Hem
 

         

FC Trelleborg – Torns IF Herr A, 0-0
Det blev inga mål i dagens match mellan FC Trelleborg och Torn

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

FC Trelleborg – Torns IF Herr A, 0-0
2011-08-20 21:54
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Länk till direktrapporteringen

Torns IF gick idag för första gången mållösa från en division 3-match. Den svåra bortamatchen mot FC Trelleborg bjöd inte på några mål och heller inte på mycket skönspel.

Vi varnade på förhand att FC Trelleborg var bättre än vad tabellplaceringen visar och det var också något som man visade idag.

Det var ett heltaggat FC Trelleborg som kom ut till den första halvleken. Hemmalaget kom i snabba attacker och var det lag som skapade möjligheterna i inledningen då man bland annat kom runt på högerkanten några gånger.Efter en jobbig inledande kvart fick Torn lite mer att säga till om och mot slutet av halvleken var det Torn som hade övertaget. Torn hade en sin bästa möjlighet i den första halvleken när det återstod fem minuter när det uppstod en tilltrasslad situation i straffområdet efter en frispark. En Tornspelare fick iväg ett avslut som målvakten dock kunde rädda via en fotparad.

En den mållösa första halvleken var känslan att Torn var lite på gång, men den trenden tog man tyvärr inte med sig ut i den andra halvleken.

Efter cirka sju minuters spel av den andra halvleken fick hemmalaget en hörna. Den ledde i sin tur i en tilltrasslad situation framför Tornmålet där Torn hade förtvivlat svårt att få bort bollen men lyckades till slut rensa. I samma stund som bollen rensades bort flyttades fokus till en annan del av Torns straffområde där upprörda spelare samlades. Från bänken uppfattade vi inte vad som hade inträffat, men det gjorde domaren som utan att tveka visade det röda kortet för en spelare i hemmalaget. Enligt uppgift så ska Amir Darban Khales ha fått ett slag i huvudet, vilket ledde till de upprörda känslorna.

Torn var några minuter efter utvisningen riktigt nära att ta ledningen. Torns målfarlige anfallare Tomas ”Tompa” Martinsson hade en riktigt bra nick efter en hörna.  Bollen hade bra fart och såg ut att vara på väg in nere vid den vänstra stolproten som i vanliga fall skulle resultera i mål, men hemmamålvakten kom snabbt ner med handen och gjorde en fantastiskt var räddning.Efter att Torn skapat några halvchanser så hade men en period då uppspelen inte gick till rätt adress, vilket ledde till att FC Trelleborg kunde komma fram i farliga kontringslägen. Under en tiominutersperiod mitt i den andra halvleken så var det Trelleborg som skapade en del farliga situationer, trots det numerära överläget för Torn.Mot slutet var Torn det lag som tycktes vara mest angelägna att jaga ett segermål. Det blev dock lite stressligt under attackerna och många felaktiga beslut fattades. Torn fick dock en riktigt bra målchans i slutet av matchen då Dennis Axelsson slog ett inlägg där Tompa fick ett utmärkt nickläge i straffområdet, men han fick inte rätt riktning på nicken och bollen gick utanför.

Matchen slutade alltså 0-0 och resultatet får väl anses vara ganska rättvisande sett till hur matchen såg ut. I Tornlägret var besvikelsen stor efter slutsignalen.
I dagens Torn var det inte många spelare som kom upp i sin maximala nivå. Tomas Martinsson kämpade på i anfallet, men var oftast alltför ensam och dessutom välbevakad av hemmaförsvaret som kände till hans kapacitet. Innerbacken Markus Thulin, som missade senaste matchen p.g.a. sjukdom, var idag tillbaka och stod för en riktigt stabil insats med ett flertal eminenta brytningar som satte stopp för farliga Trelleborgskontringar!

På vägen hem från Trelleborg gav hemsidan Torns tränarduo ”Karl-Jan” chansen att ge sin syn på matchen och de svarade enigt på följande sätt: ”-Vi kommer inte upp i normal standard idag. Vi tar för många felaktiga beslut. Man kan skönja en viss stress i slutet av match. Vi kan inte vara nöjda med dagens insats.”

Desto nöjdare blev säkert Karl-Jan när de fick bekräftat övriga resultat i den aktuella omgången. Omgång 16 slutade på följande sätt:

Veberöds AIF – BW 90 IF, 0-0
FC Trelleborg – Torns IF, 0-0
Lilla Torg FF – Malmö City FC, 0-5
Nosaby IF – IFK Trelleborg, 3-3
Perstorps SK – Höörs IS, 3-2
Ifö Brömölla IF – Svedala IF, 1-3

Två mållösa matcher och många mål i övriga. Topptrion hade alla svåra bortamatcher mot lag som krigar för att säkra nytt kontrakt. Torn och BW 90 fick en poäng i sina mållösa matcher. Höör ledde med 2-1 i den andra halvleken när Perstorp fick utdelning i den 84:e  respektive 88:e minuten efter två mål av Jim Andersson som förbättrade läget i tabellen för Perstorp men även var gynsamt för Torn.

Inte heller tabellfyran Ifö Bromölla lyckades i helgen. Hemmamatchen mot Svedala förlorades lite överraskande med 1-3 och Svedala har nu kommit upp i samma antal poäng som Bromölla.

”Sexpoängsmatchen” precis ovanför det nedre strecket mellan Nosaby och IFK Trelleborg slutade oavgjord. Ett steg i rätt riktning för Nosaby efter storförlusten senast mot Torn. Idag kvitterade Kristianstadlaget på övertid.

En omgång med många jämna matcher och många överraskningar där Malmö City FC dock tog en förväntad trepoängare i Malmöderbyt mot Lilla Torg FF.

När slutsignalen gick i eftermiddag på Ymorvallen i Trelleborg så var det som sagt besvikna miner i Torn som kände sig som förlorade medan man i FC Trelleborg verkade ganska nöjda med att man trots utvisningen lyckades ta en poäng mot serieledarna Torn. När omgången summeras så får Torn dock anses vara en av omgångens ”vinnare” då det bara var BW 90 som tog poäng av övriga lag i toppstriden.

FC Trelleborg hade dock inte samma tur med övriga resultat. Samtliga lag på den nedre halvan av tabellen, utom redan avsågade Lilla Torg, tog minst en poäng. Det innebär att FC Trelleborg inte tog in något på de lag man jagar, däremot bör laget ha kapacitet att samla ihop tillräckligt med poäng för att säkra kontraktet om man kan hålla samma standard som man gjorde idag i de återstående matcherna.

Trots att Torn alltså inte lyckades vinna idag så drygade laget ut sin ledning med en poäng eftersom Höör förlorade idag. Torn leder serien med sex poäng före Höör, BW 90 har en uppskjuten match mot IFK Trelleborg i nästa vecka och om de vinner den så är de uppe i samma poäng som Höör. Utöver den ”hängmatchen” återstår det sex omgångar av division 3 södra Götaland. Torn leder som sagt serien med sex poängs marginal och har även en stor fördel gällande målskillnad då man för närvarande har drygt 20 mål bättre målskillnad än sina konkurrenter.

Det går inte att förneka att Torn har ett utmärkt utgångsläge, men sex svåra matcher återstår och för att vinna dem krävs det förmodligen bättre insatser än den idag.

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik, Markus Thulin (1 varning), Viktor Edsheim ( ut 69), Amir Darban Khales (1 varning), Christoffer Persson (ut 79), Erik Rönningberg, André Sandstedt, Dennis Axelsson, Christopher Nilsson(1 varning, ut 74), Tomas Martinsson, Joel Borg (in 69), Andreas Bladh (in 74), Björn Ohlsson (in 79), Amir Rast Kerdar (spelade ej), Oskar Edsheim (spelade ej), Magnus Jönsson (målvakt, spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta