någon minut efter målet kom dessvärre ett bakslag för Torn när man fick vänsterbacken Amir Darban Khales utvisad. Amir hade en varning sedan tidigare och låg på gränsen till en andra varning redan i den första halvleken enligt domaren. Därför räckte det med en liten lätt tröjdragning för att han skulle ha samlat ihop till sin andra varning och blev därmed utvisad i den 52:a matchminuten.

Trots decimerat manskap var det Torn som fortsatte att skapa de flesta och bästa möjligheterna i den andra halvleken. I den 58:e minuten fick Tompa ett öppet läge efter att Daniel serverat honom en fin passning, avslutet räddades dock av målvakten.

Torn försvarar sig framgångsrikt i den andra halvleken

I den 62:a minuten var Torn övertygade om att man skulle få en frispark på egen planhalva, men domaren lät spelet fortgå och Hyllie kom fram i ett skapligt läge till vänster i straffområdet, avslutningen gick dock en bit utanför den bortre stolpen och detta var egentligen enda gången i den andra halvleken som Hyllie hade en bra möjlighet till att göra mål.

Torn hade däremot betydligt fler möjligheter. Efter att Daniel precis missat målet med knapp marginal ur snäv vinkel så slog han i nästa skede en lång boll mot Tompa som hann före den utrusande målvakten till bollen. Lyftningen hade gått i mål av egen kraft, men för säkerhets skull sprang Tompa ifatt bollen och nickade in den från nära håll. 4-2 till Torn som nu hade fått lite arbetsro.

Tompa nickar in 4-2!

Hyllie försökte anfalla, men kom inte till några lägen och det gav Torn ännu större utrymme för snabba och effektiva omställningar.

Efter ytterligare ett par bra möjligheter för Torn var det dags för utdelning igen i den 76:e minuten Daniel Thulin hade bollen till vänster om straffområdet nära kortlinjen och spelade in den till Tompa nära mål som kunde styra in 5-2 från nära håll. Nu var matchen definitivt avgjord. Tompas mål var hans fjärde för matchen och hans tredje i den andra halvleken. I samband med avspark efter målet fick Torn en varning då Andreas Bladh ”gick för tidigt” i samband med Hyllies avspark. En till synes hårt dömd varning som innebär att Andreas är avstängd i nästa match. Positivt är dock att Andreas ändå hade missat matchen och därmed var det bara bra att han fick en varning.

Även under slutkvarten var det Torn för hela slanten, i alla fall sett till skapade målchanser. Torn hade full kontroll på matchen och skapade ett antal lägen som mycket väl hade kunnat resultera i ytterligare mål.

Vi har ikväll fått en pratstund med Torntränaren Richard ”Kalle” Ringhov som idag ensam hade tränaransvaret då såväl Micke Roos som assisterande tränaren Brian Ingemann var bortresta och inte hade möjlighet att närvara vid dagens match.

Kalle tyckte att Torn gjorde en dålig första halvlek och gjorde misstag som man inte får göra om man ska ligga i toppen av tabellen. Dock var han mycket nöjd med att spelarna anammade de hårda orden i halvtidsvilan och att laget i den andra halvleken gick ut och visade att man är ett riktigt bra fotbollslag. Sammanfattningsvis så var ”Kalle” dock riktigt nöjd med insatsen efter att Torn dominerat den andra halvleken stort, trots att man spelade i stort sett hela halvleken med en man mindre på planen.

Utvisade Amir fick föjla slutet av matchen från åskådarplats, givetvis iklädd klubbens färger!

Nu återstår det en match innan uppehållet och Torn ska nu försöka försvara sin serieledning, vilket kan bli en nog så svår uppgift. På onsdag ställs Torn mot Oxie IF på bortaplan.

Torn har en skadedrabbad spelartrupp som ändå hela tiden har kunnat ställa ett slagkraftigt lag på benen i vår och fortsatt leverera resultatmässigt. Till matchen mot Oxie kommer Amir Darban Khales och Andreas Bladh att vara avstängda. I dagens match fick sig Daniel Thulin en känning och det drabbade även Jonas Arnoldsson redan under uppvärmningen, förhoppningsvis kan dessa båda kurera sig till matchen på onsdag.

Onsdagens motståndare Oxie inledde seriespelet riktigt svagt, men har gått oerhört starkt sedan ett tränarbyte tidigare i våras. Idag tog dock raden av förlustfria matcher slut när man förlorade med 2-0 i bortamatchen mot Kulladal som också visat gryende form den senaste tiden.

Noterbart i övrigt från denna omgång är att Lödde som har haft en motig säsong och slåss i botten av tabellen tog en poäng efter 1-1 mot Staffanstorp och kunde ta sig upp på kvalplats eftersom Hyllie förlorade idag, samtidigt tog Torn över serieledningen från Staffanstorp.

Lunds SK som för några omgångar sedan var i serieledning har hamnat i en liten svacka och rasat till fjärde plats i tabellen efter att bara ha tagit två poäng på de senaste fyra matcherna. Igår kväll fick de med sig en poäng från Marieholm, men det var nära att Marieholm kunde avgöra i slutet då man hade en stolpträff någon minut före slutet.

Torn: Magnus Jönsson (Målvakt), Christoffer Persson, Joel Borg, Markus Thulin, Amir Darban Khales (2 varningar, utvisad), Björn Ohlsson, Erik Rönningberg, André Sandstedt, Andreas Bladh (1 varning), Daniel Thulin (1 mål, 2 varning), Tomas Martinsson (4 mål), Anders Tegner, Martin Kindberg, Olof Andåker, Jonatan Borg (spelade ej), Jonas Arnoldsson (spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta