Hem
 

         

Torns IF Dam U – Åstorps FF, 11-0 (8-0)
En av många stolpträffar för Torn i dagens match där man dock även hann med att göra hela elva mål

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Dam U – Åstorps FF, 11-0 (8-0)
2010-08-29 21:55
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Vi rapporterade förra helgen från Damernas U-lagsmatch I Häljarp där Torn förlorade klart. Även denna helg var det match för U-laget, medan A-laget var spellediga på nytt. Nedan följer en längre sammanfattning samt en mängd bilder på bland annat målen i matchen.

Torn har i höst hamnat i den nordvästra serien med flera lag som man inte har stött på tidigare. Dagens motståndare Åstorp visste man inte mycket om mer än att de vann sin första match i seriespelet med hela 17-0!

Torn kom idag till start med ett mer rutinerat lag än mot Häljarp och hade många spelare med rutin från A-laget i dagens 13-mannatrupp.

Det blev en händelserik matchinledning med möjligheter åt båda håll och Åstorp var inte så ofarliga framåt som resultatet kanske antyder. Det var dock Torn som skapade de hetaste möjligheterna.

I den 4:e minuten kom den första heta målchansen när Andrea blev frispelad, men skottet träffade stolpen. Två minuter senare tog sig Emelie in i straffområdet från sin högerkant, men skottet gick strax över Åstorps mål.

Möjlighet för Torn i början av matchen

I matchminut åtta var Andrea på nytt igenom gästernas försvar, men denna gång smet bollen utanför den högra stolpen.

Åstorp var som sagt inte ofarliga framåt. I den elfte minuten hade gästerna en frispark från vänster och det blev en farlig situation vid den bortre stolpen, men en Tornspelare styrde ut bollen till hörna. Vid hörnan kunde Torn gå till snabbt motangrepp där Linnea fick ett utmärkt läge i straffområdet, men hon fick ingen bra träff på bollen.

I den 13:e minuten lyckades Torn dock få utdelning och det var början på den målfest som man bjöd hemmapubliken på i den första halvleken. Målet kom efter en högerhörna från Emelie som skarvades vidare vid den första stolpen och nådde Josefin som kunde styra in 1-0 till Torn via den bortre stolpen.


1-0-målet
1-0-målet
1-0-målet

Fem minuter senare kom också 2-0. Det var Linnea som tog ett avslut från en position till vänster som gick högt i mål vid den första stolpen.

2-0-målet

Halvvägs in i den första halvleken hade Åstorp ett par goda möjligheter att reducera till 2-1. Först hade man en vänsterhörna som nickskarvades strax utanför den bortre stolpen och därefter hade man ett öppet läge där avslutningen dock blev för tam för att vålla några bekymmer för Malva i Torns mål.

Under andra hälften av den andra halvleken var det dock mycket Torn som kom igenom till farliga möjligheter gång på gång. I den 25:e minuten hade först Amanda en frispark som ledde till en farlighet i straffområdet som Åstorp dock klarade av. Kort därefter kom dock Torn i en ny attack där Emelie kom runt på sin högerkant och slog in bollen mot mål. Bortamålvakten försökte ta hand om bollen vid den första stolpen, men ingripandet fick inte önskat resultat och istället styrdes bollen i mål. 3-0 till Torn.

3-0-målet

Bara två minuter senare kom 4-0 efter att Andrea kommit igenom och hittat en lucka bredvid målvakten.

4-0-målet

Torn fortsatte att trumma på och hålla gästernas försvar och målvakt fullt sysselsatta. Två minuter efter 4-0-målet hade Josefin ett avslut som räddades av målvakten. Minuten senare kom dock nästa mål. Linnea kom igenom i ett friläge där målvakten gjorde en bra räddning, men på returen kunde Linnea kasta sig fram och trycka in 5-0.

5-0-målet
5-0-målet

Minuten senare var Torn nära ännu ett mål. Emelie skar in från högerkanten och kom till avslut, men skottet gick utanför den första stolpen. Tre minuter senare fick dock Emelie göra sitt andra mål för dagen när Torn pressade Åstorp och stressade fram ett misstag i form av en rensning som Emelie kunde ta vara på och göra 6-0.

6-0-målet
6-0-målet

I matchminut 35, bara en minut senare, kom även 7-0. Det var Andrea som kom igenom till höger och hittade en lucka mellan benen på målvakten.

7-0-målet

Efter smått osannolika fem mål på tio minuter lugnade målskyttet ner sig något även om Torn fortsatte att skapa en del möjligheter. I minut 36 hade Torn ett nytt bra anfall som avslutades med ett skott från Sewa som målvakten kunde rädda.

Torn var riktigt nära ytterligare mål i den 39:e minuten. Andrea hade ett bra skott utifrån som träffade ribban. På returen fick Emelie ett jätteläge, men skottet gick strax över. Minuten senare fick Andrea ett jätteläge framför mål efter ett långt anfall, men skottet gick lite för rakt på målvakten som kunde rädda.

8-0 kom i den 42:a matchminuten. Målet som efter ännu en bra vänsterhörna som Sewa nickskarvade mot mål vid den första stolpen, men en bortaspelare stod i vägen framför mållinjen. Sewa kunde dock ta hand om returen och spelade ut bollen till Emelie på nytt. Emelie slog in bollen igen och denna gång gick bollen direkt i mål och Emelie hade gjort sitt tredje mål för dagen.

Situation strax före målet som innebar 8-0.
8-0-målet
8-0-målet

Åstorp var framme i en farlig attack en dryg minut före halvtidsvilan och då vann gästerna en frispark i mycket bra läge strax utanför straffområdet. Frisparken sköts dock någon decimeter över ribban. Torn som hann med ännu ett farligt anfall före halvtidsvilan. Amanda var först framme i en duell med målvakten som dock hann först till bollen. Senare i samma anfall hade Amanda också ett skott utifrån som målvakten kunde rädda.

Torn fortsatte att skapa möjligheter i början av den andra halvleken, men man fick inte utdelning på möjligheterna och efter ett tag så kom den mest intensiva pressen av sig.

Tornanfall i början av andra halvlek

Sara och Andrea hade var två spelare som kom till avslut på mål i straffområdet under inledningskvarten av den andra halvleken, men båda gångerna räddade målvakten.

Åstorp kom efter en dryg timmes spel fram i en bra attack på vänstersidan och fick till ett bra inspel där Malva gjorde ett bra ingripande och tog hand om det låga inlägget utan att släppa någon retur.

I den 64:e minuten var Torn nära att få utdelning. Först efter en frispark från Maria som gav Andrea ett skottläge där skottet dock fastnade på en täckande bortaspelare. Kort därefter kom Sabina i en attack från vänster och prickade den närmaste stolpen.

Sabina i attack från vänster

Minuten senare var Torn ännu närmare ett mål när Josefin hade ett skott från vänster som träffade insidan av stolpen. Därefter stack Åstorp fram i en kortring som gav ett bra läge, men avslutningen gick utanför.

Det kändes nu som om Torn kom allt närmare att spräcka nollan även i den andra halvleken. Sabina spelade fram Josefin i ett bra läge, men det blev ingen utdelning i form av mål den gången.

Josefin framme i ett farligt läge

I den 72:a minuten hade Torn en farlig hörna som dock inte resulterade i mål. Minuten senare hade Sabina ett avslut från sin position till vänster som målvakten kunde rädda med en benparad.

Ännu närmare var det i den 76:e minuten när Linnea mötte ett inspel vid den bortre stolpen, men avslutet prickade stolpen.

Torn hade nu åter igen en ganska intensiv press mot gästernas mål. I den 78:e minuten hade Sewa ett avslut som målvakten kunde rädda och kort därefter spelade Sewa fram Andrea till ett öppet läge, men målvakten räddade även den gången.

Ett av många Tornanfall under matchen

Det såg ut att ha gått troll i målskyttet i den andra halvleken för Torns del, men i den 79:e minuten kunde Linnea göra sitt tredje mål för dagen. Linnea fick ett friläge i straffområdet och fick tid på sig att göra 9-0 som var Torns första mål i den andra halvleken.

9-0-målet

Kort därefter blev det ett spelavbrott när en annan tremålsskytt, Emelie, fick behandling på planen efter en skada.

Mot slutet av matchen jagade Torn sitt tionde mål för matchen. I den 85:e minuten hade Amanda ett bra skottläge, men skottet gick utanför.

Två minuter senare fick dock Torn utdelning efter ett fint anfall. Sara avancerade mot straffområdet i den position något till höger. Sara spelade bollen i sidled till Amanda i mitten som senare spelade vidare till Andrea som fick ett öppet läge till vänster i straffområdet och sköt 10-0 i bortre delen av målet, ännu en tremålskytt i Torn.

10-0-målet

Matchen var dock inte över ännu. I matchminut 88 hade Sofie ett riktigt bra skott utifrån som resulterade i ett klockrent stolpskott som även gav en farlig retur. Minuten senare var Åstorp framme i en farlig attack som Dalia avvärjde på ett utmärkt sätt.

Precis före slutsignalen hann Torn med ännu ett mål i den 92:a matchminuten. Sabina slog ett inlägg från vänsterkanten som målvakten parerade, men på returen höll sig Amanda framme och kunde trycka bollen i mål och därmed fastställa slutresultatet till 11-0.

11-0-målet

Såväl Torn som Åstorp har därmed inlett serien med en klar förlust och en ännu klarare seger och det finns nog anledning att tro att det kommer bli stora siffror i många matcher i denna serie.

I Torn var man ganska nöjda med insatsen idag och tränare Tomas Andersson ansåg i vanlig ordning att det var en taktisk tränarseger. Efter många återbud till dagens match hade Torn som sagt ett ganska rutinerat lag som hade ganska lätt att skapa möjligheter mot gästerna där medelåldern var lite yngre.

Genomgång i Torn efter slutsignalen

Nästa helg är det matcher för både A-lag och U-lag och då får man tillfälle att använda hela truppen.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta