Hem
 

         

Herrarna vann Harlösaspelen
Tornspelarna jublar när guldet är säkrat

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Herrarna vann Harlösaspelen
2011-01-17 02:00
Text: Andreas Håkansson
Bild: Karin Andåker

Under söndagen avslutade Torns herrtrupp säsongens Five-a-side spel lika bra som man inledde den i november.

Inomhussäsongen inleddes med vinst i Sandbycupen med ett lag som till stora delar var detsamma som det lag som vann Harlösaspelen idag. Därefter blev det vinst även i hemmaturneringen Tornspelen, men då var det med ett helt annat lag, nämligen det mer rutinerade manskapet utan någon av de spelare som var med och vann Sandbycupen.

Under helgerna var Torn med i tre turneringar där man inte riktigt nådde ända fram. Det ”rutinerade” manskapet förlorade snöpligt semifinalen i Eslövsturneringen mot Bjuvstorp för att därefter besegra Furulund i matchen om tredjepris.

En ännu snöpligare förlust blev det i finalen mot Kulladal i Skånecupen, där Torn förlorade efter förlängning med samma lag som i Eslöv efter att ha gjort en av sina sämre insatser i finalmatchen.

I Blentarpscupen såg det länge bra ut, laget som bestod mestadels av de yngre spelarna imponerade i gruppspelet och även inledningsvis i slutspelet innan man ställde till det för sig i slutet av matchen mot Lunnarp och slogs ut i slutspelsgruppen.

Dagens lag i Harlösaspelen var ett ungt lag som förstärkts med några rutinerade spelare, vilket gav en bra mix och ett för dagen vinnande koncept.

Laget idag:
Målvakt: Magnus Jönsson (säsongsdebutant)
Försvarare: Carl Jönsson (spelade även i det vinnande laget i Sandby), Amir Darban Khales (Tornspelslaget), Olof Andåker (Sandbylaget), Joel Borg (Sandbylaget).
Anfallare: Hampus Roos (Tornspelslaget), Carl Magnusson (Sandbylaget), Martin Kindberg (Sandbylaget), Jonatan Borg (Sandbylaget).
Coach: Undertecknad som hade en lätt uppgift i att sköta detta i det närmaste självspelande piano idag.

Sex av de åtta ynglingarna som var med i det vinnande laget i Sandbycupen var alltså med även i dagens vinnarlag. Laget kompletterades också med Hampus Roos (som spelade i motståndarlaget i en tuff och tät kvartsfinal i Sandby), Amir Darban Khales samt rutinerade målvakten Magnus Jönsson som gjorde sin inomhusdebut för säsongen.

Nedan följer en sammanfattning av dagens matcher.

Gruppspelsmatch 1: Torns IF – Torna Hällestads IF, 3-0


Gruppens första match bjöd på en skräll när Svensköps IF lyckades besegra Hardeberga BK med 3-2 efter att ha avgjort i slutsekunderna. Därmed var slutspelsplatsen inte lika säker som den ”på pappret” borde ha varit på förhand.

Torn gjorde vad man skulle i första matchen. I kommunderbyt mot Torna Hällestad rivstartade Torn och tog ledningen redan efter cirka fem sekunders spel efter att Carl Magnusson hittat Amir Darban Khales till vänster som kunde trycka in 1-0.

Därefter hade Torn ganska bra kontroll på matchen även om det dröjde till den åttonde minuten (speltid 13 minuter) innan Torn äntligen fick utdelning på nytt då Carl Jönsson hittade Joel Borg som kunde göra 2-0 till Torn.

Jonatan Borg fastställde slutresultatet i den 11:e minuten efter ännu en assist av Carl Jönsson.

Gruppspelsmatch 2: Torns IF – Svensköps IF, 1-0


Efter bara en kvarts vila skulle Torn spela sin andra gruppspelsmatch och det var mot Svensköp som hade överraskat genom att besegra Hardeberga i den första gruppspelsmatchen.

Torn ägde bollen nästan hela tiden mot ett Svensköp som spelade mycket disciplinerat och inte bjöd Torn på några gratischanser. När Torn äntligen lyckades få bollen i mål blev det ganska hårt bortdömt efter att domarna avsåg att Martin Kindberg ”ruffat” mot målvakten. Till slut fick Torn dock hål på ett kompakt Svensköpförsvar när Joel Borg spelade in bollen från höger till Hampus Roos som enkelt kunde trycka in 1-0 från nära håll.

Även om det ”bara” blev 1-0 till Torn så var det en stabil insats mot ett lag som försvarade sig förtjänstfullt, men där Torn behöll lugnet genom hela matchen och vann välförtjänst efter att bara släppt till en egentlig möjlighet under matchen där man skapade desto fler möjligheter framåt.

Gruppspelsmatch 3: Torns IF – Hardeberga BK, 2-1

Om det var kort tid mellan de två första matcherna så var det desto längre väntan innan den sista matchen mot fjolårsvinnarna Hardeberga BK. Torn har haft bra statistik mot Hardeberga denna säsong och ikväll vann Torn ännu en tät drabbning mot kommunkonkurrenterna.

Efter Hardebergas överraskande förlust mot Svensköp så var läget fortfarande ovisst inför sista matchen i gruppspelet. Trots två vinster var Torn ännu inte klart för slutspel. Förutsättningarna var sådana att Hardeberga vid vinst skulle vinna gruppen, men om de inte vann så skulle de åka ut. För Torns del skulle en poäng innebära gruppseger och förlust med max två mål skulle innebära att man gick vidare som grupptvåa.

Torn inledde matchen bra och hade ett stort bollinnehav utan att kunna utnyttja de chanser som uppstod. En bit in i matchen började Torn dock slarva lite i passningsspelet, vilket inte är att rekommendera när man möter Hardeberga. I den åttonde minuten kunde Hardeberga utnyttja en felpassning på Torns planhalva och ta ledningen med 1-0 i matchen.

Nu fanns det viss risk att Torn skulle kunna missa slutspelet, men en dryg minut efter Hardebergas ledningsmål kunde Hampus Roos trycka in kvitteringen till 1-1, framspelad av Joel Borg. Nu kändes det som att slutspelsplatsen var säkrad för Torns del, eftersom man hade råd att förlora med två mål.

Hardeberga jagade ett segermål i slutskedet, men då kunde istället Torn avgöra när Tornmålvakten Magnus Jönsson kunde skicka in en utspark i det övergivna Hardebergamålet några sekunder före slutsignalen. Gruppseger för Torn som samtidigt tog revansch för fjolårets uddamålsförlust i semifinalen för knappt ett år sedan. Fjolårsvinnarna Hardeberga åkte därmed mycket överraskande ut redan i gruppspelet.

Kvartsfinal: Torns IF – IFK Klagshamn, 5-2


I kvartsfinalen uppträdde Torn lite slarvigt och det blev en onödigt spännande tillställning.

Redan i den första minuten spelade Magnus Jönsson i målet ut bollen till Olof Andåker på högerbacken som kunde avancera och skjuta in 1-0 till Torn, möjligtvis via Carl Magnusson (där rådde viss oenighet gällande målskytten, men det var Olof som fick målet.)

Torn slarvade dock i defensiven i denna match, vilket innebar att Klagshamn kunde kvittera i den 4:e minuten. Minuten senare kunde Torn dock ta ledningen på nytt. När Klagshamns målvakt hamnat utanför sitt eget straffområde med bollen så väntande inte Amir Darban Khales på att Klagshamn skulle formera sin mur utan han slog fräckt en snabb frispark i mål till 2-1.

Carl Magnusson med en frispark i kvartsfinalen mot Klagshamn

Nytt slarv i Torn innebar dock en snabb kvittering för Klagshamn efter att Torn inte tagit tillvara på en möjlighet att skicka bollen ur eget straffområde. Trots oavgjort halvvägs in i matchen så kändes det som att Torn hade ganska bra kontroll på matchen och efter drygt halva matchen kunde Martin Kindberg ge Torn ledningen med 3-2 efter riktigt bra förarbete av Carl Magnusson.

I slutet av matchen kunde Torn dra ifrån även målmässigt. Hampus Ross satte 4-2, framspelad av Jonatan Borg och Olof Andåker kunde i slutminuten fastställa slutresultatet till 5-2 efter assist av Hampus Roos.

Semifinal: Torns IF – Furulunds IK, 2-0


Semifinal mot Furulunds IK, en grannklubb som inför året har avancerat till division 4 och under det gångna året nått framgångar i flera inomhusturnringar. Furulund hade spelat sin kvartfinal flera timmar tidigare där man besegrade Askeröd efter förlängning. Torn rivstartade matchen mot Furulund och höjde sig ett par snäpp jämfört med kvartsfinalen.

Torn försvarar sin i matchen mot Furulund

Redan i den andra matchminuten hittade Martin ”Kindis” Kindberg en lucka mellan benen på målvakten ur snäv vinkel från vänster.

Minuten därpå skickade Amir Darban Khales distinkt in 2-0 i krysset och Torn hade kopplat ett grepp som man aldrig skulle släppa. Båda lagen skapade efter detta en del möjligheter, Torn hade ett flertal bra möjligheter att avgöra matchen genom ytterligare ett mål, men man saknade effektiviteten under återstoden av matchen. Då Furulund inte lyckades reducera så blev det dock aldrig riktigt spännande i matchens slutskede och Torn hade slagit ut fjolårsfinalisterna Furulund och avancerat till final.

Försvarsarbete från Olof mot Furulund

Final: Torns IF – Svedala IF, 2-1 efter förlängning


I finalen ställdes ett ungt Torns IF mot ett ännu yngre Svedala IF som imponerat stort under dagen. Svedalas segersiffror på vägen till finalen var: 2-0, 6-0, 4-0, 4-0 och 4-1.

Svedala hade alltså en imponerande målskillnad på 20-1 på sin väg fram till final, men i Tornlägret kände man att man borde kunna bjuda Svedala på en match.

Amir var en klippa i finalmatchen

Det var dock Svedala som inledde finalen bäst och tog ledningen redan i den andra matchminuten efter att man fått en frispark till höger i offensivt läge som man skickade i mål intill den bortre stolpen.

Torn började därefter så smått jobba sig in i matchen, och skapade också en del möjligheter till kvittering.

Torn kunde dock inte utnyttja de möjligheter man skapade och tiden såg ut att vara på väg att rinna ut, när Joel Borg skickade in en boll från höger som letade sig i mål intill den bortre stolpen. , drygt två minuter före full tid.

Joel gjorde det viktiga kvitteringsmålet i finalen.

Matchen gick till förlängning och där var det Torn som tog initiativet utan att kunna utnyttja sina målchanser. Första riktigt heta chansen i förlängningen hade Martin Kindberg som var nära att trycka in segermålet redan i den första förlängningsminuten.

Torn fick dock inte utdelning på sina chanser och det kändes som om det var en sådan dag då det istället skulle kontras in ett baklängesmål. Den första förlängningen slutade mållös och i den andra förlängningen med reducerat var Amir Darban Khales nära att avgöra, men skottet smet utanför stolpen. Därefter hade Svedala ett långt anfall där målvakten hade bollen i sin ägo utan att kunna skapa någon riktig farlighet.

I den sista och avgörande förlängningen ställde Torn upp med Magnus i mål, samt Amir och Carl Magnusson som utespelare. Carl ”vann” nedsläppet och Torn fick fördel av att ha bollen i sin ägo. Magnus spelade bollen till en felvänd Carl i straffområdet som kunde vända upp trots bevakning i ryggen och trycka in Torns ”Golden Goal” som innebar 2-1 och finalseger. Kul att Carl hittande rätt till slut efter en mycket bra insats där det dock varit dålig utdelning på avslutning. Nyförvärvet Carl Magnussson blev därmed säsongens mest framgångsrike inomhusspelare i Torn då han vann båda de turneringarna han var med i samtidigt som han gjorde det avgörande målet såväl i Sandbycupen som i Harlösaspelen. 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta