Hem
 

         

Torns IF Herr A– Ifö Bromölla IF, 3-1 (2-0)
Nöjda Tornspelare konstaterar att tre nya poäng har säkrats

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A– Ifö Bromölla IF, 3-1 (2-0)
2011-08-27 16:56
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Länk till direktrapporteringen

Hemmavinst idag för Torn mot Bromölla.  En längre sammanfattning kommer under morgondagen.

Så här sa Torntränaren Richard ”Kalle” Ringhov någon timme efter slutsignalen till tornsif.com ”-Vi gör en väldigt bra kollektiv insats idag. Vi är inte nöjda i halvlek trots att vi leder, utan vi säger i halvtid att vi måste höja oss. Med tanke på att Bromölla knappt har en målchans i andra halvlek så är det ett tecken på att vi både höjer oss och vinner helt rättvist.”

Torn: Fredrik Landén, Christoffer Persson, Markus Thulin, Oskar Edsheim (1 varning), Amir Rast Kerdar (ut 45), André Sandstedt (1 mål), Erik Rönningberg (1 mål), Jesper Rendin (ut 80), Dennis Axelsson, Daniel Thulin, Tomas Martinsson (1 mål, ut 87), Christopher Nilsson (in 45), Andreas Bladh (in 80, 1 varning), Björn Ohlsson (in 87), Carl Magnusson (spelade ej), Viktor Edsheim (spelade ej).

Sammanfattning söndag:

Torn kunde ta tre välkomna poäng i hemmamatchen mot Bromölla igår och behåller därmed avståndet på sex poäng till Höör som återtog andraplatsen i tabellen.

Torn hade inledningsvis lite bekymmer på Tornvallens blöta underlag, men hade ändå förhållandevis lätt att skapa möjligheter när man kom i sina attacker.Med knappa kvarten spelad kunde Torn också ta ledningen med 1-0. Jesper Rendin avancerade med bollen till vänster om offensivt straffområde och slog ett inlägg längst marken in i straffområdet där André Sandstedt kastade sig fram och lyckades styra bollen i mål.


(Jesper Rendin låg bakom matchens första mål.)

Innan vi hade hunnit halvvägs in i den första halvleken hade Torn också hunnit utöka sin ledning till 2-0. Erik Rönningberg lyfte in bollen från högersidan i straffområdet där Tomas ”Tompa” Martinsson gick upp i en höjdduell med målvakten. Målvakten fick inte grepp om bollen som istället studsade in i mål och 2-0 var ett faktum.


(Erik Rönningberg noterade sig i målprotokollet.)

Spelmässigt var den första halvleken annars inte en av de bättre som Torn har presterat i år. Gästerna lyckades dock inte skapa speciellt många farligheter, man hade ett par hörnor som var bra slagna, men Fredrik Landén i Torns mål var stabil i luftrummet.

Torn drabbades av en skada i slutet av den första halvleken när Amir Rast Kerdar blev nedsprungen med rejäl kraft och behövde hjälp för att ta sig av planen.


(Skytteligaledaren Tomas Martinsson gjorde mål idag igen.)

2-0 till Torn i halvtid, men det kändes ändå inte riktigt stabilt och det var inga nöjda miner på bänken mot slutet av den första halvleken.

Desto nöjdare var man på Tornbänken i den andra halvleken då Torn tog tag i taktpinnen direkt efter halvtidsvilan.Torn skapade flera lägen att definitivt avgöra matchen med ett 3-0-mål och till slut fick man också utdelning i den 81:a matchminuten. Daniel Thulin, som tog klivet ner som vänsterback när Amir tvingades bryta, slog en bra djupledsboll som gav Tompa chansen att utmana en bortaförsvarare till vänster om offensivt straffområde. Tompa tog sig in i straffområdet, skaffade sig läge att avsluta och sköt in det definitivt matchavgörande 3-0-målet.


(Glädje i Torn efter 3-0-målet.)

Ännu en släppte Torn in ett baklängesmål i matchens absoluta slutskede efter en i övrigt stabil insats defensivt. En lång frispark kunde nickskarvas i mål i straffområdet och Bromölla hade reducerat till 3-1, vilket också blev slutresultatet.


(André Sandstedt med möjlighet att göra sitt andra mål i matchen.)


(D. Thulin skyddar bollen framgångsrikt på övertid.)

Matchen avslutade omgång 17 som slutade därmed på följande sätt:

FC Trelleborg – Lilla Torg FF, 3-2
Perstorps SK – Nosaby IF, 2-2
Höörs IS – Veberöds AIF, 4-1
Sveda