Hem
 

         

Lunds SK – Torns IF Herr A, 1-2 (1-1)
Lånet från Lunds BK, Ruben Grönevik, går till attack i Torns segermatch borta mot Lunds SK på Smörlyckans konstgräs

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Lunds SK – Torns IF Herr A, 1-2 (1-1)
2010-08-13 23:59
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Länk till direktrapport från kvällens match.

Torn tog ikväll tre nya poäng i seriespelet. Detta efter en ganska händelsefattig första halvlek och en andra halvlek där Torn stundtals bjöd på riktigt bra spel, utan att få utdelning på sina chanser.

Segern innebar revansch för vårens förlust mot Lunds SK samt att Torn behåller sin serieledning före jagande Veberöd och Kulladal som i och med kvällens resultat gick upp på tredje plats.

I dagens match bjöds det alltså inte på många egentliga målchanser i den första halvleken, men väl två mål i samband med hörnor.

Lunds SK var först med att notera sig i målprotokollet efter att man fått en högerhörna i den 25:e matchminuten. Bollen gick över alla och hittade in i mål vid den bortre delen och Amir Darban Khales som försökte nicka bort bollen på mållinjen hade ingen möjlighet att styra bollen någon annanstans än upp i nättaket. 1-0 till Lunds SK.

Torn kunde dock kvittera i minut 31, också detta på hörna. Det var en vänsterhörna som Christoffer Persson slog lågt mot första stolpen där bollen styrdes vidare framför mål. Bollen passerade flera spelare framför mållinjen och nådde Amir vid den bortre stolpen som styrde bollen i insidan av stolpen. På returen kunde dock Tomas Martinsson få fram en fot och på volley trycka in 1-1 från nära håll.

I övrigt bjöd den första halvleken inte på mycket. Efter kvitteringsmålet drabbades dock Torn av två varningar med några minuters mellanrum, i synnerhet den som drabbade Markus Thulin kändes väldigt tveksam och innebär att Markus är avstängd nästa match.

Ställningen i halvtid var alltså 1-1. Ett 0-0-resultat hade väl speglat halvleken bättre, men oavgjort var logiskt i en halvlek som inte nådde några högre nivåer.

Torns matchvinnare Oskar Edsheim i duell med målfarlige hemmaspelaren Jesper Jernberg

I den andra halvleken såg det desto bättre ut för Torns del. Några minuter in på halvleken började Torn koppla ett grepp om spelet och i den 54:e minuten fick man också utdelning i form av ett mål, ännu en gång efter en hörna från vänster. Christoffer slog en lång hörna förbi den bortre stolpen där Oskar Edsheim nickade bollen i en båge tillbaka mot den vänstra stolpen och in i mål. 2-1 till Torn!

Segermålet!

Torn hade därefter ett ganska klart övertag under stora delar av halvleken och bjöd stundtals på riktigt trevligt anfallsspel utan att kunna utnyttja de klara möjligheter man skapade.

I den 59:e minuten stod Jesper Rendin för förarbetet då han tog sig ner mot kortlinjen i straffområdet till höger om målet och spelade bollen snett bakåt till André Sandstedt som fick ett mycket bra läge i straffområdet, men skottet gick lite för rakt på målvakten som snabbt fick upp händerna och kunde rädda.

Tre minuter senare var Torn mycket nära ett nytt mål i samband med en vänsterhörna, bollen landade framför Erik Rönningberg som fick avsluta från nära håll. Skottet räddades dock av målvakten som stod för en akrobatisk benparad.

I det här skedet av matchen var Torns övertag markant och man kom hela tiden fram i nya attacker med hjälp av ett finurligt anfallsspel. André hade ett bra skott drygt tjugo minuter in på den andra halvleken, men bollen gick underkanten av ribban.

En av många möjligheter för Torn

Torn hade ytterligare någon riktigt bra målchans. Bland annat var det riktigt nära på ännu en hörna, men man hade som sagt dålig utdelning på chanserna i den andra halvleken.

Så länge Torn bara hade en uddamålsledning kändes det inte säkert. Lunds SK hade förvisso svårt att skapa några klara målchanser, men de var ändå nära ett kvitteringsmål med kvarten kvar att spela av ordinarie tid. Efter ett riktigt bra skott från lång distans var det ribban som räddade Torn från ett kvitteringsmål för hemmalaget.

Något minut senare hade Torn ett utmärkt läge att avgöra matchen när Jesper Rendin fick bollen i utmärkt läge i straffområdet och tog sig förbi sin försvarare samtidigt som han fälldes av densamme. Hur domaren kunde undvika att blåsa straff vid den situationen var en gåta för Tornanhängare på och utanför planen.

Kort därefter gjorde Torn sitt enda byte i matchen då mittbacken och målnickaren Oskar Edsheim gick ut och ersattes av Andreas Bladh som gick in på mittfältet medan Erik Rönningberg tog steget ner i backlinjen.

Under slutminuterna av matchen fokuserade Torn helt på att försvara sin ledning och gjorde det framgångsrikt även om Lunds SK hade ett par fasta situationer i slutet av matchen.

Ikväll spelades de matcher som var av intresse för toppstriden i seriespelet. I toppmötet i Staffanstorp vann formstarka tabelltvåan Veberöd med imponerande 4-0. Kulladal tog över tredjeplatsen från Staffanstorp efter 4-1 mot Marieholm och därmed förlängde såväl Veberöd som Kulladal sina långa segerrader.

Staffanstorp och Lunds SK som turades om att vara serieledare under seriens första hälft har nu båda tappat den absoluta tätkontakten efter att båda ha inlett höstsäsongen med två förluster mot konkurrenter i toppstriden.

För Torns del har hösten börjat bra med segrar mot de Staffanstorp och Lunds SK som man förlorade mot i våras. I den andra halvleken mot Lunds SK lossnade det också spelmässigt. Torn leder fortfarande serien med två poäng före närmast jagande Veberöd.

Nästa vecka spelas två omgångar i seriespelet. På onsdag klockan 18.30 väntar hemmamatch mot Marieholm och på lördagen klockan 15.00 är det bortamatch mot Lödde.

Det var trevligt att se att så många Tornsupportrar hade tagit sig till Smörlyckan ikväll. Förhoppningsvis blir det ännu fler på onsdag.

Torn: Fredrik Andersson (målvakt), Amir Darban Khales, Markus Thulin (1 varning), Oskar Edsheim (1 mål), Ruben Grönevik, Daniel Thulin, Erik Rönningberg, Jesper Rendin (1 varning), André Sandstedt, Christoffer Persson, Tomas Martinsson (1 mål), Andreas Bladh, Johan Dahlberg (spelade ej), Martin Kindberg (spelade ej), Olle Kristell (spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta