Hem
 

         

Ifö Bromölla IF – Torns IF Herr A, 0-2 (0-0)
Inmarchen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Ifö Bromölla IF – Torns IF Herr A, 0-2 (0-0)
2011-05-21 17:49
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim/A. Håkansson
Länk till direktrapporteringen.

Ifö Bromölla om matchen.


(uppdaterad i omgångar, uppdateras med länkar till
eventuella tidningsaktiklar under söndagen.)


(Lars Edsheims bilder från matchen)

Serieledningen stannar i Stångby även efter omgång 6 efter att Torn vunnit den svåra bortamatchen uppe i Bromölla.


(Tornsupportrar börjar samlas på Strandängen i Bromölla.)

Vid 12-tiden hade Tornarna samlats i bussen som skulle ta truppen till Bromölla. Efter tio minuters väntan frågade jag reseledarduon Karl-Jan om det var någon vi väntade på. Svaret blev att vi väntar på André, varför jag informerade om att André redan fanns på plats i bussen sedan tiotalet minuter tillbaka. André tog några timmar senare sitt ansvar och kompenserade att han ”orsakat förseningen” genom att göra matchens båda mål. Med på bussen fanns också ett antal spelare från ungdomslagen födda 97-99 som ville stödja A-laget, mycket trevligt och väldigt uppskattat bland spelare och ledare!

Väl framme i Bromölla anlände Torn till Strandängen, en ritkigt trevlig arena som inte alls påminner speciellt mycket om Tornvallen. Strandängen var till skillnad från Tornvallen utrustad med diverse ting som Tornvallen saknar såsom läktare, ljudanläggning och en välskött gräsmatta för att nämna några saker som bidrar till en trevlig inramning. På Tornvallen växlar det mellan att vara decimeterhögt gräs på vissa ställen och på andra ställen inget gräs alls.


(Strandängen idag.)(Tornvallen idag)

Som tur är så är det inte hemmalagets anläggning som räknas i tabellen.


(Inmarsch till dagens match.)

Dagens match spelades mellan de båda topplagen i tabellen som var de enda obesegrade lagen i serien före avspark. När själva matchen drog igång så var inledningen avvaktande och tempofattig. Efter några minuter var det dock hemmalaget Bromölla som började skaffa sig ett visst grepp som blev påtagligt efter cirka en kvart in på matchen då Bromölla under en femminutersperiod dominerade klart och också var nära att ta ledningen i matchen.

Det var under den här perioden som hemmalaget hade sina klart bästa möjligheter i matchen. Den hetaste kom i den 16:e minuten när en hemmaspelare fick chansen att avsluta bara någon meter från mållinjen, men Torns målvakt Fredrik Landén kunde parera.

I matchminut 21 kom Bromölla fram i ett nytt farligt läge från vänster, skottet intill den första stolpen räddade dock Landén med en benparad och returen sköts utanför målet.

Torn var illa ute i det här skedet av matchen, men reste sig och började komma in i matchen efter halva den första halvleken.


(D. Thulin med en frispark för Torn i den första halvleken.)

Under den andra hälften av den första halvleken oroade Tornanfallaren Tomas ”Tompa” Martinsson Bromöllas backlinje vid upprepade tillfällen. Avslutningarna gick dock antingen strax utanför eller fastnade på täckande hemmaspelare.

Torn och Tompa fick dock ett kanonmöjlighet att ta ledningen i slutet av den första halvleken. Det var en kontringsmöjlighet där samarbetet mellan Daniel Thulin och Tompa gav ett öppet läge för Tompa mitt i straffområdet. Tompa stod dock ovanligt nog för en grov miss när han sköt högt över i detta alldeles utmärkta läge att ge Torn ledningen strax före halvtid.

Precis före halvtidsvilan drog Torn på sig sin enda varning i matchen. Det var Oskar Edshiem som tog en lite småonödig varning efter att ha sparkat bort bollen när han fick en tveksam frispark emot sig.

Torn inledde den andra halvleken ganska piggt. Inledningen av andra halvlek har i de senaste matcherna varit Torns svagaste period, men idag blev den perioden istället matchavgörande till Torns fördel.

Torns ledningsmål kom i den 54:e matchminuten. André Sandstedt satte press på hemmamålvakten som skulle rensa i panik utanför sitt straffområde. Rensningen blev dock misslyckad då målvakten inte fick någon bra träff på bollen som bara spann runt och André kunde utnyttja situationen och ta bollen och rulla in den i öppet mål. 1-0 till Torn!


(André Sandstedt rullar in 1-0 till Torn...)


(...och får ta emot lagkamraternas gratulationer.)

Torn var nu inne i en bra period och skapade möjligheter till ytterligare mål. Den bästa chansen hade Dennis Axelsson i den 62:a minuten när han kom fri mot målvakten från vänster i straffområdet. Samtidigt som målvakten gick ner för att täcka så lyfte Dennis elegant bollen över målvakten, men dessvärre gick avslutet utanför den bortre stolpen.


(Dennis Axelsson framme i ett farligt läge...)


(...men avslutningen smet utanför den bortre stolpen.)

Bromölla skapade inte speciellt mycket i den andra halvleken, en uddamålsledning är dock alltid skör och från läktarplats var det lite oroligt när hemmalaget hade några fasta situationer.

En farlig möjlighet hade dock Bromölla i matchminut 85 när bollen efter en tilltrasslad situation i Torns straffområde landade framför fötterna på en hemmaspelare i bra skottläge till vänster i straffområdet. Avslutet gick dock utanför den högra stolpen.

Med bara ett fåtal minuten kvar av ordinarie speltid hade Bromölla ett nytt bra läge i form av en frispark utanför Torns straffområde. Frisparken träffade dock muren och även på returen kunde Tornspelare blockera. Istället gick Torn till motangrepp. Tomas Martinsson avancerade med bollen centralt och spelade så småningom ut den till Andre Sandstedt till vänster som hade ”fri gata” mot mål. André tog sig in i straffområdet och avslutade till höger om målvakten när han rullade in matchavgörande 0-2!


(Matchvinnaren André Sandstedt stormar fram mot sitt andra mål i matchen.)

Målet kom i matchminut 88 och matchen kändes nu avgjord och det skapades inte heller några fler riktigt klara möjligheter innan domaren blåste av matchen efter ganska exakt 95 minuters ”spel”.

En underbar dag för Torn som alltså vann ett spelmässigt jämnt toppmöte där Torn dock hade något fler klara målchanser! Härnäst väntar match hemma mot Lilla Torg FF hemma på Tornvallen på fredag klockan 19.00

Det ”korta” matchreferatet som publicerades på bussresan hem finns nedan.


Torn vann den svåra bortamatchen mot Ifö Bromölla IF med 2-0. I en spelmässigt ganska jämn match så skapade Torn fler klara målchanser och kunde alltså vinna med 2-0. Vi återkommer senare med en längre sammanfattning samt bilder.

”-Vi mår väl rätt bra nu. Vi sa att vi skulle vara äckligt disciplinerade. Vi utnyttjar motståndarnas misstag. Slår man tvåan borta med 2-0 så tycker jag att det är ett styrkebesked. Vi hade lite problem under den första kvarten. Kollektivt gör vi en fantastisk match idag. ” sade Torntränaren Richard ”Kalle” Ringhov i bussen på vägen hem och fick medhåll av tränarkollegan Mikael Roos.

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Christoffer Persson, Markus Thulin, Oskar Edsheim (1 varning, ut 84), Amir Darban Khales (ut 90), Erik Rönningberg, Dennis Axelsson, Christopher Nilsson (ut 81), André Sandstedt (2 mål), Daniel Thulin, Tomas Martinsson, Amir Rast Kerdar (in 81), Joel Borg (in 84), Jesper Rendin (in 90), Pontus Svensson (spelade ej), Viktor Edsheim (spelade ej), Fredrik Andersson (målvakt, spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta