Hem
 

         

Uppåkra IF – Torns IF B, 1-4 (1-2)
Jimmi Johansson tackar Mikael Roos för framspelningen till matchens sista mål

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Uppåkra IF – Torns IF B, 1-4 (1-2)
2008-05-24 18:27
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Uppåkra IF – Torns IF B, 1-4 (1-2)

Liksom ungdomarna i A-laget så såg även B-laget med en betydligt högre medelålder till att vinna och ordna seniortruppens andra raka sexpoängshelg. Medelåldern var idag högre än vanligt då Torn p.g.a. ett par återbud kastat in ett par ledare i truppen.

Motståndare idag var Uppåkra IF, det var en stark motståndare och matchen var bra för att vara en reservlagsmatch. Förutsättningarna var fina, bortsett från att Staffanstorps kommun tydligen valt att spara in på vattenkostnaderna vilket medförde att planen var alltför hård.

Dagens match var den 21:a i ordningen för Torns herrseniorer i år. Ide tjugo första matcherna var Torn lyckats freda målet från påhälsning hela den första halvleken, men idag kunde Uppåkra spräcka nollan redan i den 11:e matchminuten.

Målet kom efter att Torn förlorat bollen till vänster mitt på planen och Uppåkra gick till attack på sin vänsterkant. Uppåkraspelaren avancerade in i straffområdet och hittade därefter en obevakad lagkamrat vid den bortre stolpen som kunde slå in 1-0 bakom en chanslös Martin Jälmby i målet.

Trots underläge gjorde Torn i stort en bra första halvlek. Ju längre halvleken led så skaffade sig Torn ett alltmer uppenbart övertag spelmässigt.

I den 16:e minuten slog Peter Persson ett bra inlägg som nådde i straffområdet Jimmi Johansson som nickade bollen mot mål med bra kraft men bollen gick rakt på målvakten.

Torn hade nu en period med stort bollinnehav och många anfall som resulterade i ”halvchanser”. När klockan började ticka upp mot 30 minuter kändes det som att ett kvitteringsmål låg i luften. I den 27:e minuten Marcus Andersson ett skott som gick tätt utanför. Tre minuter senare hade Torn en ypperlig möjlighet efter en hörna där Niklas Nilsson nickade fram bollen till Jimmi Johansson som fick ett öppet nickläge framför mål. Jimmis nick gick dock över. Den säsongsdebuterande och otränade Jimmi hade uppenbarligen inte lyckats konservera målformen från fjolårets debutmatch då det blev hela sju fullträffar, men det skulle visa sig bli bättre i den andra halvleken.

I den 33:e minuten stod Jimmi för en ypperlig framspelning till Marcus som kom till avslut från ett bra läge i straffområdet, men avslutet hade inte tillräcklig kraft för att vålla hemmamålvakten några större bekymmer. Minuten senare tog Jimmi avslut utifrån, ett tungt och välplacerat skott som målvakten dock kunde rädda genom att boxa bort bollen.

I den 35:e minuten kom äntligen kvitteringsmålet som legat i luften ganska länge. En riktigt bra anfall från Torn avslutades med att Niklas Nilsson kom runt till vänster i straffområdet och spelade in bollen till Martin Kindberg framför mål som kunde slå in 1-1 från nära håll.

Torn fick sex minuter senare utdelning på nytt och åter igen var det Martin Kindberg som noterades för målet. Detta mål var dock mer av det turliga slaget. Marcus slog en hörna från höger som målvakten skulle boxa bort precis framför mållinjen. Intill målvakten stod dock Martin Kindberg och bollen träffade Kindberg i bakhuvudet och gick in i mål. Det var som sagt ett ganska turligt mål, men en ledning för Torn var ändå välmotiverad.Strax före halvtidsvilan var hemmalaget mycket nära en kvittering. Efter en hörna från vänster nickades bollen i målramen vid den första stolpen. Ställningen i halvtid var 2-1 till Torn som var nöjda med sitt spel bortsett från att koncentrationen ibland inte var tillräcklig i det defensiva arbetet.

Torn fortsatte att ha ett visst övertag i den andra halvleken och skapade en del möjligheter att utöka sin ledning. Jimmi hade ett bra skottläge sju minuter in på halvleken men skottet gick utanför.

Torn fick dock utdelning eter ett bra anfall i den 65:e minuten. Anfallet avslutades med att Daniel Thulin spelade in bollen i straffområdet till Jimmi i bra skottläge. Jimmi sköt ett hårt skott som styrdes av en täckande Uppåkraförsvarare, men bollen gick ändå i mål och ställningen var 1-3.Torn var under större delen av matchen det spelförande laget, men hemmalaget var inte ofarliga i sina attacker. I den 75:e minuten fick Torn sin enda varning i matchen. Den drabbade var målvakten Martin Jälmby som missbedömde en studs utanför straffområdet så att bollen gick över honom. I momentet efter kolliderade han med en hemmaspelare och domaren varnade Martin i denna situation. Den efterföljande frisparken gick över.Uppåkra var nu inne i en bra period och hade i den 80:e minuten ett riktigt bra reduceringsläge. En hemmaspelare tog sig in i strafområdet från höger och sköt ett skott som träffade insidan av den bortre stolpen. Returen kunde Martin Jälmby ta hand om.

Några minuter senare var Torn framme i en attack där lagkapten Olle Kristell slog ett inlägg som nickades över av Jimmi i ett trängt läge framför mål.

Ett skadedrabbat Uppåkra tvingades slutföra matchen med en man mindre på planen och Torn hade inga problem att hålla undan i slutminuterna.

Några minuter från slutet var det dags för ännu en säsongsdebut i Torns lag. När Martin Kindberg fick lite krampkänning efter 87 minuters spel kastade Torn in tränaren Mikael Roos på planen och det skulle visa sig bli ett succéartat inhopp. Roos fick förvisso smaka på sin egen medicin under sitt korta inhopp, då det fälldes många kommentarer över hans agerande vid varje situation.

I den första övertidsminuten noterade Roos att en haltande hemmaförsvarare hävde en eventuell offside och tog en imponerande djupledslöpning på högerkanten. Roos fick bollen och tog sig in i straffområdet i ett bra läge. Roos tittade upp och såg Jimmi i mitten och osjälviskt så spelade han in bollen till Jimmi som från nära håll kunde trycka in sin andra fullträff för dagen.

Glädje i Torn efter 4-1-målet

Matchen slutade 4-1 till Torn och det var som sagt en av de bästa reservlagsmatcherna som Torn presterat på länge, mycket tack vare att motståndet höll högre klass än i flera av de tidigare matcherna. Nästa lördag reser Torn till Svalöv för bortamatch mot Svalövs BK.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Peter Persson, Eric Norling, Viktor Edsheim, Olle Kristell, Daniel Thulin, Niklas Nilsson, Marcus Andersson, André Sandstedt, Martin Kindberg (2 mål), Jimmi Johansson (2 mål), Jacob Strindlöv, Mikael Roos, Andreas Håkansson (spelade ej)


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta