Hem
 

         

Veberöds AIF - Torns IF Herr A, 0-1 (0-0)
Kvällens match

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Veberöds AIF - Torns IF Herr A, 0-1 (0-0)
2011-09-02 22:17
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Länk till direktrapporteringen

Det blev vinst ikväll i Veberöd och tränare Richard "Kalle" Ringhov gav följande kommentar någon timme efter matchen:

”-Vi visste att det skulle bli en tuff match idag och det blev det också. Vår lagmoral gjorde att vi vann matchen. Att spela med 10 man i 68 minuter är inte lätt men vi redde ut stormen. Jag tycker att Veberöd har mest boll, men att vi har de vassaste chanserna.”

Vi återkommer senare under kvällen med en längre sammanfattning av matchen.

Sammanfattning:

Veberöd är det enda motståndarlag som har tagit poäng på Tornvallen hittills i år. Tack vare kvällens seger har Torn nu besegrat samtliga motståndarlag i serien minst en gång och skaffat sig ett ypperligt utgångsläge inför slutspurten.

Sett till tabelläget före matchen så hade Torn ett klart bättre läge än Veberöd, men sett till historiken och de inbördes mötena mellan lagen de senaste åren, så räknade nog de flesta inblandade med att matchen skulle bli så tuff som den faktiskt blev.

Efter en jämn inledning ledde ett fint kortpassningsspel i den åttonde minuten fram till att Daniel Thulin fick ett utmärkt läge till vänster i offensivt straffområde. Daniel kom fri med Veberödsmålvakten Daniel Svensson, men vinkeln var inte den bästa och målvakten kunde efter en snabb utrusning parera skottet.

I den 13:e minuten fick Torn ett ännu bättre läge att ta ledningen. En djupledsboll från Jesper Rendin nådde fram till André Sandstedt som kom helt fri med målvakten som dessutom halkade och tappade balansen. Dessvärre hann nog inte André notera detta utan han avlossade ett skott rakt på en liggande hemmamålvakt som kunde rädda. Situationen finns på bilden nedan.Spelmässigt var det ganska jämnt men det var Torn som skapade de hetaste chanserna under matchens första fjärdedel. Torn kom dock att drabbas av ett rejält bakslag när man drabbades av en utvisning redan i den 22:a matchminuten när mittbacken Markus Thulin drabbades av sin andra varning. Sett från bänken såg varningen ut att vara korrekt, medan däremot hans första varning kändes desto mer tveksam.

Torntränarna valde att flytta ner lagkapten Erik Rönningberg i backlinjen. Man övervägde också att göra ett byte för att få in en ny försvarsspelare på planen, men valde att avvakta.

Efter utvisningen fick Veberöd av naturliga skäl mer att säga till om. Hemmalaget var också riktigt nära mål vid ett tillfälle i den första halvleken. I den 36:e minuten hade Torn marginalerna på sin sida när en hörna från höger nickades av André vid den första stolpen. André fick ingen optimal träff på nicken som gick mot eget mål där bollen touchade ribbans underkant och därefter gick till en hemmaspelare vid den bortre stolpen som stötte bollen utanför målramen.

Torn fick de flesta domslut emot sig i den första halvleken och efter reaktioner från bänken så fick Torn en tillsägelse från huvuddomaren redan tidigt i matchen. Veberöd fick också ett par tveksamma domslut emot sig mot slutet av den första halvleken och den assisterande domaren hade en lång diskussion med hemmatränaren efter cirka 40 minuters spel.

En som hade hållit en lägre profil och idag hade tagit på sig rollen att snarare lugna upprörda kollegor på bänkarna var Richard ”Kalle” Ringhov, en av Torntränarna. Medan både Torns Micke Roos och Veberöds Ola Severin fått skarpa tillsägelser så var det istället Kalle som drabbades av domarens ”vrede” och när han i lugn samtalston ville diskutera en sak med den assisterande domaren så kom huvuddomaren rusande och avvisade ”Kalle”. Hemsideredaktionen har full förståelse för att ”Kalle” i detta fall kände sig orättvist behandlad. Ett långt samtal i domarrummet efter matchen redde ut en del detaljer, men det ändrar ju tyvärr inte det faktum att Kalle är avstängd i nästa match och att han sannerligen inte var den av alla tränarna på plats som i just den här matchen hade eventuellt hade samlat ihop till en avvisning.

I Tornlägret var det en ”kokande” stämning på bänken i slutminuterna av den första halvleken och det var lite för mycket fokus på domarinsatsen som ändå är svår att påverka.

Micke Roos var nu ensam vid rodret och utan att veta vad som sades i halvtid lyckades Micke och spelarna hitta fokus på spelet igen, samtidigt som domarteamet inte alls hamnade i fokus på samma sätt efter halvtidsvilan.

Den andra halvleken bjöd på kämpatag, derbykänslor och s.k. ”grisfotboll”. Det var inga egentliga riktigt heta målchanser åt något håll, men ändå ett mål för Torn.

Ett Veberöd i numerärt överläge skaffade sig tidigt ett visst övertag vad det gällde bollinnehav. Torn kändes dock lite farligare när man väl kom fram i sina attacker.

Matchen stod och vägde, det skapades inte direkt några målchanser men givetvis uppstod det en del fasta situationer och det var just en av dessa som skulle komma att avgöra matchen till Torns fördel.

Torn var framme i en attack på högersidan som resulterade i en frispark till höger om straffområdet. Daniel Thulin klev fram för att ta frisparken och lyfte in en boll i straffområdet som ingen spelare lyckades nå, utan bollen fortsatte in i mål vid den bortre stolpen och glädjen i Tornlägret gick inte att ta miste på!

Torn hade därefter ganska bra kontroll på hemmalagets attacker, men några spelare började samtidigt bli märkbart slitna. Amir Darban Khales, som för kvällen vikarierade som mittback, fick bytas ut i den 73:e matchminuten och ersattes av Viktor Edshiem.

Fem minuter senare gjorde Torn sitt andra byte när en hårt kämpande Jesper Rendin klev av till förmån för Christopher Nilsson. I matchminut 85 kom Torns tredje och sista byte då en sliten målskytt i Daniel Thulin klev av och ersattes av Björn Ohlsson.

Någon minut efter Torns tredje och sista byte så avancerade inhoppande mittbacken Viktor Edsheim med bollen över mittplan när baksidan av låret ”gick sönder” och han blev liggande med smärtor. Medan Viktor fick behandling på planen aviserade domaren att det återstod cirka åtta minuter av matchen och Torn fick avsluta med nio spelare mot Veberöds elva under dessa återstoden av matchen. De nio spelare som fanns kvar visade dock tillsammans med alla övriga Tornare som tagit sig till Romelevallen denna fredagskväll ett oerhört hjärta och en fantastisk inställning!

Veberöd hade ett stort bollinnehav under de avslutande minuterna av matchen. Den huvudsakliga anledningen till detta var att Torn inte längre att någon anfallare att spela upp bollen till, utan Torns långa rensningar gick uteslutande till hemmaförsvaret.  Trots detta lyckades Torn utan en enda ”naturlig” mittback på planen hålla hemmalaget borta från att skapa någon riktigt het målchans i slutskedet, Stångbylaget spelade med Erik Rönningberg och André Sandstedt som mittbackar under matchens slutskede. Den förstnämnde har vid ett fåtal tillfällen tidigare provat på den positionen, men för André var det nog en ganska ny erfarenhet.

I höstens tidigare segermatcher mot Perstorp, Lilla Torg, Nosaby och Bromölla har Torn bjudit på många mål och stundtals riktigt trevlig anfallsfotboll. Matchen mot Veberöd vann man istället genom en riktigt gedigen laginsats och väl genomförd ”grisfotboll” när inte mycket talade för att laget skulle lyckas ännu en gång. Många kan säkert ifrågasätta om det var rättvist. Sett till klara målchanser tycker jag nog att det var det, även om slutsignalen givetvis var förlösande för ett decimerat Torn.

Spelmässigt har som sagt Torn genomfört många matcher som varit bättre än den som utspelade sig ikväll. Torn visade dock upp en lagmoral utöver det vanliga ikväll och just av den anledningen känns segern extra skön. Det var en typisk derbymatch där stämningen var väldigt bra före avspark, men där det blev lite hårda ord och heta känslor både under och direkt efter matchen.

Jag har själv bara sett Veberöd tre gånger den här säsongen. I två täta drabbningar mot serieledande Torn och i hemmamatchen mot tabelltvåan Höör som man vann rättvist med 2-0. Det är precis som vi skrivit tidigare om FC Trelleborg ett lag som kan bättre än vad tabellplaceringen visar. Samtidigt är det en riktigt tuff serie där 11 av 12 lag i stort sett kan besegra vilket motståndarlag som helst. Att Torn leder serien och är inte mindre än 25(!) poäng före så pass duktiga lag som Veberöd och FC Trelleborg får betraktas som smått fantastiskt!
 
Tack vare kvällens vinst kan Torn luta sig tillbaka och se hur det går i övriga matcher i veckans omgång. En riktigt svår bortamatch är avklarad. För Torns del återstår fyra omgångar och sex poäng på dessa matcher bör rimligtvis räcka för serieseger.

Avslutningsvis ett stort tack till våra medresta supportrar som hördes lite extra ikväll. Jag tror att jag talar även för spelartruppen när jag påstår att stödet gav styrka. I synnerhet noterade jag långvariga och ihållande applåder varje gång Torn gjorde ett byte och i ”klacken” syntes ett helt reservlag, ungdomsspelare och ungdomsledare samt såväl nya supportrar som gamla Tornare som har stöttat laget sedan tiden i division 7 som faktiskt inte är ens är tio år sedan, det är värt att tänka på, Tack än en gång för stödet!

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Christoffer Persson, Markus Thulin (lindrig utvisning 22), Amir Darban Khales (ut 73), Ruben Grönevik, André Sandstedt, Erik Rönningberg, Jesper Rendin (ut 78), Dennis Axelsson, Daniel Thulin (1 mål, 1 varning, ut 84), Tomas Martinsson, Viktor Edsheim (in 73), Christopher Nilsson (in 78), Björn Ohlsson (in 84), Andreas Bladh (spelade ej).


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta