Hem
 

         

Torns IF Herr A – Åkarps IF, 4-1 (0-0)
Glädje i Torn efter att Tomas Martinsson nickat in 2-1-målet

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Åkarps IF, 4-1 (0-0)
2010-09-04 20:53
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Sett till resultatet tog Torn en klar seger I dagens hemmamöte mot Åkarp, men resultatet speglar inte hur matchen såg ut och Torn får vara mycket nöjda med att komma ifrån matchen med tre poäng tack vare en mycket stark avslutning på matchen.

Torn inledde matchen ganska piggt och skapade också några situationer som hade kunnat bli ganska farliga. Farligaste läget i matchinledningen var nog när Torns notoriske målgörare Tomas ”Tompa” Martinsson kom förbi på vänstersidan och tog sig in i straffområdet från vänster. Inspelet längst marken gick dock för nära mål och målvakten kunde ta hand om bollen.

Efter en ganska stark inledning för Torns del kom dock en oläglig skada på Amir Darban Khales. Efter två återbud i den tilltänkta truppen hade Torntränarna haft en del bekymmer när backlinjen skulle formeras idag. Den tilltänkte mittbacken Oskar Edshiem (sjuk) samt ytterbacken Ruben Grönevik (lån från Lunds BK som denna helg var uttagen till Lunds BK:s trupp) hade båda lämnat återbud. Samtidigt var Erik Rönningberg, som vikarierade som mittback förra matchen avstängd. Två mittfältare, Christoffer Persson och Andreas Bladh, flyttades ner i backlinjen i dagens startelva. När dessutom Amir fick utgå flyttades innermittfältaren André Sandstedt ner på Amirs ytterbacksplats och Olle Kristell gick in på mittfältet.

Halvvägs in i den första halvleken var Tompa framme i ett farligt läge från nära, men han kom lite i obalans efter en duell med en motståndare och lobbade bollen över målet.

Den andra hälften av den andra halvleken tog Åkarp över och hade ett par bra möjligheter att ta ledningen i matchen.

I den 29:e minuten hade gästerna sin första riktigt heta målchans. En bortaspelare fick fritt skottfält i straffområdet och sköt ett högt skott där Magnus Jönsson i Torns mål gjorde en utmärkt räddning när han fick upp en hand och tippade bollen över ribban.

Torn kom tillbaka och hade några attacker som hade kunnat leda till en farlighet, men passningarna och inläggen nådde sällan rätt och Åkarp hade ett övertag när det gällde att vinna såväl höjddueller som andrabollar under stora delar av matchen.

Åkarp hade sin andra och bästa klara målchans i den första halvleken när det bara återstod drygt två minuter. Gästerna fick ett utmärkt skottläge från en position till höger i straffområdet. Magnus räddade med en benparad, men bollen gick i en båge över honom och var på väg in i mål. Här agerade dock Markus Thulin räddande ängel. Markus som för dagen vikarierade som lagkapten hann upp bollen precis på mållinjen och lyckades förhindra ett baklängesmål. Returen gick ut till Åkarp och situationen var inte över, men Torn hade marginalerna på sin sida och domaren blåste av eftersom Markus krockade med stolpen när han rensade bort bollen och försatte därmed målburen ur sitt läge. Åkarp drabbades av halvlekens enda varning när en bortaspelare protesterade mot avblåsningen.

D. Thulin levererar en precis passning

Den första halvleken slutade mållös och det får nog Torn vara mest nöjda med eftersom Åkarp hade de bästa möjligheterna att ta ledningen. Det var den tredje halvleken lagen emellan som inte bjudit på något mål.

Torn inledde den andra halvleken med att vara framme i några skapliga attacker, men man var aldrig riktigt nära ett mål.

Istället var det gästerna Åkarp som gjorde matchens första mål i matchminut 51. Efter en Tornattack där Jesper Rendin skjutit ett skott som gick lite för nära målvakten för att det skulle bli riktigt farligt så gick Åkarp till ett motangrepp där man tog sig in i Torns straffområde från vänstersidan.  En bortaspelare hade bollen nästan nere vid kortlinjen till vänster om målet när han hittade en medspelare framför mål som kunde trycka in matchens första mål.

Fyra minuter senare var Torn illa ute när en bortaspelare kom först på bollen efter en djupledsboll till vänster. Christoffer Persson hann upp sin motståndare i straffområdet och lyckades med en glidtackling peta till bollen. Bortaspelaren kom dock ändå till avslut, men då ur ganska snäv vinkel från vänster och bollen gick i burgavelns utsida.Torn jagade nu ett kvitteringsmål, men hade svårt att skapa de riktigt heta möjligheterna. Torn vaskade fram ett antal hörnor, men lyckades inte vinna de efterföljande nickduellerna i straffområdet.

I den 69:e minuten fick dock Torn ett ypperligt läge i straffområdet när Tompa hittade Daniel Thulin med en passning i sidled, men Daniel kom inte till avslut innan han fick bevakning på sig.Torn ökade successivt trycket, utan att för den delen skapa speciellt mycket. I den 77:e minuten inträffade dock en situation som kanske var den avgörande för att Torn skulle vända matchen. Daniel Thulin var pigg i den andra halvleken och det var också han som låg bakom Torns kvitteringsmål. Daniel tog sig in i straffområdet från sin vänsterkant när han ”klämdes” mellan två Åkarpsspelare. Domaren, en långväga gäst från Norge, tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Bortaspelarna var av en annan uppfattning och protesterade då man tyckte att Daniel fallit för lätt. Straffen tog D. Thulin själv hand om och placerade säkert in 1-1 i det vänstra hörnet.

1-1-målet

Målet gav Torn förnyade krafter och jakten på ett ledningsmål inleddes omedelbart. Torn hade flera goda möjligheter att snabbt göra även 2-1. Närmast var Jesper Rendin med ett skott som målvakten lyckades tippa precis utanför till en hörna.

I matchminut 83 kom ledningsmålet för Torn. Tompa hade ett avslut som täcktes till en hörna från höger. Daniel Thulin slog en hörna mot ytan framför den första stolpen och där höll sig Tompa framme och kom före sin bevakning till bollen och med en mycket välriktad nick skickade han in bollen i den bortre delen av målet.

2-1-målet

Nu var det Torn som hade ett ganska klart övertag, men Åkarp var inte långt ifrån ett kvitteringsmål när man var framme i en attack fem minuter från slutet. Magnus i Torns mål fick sträcka på sig och kunde tippa bollen över efter ett bra distansskott från Åkarp.

Torn kunde definitivt avgöra matchen i matchminut 89 efter att D. Thulin bjudit hemmapubliken på sina sambatakter ute på sin vänsterkant. Han tog sig förbi flera motståndare och skaffade sig fri väg mot mål och skickade in en boll som en framstormande Björn Ohlsson kastade sig fram och hjälpte de sista centimetrarna över mållinjen. Målet förundrade Torns Fredrik Andersson, reservmålvakt för dagen. Han hade aldrig tidigare sett sådan fart hos Daniel som vid detta tillfälle.

Kort därefter, i matchens sista minut av ordinarie speltid, kom Tompa ensam i ett friläge med målvakten. Tompa fick gott om tid på sig att fundera på vad han skulle göra och han valde att försöka runda bortamålvakten. Med fint tog sig Tompa förbi målvakten samtidigt som han höll på att tappa balansen då han hakades upp av målvakten. Tompa lyckades trots obalansen få iväg ett avslut mot mål, som dock hindrades att gå in av en tillskyndande Åkarpförsvarare. Med facit i hand hade det nog dock varit bättre att låta bollen gå i mål eftersom domaren nu istället fick blåsa straff och dela ut en målchansutvisning till gästernas målvakt som därmed har en avstängning att vänta.

Straffen tog Tompa själv hand om. Tompa har många goda egenskaper på fotbollsplanen, men någon stabil straffskytt har han inte visat sig vara under sin tid i Torn. Tompa slog en ganska medioker straff mitt i målet som den nyinsatte målvakten i Åkarp kunde blockera. Jesper Rendin höll sig framme på returen och fick iväg ett skott ur snäv vinkel från höger som målvakten kunde göra en ny räddning på. Returen gick dock mot den bortre stolpen där Tompa höll sig framme och kunde styra in 4-1. Tompa gjorde därmed sitt andra mål i matchen och det har blivit många i Torntröjan sedan debuten 2007. Tompa debuterade för Torn onsdagen den 2 maj 2007 i en reservlagsmatch borta mot GoF IF. Matchen vann Torn med klara 7-0, men Tompa gick mållös från debuten och passade även på att missa en straff. Efter två straffmissar även i årets seriespel så ligger Tompa nog ganska dåligt till nästa gång Torn tilldöms en straffspark.

När 4-1 målet slogs in hade matchuret hunnit passera 90 minuter och kort efter målet blåste domaren av matchen. Torn  vann och segersiffrorna skrevs alltså till hela 4-1 efter en stark sista kvart från Torn i en match där inte mycket tydde på att Torn skulle kunna vinna när det återstod en kvart.

Torn visade styrka i slutskedet av matchen och kom tillbaka från ett svårt läge. Åkarp var bra idag och såg länge ut att vara på väg mot en efterlängtad seger. Tränarbytet i Åkarp såg ut att ha fått en viss effekt, även om det inte räckte till poäng den här gången. Om Åkarp kan prestera på den här nivån i återstående matcher bör det dock kunna räcka till att säkra nytt kontrakt.

Positivt för Torns del idag var också att man inte drog på sin några varningar och därmed har man heller inga avstängningar inför matchen mot Veberöd på fredag.

Nöjda miner i Torn efter slutsignalen

Nu återstår det tre omgångar av årets seriespel och det kommer att bli en mycket intressant avslutning. Staffanstorp besegrade igår Oxie med klara 6-0 och gick upp på tredje plats i tabellen.

Torn hade en mängd observatörer på plats i dagens toppmöte mellan Kulladal och Veberöd. En match mellan två lag som båda jagade sin tionde raka seger och där det var Veberöd som lyckades med denna bedrift efter att ha vunnit med 2-1 tack vare ett segermål tidigt i den andra halvleken.

I botten ser det nu tungt ut för Hyllie och Marieholm. Hyllie har dock fördelen att ha ett par uppskjutna matcher, och vinner man någon av dessa tar man sig över nedflyttningsstrecket.

Det är många lag som krigar kring det nedre kvalstrecket. Lunds SK tog dock sina tre första poäng igår efter sommaruppehållet tack vare 2-1 hemma mot Hyllie och därmed är Lunds SK det enda lag som nu inte är inblandade i varken topp- eller bottenstrid, utan lär spela i division 4 även nästa säsong.

Just nu är det fördel Veberöd i toppstriden, men Torn har en möjlighet att ändra på det när man på fredag gästar just Veberöd i ett kommunderby på Romelevallen i Veberöd på fredag. Vi återkommer under veckan med mer information inför den drabbningen.

Torn: Magnus Jönsson (målvakt), Christoffer Persson, Markus Thulin, Andreas Bladh, Amir  Darban Khales, Björn Ohlsson (1 mål), André Sandstedt, Jesper Rendin, Johan Dahlberg, Daniel Thulin (1 mål), Tomas Martinsson (2 mål), Olle Kristell, Martin Andersson, Martin Kindberg (spelade ej), Pontus Svensson (spelade ej), Fredrik Andersson (målvakt, spelade ej)

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta