Hem
 

         

Torns IF Herr A – Malmö City FC, 2-0 (1-0)
Tornspelarna jublar över det första målet i division 3

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Malmö City FC, 2-0 (1-0)
2011-04-16 20:09
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Matchbilder:Länk till Skånska Dagbladets rapport från matchen.

Länk till direktrapporteringen

Idag klockan 14.00 var det mycket folk på Klostergårdens idrottsområde i Lund. Samtidigt som det var ett evenemang i Arenan där bl.a. Dalai lama framträdde som var det många Tornare som valde bort detta och istället valde att frysa ute i regnet vid idrottsplatsens konstgräsplan.

Tornare från tidigare årgångar hade hittat till Klostergården, liksom ungdomstränare och ungdomar och många andra med anknytning till Klubben. Det var trevligt att se alla dessa bekanta ansikten på Klostergården idag trots att hemmapremiären spelades på ”bortaplan” och att vädret kanske inte direkt inbjöd till att åka och titta på fotboll. Vi vill också tacka Jesper Rendins personliga hejarklack för det stämningshöjande inslaget!

Det fanns förhoppningar om att ”Kajan” och Dalia lama skulle avsluta till Tornklacken, men de var upptagna med annat ett stenkast bort i arenan. Det ryktas dock att Dalai lama dagen till ära framträdde och orangea färger samtidigt som Stångbylaget gjorde sin historiska entré i division 3 på Klostergårdens konstgräsplan.

Nu till själva matchen. Torn kopplade tidigt ett visst grepp om dagens tillställning och det dröjde inte länge innan man skapade några halvchanser. Det var riktigt nära ett ledningsmål för Torn redan i den sjunde minuten när Daniel Thulin gjorde ett inspel där Erik Rönningberg kom farande vid den bortre stolpen och kastade sig fram. Erik var några centimeter ifrån att nå bollen och kunna stöta in 1-0 i öppet mål.

Efter att Torn haft ett visst övertag under första kvarten så fick Malmö City något mer att säga till om under en period gästerna hade några attacker, som dock Torns stabilt spelande backlinje avvärjde innan det hann bli riktigt farligt.

I den 31:a matchminuten hade Malmö City sitt enda egentliga avslut på mål som jag noterade. Det var en frispark en bit utifrån som gick förbi alla på vägen fram till mål. En låg, lurig boll som studsade i det våta konstgräset, men som Fredrik Landén i Torns mål kunde rädda utan att släppa retur.

Minuten senare gav gästerna lite onödigt Torn en hörna från höger. Daniel Thulin slog en utmärkt hörna som nådde André Sandstedt vid den bortre stolpen. André gjorde inget misstag när han satte pannan till bollen och nickade in Torns IF:s första mål någonsin i division 3. 1-0 till Torn!

Med några minuter kvar av den första halvleken hade Torn en period då man hade flera fina anfall som dock inte resulterade i ytterligare någon riktigt het målchans, utan ställningen i halvtid var 1-0.Även i den andra halvleken var det Torn mestadels Torn som styrde spelet. Den första riktigt heta målchansen kom i den sjätte minuten när en lång frispark passerade alla och gav Daniel Thulin ett skottläge till vänster i straffområdet från ganska nära håll, men skottet gick dessvärre över.

I den 62:a minuten kom nästa riktigt bra läge för Torn. Jesper Rendin blev fälld bara ett par meter utanför straffområdet och Torn fick en frispark rakt framifrån i riktigt bra läge. Erik Rönningberg slog frisparken, men bortamålvakten fick upp en hand och kunde tippa bollen över.

Riktigt nära ett mål var Torn i den 69:e minuten när Carl Magnusson fick chansen att avsluta efter en hörna. Carls skott räddades dock på mållinjen av en bortaförsvarare. Några Tornspelare signalerade att bollen skulle ha varit över linjen, men fick inget gehör från domarteamet.Nu var det tätt mellan Torns möjligheter att utöka sin ledning. Minuten efter att Carls skott räddades på mållinjen försökte Jesper Rendin sig på en riktig delikatess när han från distans försökte lyfta in bollen som dock gick tätt över. Trots att det inte lyckades drog prestationen upp applåder från läktaren.

Ett par minuter senare skaffade sig André Sandstedt sig själv ett utmärkt läge när han tog sig in från vänster i straffområdet och anlossade ett skott som hade suttit i bortre hörnet om det inte varit för att gästernas målvakt gjorde en utmärkt räddning.

Malmö City försökte hitta på något och genomförde alla sina byten (de gjorde ett byte redan i halvtid vilket vi inte noterade i direktrapporteringen). Gästerna kom under matchen fram i del bra attacker som gav inläggsmöjligheter, men Torns försvar agerade mycket stabilt denna dag. Därför hann det aldrig bli riktigt farligt när gästerna anföll eftersom Torn lyckades rensa bort bollen. Hela backlinjen och laget i övrigt stod för en mycket stabil insats bakåt, men när det gällde att avvärja de situationer som hade kunnat bli farliga så var det främst Markus Thulin som utmärkte sig genom att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.Även om Torns ledning kändes stabil så kunde man inte känna sig lugn så länge ledningen bara var ett mål. I den 87:e minuten fick dock Tornsupportrarna en god anledning att jubla på nytt. En för löst slagen passning från en bortaförsvarare till målvakten utnyttjades av Carl Magnusson, ett av årets nyförvärv som fick chansen från start och tog den! Carl hann före målvakten till bollen, rundade densamme och kunde därefter rulla in 2-0 ur ganska snäv vinkel från vänster.

Torn kunde därmed säkra en seger i sin första division 3-match någonsin och 2-0 kändes inte som ett orättvist resultat.

Hemsidan var ikväll lyckats nå båda Torntränarna för kortare telefonintervjuer:

Richard ”Kalle” Ringhov tyckte att det var fantastiskt kul med premiärseger. Han ansåg att laget inte behöver be om ursäkt för vinsten idag. Vidare  menade ”Kalle” att laget gjorde en kanonmatch och följde till punkt och pricka vad man kommit överens om på förhand. Kalle meddelade hemsidan att man medvetet valde ett lite enklare spel idag och slog hellre en längre boll bakom motståndarnas backlinje än att chansa med kortpassningsspel idag. ”Kalle” var också nöjd med att laget lyckats med målsättningen att höja sig något snäpp jämfört med förra säsongen.

Tränarkollegan Mikael Roos var inte heller han helt missnöjd med dagens insats. Micke tyckte att man gjorde en stabilt genomförd match, att Torn idag var bättre än motståndarna och dessutom skapade betydligt fler målchanser. Precis som ”Kalle” nämnde han också att vi inte behöver be om utsäkt för vinsten idag.

Sammanfattningsvis så blev det en bra start för Torn i seriepremiären.
Resultat i dagens premiäromgång av division 3 södra Götaland:

ifö Bromölla IF – Veberöds AIF, 2-2
Höörs IS – Nosaby IF, 2-2
Torns IF – Malmö City FC, 2-0
FC Trelleborg – Svedala IF, 1-0
Lilla Torg FF – IFK Trelleborg, 0-4
Perstorps SK – BW 90 IF, 0-3

För Torns del väntar nu seriepremiär för U-laget imorgon. Det är Derby borta mot Lunds FF imorgon. Hemsidan kommer dock inte att kunna hårdbevaka den matchen utan vi kommer att vara på plats på damlagets seriepremiär på Klostergården. På tisdag väntar ännu en match på Klostergårdens konstgräs då är det DM-match för herrarna mot Klågerups GIF därefter väntar seriematch för A-laget borta mot Svedala på långfredagen klockan 13.00.

Torn: Fredrik Landén, Christoffer Persson, Markus Thulin, Oskar Edsheim, Amir Darban Khales. Erik Rönningberg, Dennis Axelsson, André Sandstedt (1 mål), Jesper Rendin, Daniel Thulin, Carl Magnusson (1 mål, 1 varning, ut 92), Björn Ohlsson (in 92), Fredrik Andersson (målvakt, spelade ej), Amir Rast Kerdar (spelade ej), Christopher Nilsson (spelade ej), Hampus Roos (spelade ej), Tomas Martinsson (spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta