Hem
 

         

IFK Trelleborg – Torns IF Herr A, 2-4 (0-1)
Glada Tornspelare efter slutsignalen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

IFK Trelleborg – Torns IF Herr A, 2-4 (0-1)
2011-05-07 19:08
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Länk till direktrapporteringen.

IFK Trelleborgs hemsida - inför matchen

IFK Trelleborgs hemsida - matchrapport

Torn tog idag sin fjärde raka seger som nykomlingar i division 3! Spelmässigt var dagens insats kanske inte lika vass som senast, men Torn visade styrka ändå och kunde höja sig ett par snäpp under matchens sista fjärdedel.

Matchen spelades alltså inte på Vångavallen som spelprogrammet gör gällande, utan hade flyttats till Köpingeskolans relativt nylagda konstgräsplan, dit spelarna fått färdas i bil efter ombyte på Vångavallen. Planen var det absolut inget fel på, däremot saknade anläggningen andra välbehövliga detaljer som hörnflaggor och någon form av sittplats utöver båsen som av plåtmodell och rymde ett begränsat antal personer.

Strax före avspark när jag var redo att dra igång dagens rapportering från min position sittande på marken i utkanten av Torns  ”tekniska område” så meddelade den assisterande domaren att jag skulle sätta mig i båset. Problemet var dock att båset inte var av den modell att där finns utrymme för såväl alla avbytare som funktionärer. Därför valde jag istället fick göra ett sidbyte och uppleva matchen bland de relativt många tillresta Tornsupportrarna, vilket absolut inte är det sämsta!

Åter till själva matchen. Torn inledde positivt. Redan efter sju minuters spel kom ledningsmålet efter att André Sandstedt från högersidan lyft in bollen framför mål där Amir Darban Khales nådde högst och kunde placera in ett nickmål utom räckhåll för målvakten, 1-0 till Torn!


(Amir undrade efter matchen om vi fått någon bild på hans enorma ”häng” vid målet och på bilden kan man faktiskt med lite välvilja skymta att båda sulorna har lyft från ”gräset”.)

De närmaste fem minuterna efter målet skapade Torn ytterligare tre farliga situationer i hemmalagets straffområde som mycket väl hade kunnat resultera i ytterligare mål och matchbilden såg i det skedet av matchen riktigt positiv ut för Torns del.

Därefter förlorade Torn initiativet. Trelleborg kom in i matchen och spelet blev mer böljande med chanser åt båda håll.Halvlekens bästa möjlighet (förutom målet) stod hemmalaget för när långboll från egen planhalva halvvägs in på den första halvleken gjorde att en hemmaspelare kom fri några meter in på Torns planhalva. Tornspelarna ville ha det till offside, men den assisterande domaren var av annan uppfattning. Hemmaspelaren fortsätter ensam mot Torns mål med jagande Tornspelare några meter bakom sig. Tornmålvakten Fredrik Andersson kommer långsamt ut mot hemmaspelaren, som lyckas runda Fredrik samtidigt som han kommer lite ut vinkel. Ändå har nog i stort sett samtliga på idrottsplatsen redan konstaterat att hemmalaget ska kvittera till 1-1 när Tornförsvararen Christoffer Persson kastar sig och gör en ”fantomräddning” och lyckas på något sätt styra bollen utanför målet!

Kort därefter var André Sandstedt inte långt ifrån att kunna utöka Torns ledning när han fick möjlighet att avsluta till höger i straffområdet, men hemmamålvakten fick en hand på bollen och lyckades freda sitt mål från påhälsning den gången.I slutet av den första halvleken skapades det farligheter åt båda håll. Torn hade ett jätteläge i den 44:e minuten när Daniel Thulin lyfte in en boll i straffområdet från vänster som gav Christopher Nilsson ett nickläge från nära håll vid bortre stolpen. ”Chrilles” nick såg ut att vara på väg i mål, med målvakten fick reflexmässigt upp en hand och gjorde en kvalificerad räddning.

Strax före paus så hade IFK Trelleborg en frispark som man lyfte in i straffområdet, Bollen touchades av Torns målvakt Fredrik Andersson och studsade därefter på ribbans ovansida.

Det blev ”bara” ett mål i den första halvleken trots att det fanns bud på fler åt båda håll. En ledning för Torn kändes dock inte orättvist med tanke så hur fördelningen av målchanser såg ut.I den andra halvleken var det hemmalaget Trelleborg som inledde bäst. Redan efter ett par minuter hade laget en bra kvitteringsmöjlighet när man hade fritt skottfält till vänster i straffområdet, men då stod Torns målvakt Fredrik Andersson för en praktfull benparad.

Därefter hade förvisso Torn ett par attacker, men tendenser var att Trelleborg flyttade fram sina positioner och kom allt närmare ett kvitteringsmål.

Efter ännu en bra benparad av Fredrik i Tornmålet kunde till slut inte ens han stå emot hemmatrycket och efter att bollen lyfts in från höger kunde en hemmaspelare vid bortre stolpen trycka in 1-1 från nära håll, även om Fredrik var på även detta avslut.
(Frustration i Tornlägret i den andra halvleken.)

IFK Trelleborgs kvittering kom helt logiskt och även de närmaste minuterna efter målet var det hemmalaget som hade initiativet. Tongångarna i Torns tillresta supporterskara var i detta skede att man fick vara nöjda om man kunde få med sig en poäng.20-25 minuter in på den andra halvleken började Torn dock komma tillbaka och återta initiativet i matchen. I det här skedet gjorde Torn också ett par byten för att försöka bryta den negativa spelmässiga trenden man hade befunnit sig i.

Torn kunde också återta ledningen i den 73:e matchminuten. Målet kom efter att Torn hade börjat etablera lite tryck på offensiv planhalva. Christoffer Persson lyfte in ett kort boll till Erik Rönningberg i utkanten av offensivt straffområde. Erik tog ner bollen på bröstet, men fick till synes bollen lite för långt ifrån sig. Trots detta lyckades han ända få en fot på bollen. Avslutet såg först inte farligt ut, men bollen seglade i en båge och ”landade” i det bortre krysset. 2-1 till Torn och bland supportrarna hade misströstan bytts till glädje och jubel!

Detta skulle visa sig bli starten på en målkavalkad och tre minuter senare fick Tornsupportrarna anledning att jubla på nytt. Inhopparen Dennis Axelsson slog en djupledsboll som nådde Tornanfallaren Tomas ”Tompa” Martinsson. Tompa kom in i den högra delen av straffområdet med en motståndarförsvarare på insidan av sig och tog ett avslut som gick i mål intill den närmaste stolpen och Torn hade därmed utökat sin ledning till 3-1!IFK Trelleborg kunde dock replikera snabbt. Tre minuter senare, i matchminut 79, kunde hemmalaget lite för enkelt med Tornögon sett ta sig förbi på vänstersidan och lyfta in en boll i straffområdet som en hemmaspelare förvaltade och snyggt kastade sig fram och nickade in till 2-3.

Torn såg dock till att bespara sina supportrar en nervös avslutning genom ännu ett mål. I den 81:a minuten slog Daniel Thulin ett lågt inlägg från vänster. Bollen hittade André Sandstedt i straffområdet, men André var vänd från målet och valde istället att spela en kort passning bakåt till en framstormande Christoffer ”Stoffe” Persson som med ett lågt, pressat och välplacerat skott såg till att utöka Torns ledning till 4-2!

I matchens slutskede orkade inte hemmalaget mobilisera kraft för en ny forcering, utan det var istället Torn som hade en del hyfsade möjligheter till ytterligare mål.

Tornsupportrarna reagerade kraftigt när på ”stopptid” Dennis Axelsson, milt uttryckt, fick en ”smäll” av en hemmaspelare ute vid sidlinjen där supportrarna befann sig. Jag går inte in närmare på situationen men alla i Tornlägret reagerade kraftigt på det inträffade. Spelet fortsatte då Torn hade fördel av boll. När det sedan blev ett spelavbrott så varnades den ”syndande” hemmaspelaren vilket på nytt ledde till upprörda känslor hos spelare, ledare och supportrar i Torn som ansåg att det skulle varit en annan färg på kortet. Efterspelet till situationen ledde till att Richard ”Kalle” Ringhov blev avvisad för att ha reagerat för starkt enligt domaren. Domaren fick i övrigt (kanske inte helt ovanligt) mycket kritik från läktarplats. Han tillät en hög nivå och blåste inte många gånger (åt något av hållen), vilket fungerade ganska bra länge, men i slutskedet av matchen kändes det som att lite väl mycket var tillåtet.

När slutsignalen ljöd så var det glädje i Torn över tre vunna poäng, samtidigt som det fortfarande var lite irriterat över situationen med Dennis. Väl tillbaka i omklädningsrummet på Vångavallen var det dock idel glada miner i Stångbylägret efter ännu en seger.Vi har ikväll fått tränarnas syn på dagens match:

Richard Ringhov: ”-Det känns stabilt att vi kan vinna med 4-2. Vi gör mål när vi behöver och Fredrik Andersson räddar oss ett par gånger när vi var lite passiva i vårt försvarsspel. Särskilt i inledningen av andra halvlek hade vi problem. Kul att Tomas Martinsson fick göra sitt första mål i årets seriespel.”

Mikael Roos: ”-Det var ingen hundraprocentig insats från vår sida, Trelleborg rullar boll bra. Vi har en del avgörande räddningar. Jag är lite besviken på sättet vi släpper in mål. Jag måste höja killarna som visar hög moral och jobbar vidare trots att spelet inte fungerade alla gånger.”

I nästa omgång är det kommunderby då Torn tar emot Veberöds AIF hemma på Tornvallen. På lördag den 14 maj klockan 14.00 är det avspark. Vi hoppas på en ännu större supporterskara då.

Samtidigt vill vi redan nu också passa på att göra lite reklam för nästa bortamatch mot Ifö Bromölla IF. Matchen spelas i Bromölla lördagen den 21 maj klockan 15.00. Spelarbussen avgår från Tornvallen i Stångby klockan 12.00 och det finns även möjlighet för cirka 25 supportrar att boka plats i bussen. Priset för bussresa tur/retur är 150 kronor för vuxna och 100 kronor för barn. Anmälan görs till sportchefen Peter Thulin på
peter.thulin@tornsif.com och vi går efter principen ”först till kvarn”.

Torn: Fredrik Andersson (målvakt), Christopher Persson (1 mål), Markus Thulin, Oskar Edsheim, Amir Darban Khales (1 mål, ut 83), Christopher Nilsson (ut 72), Erik Rönningberg (1 mål), Jesper Rendin (ut 65), André Sandstedt, Daniel Thulin (1 varning), Tomas Martinsson (1 mål), Dennis Axelsson (in 65), Amir Rast Kerdar (in 72), Joel Borg (in 83) Lars Wihlborg (spelade ej),  Fredrik Landén (målvakt, spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta