Hem
 

         

Svalövs BK – Torns IF B, 2-2 (1-2)
Torn fick nöja sig med en poäng i bortamatchen mot Svalöv

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Svalövs BK – Torns IF B, 2-2 (1-2)
2008-05-31 19:49
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Svalövs BK – Torns IF B, 2-2 (1-2)


Efter flera framgångar för herrseniorerna den senaste tiden var det idag dags för en liten motgång när B-laget efter ett sent kvitteringsmål för hemmalaget tappade poäng borta mot Svalöv. Om man bortser från två W.O.-förluster så var det här första poängförlusten för Torns IF:s reservlag på över ett och ett halvt år. Poängtappet kändes väldigt onödigt med tanke på att Torn borde ha kunnat ”döda” matchen långt tidigare.

Ett annat bekymmer för Torn i årets reservlagserie är att man har svårare att få ihop lag till matcherna. I dagens femtonmannatrupp som fick kompletteras i sista stund ingick två ledare, en spelare som startade i gårdagens A-lagsmatch samt ett par spelare som tränat väldigt sparsamt i år, detta trots att man ofta har varit ett trettiotal spelare på träningarna.

Uppvärmning inför matchen

Torn tog tidigt ett visst grepp om spelet i dagens match och i den 21:a minuten kunde man också ta ledningen efter att André Sandstedt kommit runt på vänsterkanten och slagit ett inlägg som Martin Sonesson kunde slå i mål vid den bortre stolpen.

Glädjen blev dock kortvarig för Torn. Bara minuten efter målet fick Svalöv en frispark till höger. Bollen slogs in i straffområdet där en omarkerad hemmaspelare kunde kvittera från nära håll.

Svalövs kvittering till 1-1

Torn hade ganska lätt att ta sig fram på vänsterkanten i den första halvleken. Oftast var det André som tog sig runt och slog flera bra inlägg. Ett av dessa nådde i den 27:e minuten Jimmi Johansson vid den bortre stolpen, men Jimmis nick gick över.

Jimmi fick en ny möjlighet fem minuter senare i form av ett skottläge utifrån, även denna gång gick dock avslutningen över målet.

Med cirka 35 minuter spelade hade Torn etablerat ett rejält tryck mot hemmamålet. Bland annat hade man tre raka hörnor där det blev riktigt farligt. Närmast att göra mål var Eric Norling som hade ett skott som räddades av en försvarare precis framför mållinjen.

I den 37:e minuten spelade André in bollen till Tommy Biro i straffområdet. Tommy sköt ett skott från ett bra läge som en hemmaspelare lyckades styra, men bollen gcik ändå i mål och Torn hade återtagit ledningen i matchen.

Två minuter senare uppstod en liknande situation André spelade in bollen till Tommy som denna gång fick rejäl uppvaktning från hemmaförsvaret. En misstänkt straffsituation, men spelet fortsatte och bollen gick till Jimmi som sköt ett skott som träffade den högra stolpen.

I den 42:a minuten tog Tommy en lång löpning med bollen över nästan hela Svalövs planhalva. Detta gav så småningom ett bra skottläge, men skottet gick dessvärre över.

Tornhörna i slutet av den första halvleken

Precis före halvtidsvilan hade hemmalaget en bra kvitteringsmöjlighet efter en hörna, men avslutet gick över från nära håll.

Sju minuter in i den andra halvleken hade Torn ett ypperligt läge att utöka sin ledning när ännu ett vänsterinlägg från André nådde Jimmi i bortre delen av straffområdet. Jimmi spelade bollen snett-inåt-bakåt till Martin Kindberg som hade ett jätteläge i straffområdet. Kindbergs skott gick dock i ribbans underkant och studsade ut.

I den 58:e minuten hade Torn på nytt ett bra läge att utöka sin ledning när Tommt spelade fram André till ett bra läge något till vänster i straffområdet. Andrés skott gick dock i burgavelns utsida.

Mot slutet tröt orken hos en del spelare i Torn och Svalöv kunde jämna ut spelet och skapade en del möjligheter, främst på fasta situationer. Med kvarten kvar att spela hade hemmalaget en möjlighet i form av en frispark från kanten där bollen styrdes över från nära håll.

Torn hade en möjlighet tio minuter från slutet när Tommy tog sig in i straffområdet från vänster, men hans skott täcktes av en hemmaförsvarare.

I den 82:a minuten var hemmalaget nära att kvittera. Det blev riktigt farligt efter en hörna, en Torn lyckades rensa bort bollen. Bollen hamnade dock hos en hemmaspelare som tog ett avslut från långt håll som träffade ribban.

Svalöv kunde dock få in ett kvitteringsmål i den 88:e minuten efter att man slagit in bollen i straffområdet djupt nere från högerkanten och en framstormande hemmaspelare kunde från nära håll nicka in 2-2 framför mål.

Under de minuter som återstod försökte Torn få till ett segermål, men man kom inte närmare än ett par distansskott som inte vållade några större bekymmer för hemmamålvakten.

Torn får en chans att revanschera sig redan på onsdag. Då möter man nämligen Hörby FF hemma på Tornvallen klockan 19.00.

Torn: David Alamidi (målvakt), Peter Persson, Eric Norling, Magnus Winther, Olle Kristell (1 varning), Martin Sonesson (1 mål), Martin Kindberg (1 varning), André Sandstedt, Jonas Arnoldsson, Tommy Biro (1 mål), Jimmi Johansson, Santhosh Nair, Jacob Strindlöv, Mikael Roos (spelade ej), Andreas Håkansson (spelade ej)


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta