Hem
 

         

Torns IF Herr A – Staffanstorps GIF, 1-0 (0-0)
Stort jubel i Torn efter slutsignalen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Staffanstorps GIF, 1-0 (0-0)
2010-08-07 19:40
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson
Då var höstens seriespel igång och det startade med en toppmatch. Efter höstens seriespel ledde Torn tabellen, en poäng före just Staffanstorp.

Igår passade dock Veberöd på att passera såväl Torn som Staffanstorp i en händelserik match mot Oxie hemma på Romelevallen som hade kunnat sluta lite hur som helst. Dagens match gällde alltså vilket lag som skulle passera Veberöd och vara i serieledning efter 14 omgångar.

I vårens möte i Staffanstorp kunde Staffanstorp vinna med 2-1 efter att ha kontrat in ett segermål trots ett stort övertag för Torn i spel och målchanser i den andra halvleken. Dagens match hade inte den matchbilden, Torn fick verkligen kämpa för att kunna säkra tre poäng i en match där Torn får vara nöjda med resultatet efter att inte riktigt ha fått till det spelmässigt.

Dagens toppmöte hade en mycket trevlig inramning. Antalet åskådare räknades till cirka 225 – 250 personer, vilket med god marginal är säsongsrekord på Tornvallen. Planen var i bästa skick och vädret var riktigt bra.

Spelmässigt nådde matchen dock inga högre höjder. Efter några trevande inledningsminuter så skaffade sig dock Torn ett ganska klart spelövertag efter några minuter.

Torn fick dock tidigt problem när anfallaren och seriens skytteligaledare Tomas ”Tompa” Martinsson fick en känning i vaden och signalerade för byte. In kom istället mittbacken Joel Borg och Torn fick möblera om i alla lagdelar.

Torn skapade 3-4 skapliga möjligheter mellan den 11:e och 30:e minuter då man hade ett ganska klart spelmässigt övertag.

Tornanfall i den första halvleken


I slutet av den första halvleken fick vi dock se en rejäl förändring av matchbilden och Staffanstorp tog över fullständigt. Under denna period hade gästerna ett par möjligheter att ta ledningen i matchen, men inte heller Staffanstorp lyckades få hål på nollan.

Ställningen i halvtid var 0-0 efter att båda lagen som sagt skapat en del lägen, men inga riktigt heta chanser.

Lång korvkö i halvtid

I den andra halvleken kunde Torn efter ett par minuter få utdelning på halvlekens första egentliga anfall. Efter att Torn fått ett inkast till vänster på offensiv planhalva, inte långt ifrån straffområdeslinjen, så fick Jesper Rendin bollen utanför straffområdet och fick en riktigt bra träff när han skickade upp bollen uppe i målvaktens högra hörn. Målvakten fik fingrarna på bollen, men kunde inte påverka bollriktningen nämnvärt.

Jesper Rendin, nyförvärv i sommar som gjorde sin första A-lagsmatch i seriespel för Torn, fick därmed presentera sig på bästa sätt för den för dagen stora hemmapubliken genom att göra vad som skulle visa sig bli det enda målet i matchen. 1-0 till Torn.

Jesper gratuleras efter sitt mål

En bit in i den andra halvleken hade gästerna återtagit ett visst spelövertag och det var stressigt i Tornlägret. Tompa bestämde sig då för att chansa och återinträda i spelet trots sin skada för att Torn skulle kunna lyfta upp spelet. I den 66:e minuten byttes Tompa in igen och det fick en positiv effekt för Torn som nu hade lättare att hålla bollen i anfall.

Staffanstorp försökte trycka på och kom fram i en del lägen, men hade svårt att komma fram i några direkta målchanser. I den 74:e minuten kom man dock fram nere vid kortlinjen till höger och slog in en farlig boll framför mål. Då fick ett annat ”nyförvärv” presentera sig, nämligen Ruben Grönevik som är utlånad från Lunds BK och som kastade sig och gjorde en viktig brytning i straffområdet.

Många Tornspelare såg påtagligt trötta ut i värmen, men man kämpade på och försvarade sig framgångsrikt när Staffanstorp jagade ett kvitteringsmål.

André i en närkamp i den andra halvleken

Matchens hetaste målchanser hade Torn under matchens sista 20 minuter när Staffanstorp la mindre kraft på att försvara sig. I den 81:a minuten var Christoffer Persson riktigt nära att avgöra matchen när han fick ett utmärkt skottläge i straffområdet och avlossade ett hårt skott som gick i ribbans underkant och ut. Även Tompa hade ett par riktigt goda möjligheter, samtidigt som Torn också slarvade bort ett par jättelägen i samband med kontringar då den avgörande passningen inte hade rätt adress.

Flera Tornspelare var som sagt tröttkörda i slutskedet och för ett par spelare blev det inte mindre än tre inhopp, något som vi inte har varit vana vid att se de senaste åren.

Staffanstorp försökte in i det sista. I den 89:e minuten hade gästerna en frispark halvvägs in på offensiv planhalva. Bollen gick mot mål och Magnus Jönsson i målet valde att försöka boxa ut bollen som dock hamnade hos en bortaspelare och det höll på att bli farligt. Bollen styrdes dock utanför.

Minuten senare var det André Sandstedt som fick ett utmärkt läge att avgöra matchen från ett öppet läge till höger i straffområdet, men bortamålvakten kom ut bra och styrde ut skottet till en hörna.

Under övertidsminuterna gick inte Torn för ytterligare mål, utan försökte mest få tiden att gå. Överhuvudtaget bjöds det inte på mycket skönspel i matchen, men Torn spelade ändå hem tre sköna poäng och kunde jubla när domaren äntligen blåste av matchen i den åttonde övertidsminuten!

Det var som sagt spelmässigt inte en av de bättre matcherna från Torn i år, men man lyckades ändå få med sig tre poäng, vilket kan bli oerhört viktigt i slutändan. Att det skulle bli en chansfattig match är på sitt sätt ganska logiskt med tanke på att dessa två lag är de som har släppt in minst mål i årets seriespel. Jesper Rendin visade dock med sitt klassmål att han kan bli en viktig spelare för Torn i höst.

Det gick inte att ta miste på Torns glädje efter slutsignalen

Ikväll får Tornspelarna fira segern för att sen börja ladda inför nästa match som är en ny svår uppgift i form av en bortamatch mot Lunds SK på Smörlyckan på fredag.

Torntränaren Richard "Kalle" Ringhov var av förklarliga skäl mer nöjd med resultatet än kollegan i Staffanstorp.

Torn: Magnus Jönsson (målvakt), Ruben Grönevik, Markus Thulin, Oskar Edsheim, Amir Darban Khales (1 varning), Christoffer Persson, Erik Rönningberg (1 varning), Jesper Rendin (1 mål, 1 varning), André Sandstedt, Daniel Thulin, Tomas Martinsson, Joel Borg, Olle Kristell, Martin Kindberg (spelade ej), Jonatan Borg (spelade ej), Fredrik Andersson (målvakt, spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta