Hem
 

         

Torns IF A – Marieholms IS
Torn har precis gjort mål i 3-1-segern mot Marieholm

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF A – Marieholms IS
2008-05-30 18:42
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Torns IF A – Marieholms IS, 3-1 (1-0)

Sammanfattning

Torn kunde ikväll ta sin tredje raka seger och därmed bibehålla sin åttondeplats i tabellen samtidigt som avståndet minskar till flera av lagen ovanför i och med kvällens resultat.

Torn gjorde totalt sett en bra insats ikväll och kunde ta en rättvis trepoängare, även om det såg lite oroligt ut några minuter efter gästernas kvitteringsmål  den andra halvleken.

Det var Torn som inledde matchen klart piggast av de båda lagen. Redan i den andra minuten kom man till ett första avslut. Det var Tommy Biro som avlossade ett skott från en position till vänster i straffområdet, men vinkeln var för dålig för att skottet skulle vålla bortamålvakten några större problem.

Några minuter senare kom Tomas ”Tompa” Martinsson in i offensivt straffområde till höger. När han skulle försöka ta sig förbi sin försvarare gick han dock omkull i duellen och det resulterade i matchens första hörna.

Torn kom som sagt fram i många attacker i matchinledningen. Efter ett tiotal minuters spel ledde man redan hörnstatistiken med 6-0.  Noterbart var dock att Torn generellt sett hade svårt att skapa lika heta möjligheter på hörnorna som man brukar göra. Ett par skott utifrån som täcktes ut till nya hörnor var det närmaste målchans man kom på de många hörnorna i matchinledningen.

Hårda tag i straffområdet

Till slut fick Torn dock utdelning för sitt spelövertag när man i den 21:a matchminuten kunde ta ledningen med ett. Amir Darban Khales slog ett välriktat inlägg från vänsterkanten och i straffområdet kunde Christian Nnaji nicka in 1-0 i en fin båge över målvakten efter att ha nått högst i straffområdet.

Tre minuter efter målet var Tompa nära att utöka Torns ledning efter att ha fått chansen från nära håll efter hörna, gästernas målvakt gjorde dock en kvalificerad räddning precis framför mållinjen.

Kort efter detta började dock Marieholm sakta men säkert jobba sig in i matchen och fick allt mer att säga till om.

Marieholm fick en del frisparkar i ganska bra läge. Efter en halvtimmes spel slog man en av dessa i muren. Efter frisparken gick Torn till motangrepp och Tompa tog sig in till höger i straffområdet, men fick inte inspelet att hamna hos rätt adress.

Minuten senare hade Tommy bollen intill stolpen. Jag uppfattade inte riktigt upprinnelsen till denna situation men Tommy hade i alla fall bollinnehav ur ingen vinkel alls, det hela slutade med att gästernas målvakt kunde ta hand om bollen vid den första stolpen när Tommy försökte spela in bollen.

Några minuter senare hade Marieholm ett visst övertag som resulterade i ett antal fasta situationer i form av frisparkar och hörnor. Under halvlekens sista minuter gick dock övertaget åter igen över till Torn som skapade några möjligheter strax före halvtidsvilan.

I den 39:e minuten slogs en djupledsboll mot Tommy, gästernas målvakt var dock på sin vakt och hann ut och rensa precis framför Tommy. Tre minuter senare ordnade Tompa en frispark ute till vänster, bara ett par meter från hörnflaggan. Bollen slogs in i straffområdet av Daniel Thulin och framför mål nickade Niklas Nilsson bollen precis över ribban.

Torn har riktigt nära att utöka sin ledning på övertid i den första halvleken. Tompa tog sig in i straffområdet och skaffade sig ett skottläge från en position något till vänster. Olyckligtvis träffade han den första stolpen. Returen gick ut till Daniel Thulin som sköt direkt men skottet gick en knapp meter utanför den bortre stolpen och Torn fick nöja sig med en uddamålsledning i halvtid.

Daniel Thulin tar sig fram på kanten

Torn var riktigt nära att tappa sin ledning direkt efter avspark i den andra halvleken när Marieholm i stort sett direkt efter avspark hade sin klart bästa möjlighet så långt i matchen. En bortaspelare kom igenom i ett öppet läge med Torns målvakt Christopher Olofsson. Många trodde att avslutet gick i mål intill den högra stolpen och en del bortaanhängare började jubla, men det visade sig att skottet träffade burgavelns utsida. Enligt domaren så var dock en Tornspelare sist på bollen och det hela resulterade i en hörna trots protester från hemmalaget. Hörnan resulterade så småningom ett mål och bortasupportrarna jublade på nytt. Även denna gång fick jublandet dock ett abrupt slut då den assisterande domaren hade höjt sin flagga för offside.

Torn hade en ypperlig möjlighet att utöka sin led ledning i den 52:a minuten när Tompa fick ett öppet läge i straffområdet. Gästernas målvakt var dock snabbt ute och kunde avvärja det låga skottet, Tompa hade helt enkelt inte lyckats konservera sin målform från förra helgen, även om han skapade möjligheter även ikväll.

I den 58:e matchminuten vann Torn en nickduell precis utanför det egna straffområdet. Domaren bedömde det dock som att Tornspelaren begått ett regelbrott och blåste frispark för Marieholm. Signalen följdes av högljudda protester från Torn som givetvis var verkningslösa. Den efterföljande frisparken fick det inte mycket att anmärka på. Marieholms Adnan Aliskovic lyfte bollen över Torns försvarsmur. Tillslaget var kanske inte direkt kraftfullt med placeringen hade inte kunnat vara bättre. Bollen gick i mål precis i det högra krysset och touchade dessutom målramen lite lätt innan den gick i mål.

Efter målet fick Marieholm ny energi samtidigt som Torn lade lite för mycket av sin energi på domslutet som möjliggjorde kvitteringsmålet. Efter några lätt kaotiska minuter kunde Torn dock ta sig samman och börja jaga ett ledningsmål på nytt.

Torns lagkapten Erik Rönningberg hade några skottförsök utifrån knappt halvvägs in i den andra halvleken som dock inte vållade gästernas målvakt några större problem.

Ganska exakt halvvägs in i den andra halvleken inträffade en matchavgörande sitaution. En hårt arbetande Tommy Biro vann bollen djupt nere till höger i offensivt straffområde samtidigt som hans motståndare satte in en tackling och Tommy föll till marken. Domaren blåste och pekade på straffpunkten. Daniel Thulin tog på sig avsvaret och stegade fram till straffpunkten. Med en säker straff till vänster om målvakten satte Daneil stopp för Torns bedrövliga straffstatistik i A-lagssammanhang på senare år och gav Torn ledningen i matchen med 2-1, målet gjordes i den 69:e matchminuten.

Glädjen över 2-1 hade knappt hunnit lägga sig innan Christian Nnaji drog iväg ett kanonskott utifrån. Bollen gick i mål i trakten av det vänstra krysset och plötsligt hade Torn på mindre än en minut gått från 1-1 till 3-1 och skaffat sig lite arbetsro i matchen.

Måljubel i Torn!

Efter Torns 3-1-mål jagade gästerna givetvis ett reduceringsmål för att komma in i matchen igen. Efter några ganska chansfattiga minuter fick gästerna ett ypperligt reduceringsläge i den 82:a matchminuten i from av en frispark i ungefär samma position som när man gjorde sitt första mål. 

Frisparken var i det närmaste identiskt slagen so när Marieholm gjorde sitt mål. Den här gången gick bollen dock några decimeter in från den vänstra stolpen och Christopher Olofsson i Tornmålet kunde därför hinna dit och göra en kvalificerad räddning uppe i stt högra hörn.

Marieholm hade nu några bra minuter då man tryckte på med mycket folk framåt samtidigt som Torn skapade några halvchanser på kontringar. Matchen bjöd dock inte på fler mål, utan Torn kunde vinna med 3-1.

I slutet av matchen använde Torn kortleken friskt, någon som drabbade båda lagen men framför allt Torn som fick sex varningar idag, varav fem under den sista halvtimmen av matchen. En del varningar var givetvis befogade, men flera kändes också ganska ”billiga”, i synnerhet då det var en förhållandevis snäll match även om det hettade till några gånger när matchen stod och vägde efter gästernas kvitteringsmål. Positivt var att trots att man i Torn fick rekordmånga varningar idag så höll man sig någorlunda kalla och tog inte några onödiga varningar på grund av ”snack”. Dessvärre resultarade kvällens varningar i att Enes Basic och Viktor Edsheim är avstängda i nästa match.

I nästa omgång väntas ett derby då Torn har bortamatch mot Hardeberga lördagen den 7 juni. Det är ännu en viktig match på den nedre halvan av tabellen. Kan Torn ta ytterligare en seger då så kan man skaffa kanske sig en lucka till lagen som för närvarande ligger på platserna 9-11 i tabellen.

Avslutningsvis kan man konstatera att Christian Nnaji fått en flygande start på sin karriär i Torns IF. Senast blev han målskytt i inhoppet mot Balkan och när han idag gjorde sin första match från start blev det två fullträffar.

Torn:
Christopher Olofsson (målvakt), Amir Darban Khales, Viktor Edsheim (1 varning), Joel Borg (1 varning), Niklas Nilsson, Sammy Pergament, Erik Rönningberg (1 varning), Christian Nnaji (2 mål, 1 varning), Daniel Thulin (1 mål), Tommy Biro (1 varning), Tomas Martinsson, Anders Tegner, Jonas Arnoldsson, Enes Basic (1 varning)

Direktrapporteringen


Aktuell ställning: 3-1 (1-0) SLUT

90 + 4 min: Matchen är slut. Tre nya poäng till Torn. Mer info kommer senare.

90 + 2 min: Viktor Edsheim varnad och dessvärre avstängd i nästa match.

90 + 1 min: Det återstår förmodligen ett par minuter, men Torns ledning känns stabil då det inte skapas mycket för tillfället.

90 min: Domaren viftar nu frisk med korten åt båda håll, vilket känns lite onödigt många gånger.

87 min: Anders Tegner ersätter Daniel Thulin i Torn.

85 min: Tomas Martinsson väljer att kliva av Tommy Biro går in igen och får en varning direkt.

85 min: Marieholm trycker på medan Torn kontrar just nu.

82 min: Marieholm får frispark i liknande läge som vid målet. Erik Rönningberg blir samtidigt varnad. Frisparken slås nästan identiskt som vid målet, men där här gången gör Christopher en kvalificerad räddning uppe vid sitt högra kryss.

81 min: Tomas skott på täckande försvarare. Marieholm spelar nu med tre man i anfallet.

80 min: Enes Basic varnad. Avstängd nästa match.

78 min: Torn gör ett byte i anfallet. Tommy Biro går ut och ersätts av Enes Basic.

76 min: Skott utifrån från Marieholm. Bollen går någon meter utanför den högra stolpen.

70 min: Christian Nnaji får bollen och drar iväg ett kanonskott utifrån. Bollen går i mål i trakten av det vänstra krysset och hastigt och lustigt så är ställningen 3-1 till Torn!


69 min: Tommy vinner boll i straffområdet och får i samma sekund en sen tackling. Domaren blåser straff och Daniel Thulin slår säkert straffen i mål intill den vänstra stolpen.

66 min: Erik Rönningberg skott utanför straffomårdet som målvakten räddar och håller. Nytt skott från Rönningberg knappa minuten senare som även den räddas.

65 min: Torn har tappat efter kvitteringsmålet, hörna Marieholm som avslutas med ett skott utanför.

63 min: Christian Nnaji varnad för en tackling på mittplan.

61 min: Några minuter före kvitteringsmålet gorde Torn ett byte. Varnade Joel Borg gick ut och ersattes av Jonas Arnoldsson.

58 min: Marieholm får en mycket tveksam frispark när man vinner en nickduell precis utanför straffområdet. Frisparken slås i mål i det högra krysset. Ett vackert frisparksmål men mycket upprörda känslor i Torn p.g.a. domslutet.

52 min: Torn har ett jätteläge när Tomas kommer ensam med målvakten som dock kommer ut och parerar.

46 min: Jätteläge Marieholm direkt i början av andra halvlek. Skott precis utanför. Går till en tveksam hörna. Efter hörnan går returen i mål, men det blir avbålst för offside.

45 min: Marieholm kom in allt mer i matchen efter cirka en halvtimmes spel och skapade en del möjligheter i form av fasta situationer, dock ingen som riktigt nära att resultera i ett mål.

Torn hade också en del lägen mot slutet av halvleken. Bland annat hade Niklas Nilsson en nick tätt över efter en frispark. Den hetaste chansen hade dock Torn på övertid när Tomas från ett läge till vänster prickade den första stolpen. Returen gick ut till Daniel Thulin vars direktskott gick cirka en meter utanför den bortre stolpen. Halvtidsresultatet stannade därmed vid 1-0.

28 min: Bra frisparksläge för Marieholm. Avslutas med en nick i burgavels utsida.

25 min: Marieholms första hörna i matchen nickas undan av Christian vid första stolpen.

24 min: Tomas Martinsson nära att trycka in bollen efter en högerhörna. Mycket bra räddning av målvakten.

21 min: Efter högerinlägg från Amir Darban Khales nickar Christian Nnaji in 1-0 för Torn!

17 min: Marieholm nära att komma fram i ett öppet läge, men Joel Borg avvärjer.

16 min: Torn har inlett matchen starkast vilket bland annat har resulterat i att man så här långt leder hörnstatistiken med klara 6-0. Ännu har det dock inte varit riktigt nära utdelning i form av ett mål.

Snart är det dags för Torn att ta emot Marieholm hemma på Tornvallen. Som vanligt återkommer vi med delrapporter under matchens gång och då främst i den andra halvleken. Matchen startar klockan 19.00

I Torn har man drabbats av ett återbud i form av Markus Thulin som missar matchen p.g.a. sjukdom.

Torn startar idag med följande uppställning:

Målvakt: Christopher Olofsson
Försvarare: Niklas Nilsson, Viktor Edsheim, Joel Borg, Amir Darban Khales
Mittfältare: Sammy Pergament, Erik Rönningberg, Christian Nnaji, Daniel Thulin
Anfallare: Tomas Martinsson, Tommy Biro
Avbytare: Jonas Arnoldsson, Anders Tegner, Enes Basic


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta