Hem
 

         

Torns IF Herr A – Kulladals FF, 2-3 (1-2)
Torn förlorade matchen mot Kulladal med 2-3

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Kulladals FF, 2-3 (1-2)
2010-08-28 18:58
Text: Andreas Håkansson
Bild: Karin Andåker

Torn fick inte med sig någon poäng från hemmamatchen mot Kulladal. Gästerna från Malmö kunde, inte orättvist, vinna den jämna matchen med 3-2.

Det var gästerna som inledde matchen klart bäst och Tornspelarna var inte riktigt på tårna när Kulladal satte högsta fart direkt.

Kulladal fick i den femte minuten ett mycket bra möjlighet efter en frispark ett par meter från den högra hörnflaggan. Bollen slogs in framför mål där en bortaspelare höll sig framme och från nära håll fick chansen att avsluta på volley. Ett riktigt bra läge där avslutet dock gick inom räckhåll för Magnus Jönsson i Torns mål som kunde rädda.

Minuten senare fick Kulladal ett nytt jätteläge i form av ett öppet läge till höger i straffområdet. Avslutet blev dock en ”strumprullare” som gick utanför den bortre stolpen.

Torn stack upp och hade en farlig attack ett par minuter senare där bollen träffade armen på en bortaspelare i straffområdet, men domaren valde att fria.

Det var dock Kulladal som skapade de hetaste möjligheterna i matchinledningen och det var inte ologiskt att gästerna också gjorde matchens första mål. Målet kom i den 11:e matchminuten och det var efter ännu en frispark några meter från den högra hörnflaggan. Denna gång slogs en lite högre boll  in framför mål där en bortaspelaren Daniel Jansson lyckats bli av med sin markering och nickade in 0-1 intill den högra stolpen.

Torn fick inte spelet att fungera, men i den 17:e minuten hade man dock en bra kvitteringsmöjlighet efter att Daniel Thulin levererat en utmärkt djupledsboll från sin vänsterkant som gav Tomas ”Tompa” Martinsson ett bra läge till höger i straffområdet. Kulladalmålvakten kom ut mot Tompa som försökte sig på en lobb, men målvakten fick fingrarna på bollen och kunde rädda till hörna.Istället kunde Kulladal göra även nästa mål i matchen. I den 19:e minuten spelades gästernas Andy Borg fram till ett fritt läge i straffområdet och avslutade i mål, via den högra stolpen.

0-2 och ett tufft utgångsläge för Torn. Torn kunde dock jämna ut spelet för att under slutkvarten av den första halvleken komma fram i allt fler attacker. Torn hade dock svårt att skapa de riktigt heta målchanserna och Kulladal vann oftast höjdduellerna i straffområdet.Kulladal var uppe och fick en frispark i riktigt bra läge efter 42 minuters spel. Frisparken tog sig förbi Tornmuren och 0-3 var inte långt borta, men Magnus i Torns mål gjorde en bra räddning nere vid sin vänstra stolpe.

Torn hann med ett reduceringsmål med knappa minuten kvar av första halvlek. Tompa fick bollen på högerkanten och lyckades ta sig förbi sin motståndare för att leverera ett inlägg som nådde Daniel Thulin i bortre delen av straffområdet. Daniel slog till på volley och bollen gick i mål via den högra stolpen, 1-2 och Torn hade kontakt i halvtid.

Torn fick en bra start på den andra halvleken. Redan efter drygt tre minuters spel misslyckades en bortaspelare med att rensa bort ett inspel i straffområdet och Tompa höll sig framme och kunde nicka in 2-2.

Torn var nu inne i en period av medgång och man var riktigt nära att också ta ledningen i matchen i den 57:e minuten. En bra Tornattack gav Daniel Thulin möjlighet att leverera ett inlägg längst marken från vänster. Bollen nådde Christoffer Persson i skottläge till höger i straffomådet men Christoffers skott touchade en bortaspelare och smet därför precis utanför den vänstra stolpen.Istället kunde Kulladal fyra minuter senare göra vad som skulle visa sig bli segermålet i matchen. Gästerna kom förbi på högersidan och lyfte in en boll framför mål som Kulladals skyttekung André Håkansson kunde nicka i mål från nära håll. Det var dock inte långt ifrån att Magnus i Torns mål lyckades göra en jätteräddning och styra bollen i ribban.

Torn försökte trycka på under slutdelen av matchen och spelet fungerade ofta bra fram till att den avgörande passningen eller inlägget skulle slås, då bollarna sällan hade rätt adress.Torn kom fram i flera riktigt bra lägen att spela in bollen, men då bollarna sällan hade rätt adress och Torn försökte trycka på med mycket folk framåt så var det Kulladal som skapade de hetaste möjligheterna i slutskedet i form av kontringar.

Trots att det inte saknades möjligheter i slutminuterna så slutade matchen 2-3 och Kulladal tog sin nionde raka seger och tre nya poäng i seriespelet. Torn hade idag lite för hög felprocent samtidigt som gästerna kändes något hetare i straffområdena.

Omgång 18 blev absolut ingen bra omgång för Torns del. Veberöd och Staffanstorp hade enligt rapporterna marginalerna på sin sina och vann sina matcher med uddamålet. Dessutom vann alltså Kulladal över Torn vilket innebär att övriga lag i toppstriden alla tog tre nya poäng.

Torn drabbades idag också av en skada på ytterbacken Amir Darban Khales tidigt i matchen och på övertid drabbades lagkapten Erik Rönningberg, som idag vikarierade som mittback, av sin tredje varning för säsongen och är avstängd i nästa match.

I och med omgångens resultat förlorar Torn serieledningen till Veberöd. I toppstriden är det nu fyra lag inom fem poäng och Torn ligger nu på andra plats i tabellen.

En spännande avslutning väntar och positivt för Torns del är att man fortfarande har avgörandet i egna händer eftersom man möter serieledarna Veberöd om två omgångar.

Omgång 19 avgörs nästa helg och då väntar ännu en högintressant omgång för toppstriden. På lördag klockan 14.00 har Torn hemmamatch mot Åkarp medan seriens formstarkaste lag, Kulladal och Veberöd möts samma dag klockan 16.00.

Torn: Magnus Jönsson (målvakt), Ruben Grönevik, Erik Rönningberg (1 varning), Markus Thulin, Amir Darban Khales, Christoffer Persson, Johan Dahlberg, Jesper Rendin, André Sandstedt, Daniel Thulin (1 mål, 1 varning), Tomas Martinsson (1 mål), Andreas Bladh, Pontus Svensson, Olof Andåker (spelade ej), Jonatan Borg (spelade ej), Martin Andersson (spelade ej)


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta