Hem
 

         

Eriksfälts FF – Torns IF A


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Eriksfälts FF – Torns IF A
2008-05-14 19:04
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson
Eriksfälts FF – Torns IF A, 3-1 (0-0)

Sammanfattning

Det blev ikväll en ny förlust för Torns A-lag i en match som dessvärre hade många likheter med de matcher som Torn spelet tidigare i seriespelet. För fjärde matchen i rad förlorar Torn efter att ha haft ett visst övertag i den första halvleken utan att det syns i målprotokollet. Det är också fjärde matchen i rad som motståndarna gör sit segermål under matchens sista fjärdedel. Torn har ännu inte släppt in något mål i första halvlek i seriespelet, men desto fler i den andra.

I dagens match inledde Eriksfält bäst men efter några ”stirriga” inledningsminuter skaffade sig Torn ett visst övertag.

Efter 10-15 minuters spel skaffade sig Torn ett antal hörnor samt en utmärkt frisparksläge, men lyckades inte skaka fram någon riktigt het målchans.

Torn höll på att få en riktigt bra möjlighet efter 20 minuters spel när ett vänsterinlägg från Jonas Arnoldsson hittade Tomas ”Tompa” Martinsson i straffområdet, men en hemmaspelare var snabbt ändå framme och förhindrade möjligheten att få iväg något ordentligt avslut. Kort därefter hade Eriksfält sin kanske bästa möjlighet i den första halvleken då en hemmaspelare fick chansen från nära håll ur snäv vinkel till vänster men Christopher Olofsson i Torns mål kunde både rädda skottet och ta hand i returen som gick upp i luften.

Efter en dryg halvtimme var Torn inne i en bra period av matchen och hade flera bra möjligheter mot slutet av den första halvleken. Vid ett inlägg från Amir Darban Khales nådde Tompa högst i straffområdet, men sitautionen rann ändå ut i sanden. Några minuter senare höll Tompa på att få ett friläge efter ett bra anfall från Torns sida, men målvakten hann precis före och knep bollen.

Torn avslutade den första halvleken mycket starkt och hade bland annat flera farliga hörnor minuterna före halvtidsvilan. Bland annat kunde en av dessa nickas i mål av Tompa. Men då valde domaren att blåsa av Anders Tegner för ruff i straffområdet, en svårbedömd situation som domaren även kunde valt att fria på.

Ställningen i halvtid var alltså 0-0, men den stod sig bara en minut i på den andra halvleken. Eriksfält gick direkt till attack och fick spela runt utanför Torns straffområde då Torn agerade lite passivt. Ett skott från en position strax utanför straffområdet, något till vänster studsade någon meter framför mållinjen och gick in i mål. 1-0 till Eriksfält.

Torn fortsatte jobba på trots motgången och hade en riktigt bra reduceringschans några minuter efter målet. Viktor Edsheim slog en bra djupledsboll mot Sammy Pergament som hade mycket yta ute på högerkanten samtidigt som målvakten var långt ute. Sammy provade att avsluta från distans, men bolen sökte sig precis utanför den bortre stolpen.

I den 54:e minuten kunde Torn dock på till ett kvitteringsmål efter att Enes Basic tagit sig in i straffområdet från högerkanten och hittat Tomas Martinsson i ett öppet läge framför mål. Tompa slog bollen i mål till 1-1.

I det här skedet av matchen var Torn på gång och man hade flera möjligheter att också ta ledningen i matchen. Kort efter målet kom Enes fram till höger på nytt, men resultatet blev inte lika lyckat den gången.

I den 58:e minuten hade Torn sin klart bästa möjlighet att ta ledningen efter att Eric Norling med en långboll hittat Amir som blev helt ensam med hemmamålvakten som dock gjorde en bra räddning på Amirs skott.

Matchen bjöd nu på några händelserika minuter med chanser åt båda håll och med dryga timmen spelad så var det hemmalaget som var framme i några farliga attacker som höll på att resultera i ett ledningsmål.

Efter att det lugnat ner sig lite hade Torn en ny period då man skapade en del framåt med dryga kvarten kvar att spela. Närmast var det när Erik Rönningberg var först på en boll i en duell med hemmalagets siste försvarare. Erik satte fart mot målet, men innan han hann komma till avslut slängde sig försvararen och stötte ut bollen till hörna.

I den 77:e minuten var Eriksfält uppe i ett anfall där Torn inte lyckades rensa bort bolen utan efter lite flipperspel i straffområdet fick en hemmaspelare öppet läge från nära håll och kunde dundra in 2-1 till Eriksfält.

Efter att laget kom i underläge för andra gången lyckades Torn aldrig etablera något riktigt tryck för att få in ett kvitteringsmål även om Tompa hade ett bra skottförsök ut halvdålig vinkel i straffområdet med några minuter kvar att spela. Istället var det hemmalagets attacker som var farligare i slutdelen av matchen och i den andra och sista övertidsminuten kunde man också rinna igenom och fastställa slutresultatet till 3-1.

I den 89:e minuten fick Eriksfält en spelare utvisad för filmning vid en straffsituation i samband med att han fick sin andra varning. Utvisningen kändes tvivelaktig, men den påverkade inte utgången av matchen med tanke på hur lite tid som återstod.

Efter matchen spekulerades det i varför Torn inte lyckas i matcherna. För dålig aggressivitet, bristande koncentration och alldeles för låg lägstanivå var några av de orsaker som nämndes.

På lördag väntar match mot Landora hemma på Tornvallen. Tyvärr kommer det att vara ett möte mellan de två lag som ligger sist i tabellen för närvarande. Vi återkommer med en rapport inför den matchen.

 
Torn: Christopher Olofsson (målvakt), Joel Borg, Eric Norling (1 varning), Viktor Edsheim (1 varning), Amir Darban Khales (1 varning), Sammy Pergament, Erik Rönningberg Anders Tegner, Jonas Arnoldsson, Tomas Martinsson (1 mål), Enes Basic, Martin Andersson (1 varning), André Sandstedt, Martin Sonesson, Daniel Thulin (spelade ej).


Direktrapporteringen

Aktuell ställning 3-1 (0-0) SLUT


90 + 2 min: Eriksfält kontrar in 3-1, samtidigt får Amir en varning. Martin Sonesson ersatte Sammy Pergament i slutskedet. Matchen slutar 3-1. Mer info kommer senare.

89 min: Hemmaspelare får sin andra varning efter en filmning.

88 min: Läge för Torn i straffområdet. Martinsson skott över. Viktor Edsheim varnad i nästa situation.

87 min: Eriksfält öppet läge, utanför.

86 min: Torn har gått upp på tre anfallare. Eric Norling har ersatts av André Sandstedt.

84 min: Torns Martin Andersson varnad.

83 min: Vänsterhörna Torn, helt misslyckad.

81 min: Eriksfält har haft bolllen mest sedan sitt ledningsmål. 

77 min: Eriksfält tar ledningen på nytt efter flipperspel i straffområdet.

75 min: Erik Rönningberg kommer sånär igenom helt ensam, men siste försvarare kastar sig och slår ut bollen till en resultatlös hörna.

74 min: Torn har kommit i flera bra attacker de senaste minuterna, men det har saknats tillräckligt med folk i straffområdet.

69 min: Dubbelchans Torn. Enes skjuter på täckande hemmaspelare och Martin Andersson skott över på returen.

64 min: Torn har ersatt Jonas Arnoldsson med Martin Andersson.

62 min: Ett par farliga möjligheter för Eriksfält nu. Ett tungt skott utifrån gick precis utanför och man hade minuten senare ett bra läge ur snäv vinkel som Christopher Olofsson avvärjde till en hörna som även den blev farlig.

58 min: Amir Darban Khales kommer helt fri med målvakten efter framspelning från Eric Norling, målvakten parerar.


55 min: Torn har inlett den andra halvleken bäst. Ändå tog hemmalaget ledningen med 1-0 redan efter en minut på ett skott utifrån som studsade i mål efter att Torn inte kommit upp i press på bollhållaren.

Torn har redan haft flera kvitteringschanser och i den 54 minuten kom Enes Basic runt til höger och spelade in bollen till Tomas Martinsson som kunde kvittera till 1-1.


45 min: Torn har skapat mycket mot slutet av den första halvleken. Bland annat har man haft flera farliga hörnor och på en av dessa nickades bollen i mål, men det blev avblåst för ruff i straffområdet. Ännu en gång är det dock mållöst efter den första halvleken.

25 min: Torn har kommit igång bättre efter några svaga inledningsminuter. Man har dock inte haft någon riktigt bra möjlighet, men man har kommit till flera bra inläggslägen.

5 min: Matchen är igång och Eriksfält har inlett bäst med mycket bollinnehav.

Dags för ny A-lagsmatch borta mot Eriksfälts FF. Vi återkommer med någon delrapport i den första halvleken för att sedan ha lite tätare rapporter mot slutet av matchen.

Torn startar idag med följande lag.

Målvakt: Christopher Olofsson
Försvarare: Joel Borg, Viktor Edsheim, Eric Norling, Amir Darban Khales
Mittfältare: Sammy Pergament, Anders Tegner, Erik Rönningberg, Jonas Arnoldsson
Anfallare: Tomas Martinsson, Enes Basic
Avbytare: Martin Sonesson, Martin Andersson, André Sandstedt, Daniel Thulin

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta