Hem
 

         

Herrlagen i närområdet - kort sammanfattning
På Tornvallen är det sedan någon vecka tillbaka färdigspelat för i år

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Herrlagen i närområdet - kort sammanfattning
2010-10-17 20:55
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

En vecka återstår innan säsongen 2010 definitivt kan summaras för samtliga lag i Lundaregionen. Vi tar dock redan nu och sammanfattar hur det har gått för representationslagen på herrsidan i Lunds kommun och i Stångbys närhet.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det varit ett ganska bra år för många lundaklubbar med flera lag som har avancerat i seriesystemet och där ytterligare ett lag har möjlighet att göra det innan säsongen definitivt är över.

Division 1:

Lunds BK befäster sin position som kommunens bästa lag. En match återstår för ”Krubban” som har gjort en mycket bra debutsäsong som nykomlingar i division 1. I sista omgången jagar Lunds BK den fjärdeplats som en vinst skulle innebära och vid seger blir man också bästa Skånelag i division 1.

Kval till division 2:

Ett intressant dubbelmöte mellan GIF Nike och Höörs IS slutade kanske lite oväntat med att GIF Nike vann med sammanlagt 6-1 (3-1, 3-0). Därmed spelar Lommalaget i division 2 även nästa säsong medan Höör stannar kvar i division 3 och mycket väl kan bli en av Torns motståndare i seriespelet nästa år.

Uppflyttning till division 3:

Som den flitige läsaren av denna hemsida säkert redan har uppmärksammat vann Torns IF sin division 4-serie och blev därmed klart för division 3 nästa säsong. Nu är det klart att Torn får med sig Veberöds AIF upp till division 3. Veberöd slogs in i det sista med Torn om seriesegern, men Torn kunde vinna med knapp marginal. Efter tre raka segrar i kvalet står det nu dock klart att Veberöd tar steget tillbaka till division 3 efter bara en säsong i ”fyran”. Vi gratulerar Veberöd till avancemanget och ser fram emot nya spännande möten nästa säsong!

Division 4:

Två lag från Lunds kommun stannar kvar i division fyra efter att deras säsong sett väldigt olika ut. Lunds SK var i våras med i den absoluta toppstriden där man slogs mot bl a Torn och Veberöd. I höst har det dock inte blivit många poäng, men den starka våren räckte dock till slut till att man säkrade nytt kontrakt med två poängs marginal.

Genarps IF hade däremot en bedrövlig vårsäsong där målen och poängen uteblev, men stod för en stark upphämtning och efter en spännande slutomgång mot Torn stod det efter slutsignalen klart att det oavgjorda resultatet räckte till serieseger för Torn och även för att Genarp skulle säkra kontraktet.

Slutkval till Division 4:

Slutkvalet till division 4 avslutas först nästa helg. Lunds kommuns representanter i detta kval är Hardeberga BK som har en god möjlighet till att kvala sig tillbaka till division 4. Hardeberga besegrade igår Åhus Horna BK hemma med 3-2 och en Spännande retur i Åhus väntar på lördag.

Ett ännu bättre utgångsläge har Hardebergas seriemotståndare, Torns grannar i Furulunds IK, skaffat sig i samma kval. Furulund hemmabesegrade igår Bårslövs BoIF på hemmaplan och har ett utmärkt utgångsläge inför returen på bortaplan.

Två av Torns seriekonkurrenter under den gångna säsongen, Malmölagen Hyllie IK och Eriksfälts FF är också inblandade i detta kval. Hyllie har skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen genom att bortabesegra Sjöbo IF (0-1). Eriksfält förlorade första mötet mot Grimåkra IF med 2-1, men bör ändå ha en skaplig möjlighet i returen på hemmaplan.

Kval till/nedflyttning från division 5:

I samma serie som Hardeberga och Furulund fanns många lag från närområdet och ytterligare tre från Lunds kommun, nämligen Hallands Nations FF, Lunds FF och Dalby GIF.

Hallands Nation var länge med i den absoluta toppstriden, men tappade något i slutet och slutade på en femte plats till slut, vilket ändå är en bra prestation sett till vad man presterat tidigare år.

Dalby GIF har en tung säsong bakom sig. Laget slutade näst sist i den mellersta ”femman” och blir därmed det enda representationslaget på herrsidan som degraderas när vi sammanfattar säsongen 2010.

För nykomlingen Lunds FF såg det ganska tidigt ut som att det skulle krävas kvalspel för att laget skulle få behålla sin division 5-status. Så blev också fallet och Lunds FF ställdes mot IF Salamis i ett dubbelmöte. Efter att de tre första halvlekarna alla slutat 1-1 så lossnade det för Lunds FF i den sista halvleken där man med 3-0 kunde säkra spel i division 5 även nästa år efter 6-3 sammanlagt.

I division 6 mellersta fanns tre kommunkollegor under den gångna säsongen och alla tre lyckades faktiskt nå en kvalplats till division 5. Södra Sandby IF, Torna Hällestads IF och Lunds BoIS slutade tvåa, trea respektive fyra i serietabellen.

Södra Sandby IF utmanade till och med seriesegrarna Dösjöbro IF om seriesegern in i den sista omgången, men Dösjöbro var starkast till slut. I kvalet förlorade Sandby först bortamatchen mot Limhamns FF med 2-1, vilket ändå gav hopp inför returen. I gårdagens match i Sandby var Limhamn dock för starka och kunde vinna med matchen med 3-1 och dubbelmötet med sammanlagt 5-2.

För Torna Hällestads del började kvalet illa med en hemmaförlust med 1-3 mot Öja FF. Därför räckte det inte att man vann returmötet med 2-1.

Lunds BoIS slutade alltså fyra i serien, men hade samlat ihop tillräckligt med poäng för att detta skulle räcka till en kvalplats. I kvalet mot NK Croatia räckte man dock inte till. Croatia vann dubbelmötet med sammanlagt 9-3 (4-1, 5-2) och behåller därmed sin plats i division 5 medan Lunds BoIS får spela i sexan även nästa säsong.

Division 6/Division 7:

Lokomotiv Lund IK tar steget från division 7 till division 6. Laget spelade under den gångna säsongen i division 7 sydvästra där man nådde en fjärdeplats, vilket räckte för att ta en kvalplats. I kvalet väntade dubbelmöte mot Sankt Olofs IF. Lokomotiv Lund vann det första mötet på hemmaplan med klara 5-2, vilket innebar att man tar steget upp trots en 3-1-förlust i returen på bortaplan.

Ett annat lag som tagit steget upp är våra grannar i Örtofta IS, ett lag där flera spelare har anknytning till Torn. Som vi tidigare noterat här på hemsidan så vann Örtofta den jämna tätstriden i den mellersta sjuan och tog steget upp. Lundalaget FC Helsingkrona slutade på åttonde plats i Örtoftas serie och får fortsätta i division 7.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta