Hem
 

         

Torns herrar finalklara i Skånecupen
Tornspelarna gratulerar varandra till finalplatsen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns herrar finalklara i Skånecupen
2011-01-04 22:41
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Efter missad final i Eslöv i helgen lyckades Torn revanschera sig och ikväll säkra en finalplats i Skånecupen. Av över 50 deltagande lag återstår nu bara finalisterna Torns IF och Kulladals FF.

Idag spelades kvartsfinalerna och semifinalerna i turneringen och många tillresta Tornsupportrar fanns på plats i Baltiska Hallen och hejade fram laget till föreningens första finalplats i seniorturneringen.

Klockan 15.20 på torsdag spelas finalmatchen mellan Torns IF och Kulladals FF.
Länk till direktrapporteringen av den matchen.

Här kommer en sammanfattning av kvällens matcher.

Kvartsfinal 1: Torns IF – Rydsgårds AIF, 4-2

(länk till direktrapporteringen)

Torn spelade redan i den första kvartsfinalen och trots att spelet inledningsvis var trevande så kunde Torn ta ledningen i den tredje minuten efter att Amir Darban Khales fått bollen av Daniel Thulin till höger i straffområdet.Efter ledningsmålet kunde Torn de närmaste minuterna komma fram i flera bra möjligheter och man kunde snabbt göra både 2-0 och 3-0 efter mål av Daniel Thulin och Hampus Roos.Torn hade nu ett till synes klart grepp om matchen, men Rydsgård fick snabbt en möjlighet att komma in i matchen efter att ha tilldömts en straff. Samtidigt fick Tornmålvakten Fredrik Landén en varning. Jag uppfattade inte riktigt situationen, men förmodar att Fredrik gled ut med fötterna före när han räddade. Den efterföljande straffen slogs i mål och Rydsgård hade reducerat till 1-3.Därefter tilläts Rydsgård ha ett ganska stort bollinnehav, men Torn tillät inte motståndarna komma till speciellt många målchanser. När drygt 10 av matchens 14 minuter var spelade fick dock Rydsgård en frispark till vänster i offensivt läge som man utnyttjade på bästa sätt genom att slå in 2-3 intill den bortre stolpen. Nu var det nerv i matchen igen och Rydsgård hade också en kvitteringsmöjlighet där bollen dock gick över.Torn kunde istället göra 4-2 när det återstod en knapp minut av matchen efter ett fint väggspel mellan Oskar Edsheim och Daniel Thulin där Daniel till slut kunde styra bollen i öppet mål från nära håll.

Torn hade därmed säkrat en semifinalplats, utan att göra en av sina bättre matcher under den här inomhussäsongen.Övriga kvartsfinaler:

Kvartsfinal 2: Kvarnby IK – BW 90 IF, 3-2 efter förlängning

I den andra kvartsfinalen möttes Kvarnby IK och BW 90 IF. Torns blivande seriemotståndare BW 90 inledde bäst och ledde med 2-0 efter drygt halva matchen. Kvarnby kunde dock ta sig tilbaka och reducera till 2-1 och med 2.31 kvar av matchen bytte Kvarnby målvakt i jakten på ett kvitteringsmål. Kort därefter kom också kvitteringen efter ett kanonskott i krysset som nog utan tvekan var kvällens mål.

BW 90 tog ledningen på nytt, men Kvarnby kunde ännu en gång kvittera och i förlängningen kunde Kvarnby snabbt avgöra efter en snabb kontringsattack på högersidan.

Kvartsfinal 3: Svedala IF – Oxie IF, 2-0

I den här kvartsfinalen var Svedala mest på hugget i inledningen och kunde snabbt göra två mål. Därefter hade Oxie svårt att riktigt komma in i matchen och de två målen som Svedala gjorde redan i den andra matchminuten blev också de enda som gjordes i matchen.

Kvartsfinal 4: Kulladals FF – FK Besa, 5-0


Den fjärde kvartsfinalen var den som var minst spännande. Kulladal fick tidigt ett såväl spelmässigt som målmässigt övertag. Kulladal var klassen bättre än Besa och slutsiffrorna skrevs till klara 5-0.

Semifinal: Torns IF – Kvarnby IK, 3-2
(länk till direktrapporteringen)

I semifinalen ställdes alltså Torn mot Kvarnby IK, ett på pappret tuffare motstånd och då visade Torn också att man hade ytterligare minst en växel att lägga in jämfört med kvartsfinalen.

Kvarnby är ett division 2-lag som Torn har haft många spännande drabbningar mot genom åren, såväl i seriespel som i inomhusturneringar. Kvarnby är ett duktigt inomhuslag som var i final i förra årets Skånecupen, men i de senaste inbördes mötena inomhus är det Torn som har dragit det längsta strået som i Tornspelen för drygt ett år sedan då Torn besegrade Kvarnby i både gruppspel och final.I kvällens semifinal höll Torn dock på att få en riktig mardrömsstart. Matchen hade knappt hunnit börja när Torn tappade bollen på mittlinjen och Kvarnby kunde få ett utmärkt läge att ta ledningen. En backande Fredrik Landén lyckades dock parera med foten, men han stukade i samma ögonblick till foten och tillresta Tornsupportrar höll andan när Tornmålvakten fick behandling på planen. Det visade sig lyckligt nog att skadan inte var värre än att Fredrik kunde fullfölja matchen.

Efter några darriga inledningsminuter började Torn få igång sitt spel allt bättre och då dröjde det inte länge innan man också började skapa möjligheter. I den fjärde matchminuten fick Torn utdelning i form av ett mål. Målet kom efter att Daniel Thulin tagit vara på en retur och trots att det var ur snäv vinkel från vänster så lyckades Daniel ge Torn ledningen med 1-0.Därefter följde några minuter av böljande spel innan Torn på nytt kom in i en mycket bra period på ett par minuter där Daniel i den åttonde minuten spelades fram i ett bra läge och gjorde inget misstag i avslutningen. 2-0 till Torn och mindre än halva matchen återstod.

Nu behövde Kvarnby satsa allt framåt och liksom i kvartsfinalen gjorde man ett målvaktsbyte, denna gång med drygt fem minuter kvar att spela. Torn spelade mycket disciplinerat och kunde för det mesta styra avsluten dit man ville. Men när matchuret precis passerat 10 minuter kunde Kvarnby komma igenom och fick ett friläge till höger i straffområdet som man utnyttjade och det var reducerat till 2-1.I Kvarnbys jakt på att komma ikapp målmässigt uppstod det också möjligheter för Torn och en av dessa kunde Daniel Thulin ta vara på i den 12:e minuten när han gjorde sitt och Torns tredje mål i matchen genom att han efter att ha fått bollen någon meter in på egen planhalva lobba bollen över Kvarnbymålvakten som befann sig några meter utanför sitt straffområde. 3-1 till Torn och mindre än tre minuter återstod.Nu inledde Kvarnby en intensiv jakt på reducering ytterligare en gång, samtidigt gav detta Torn möjligheter att avgöra och båda lagen skapade farligheter i detta skede av matchen.

Det var dock Kvarnby som lyckades ta vara på en möjlighet när man tillslut kunde forcera in bollen från nära håll mot ett tröttkört Torn. När målet kom så återstod det drygt 40 sekunder av matchen och det kändes som att det skulle kunna bli jobbiga sekunder för Torns del, men Torn spelade rutinerat i slutsekunderna och ett stressat Kvarnby lyckades inte vaska fram någon mer målchans.Torn var därmed klart för sin första final i Skånecupens seniorklass. Truppen till dagens matcher bestod endast av sju spelare, detta p.g.a. att Martin Andersson skadade sig i åttondelsfinalen och fick ansluta sig till supporterskaran idag.

Semifinal 2: Svedala IF – Kulladals FF, 1-2


I den andra semifinalen lät det första målet vänta på sig. Först i den 10:e minuten kunde Svedala ta ledningen efter en kontring där Kulladal precis haft en utmärkt möjlighet att ta ledningen. Kulladal kunde dock kvittera tämligen omgående efter Svedalas ledningsmål.

I matchens näst sista minut fick Kulladal en frispark i utmärkt läge. Skottet träffade muren och bollen ändrade riktning och gick i mål intill den högra stolpen. Kulladal hade därmed vänt underläge 0-1 till ledning 2-1. I matchens absoluta slutsekunder hade Svedala en bra möjlighet att kvittera, men målvakten räddade och därmed var det klart att det blir Kulladal som blir Torns finalmotståndare på torsdag.

Vi hoppas att minst lika många kommer och stödjer Tornlaget till torsdagens (6/1) final mot Kulladals FF. Spelplats är alltså Baltiska Hallen i Malmö och matchen börjar klockan 15.20.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta