Hem
 

         

Torns IF A - BK Landora
Jubel i Torn efter 3-0-målet

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF A - BK Landora
2008-05-17 13:32
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Torns IF A - BK Landora, 5-0 (1-0)

Sammanfattning

Torn lyckades idag ta en nästan nödvändig seger i bottenmötet mot BK Landora och därmed radera ut nollan i vinstkolumnen efter att målskyttet lossnat i början på den andra halvleken mot Landora.

Torn tog kommandot direkt i matchinledningen och redan i den första matchminuten var Tomas Martinsson farligt framme i offensivt straffområde och oroade Landoraförsvaret.

I den femte matchminuten hade Martinsson ett nytt bra läge, men avslutet gick i burgavelns utsida.

Torn fortsatte att skapa mycket under den första delen av matchen. I den 14:e minuten hade Anders Tegner ett bra skottläge som målvakten dock kunde rädda utan större problem.

I den 17:e minuten hade Torn ett jätteläge. Tommy Biro sköt ett skott som målvakten gjorde en bra rädding på, returen gick till Martinsson som dock inte var lyckosam med avslutningarna idag och bollen gick ut till inspark.

Efter en inledning där Torn skapat många lägen utan att förvalta dem så tappade man mycket efter den inledande tjugominutersperioden och Landora kunde jämna ut spelet. 

Torn går till attack efter att ha försvarat sig på en hörna i den första halvleken

Under denna ganska långa period då det inte riktigt fungerade spelmässigt för Torns del kunde man ändå ta ledningen med 1-0 i den 28:e matchminuten. Amir Darban Khales slog in bollen i straffområdet från sin vänsterkant. Bollen nådde Enes Basic i den bortre delen av straffområdet och Enes lyckades nicka bollen i en båge över målvakten och in i mål intill den högra stolpen. Hade inte bollen gått direkt i mål så fanns det två Tornspelare som höll sig framme och var beredda att peta in bollen, men det blev alltså Enes som kunde göra det viktiga ledningsmålet i matchen.

Landora jämnade som sagt ut spelet under andra halvan av den första halvleken, men Christopher Olofsson i Torns mål hade ändå en ganska lugn dag i målet. Landora hade några hörnor och en frispark i ganska bra läge där Christopher fick kasta sig för att nå bollen.

Torn hade ett par möjligheter att utöka sin ledning i slutet av den första halvleken. Sammy Pergament kom in från högerkanten och sköt ett skott ur snäv vinkel som målvakten kunde rädda och även ta hand om returen efter vissa problem.

Landoramålvakten räddar Sammys skott i slutet av den första halvleken

Martinsson fick ett nytt bra skottläge några minuter före halvtidsvilan, men skottet gick över och ställningen i halvtid var 1-0. Torns ledning var rättvis och kunde ha varit ännu större, men man var ändå inte riktigt nöjda med spelet och att man slagit bort många bollar.

Torn rivstartade den andra halvleken med att göra 2-0 direkt efter avspark. Sammy Pergament fick en djupledsboll på vänsterkanten och slog ett inlägg som nickades i mål av Tommy Biro, 2-0 till Torn.

Torn kom minuten senare i en ny attack och Enes blev då nedsparkad till vänster om straffområdet. Den efterföljande frisparken slogs av Amir som slog in bollen i straffområdet där Erik Rönningberg styrde bollen mot mål. Målvakten fick upp en hand och lyckades styra bollen utåt, men inte tillräckligt mycket för bollen studsade i mål intill den högra stolpen och redan efter mindre än två minuters spel av den andra halvleken hade Torn utökat sin ledning från 1-0 till 3-0.

I den 54:e minuten avgjordes matchenn definitivt när Torn kunde kontra in 4-0. Torn startade med bollen på egen planhalva när Sammy gjorde sina lagkamrater uppmärksamma på att han var fri ute på högerkanten på mittplan. Sammy fick bollen och spelade den vidare till Jonas Arnoldsson so hade tagit en löpning i djupled. Arnoldsson fortsatte in i straffområdet, uppvaktad av en motspelare tätt i ryggen. Trots detta fick han i alla fall iväg ett avslut från sin position till vänster, målvakten var på bollen men kunde inte styra den utanför den vänstra stolpen och ställningen var nu 4-0.

Landora var några miuter efter 4-0-målet uppe i en attack som gav ett bra skottläge i straffområdet, men Tornförsvaret täckte skottet.

Annars var det mest Torn som anföll under hela den andra halvleken. Efter att matchen var avgjord fanns det dock ibland tendenser till att spelarna ville göra saker på egen hand.

Torn attackerar i den andra halvleken

Torn skapade dock med jämna mellanrum mer eller mindre klara målchanser under hela den andra halvleken. Bland annat fick Tommy Biro ett mål bortdömt efter offside.

Åtta minuter från slutet kunde Torn fastställa slutresultatet till 5-0 efter att inhopparen Christian Nnaji, som gjorde sin A-lagsdebut i Torn idag, hittade en fri Tomas Martinsson med en utmärkt djupledsboll. Martinsson kunde enkelt lyfta in 5-0 över målvakten och äntligen få utdelning efter att han varit mindre lyckosam i avslutningarna tidigare under matchen.

Matchen slutade som sagt 5-0 och Torn tog sin första, välbehövliga trepoängare i årets seriespel. Det var första vinsten i seriespel sedan den 7 september 2007 då man säkrade avancemanget till division 4 borta mot Lunds BoIS på Klostergårdens IP.

Dagens insats kan vara svår att värdera med tanke på att Landora har haft en tuff inledning på seriespelet och förlorat de flesta matcher med stora siffror. Om inte annat så var det nog bra för självförtroendet att äntligen få vinna en match samt att få igång spelet och målproduktionen i den andra halvleken.

Om man ska ta fram något negativt från dagens match så är det väl att Torn ännu en gång drog på sig ett par onödiga varningar. Inte för protester mot domartrion som skötte sig bra, utan för brott mot den så kallade ”nolltoleransregeln”. Laget har dragit på sig lite för många onödiga varningar i år, vilket kan ställa till det med avstängningar längre fram i seriespelet. Till nästa match är förmodligen Martin Andersson avstängd då hans grova utvisning från matchen mot Kulladal ska behandlas i veckan, i övrigt har man dock inga avstängningar och i bästa fall så kanske även skadelistan kommer att vara kortare.

Tränaren Mikael Roos tycker till om matchen efter slutsignalen

Nästa match lär bli en betydligt tuffare uppgift. På fredag gästar Torn serieledarna FBK Balkan som hittills har levt upp till favorittrycket och tagit 16 poäng i de inledande sex omgångarna. Matchen spelas på fredag klockan 19.00 på Rosengård tävlingsarena i Malmö.
 
Torn: Christopher Olofsson (målvakt), Amir Darban Khales, Joel Borg, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson (1 mål), Sammy Pergament (1 varning), Erik Rönningberg (1 mål), Anders Tegner, Enes Basic (1 mål, 1 varning), Tomas Martinsson (1 mål, 1 varning), Tomy Biro (1 mål), André Sandstedt, Martin Sonesson, Christian Nnaji.

Direktrapporteringen


Aktuell ställning: 5-0 (1-0) SLUT

90 + 1 min: Matchen är slut. Torn har tagit sin första seger i årets seriespel.

89 min: Tomas Martinsson komer fram i ett bra läge. Det blir dock bara en resultatlös hörna.

85 min: Torn har bytt ut båda innermittfältarna Erik Rönningberg och Anders Tegner och in har André Sandstedt och Martin Sonesson kommit.

83 min: Christian Nnaji boll djupledsboll till Tomas Martinsson som i öppet läge lyfter in 5-0 och äntligen får göra mål efter många chanser i matchen.

82 min: Det ser fortfarande ungefär likadant ut. Torn anfaller och skapar del lägen. Tommy fick precis ett mål bortdömt för offside.

78 min: Torn fortsätter att anfalla större delen av tiden, nyss var Tomas Martinsson igenom, men målvakten var bra ute och avvärjde.

71 min: Erik Rönningberg skott som täcks precis utanför till hörna. Farlig hörna från Amir som nådde Joel Borg vid bortre stolpen, men Joel fick inte till nicken.

70 min: Byte i Torn. Enes Basic går ut och Christian Nnaji får göra sin A-lagsdebut.

68 min: Torn fortsätter att anfalla och skapa möjligheter. Sammy pigg ute på kanten och ligger bakom mycket i anfallsväg.

64 min: Torn är på jakt efter ytterligare mål. Senast var det Sammy som tog sig in i straffområdet från höger men inspelet rensades till hörna.

57 min: Landora framme i en av få farliga möjligheter. Skottet täcks dock av Tornförsvarare.

54 min: Snabb Tornkontring där Sammy spelar fram bollen till Jonas Arnoldsson i öppet läge något till vänster. Jonas sköt ett skott som målvakten var på, men bollen gick i mål intill första stolpen.

52 min: Sammy Pergament varnad för snack.

47 min: Enes blir fult nedsparkad till vänster om straffområdet. Den efterföljande frisparken slås av Amir Darban Khales. Bollen slås in i straffområdet där Erik Rönningberg slår den mot mål och bollen går in via målvakten, 3-0

46 min: Direkt efter avspark i den andra halvleken slås bollen ut till Sammy på vänsterkanten. Sammy slår ett inlägg och i straffområdet vinner Tommy Biro nickduellen och nickar in 2-0.


45 min: Den första halvleken är slut och den höll ingen högre klass. Trots detta skapade Torn en hel del möjligheter. Tomas Martinsson fick Torns andra varning i matchen när han yttrade en svordom i frustration över en missad målchans.

Vi återkommer med tätare rapporter en bit in på den andra halvleken.


28 min: Torn har haft en del riktigt bra möjligheter tidigt i matchen. Landora har dock kommit tillbaka de senaste minuterna, trots detta har det Torn som tog ledningen i matchen efter att Amir slagit in bollen i straffområdet och Enes Basic nickat in sitt första A-lagsmål för Torns IF.

Någon minut före målet fick Enes Torns första varning i matchen.


Idag tar Torn emot BK Landora hemma på Tornvallen. Vi finns som vanligt på plats för att ge lite delrapporter.

Torn startar idag med följande lag:

Målvakt: Christopher Olodsson
Försvarare: Amir Darban Khales, Joel Borg, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sammy Pergament, Erik Rönningberg, Anders Tegner, Eses Basic
Anfallare: Tomas Martinsson, Tommy Biro
Avbytare: Christian Nnaji, André Sandstedt, Martin Sonesson

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta