Hem
 

         

Lilla Torg FF – Torns IF Herr A, 1-10 (1-4)
Tornspelarna tog en stabil seger idag

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Lilla Torg FF – Torns IF Herr A, 1-10 (1-4)
2011-08-13 19:46
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Länk till direktrapporteringen

Som de flesta förmodligen hade räknat med så blev det en klar seger för Torn idag mot tabelljumbon Lilla Torg FF. Segern kan dock eventuellt ha varit dyrköpt i form av skador och avstängningar till nästa match hemma mot Nosaby IF som spelas redan på onsdag.


(Slutresultatet)

Torns främste målgörare Tomas ”Tompa” Martinsson hade en mycket lyckad dag fram till att han skadades i början av den andra halvleken. Han hade då hunnit med att göra Torns fem första mål och spela fram till det sjätte och därigenom ta ledningen i seriens skytteliga.


(Tomas Martinsson gjorde fem mål idag.)

Torn fick den start man hade önskat sig. Man tog tidigt kommandot i matchen och kunde ta ledningen redan i den femte minuten efter att André Sandstedt hittat Tompa som kunde ta sig in i straffområdet från vänster och avsluta i mål mellan benen på målvakten.

I den 15:e minuten kom 0-2. Den här gången snappade Tompa upp en för kort bakåtpassning och kunde runda målvakten och skjuta bollen i mål.

Fem minuter senare hade Tompa fullbordat sitt hattrick efter att fint anfall för Torn där bollen snabbt passades runt och gav till slut Daniel Thulin tillfälle att slå ett inlägg från sin position till vänster i straffområdet. Inlägget nickskarvade Tompa i mål intill den bortre stolpen.Därefter hade Torn flera goda möjligheter till ytterligare mål, innan man kom in i sämre period med cirka halvtimmen spelad. Lilla Torg var då farligt framme vid ett par tillfällen och lyckades också göra ett mål. 1-3 kom efter en kontring på vänsterkanten. Bollen spelades in i straffområdet där en hemmaspelare i bra läge kunde placera bollen i mål.Torn ryckte upp sig igen i slutet av den första halvleken. I ett anfall men flera möjligheter kunde André ta hand om bollen till vänster om målburen nere vid kortlinjen. André lyfte bollen över målvakten till Tompa som bara hade att nicka in 1-4 i öppet mål från nära håll.

Ställningen i halvtid var 1-4 och matchen kändes sedan länge avgjord.I den andra halvleken var klasskillnaden ännu större. Redan i halvlekens andra minut blev Tompa frispelad från nära håll och kunde trycka in 1-5.

Torn radade upp heta chanser på löpande band och i den 50:e minuten var det dags för nästa mål. Målgörare var ytterbacken Amir Darban Khales som äntligen hittade rätt efter en del missade chanser på sistone. Tompa hittade Amir i straffområdet som med ett högt och välplacerat skott gjorde ställningen till 1-6.

I den 53:e minuten trampade femmålsskytten Tompa fel i samband med en duell utanför offensivt straffområde och blev liggande på planen. Ytterligare några spelare hade också haft skavanker och Torn tvingades till sitt tredje och sista byte redan i inledningen av den andra halvleken.Torn fortsatte dock att trycka på och i den 56:e minuten kunde Markus Thulin skjuta in 1-7 efter en hörna medan man fortfarande inte hunnit få in en ersättare för Tompa. Det var kanske inte säsongen hårdaste skott, men det var välplacerat och gick i mål intill den högra stolpen.

I den 66:e minuten fick Joel Borg som kom in efter 1-7-målet en varning när han orsakade en frispark precis utanför eget straffområde. Den efterföljande frisparken var Lilla Torgs enda farlighet i den andra halvleken. En hårt skott sköts mot det bortre krysset, men Fredrik Landén i Torns mål gjorde en kvalificerad räddning.Torn fortsatte därefter att skapa bra möjligheter till ytterligare mål. I den 71:a minuten blev Joel dessvärre dagens ”buse” då han olyckligt råkade fälla en motståndare utanför offensivt straffområde och fick en ganska hårt dömd varning mot sig. Eftersom det var hans andra varning så blev han också följaktligen utvisad efter bara en kvart på planen. En bedömning som de flesta gjorde var att domaren inte hade koll på att Joel redan hade ett gult kort när han beslutade sig för att varna.Utvisningen ändrade dock inte matchbilden. Nästa mål för Torn kom i matchminut 77. Dennis Axelsson tog sig in i straffområdet från vänster och lyfte in bollen över målvakten som var på bollen. Amir Darban Khales höll sig framme och med en nick på mållinjen ”stal” han målet från Dennis, 1-8.


(Amir nickar in 1-8)

Fyra minuter senare skulle Dennis dock ändå notera sig i målprotokollet. Amir gav tillbaka genom att spela fram Dennis i ett öppet läge, men Dennis avslut prickade stolpen. Dennis kunde själv ta returen och avsluta från nära håll, men nu stod en hemmaspelare på mållinjen och hindrade bollen från att gå i mål. Returen gick på nytt ut till Dennis som på tredje försöket kunde göra ställningen till 1-9.

I matchminut 85 fick Torn en av många hörnor i matchen och denna gång resulterade hörnan i ett mål. Erik Rönningberg hittade Andreas Bladhs panna med sin vänsterhörna och Bladh kunde relativt ohotad fastställa slutresultatet och nicka in 1-10.En klar seger för Torn som på två matcher har 21-2 mot Lilla Torg. Förutsatt att Lilla Torg fullföljer seriespelet så har Torn nu en klar fördel gentemot övriga topplag gällande målskillnad.

Torn har alltså ny match redan på onsdag klockan 19.00 hemma mot Nosaby IF. Då har man Joel avstängd eftersom han alltså blev utvisad idag. I övrigt får vi hoppas att de utbytta spelarna idag hinner återhämta sig till på onsdag.

På väg hem från matchen uttalade sig Torntränarna på följande sätt. ”-En avslagen historia där vi gjorde vad vi kunde för att göra så bra ifrån oss som möjligt. Vi gör dock ingen helgjuten insats idag. Det ska inte behöva bli 10-1 i en division 3-match.” sa Richard ”Kalle” Ringhov medan Mikael Roos menade att det var ”-En dag på jobbet.”Omgång 14 är nu färdigspelad och vi har följande resultat:

IFK Trelleborg – Svedala IF, 1-2
Nosaby IF – BW 90 IF, 0-3
Veberöds AIF – Malmö City FC, 2-0
Ifö Bromölla IF – Höörs IS, 2-2
Lilla Torg FF – Torns IF, 1-10
Perstorps SK – FC Trelleborg, 1-1

Inga stora överraskningar den här omgången. BW 90 fortsätter att övertyga och laget har en uppskjuten match mot IFK Trelleborg som innebär att laget kan ta in tre poäng på Torn jämfört med nuvarande tabell.

Att toppmötet mellan trean Ifö Bromölla och tvåan Höör slutade oavgjord är givetvis positivt för Torns del. Torn leder nu tabellen fem poäng före Höör, trean Bromölla och fyran BW 90 är också fortfarande med i striden om seriesegern.

Torns nästa motståndare Nosaby ligger kvar på femte plats, men har efter förlusten igår mot BW 90 tappat kontakten med topplagen och poängmässigt har man närmare till det nedre kvalstrecket än det övre.

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik (1 varning), Oskar Edsheim, Markus Thulin (1 mål), Amir Darban Khales (2 mål), Christoffer Persson (ut 39), Erik Rönningberg, André Sandstedt, Dennis Axelsson (1 mål), Daniel Thulin (ut 45), Tomas Martinsson (5 mål, ut 56), Björn Ohlsson (in 39), Andreas Bladh (in 45, 1 mål), Joel Borg (in 56, lindrig utvisning 71), Amir Rast Kerdar (spelade ej), Viktor Edsheim (spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta