Hem
 

         

Veberöds AIF - Torns IF Herr A, 1-2 (1-2)
Seriefinalens målskyttar: Ruben Grönevik och Daniel Thulin

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Veberöds AIF - Torns IF Herr A, 1-2 (1-2)
2010-09-10 23:31
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Länk till kvällens direktrapportering!

Seriefinalen och kommunderbyt mellan Veberöd och Torn blev en match som innehöll det mesta man kan begära. Publiken bjöds på tuffa dueller, omdiskuterade domslut, en straff, en utvisning och spänning fram till sista spark. Tornanhängarna fick även se sitt lag vinna och återta serieledningen när det nu återstår två matcher.

Vad som också var väldigt roligt att se var att ovanligt många Tornsupportrar ikväll hade lämnat 30-skyltarna i Stångby för att följa laget på plats i Veberöd. Enligt uppgift var kvällens publiksiffra minst 350 personer, och bland dessa fanns en hel del bortasupportrar.

Torn inledde matchen bra och började tidigt koppla ett grepp om matchen. Under de första 20 minuterna hade Torn ett ganska klart övertag, utan att få till något riktigt het målchans.

P.g.a. mörkret har vi tyvärr inga bra matchbilder den här gången

I den 21:a matchminuten drabbades Torn av en skada på lagets och seriens för närvarande främste målskytt då Tomas ”Tompa” Martinsson sträckte ljumsken i en duell i straffområdet och fick utgå. Istället fick Jesper Rendin ta över anfallspositionen, och han var riktigt på hugget idag och vållade stora problem för hemmaförsvaret.

Torn fortsatte att trumma på minuterna efter bytet och hade bl.a. ett bra läge för Daniel Thulin efter att Jesper gjort förarbetet, men skottet gick över.

Efter Torns fina inledning kom Veberöds ledningsmål i den 27:e matchminuten som en riktig kalldusch. Veberöd fick ett inkast till höger och Torns straffområde. Hemmaanfallaren Viktor Rosberg fick bollen och stod för en bra prestation när han nästan nere vid kortlinjen fick in en boll framför mål där Veberöds Johannes Mårtensson kunde styra bollen i mål från nära håll.

1-0 till Veberöd som tätt efter målet också hade ytterligare chanser till att göra mål, utan att lyckas.

Efter att chocken efter baklängesmålet hade lagt sig så tog Torn över spelet igen. I den 35:e matchminuten stod Ruben Grönevik för en bra aktion när han tog sig in i straffområdet från vänster, men hans inspel täcktes ut till en inspark. På inkastet fick Torn in bollen framför mål där det uppstod en tilltrasslad situation och bollen gick därefter ut till Ruben som från en position en bit ut till vänster i straffområdet fick en riktigt bra träff och bollen for i mål intill den bortre stolpen. Matchuret hade då tickat över till den 36:e minuten.

Nu var Torn på gång och man jagade ett ledningsmål. Man hade ett par ganska hyfsade situationer när den riktigt klara chansen uppstod i den 44:e minuten. Det var efter en lång utspark av Fredrik Andersson, målvakt i Torn för dagen. Bollen nådde Jesper Rendin som lyckades få med sig bollen och samtidigt ta sig förbi sin hemmaförsvarare och ha fri väg mot mål. Utanför straffområdet revs Jesper dock ner och följden blev en frispark för Torn samt målchansutvisning för hemmaförsvararen.

Den efterföljande frisparken sköt Jesper själv över, men Torn fortsatte att jaga mål och fick utdelning före halvtidsvilan. Det var efter en högerhörna för Torn som en hemmaspelare med armens hjälp förde bollen ur straffområdet. Domaren blåste straff, vilket vållade protester från hemmabänken. Enligt vissa bedömare kan förseelsen ha skett precis utanför straffområdet, vilket är svårt att uttala sig om från positionen på bänken. Straffen slogs säkert i mål av Daniel Thulin intill den vänstra stolpen på övertid i den första halvleken och Torn kunde rättvist gå till halvtidsvila i ledning.

Torn gick ut till den andra halvleken med fördelen av att vara en spelare mer på planen. Detta har dock inte visat sig vara någon fördel för Torn denna säsong och inte heller ikväll så kunde Torn spelmässigt dra nytta av det numerära överläget.

Torn inledde dock även den andra halvleken riktigt piggt och borde egentligen ha drygat ut sin ledning tidigt i halvleken. I den 47:e minuten hade Daniel Thulin tagit sig fram i ett jätteläge där han var fri med målvakten till vänster i straffområdet. Daniel spelade istället osjälviskt bollen snett framåt mot bortre stolpen där Björn Ohlsson kom farande och kastade sig fram och styrde bollen i mål. Tornbänken jublade och trodde att 3-1 var ett faktum, men den assisterande domaren hade höjt flaggan för offside och målet blev bortdömt.

Torn hade ytterligare ett par riktigt heta möjligheter att utöka sin ledning i upptakten av den andra halvleken. Erik Rönningberg hade ett avslut i straffområdet som han styrde tätt utanför den bortre stolpen där även Daniel Thulin sånär hann fram. Två minuter senare fick Jesper Rendin chansen att vända upp och avsluta från nära håll, men då hann målvakten ner med handen och gjorde en riktigt bra räddning.

Efter en bra inledande kvart av den andra halvleken för Torns del tappade man successivt det spelmässiga initiativet i matchen.

Veberöd började vinna allt fler dueller och andrabollar och en oro började sprida sig i Tornlägret.

Veberöd började också få allt fler frisparkar på offensiv planhalva vilket gjorde att de kunde chansa framåt och skicka in mycket folk i straffområdet där de är tunga att möta. Samtidigt gav det ytrymme för Torn att sticka upp på kontringar. Jesper Rendin blev frispelad ett antal gånger, men vinkades av för offside ett antal gånger där det nog var felaktigt i alla fall vid något tillfälle.

Hemmalaget kom allt oftare i attacker och på Tornbänken var frustrationen stor över att spelet inte fungerade. I den 70:e minuten hade Veberöd ett bra avslut utifrån när en hemmaspelare fick iväg ett skott som tog fart i det våta gräset. Fredrik i Torns mål stod dock för en bra räddning där då han var snabbt nere och räddade vid sin vänstra stolpe utan att lämna retur, detta trots att han fått stå inaktiv en ganska lång stund före detta avslut. Ett par minuter senare kom Veberöd till avslut från lite kortare distans, men denna gång gick bollen några decimeter utanför Fredriks vänstra stolpe.

Veberöd jagade allt mer intensivt ett kvitteringsmål och när Torn kom fram i de fina inläggslägen som bjöds så kom bollen varje gång för nära målvakten och Veberöd kunde snabbt gå till anfall igen. I den 78:e minuten uppstod dessutom en straffsituation i utkanten av Torns straffområde, där det nog var många Tornanhängare som hade hjärtat i halsgropen.

Matchbilden fortsatte att vara ungefär densamma. Veberöd vann de flesta dueller och nästan alla andrabollar under denna period och på Torns bänk kändes det som att tiden gick oerhört långsamt.

I den 84:e matchminuten fick Veberöd en riktigt bra kvitteringsmöjlighet efter att bollen lyfts in i Torns straffområde och en hemmaspelare kunde gå upp och nicka framför mål, bara någon meter från mållinjen. Lyckligtvis för Torns del gick bollen strax över ribban.

Det var bäddat för att bli ett mål åt något håll i den andra halvleken med tanke på Veberöds press och de ytor som därmed uppstod för Torn. Veberöd hade en sista farlig möjlighet i den 89:e minuten efter en av flera frisparkar som lyftes in i Torns straffområde och höll på att ge Veberöd ett läge från bara en meters håll, men Fredrik lyckades stöta bort bollen innan hemmaspelaren hann ta avslut.

Efter 93 minuter kom den för Torns del så efterlängtade slutsignalen. Glada och lättade kunde spelare, ledare och supportrar konstatera att en seger i årets hittills viktigaste match var säkrad.

Glada Tornare samlas i Veberöd efter kvällens match

Sett till matchen i sin helhet så känns det rättvist med tre poäng till Torn som kom ut heltaggade till denna drabbning och vände underläge till seger. Ser man dock bara till den sista halvtimmen så såg det krampaktigt ut i Torn och man får vara glada att Veberöd inte fick in ett kvitteringsmål i slutet.

Segern innebär för Torns del att laget återtar den serieledning som man tappade för två omgångar sedan till just Veberöd. På två möten har Torn säkrat sex viktiga poäng mot Veberöd som mellan de båda mötena mot Torn radade upp en imponerande svit på tio raka segrar.

Kalle var som många gånger förr belåten över tre poäng

Nu återstår det två viktiga matcher för Torns del där fyra poäng rimligtvis bör räcka till serieseger, men där det i nuläget krävs full pott om man ska vara helt säkra.

Nästa söndag tar Torn emot Eriksfälts FF hemma på Tornvallen. Avspark klockan 14.00.

Torn: Fredrik Andersson (målvakt), Christoffer Persson, Markus Thulin, Andreas Bladh, Ruben Grönevik (1 mål), André Sandstedt (1 varning), Erik Rönningberg, Jesper Rendin, Johan Dahlberg, Daniel Thulin (1 mål), Björn Ohlsson, Oskar Edsheim, Martin Andersson, Martin Kindberg (spelade ej), Magnus Jönsson (målvakt, spelade ej).


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta