Hem
 

         

Äntligen seger för herrarna i Sandby
Segerglädje i omklädningsrummet

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Äntligen seger för herrarna i Sandby
2010-11-07 01:30
Text: Andreas Håkansson
Bild: Joel Borg
Många gånger på senare år har Torn försökt att bli kommunmästare i inomhusfotboll och många gånger på senare år har ”det rutinerade gardet” varit oerhört nära att ta hem titeln, men fallit på målsnöret med ett flertal finalförluster i sudden death.

I år hade de mer rutinerade Tornarna tröttnat på detta och valde att avstå spel i Sandbycupen. Då klev istället de yngre förmågorna fram och såg till att äntligen ”bryta förbannelsen” och ta hem titeln.

Igår ställde Torn upp med två lag i Sandbycupens juniorklass som vi skrivit om på hemsidan. Ledare för Torns IF 2 var då Martin ”Kindis” Kindberg som då missade att ta sig till slutspel med minsta möjliga marginal.

Idag var Kindis och "junisarna" tillbaka i Sandby för att ta revansch för gårdagens slutspelsmiss och detta lyckades man till slut med på bästa sätt. Dagens trupp bestod av fyra spelare från gårdagens lag som kompletterats med några andra av de yngre i herrtruppen där 21-årige Kindis var äldst i laget och hade placerat sig själv i mål.

Efter flera tidigare finalförluster som ofta kommit mot Hardeberga BK lyckades man idag finalbesegra Hardeberga och kan alltså titulera sig kommunmästare. Detta trots en del problem på resans gång och att man inte kunde ställa upp med samtliga åtta spelare i någon av kvällens matcher.

Truppen: Martin Kindberg, Joel Borg, Carl Jönsson, Olof Andåker, André Sandstedt, Carl Magnusson, Pontus Svensson, Jonatan Borg.

Noterbart i truppen är att vi fick se en debutant i Torntröjan som vi inte har presenterat här på hemsidan tidigare. Carl Magnusson gjorde sina första matcher för Torn och bidrog starkt till kvällens triumf. Carl blev spelklar för Torn under hösten, men övergången skedde för sent för att han skulle få användas i seriespelet. 20-årige Carl har de senaste åren representerat Stockholmsklubben Ängby IF i division 3 och division 4 och spelade dessförinnan ungdomsfotboll i Brommapojkarna.

Nedan följer korta sammanfattningar av Torns matcher. Speltid 13 minuter i samtliga matcher.

Gruppspel: Torns IF – Lokomotiv Lund IK, 2-0

I första matchen var det Lokomotiv som stod för motståndet och det var en match där Torn kanske inte helt oväntat fick föra spelet under långa perioder. André Sandstedt deltog inte i den här matchen eftersom han hade ett chaufförsuppdrag. Torn tog ledningen med 1-0 i den sjätte matchminuten genom Calle Magnusson och Joel Borg utökade Torns ledning till 2-0 i matchminut nio.

Knappt två minuter från slutet fick Lokomotiv en möjlighet att komma tillbaka efter att Jonatan Borg fått sitt andra gula kort efter protester vid en utebliven straff. Torn klarade dock att försvara sin ledning utan större problem och 2-0-segern var ett faktum. En ganska stabil insats i inledningsmatchen.

Gruppspel: Torns IF – Södra Sandby IF 2, 2-1

I den andra gruppspelsmatchen mot Sandby fick Torn ett tidigt målmässigt övertag efter två frisparksmål av Martin Kindberg och Calle Magnusson i den första respektive tredje matchminuten. Ungefär halvvägs in i matchen kunde Sandby reducera till 2-1, ett resultat som stod sig speltiden ut. Ingen höjdarmatch, men tre välkomna poäng för Torns del som nu hade säkrat en slutspelsplats. I den här matchen var Jonatan Borg avstängd, men å andra sidan hade André Sandstedt hunnit anlända till denna match.

Gruppspel: Torns IF – Dösjöbro IF, 1-2

I den här matchen började Torn få igång spelet lite bättre, men man fick inte utdelning på de möjligheter man skapade och det resulterade i kvällens enda förlust. Första målet dröjde till den nionde minuten och det var Dösjöbro som gjorde det på frispark. Med två minuter kvar att spela kvitterade Joel Borg, men det räckte inte för Torns del eftersom Dösjöbro hann med ännu ett frisparksmål med minuten kvar. 2-1 till Dösjöbro som därmed tog hand om gruppsegern med samma poäng och målskillnad som Torn, fast med fler gjorda mål. Inför matchen mot Dösjöbro hade Olof Andåker lämnat turneringen p.g.a. problem med en axel och Torn fick därmed klara sig med en sjumannatrupp under resten av turneringen.

Kvartsfinal: Torns IF – Lunds FF, 5-4

Här var enda gången som Torn var riktigt nära att riskera att bli utslagna ur turneringen. Man ställdes mot ett Lunds FF med ett flertal individuellt skickliga spelare som med ett lite annorlunda spelsätt fick Torn att agera stressat under en del av matchen.

Torn fick annars en mycket bra start. Calle Magnusson gav Torn ledningen redan i den första minuten, Lunds FF kvitterade förvisso tämligen omedelbart men Torn kunde göra både 2-1 och 3-1 genom Joel respektive André innan matchen ens hade pågått i fyra minuter.

Därefter fick motståndarna som sagt Torn att komma ur rytmen och det blev en matchbild med stressigt spel som passade Torn illa. Lunds FF fick komma till avslut flera gånger tämligen oattackerade en bit utifrån och hade välplacerade skott. Med mål i sjätte, sjunde respektive åttonde matchminuten kunde Lunds FF vända till en ledning med 4-3.

Mot slutet av matchen började Torn åter igen få bättre ordning på spelet, men tiden var på väg att rinna ut. I den näst sista matchminuten kunde dock Calle Magnusson kvittera till 4-4 efter att ha kommit direkt in från bänken och avancerat med bollen för att sedan trycka in kvitteringen. Med knappa halvminuten kvar kunde Torn därefter gå till ett sista anfall där
Jonatan Borg passade på att ikläda sig rollen som matchvinnare. Jonatan avancerade några meter in på offensiv planhalva och avlossade ett välplacerat skott nere vid den första stolpen när det bara återstod ett tiotal sekunder av matchen.

Semifinal: Torns IF – Torna Hällestads IF, 5-2

Torna Hällestad var det enda av semifinallagen som gått obesegrade fram till semifinal, men Torns trend var positiv och Torn tog direkt ett spelmässigt kommando om matchen. Målmässigt var det dock ingen rolig matchinledning för Torns del. Efter cirka fyra minuters spel kunde Torna Hällestad inom loppet av några sekunder utnyttja misstag i Torn och slå bollen i öppet mål två gånger.

Torn hade alltså nu ett underläge med 0-2 i semifinalen, men man lät sig inte stressas av detta utan fortsatte med det spel som trots allt var vägvinnande. I den sjunde minuten gav det också utdelning i målprotokollet när Calle Magnusson kunde trycka in 1-2.

Torn fortsatte att föra matchen och kunde vända på tillställningen med två mål i den nionde minuten. Först slog André en prima boll från vänstersidan som en omarkerad Pontus Svensson kunde nicka i mål vid den bortre stolpen och senare samma minut kunde Calle Magnusson göra sitt andra mål för matchen.

I den elfte matchminuten kunde en frispelad André placera in 4-2 för Torn och i slutsekunderna kunde Calle Jönsson fastställa slutresultatet till 5-2 efter ett riktigt vackert förarbete av Calle Magnusson som dribblade av i stort sett hela motståndarlaget innan han serverade sin namne ett öppet mål.

Final: Torns IF – Hardeberga BK 1, 3-2

Inte helt oväntat så stod Hardeberga BK:s förstalag för motståndet i finalen. Hardeberga brukar skörda framgångar i den egna turneringen och tog sig alltså till final även i år, även om vägen dit var allt annat än spikrak denna gång.

Som väntat blev det också en jämn finalmatch, men denna gång var Torn i ledningen under större delen av finalmatchen och var också det lag som fick jubla när slutsignalen ljöd.

Torn kunde ta ledningen tidigt i matchen genom Martin Kindberg som från ett offensiv målvaktsposition placerade in ett distansskott när matchen hade pågått i ganska exakt en minut. Hardeberga var nu det lag som var tvingat att göra mål och det lyckades man också med i den fjärde minuten.

Torn kunde dock ganska snabbt återta ledningen. André kom fram i bra skottläge på vänstersidan och kunde placera in 2-1 till Torn.

Hardeberga fick nu inleda en ny kvitteringsjakt och man fick utdelning ännu en gång i den tionde matchminuten när man tog avslut från högerposition, Kindis fick en fot på bollen som dock ändå letade sig in i bortre delen av målet.

Torn kunde dock i det efterföljande anfallet ännu en gång ta ledningen i matchen. Torn fick en frispark till höger som slogs av Calle Magnusson. Calles frispark fastnade i muren, men han kunde själv trycka in vad som skulle visa sig bli segermålet på retur.

Efter Torns 3-2-mål lyckades Hardeberga aldrig etablera något riktigt tryck för att få till stånd en kvittering, utan Torn kunde hålla undan och vinna finalen med 3-2.


(Jubel vid slutsignalen)

Trevligt att det äntligen var ett Tornlag som stod som slutsegrare i Sandbycupens herrseniorklass efter alla finalförluster på senare år. Glada Tornspelare kunde efter matchen ta emot ovationer från de ytterst få i publiken som fanns kvar i hallen efter att prisutdelningen och segerfotograferingen var avklarad.


(Segerglädje i omklädningsrummet)

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta