Hem
 

         

Hemsidan sammanfattar våren
I onsdags var glädjen i Stångby stor efter att A-laget vunnit vårens sista match hemma på Tornvallen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Hemsidan sammanfattar våren
2011-07-01 14:15
Text: Andreas Håkansson
Bild: Arkiv våren 2011

Med en seriefinal i division 3 i färskt minne är det lätt att vara positiv när våren ska sammanfattas, men faktum är att de sportsliga framgångarna har avlöst varandra den här våren som nog på många sätt varit den fotbollsmässigt bästa i föreningens historia.

Sommaraktiviteter


Imorgon lördag klockan 9 är det dags för en arbetsdag på Tornvallen, vilket blir den sista aktiviteten på planerna och i hallen innan idrottsplatsen tar några veckors sommarledig . Då ska arbetet med flytt av planen göras och bl.a. ska nytt gräs rullas ut. Ni läsare som har möjlighet att hjälpa till är hjärtligt välkomna!

Förra torsdagen var det avslutning av årets sommarkollo. Ett lyckat arrangemang som blir mer populärt för varje år och där vi har nått gränsen för antal deltagare som vi kan ta emot och har tyvärr tvingats tacka nej till en del.


(Bild från årets sommarkollo)

I augusti är det dags för fotbollsskolan Zlatan Camp. Även där är det fullt till sista plats. Efter två år har även denna aktivitet blivit så pass populär att vi fyller platserna utan att behöva göra någon direkt marknadsföring.

Klubben har också ett antal lag som i sommar reser till Göteborg för att spela Gothia Cup. Vi tar här tillfället i akt att önska dem ett stort lycka till!

Tennis

Vi inleder sammanfattningen med att uppmärksamma tennissektionen och sektionsordförande Hans Dagnert som gör ett stort arbete varje år. Tennisverksamheten på Tornvallen har fått lite ”nytt liv” då ungdomsträningen har kommit igång igen efter flera års uppehåll. Mycket positivt!

Seniorfotboll

Damtruppen

Torns damer har en inte helt problemfri vårsäsong bakom sig. Samtidigt som herrarna spelade bortamatch mot Höör så vann damerna sin avslutande match före uppehållet borta mot BW 90/Önneköp med 3-2. Torn ledde med 2-0 i halvtid efter mål av Linnea och Emilie. Därefter orkade Torn inte riktigt i andra halvlek och hemmalaget kom tillbaka till 2-2, men Torn kunde avgöra i slutet efter ett segermål av Linnea och få med sig tre sköna poäng till Stångby. Dessförinnan hade Torn två raka förluster mot topplagen Veberöd och Bjerred, vilket gör att Torn är 6 poäng bakom serieledarna. Laget ligger på en fjärdeplats under sommaruppehållet, vilket trots allt är i paritet med den bästa placering man har nått i modern tid.


(Jubel efter bortasegern mot Staffanstorp som nog var vårens höjdpunkt för damlaget!)

Herrtruppen

Herrarna har en fantastisk vårsäsong bakom sig och avslutningsmatchen var också ett exempel på detta när man inför storpublik på hemmaplan vann seriefinalen mot Höör efter ett konstmål av inhopparen Carl Magnusson i matchminut 88.

A-laget är i serieledningen under sommaruppehållet som nykomlingar i division 3 och det tror jag inte att det var många som hade vågat hoppas på inför säsongen.


(På valborgsmässoafton i år kom division 3 för första gängen i Stångby och Torns IF visade inför storpublik på hemmaplan mot BW 90 att man var att räkna med även i "trean".)

Även U-laget har en riktigt stark vårsäsong bakom sig. Laget har fortfarande inte förlorat i år, trots att man t.ex. i flera träningsmatcher mött A-lag från division 4 och division 5. Torn har visat stark moral och avgjort flera matcher i slutskedet på sistone i både A- och U-laget och båda lagen kan njuta av sommarledigheten som serieledare.


(Viktor Edsheims mål fullbordade en härlig vändning när U-laget gick från 1-3 till 4-3 i andra halvlek i U-lagets hemmamatch mot Hardeberga.)

Boll & lek-verksamheten

Återväxten, framför allt på pojksidan, är inget problem i Torns IF om man ser till de yngre åldersgrupperna.

Pojkar & flickor födda 2004 ända ner till 2007 ingår i Boll & lek-verksamheten som tränar på fredagar. Till hösten ska pojkar födda 2004 bilda ett eget lag.

Ungdomslagen

Pojkar födda 2003

Pojkar födda 2003 spelar i år 5-manna fotboll där ett antal lag träffas och spelar mot varandra utan att man räknar resultat. Nästa säsong ska laget övergå till att spela sjumannafotboll.


(Killarna i P-03 visar glädje i samband med matchdag hemma på Tornvallen.)

Pojkar födda 2002

I P 02 har Torn deltagit i seriespel med två 7-manna-lag. Även här spelas matcherna utan att man räknar resultat. Hemsideredaktionen har bjudits på trevliga matcher och när vi har varit på plats. P 02 har också haft besök av A-lagsspelarna André Sandstedt, Amir Darban Khales och Christopher Nilsson på träning med lyckat resultat.


(P-02 har besök av Amir, Christopher och André på en träning.)

Pojkar födda 2001

Pojkar 01 har haft hela tre sjumannalag i seriespel i vår och nått stora framgångar i såväl serie- som cupspel. Bland annat vann laget BIF-cupen. I seriespelet blev det blandade resultat för två av lagen, medan det tredje lyckades vinna sin serie!


(P-01 jublar över segern i BIF-cupen.)

Flickor födda 2000/2001

Flickor 00/01 hade inte någon resultatmässigt bra start på säsongen. En storförlust och två oavgjorda matcher efter tre omgångar. Hemsidan var på plats och rapporterade när laget den 15 maj tog sin första seger och vände underläge till vinst. Det blev starten på en segerrad och Torn avslutade vårens seriespel med fem raka segrar! Det räckte till en tredjeplats i tabellen, bara en poäng efter seriesegrarna.


(F-00/01 jublar efter första segern i årets seriespel som skulle bli starten på en lång segerrad!)

Pojkar födda 2000

När det gäller pojkar 00 så har laget två lag i seriespel, i höstas lyckades man ta hem seriesegern. Nu i vår följde man upp det med en fin andraplats i B-serien, två poäng från seriesegrarna. Man hade också ett lag i serie J som slutade i mitten av serietabellen efter att ha vunnit fyra av sina nio matcher.


(Jubel i Torns IF P 00 Orange efter ledningsmålet i toppmötet mot Husie som Torn vann med uddamålet.)

Flickor födda 1999

Flickor 99 har även i vår spelat i högsta serien. Resultatmässigt har det gått lite tyngre för laget jämfört med tidigare, men man har i alla fall vunnit tre av sina nio matcher i seriespelet. En tunn trupp. Desto roligare var framgångarna i cupen ”Fotboll mot rasism” när man tidigare denna månad fick spela final på Swedbank stadion i Malmö och i samband med det även fick synas i TV, detta var förmodligen en upplevelse utöver det vanliga för tjejerna!


(Tjejerna i Torns IF F-99 efter finalen i turneringen "Fotboll mot rasism".)

Pojkar födda 1999

P 99 har i vår ställt upp med ett sjumannalag, men har fått tillskott i spelartruppen under våren och har nu underlag för att ha två lag i seriespel till hösten. Resultaten har varit blandade, men man har lyckats vinna ett par matcher. Laget avslutade seriespelet med en skön seger hemma på Tornvallen och det säkert bli ännu bättre till hösten när hela truppen kan få kontinuerligt med speltid.


(Torns IF P 99 jublar över ett mål i segermatchen hemma mot Hörby som också var den sista under vårens seriespel.)

Flickor födda 1997/1998

Flickor 97/98 spelade i vår i serien F 14 sv A och gjorde det riktigt bra! Det blev förvisso en snöplig uddamålsförlust hemma mot Veberöd, men laget vann övriga åtta matcher och det räckte till serieseger, två poäng före just Veberöd! Torns spelare nådde även framgångar i Skånebolls Zonläger och allra bäst lyckades målvakten Hanna Olsson som gick hela vägen till Landskronalägret som nyligen gick av stapeln.


(Torns IF F 97/98 firar serieseger efter att ha vunnit bortamatchen mot Sjöbo!)

Pojkar födda 1997/1998

Det har varit en vår där klubbens 14-årslag verkligen har visat framfötterna! Även P 97/98 lyckades riktigt bra. Laget säkrade i princip seriesegern redan före sista omgången, men framför allt har man haft en enorm utveckling om man jämför med  för ett år sedan. Även här gick det riktigt bra i på Zonlägren, hela sex stycken Tornkillar gick vidare från första steget och en som tog sig vidare hela vägen till Landskronalägret var Viktor Bergman Nilsson.


(p 97/98 säkrade i princip seriesegern redan i näst sista matchen då man besegrade Marieholm på hemmaplan, här ett av Torns många mål i matchen.)

Sammanfattning

Sammanfattningsvis har det varit en mycket framgångsrik vårsäsong generellt sett för föreningens lag.

På pojksidan ser det som sagt riktigt bra ut vad det gäller återväxten underifrån. Fortsatt har klubben svårt att behålla lagen när de kommer upp i åldrarna, men nu ser det ut som att förutsättningarna för att kunna få fram ett framtida Herrjuniorlag och behålla det är bättre än på många år. Förhoppningsvis kan det duktiga 14-årslaget bygga grunden till detta om några år.

På flicksidan har vi riktigt duktiga lag som spelar mot bra motstånd och lyckas bra. Ett ständigt problem är att trupperna här är ganska tunna och det gäller fortfarande våra lag på Dam- & flicksidan där sammanslagningar lär vara att vänta inom kort. Lagen har dock lyckats genomföra vårsäsongen på ett riktigt bra sätt! Delvis tack vare att man har kunnat låna spelare av varandra.

Vi har två Herrlag som går till sommarvila som serieledare och ett damlag som också är med och slåss på den övre halvan av tabellen.

För ungdomslagen väntar nya serier till hösten. Under våren blev det alltså tre seriesegrar för våra båda 14-årslag samt ett av P 10-lagen. Utöver detta var det flera lag som var med och kämpade i toppen av tabellen.

Nästan ännu roligare är det att samtliga våra ungdomslag, även de som hamnade lite längre ner i tabellen, har fått känna på att vinna åtminstone ett par matcher den här vårsäsongen.

När det gäller de yngre åldersgrupperna är det dock inte resultaten som kommer i första hand. Det har också varit mycket trevligt att följa de matcher som jag har haft möjlighet att bevaka. Tack till alla ungdomsledare som gör ett stort arbete och även har uppträtt exemplariskt på de matcher som hemsidan har bevakat och alltid stöttat och uppmuntrat såväl spelare och våra värdefulla ungdomsdomare. Det är skönt att se och veta att ledarna i klubben säger ifrån när det framförs kritik på ett olämpligt sätt mot ungdomsdomarna!

Idrottsplatsen stängs nu av några veckor och även hemsidan tar semester under uppehållet. Detta blir den sista artikeln på ett tag innan vi återkommer i slutet av juli månad.

Vi tackar alla läsare för den här fantastiskt roliga vårsäsongen med Torns IF och önskar en riktigt trevlig sommar!

Foto: (Stort tack för alla bidrag till hemsidan!)

Lars Edsheim
Isak Strand
Andreas Håkansson
Karin Andåker
Jonas Leisvik
Tim Nielsen
Anders Moberg


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta