Hem
 

         

FBK Balkan – Torns IF A
Genomgång i Torn efter slutsignalen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

FBK Balkan – Torns IF A
2008-05-23 19:11
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

FBK Balkan – Torns IF A, 0-5 (0-2)

Sammanfattning

Torns A-lag har rest sig efter den svaga inledningen på seriestarten och tog idag en meriterande vinst på bortaplan mot topplaget FBK Balkan. Förlusten var Balkans första i årets seriespel.

Förutsättningarna för att spela fotboll var näst intill ultimata denna fredagskväll på Rosengårds tävlingsarena i Malmö. Soligt väder och en i det närmaste perfekt gräsmatta.

Torn inledde matchen piggt och redan i den tredje matchminuten kom också lagets första mål i matchen. Bollen nådde Tommy Biro i ett öppet läge i straffområdet. Tommy fick dock inte någon riktigt bra träff och målvakten kunde rädda genom en fin benparad. På returen höll sig dock Tomas ”Tompa” Martinsson framme och kunde slå bollen i mål. En riktig drömstart för Torns del.

Under den första kvarten var det ganska jämnt spelmässigt, men det var Torn som hade de bästa möjligheterna. Torn hade ytterligare ett par bra attacker i inledningen med hyfsade möjligheter att utöka sin ledning.

Så småningom tog det spelskickliga hemmalaget över ganska mycket av bollinnehavet. Balkan hade dock svårt att komma till några klara målchanser, men man hade under en dryg tiominutersperiod ett ganska klart övertag där Torn ofta slog ifrån sig när man väl fick tag på bollen, vilket gjorde att Balkan hela tiden kunde komma i nya attacker. 

Il capitano

I den 27:e minuten fick Torn lite andrum när man äntligen behöll bollen inom laget under ett längre anfall som avslutades med att Sammy Pergament nästan kom igenom på högerkanten, men han fick inte till inlägget.

Med halvtimmen spelad inträffade en situation som säkert hade stor betydelse för utgången av matchen. En djupledsboll slogs mot Tommy Biro som dock blev avblåst för offside. Närkampen med en Balkanförsvarare fortsatte dock efter signal och hemmaspelarens hand for upp och träffade Tommy i ansiktet. Domaren bedömde detta som en grov utvisning och visade upp det röda kortet för hemmaspelaren.

I den 33:e minuten avancerade Enes Basic på sin vänsterkant och en bit in på offensiv planhalva slog han en mycket bra boll in i straffområdet mot Tompa som sånär nådde bollen i öppet läge framför mål. Istället fortsatte bollen ut mot sidlinjen bortom den högra stolpen där Tommy jobbade fram en hörna i kamp med en hemmaspelare.

Den efterföljande hörnan slogs in i straffområdet av Amir Darban Khales och bollen hamnade hos Tompa framför mål som såg till att skaffa sig läge för skott och därefter trycka in bollen i trakten av det högra krysset. 2-0 till Torn som dessutom var i numerärt överläge.

Tre minuter efter 2-0-målet kunde domaren eventuellt ha visat ut ytterligare en hemmaspelare om han varit nitisk. En regelvidrig tackling ute vid sidlinjen följdes upp av en rejäl spark på en av Torns drickaflaskor. Domaren nöjde sig dock med ett gult kort samtidigt som Enes också fick syna det gula kortet för att ha kommenterat detta beslut.

Mot slutet av den första halvleken gjorde Torn ett byte då Anders Tegner fick en känning i sin stukade fot. Christian Nnaji ersatte Anders på innermittfältet. Torn hade en bra möjlighet att utöka sin ledning i slutet av den första halvleken. En snabb kontring gav tre Tornspelare möjlighet att storma mål målet. Tompa hade bollen något till vänster och valde att spela in den mot mitten, en passning som inte gick fram. Med facit i hand hade det nog varit bättre om han själv gått på avslut.Ställningen i halvtid var 0-2 och Torn kunde vara nöjda med utvecklingen av matchen. I halvtidsvilan tryckte man på att vara bestämda och inte slappna av i början på halvleken och därmed ge Balkan en möjlighet att komma in i matchen. Man var också noga med att påtala att inte a några synpunkter på domarinsatsen och ge domaren en anledning att visa ut även en Tornspelare.

Torn inledde piggt i den andra halvleken och vaskade direkt fram en dubbelhörna från vänster. Den andra hörnan blev farlig och vid den bortre stolpen nickade Christian Nnaji bollen strax över.

Någon minut senare avancerade Sammy med bollen och sköt ett skott från en position till vänster som gick strax över. Bara några minuter in i den andra halvleken höll Torn på att ställa till det för sig och bjuda in Balkan i matchen. Torn tappade bolen i eget straffområde och agerade stressat. En Balkanspelare skulle slå in bollen framför mål när Tornmålvakten Christopher Olofsson hade varit långt ute. Inspelet träffade dock Amir som därefter täckte bollen så att Christopher kunde ta upp den. Lite tveksamt så bedömde domaren detta som en bakåtpassning och Balkan fick en reduceringsmöjlighet genom en indirekt frispark något till vänster i offensivt straffområdet. Frisparken petades till en hemmaspelare vars skott dock fastnade i Torns försvarsmur.

Annars var det mest Torn som anföll i den andra halvleken och man hade några hyfsade möjligheter med knappt tio minuter spelade av halvleken. Bland annat hade man ännu en dubbelhörna som blev farlig och Tompa hade ett skott som dock kunde räddas av målvakten.

Cirka tio minuter in på den andra halvleken var Balken framme i en attack och en reducering var inte långt borta. Hemmalaget fick en frispark ute på högerkanten på offensiv planhalva. Bollen slogs in i straffområdet och Christopher i Tornmålet såg ut att missbedöma bollen lite. Bollen passerade strax utanför den bortre stolpen utan att något vidrört den på vägen.

Efter en timmes spel valde Torn att göra sitt andra byte i matchen. Lagledningen bedömde att Enes Basic låg i riskzonen för att få sitt andra gula kort och man ville inte ta några risker utan satte istället in Daniel Thulin på vänsterytterpositionen.

Känslan var att matchen avgjordes definitivt i den 65:e minuten när Torn utökade sin ledning till 3-0. Torn fick en dubbelhörna från vänster. Amirs första hörna blev ganska misslyckad, men gav en ny hörna när den rensades bort vid den första stolpen. Den andra hörnan blev desto bättre. Hemmamålvakten fick boxa bort bollen i ett träckt läge och bollen kom inte längre än till Markus Thulin som med en ”lobbnick” placerade bollen i mål intill den vänstra stolpen. Stort grattis till Markus som kommit tillbaka till Torns IF efter utflykter till större föreningar. Målet var mig veterligen hans första i Torntröjan sedan han avgjorde P 16-finalen i Skånecupen i början av januari år 2000.

Torn fortsatte att anfalla och fem minuter senare resulterade detta i ännu ett premiärmål i A-lagssammanhang för Torns IF. Ännu en gång kom målet efter en vänsterhörna. Denne gång var det den pigge inhopparen Christian Nnaji som presenterade sig för de relativt få tillresta Tornsupportrarna och nickade bollen i mål vid den bortre stolpen. Bollen gick mellan benen på målvakten och ställningen var nu 4-0 till Torn.Balkan var nu ett slaget lag och Torn fortsatte att anfalla större delen av tiden och kom även till en del bra lägen att utöka sin ledning.

När klockan precis passerat 90 minuter kom också Torns femte fullträff för kvällen. Kort efter att Balkan haft en av sina få möjligheter fick Torn ett öppet läge efter en lång utspark som studsade över Balkanförsvaret och gav Tomas Martinsson ett friläge. Martinsson gjorde inget misstag utan placerade bollen till höger målvakten och fullbordade därmed också sitt hattrick. 

Tomas Martinsson fick målskyttet att lossna på allvar idag med sina tre fullträffar

Torn hade därefter flera chanser att göra ytterligare mål under de fem övertidsminuterna. Christian Nnaji slog in en boll i mål i den sista övertidsminuten, men målet blev bortdömt för offside och slutresultatet skrevs till 0-5.

Torn gjorde ikväll en mycket bra insats och tycks ha hittat tillbaka till ett vinnande spel, även om man samtidigt kanske inte ska dra för stora växlar av de stora segersiffrorna ikväll. Idag hade Torn på sätt och vis marginalerna på sin sida, även om segern var solklar. Balkan var inne i en bra period när utvisningen, men efter utvisningen rasade hemmalagets spel samman samtidigt som självförtroendet i hos Tornspelarna förstärktes.

Sammanfattningsvis var det dock riktigt skönt för Torn att kunna bevisa att man kan ta poäng även mot topplagen i serien, man ledde trots allt matchen redan före utvisningen och slutförde därefter matchen riktigt bra! Segersången efter slutsignalen lät betydligt bättre idag efter att man fått öva för första gången på länge vid förra veckans vinst mot Landora.

Nästa fredag väntar hemmamatch mot Marieholms IS på Tornvallen.

Torn: Christopher Olofsson (målvakt), Amir Darban Khales, Markus Thulin (1 mål), Joel Borg, Jonas Arnoldsson, Sammy Pergament, Erik Rönningberg, Anders Tegner, Enes Basic (1 varning), Tommy Biro, Tomas Martinsson (3 mål), Christian Nnaji (1 mål), Daniel Thulin, Niklas Nilsson, Viktor Edsheim, André Sandstedt (spelade ej)

Direktrapporteringen

Aktuell ställning, 0-5 (0-2) SLUT


Matchen är slut och Torn har vunnit med hela 5-0! Mer info kommer senare.

90 + 5 min: Torn hade flera bra möjligheter till ytterligare mål under övertidsminuterna. Bland annat ett skott från straffområdeslinjen från Erik Rönningberg som gick tätt över. Precis före slutsignalen i den 95:e minuten fick Christian ett mål bortdömt för offside.

90 + 1 min: En lång utspark studsar över Balkanförsvaret och når en fri Tomas Martinsson. Med ett lågt skott till höger om målvakten gör Martinsson sitt tredje mål för dagen. 

90 min: Balkan framme i en attack, skott över. 

87 min: Torn anfaller större delen av tiden, men har inte skapat några heta möjligheter. Nu hade dock Christian ett bra läge efter bra förarbete från Tomas. Skottet fastnade dock på en täckande försvarare.

82 min: Vänsterhörna Torn. Farlig, men den nickas bort.

79 min: Frispark Torn på vänsterkanten, Torn har full kontroll på matchen nu och det känns som om det är ganska uppgivet i Balkan.

75 min: Tommy kommer fram i en attack. Avslut i snäv vinkel från vänster som målvakten räddar.

73 min: Skott utifrån från Erik Rönningberg, tätt över målet.

70 min:  Sammy ordnar vänsterhörna. Amirs hörna nickas vid bortre stolpen, i mål mellan benen på målvakten. 0-4! Samtidigt ersätts Jonas Arnoldsson av Niklas Nilsson när Torn gör ännu ett byte.

67 min: Högerhörna Torn som leder till ett långt anfall med flera avslut. Anfallet avslutas med ett skott utanför från Tommy.

65 min: Vänsterhörna Torn efter efter en händelsefattig period. Amirs hörna går ut till en ny vänsterhörna. Amir får in en bättre boll denna gång som målvakten halvräddar, men inte bättre än att bollen går rakt ut til Markus Thulin som lobbnickar in 0-3 intill den vänstra stolpen.

61 min: Byte i Torn. Enes Basic går ut för att inte riskera en andra varning. Daniel Thulin ersätter.

57 min: Torn har inlett den andra halvleken bäst, men ändå stält till det för sig vid ett par tillfällen då Balkan har fått frisparkar på offensiv planhalva.


45 min: Torn kommer i ett jätteläge på kontring men Tomas passning når inte fram. Halvtid. Vi återkommer en bit in i den andra halvleken om inget av intresse inträffar innan dess.

43 min: Torn gör ett första byte. En skadad Anders Tegner går ut och ersätts av Christian Nnaji. 

36 min: Enes varnad när han protesterar mot en utebliven hemmautvisning.

33 min: Enes slår en bra boll mot Tomas som dock inte riktigt når bollen framför mål. Bollen går ut till en vänsterhörna som tas av Amir. Bollen går in i straffområdet där Tomas Martinsson vänder och drar in bollen i det högra krysset.

30 min: En hemmaspelare blir utvisad efter att ha viftat med handen i en närkamp och träffat Tommy i ansiktet.

20 min: Bra tryck från Balkan och Torn har inget ordnat spel just nu. Dock har hemmalaget svårt att skapa chanser.


10 min: Spelmässigt har det varit en ganska jämn matchinleding. Torn har dock kommit till flera bra lägen. Erik Rönningberg hade precis ett skott i bra läge som målvakten räddade.

(Återställer en del av liverapporteringen som fallit bort)

3 min: Torn gör matchens första mål efter att Tomas Martinsson satt returen i mål efter skott av Tommy Biro.

Vi återkommer med delrapporter för att ha en mer intensiv bevakning i den andra halvleken.

Torn ställer idag upp med följande lag:

Målvakt: Christopher Olofsson
Försvarare: Amir Darban Khales, Markus Thulin, Joel Borg, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sammy Pergament, Erik Rönningberg, Anders Tegner, Enes Basic
Anfallare: Tomas Martinsson, Tommy Biro
Avbytare: Niklas Nilsson, Daniel Thulin, Christian Nnaji, André Sandstedt, Viktor Edsheim

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta