Hem
 

         

Torns IF B – Hörby FF, 4-0 (2-0)
Avslappnade miner på Torns rutinerade avbytarbänk i den första halvleken

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF B – Hörby FF, 4-0 (2-0)
2008-06-04 22:42
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Torns IF B – Hörby FF, 4-0 (2-0)

(Fler matchbilder finns nu i bildarkivet)

Torn hade ikväll inga större svårigheter att besegra Hörby FF och ta tre nya poäng i seriespelet. Trots mängder av missade målchanser vann man matchen med klara 4-0.

André framme och oroar i matchinledningen

Torn inledde matchen mycket bra och skapade öppna målchanser på löpande band inledningsvis. I den 7:e matchminuten kunde man också utnyttja en av dessa när Enes Basic slog en bra boll till Martin Sonesson som kom i ett öppet läge till höger och kunde ge Torn ledningen med 1-0.

Minuten senare rundade Martin Kindberg bortamålvakten men kom ur vinkel och spelade bollen till Enes som fick ett bra läge, men skottet gick precis över. Ytterligare en minut senare fick Kindberg ett friläge till skänks, men målvakten kunde rädda med en benparad.

Torn radade som sagt upp chanser under de första tjugo minuterna och spelade riktigt bra. Dock fanns det en hel del övrigt att önska när det kom till avslutningarna. André Sandstedt kom ofta runt på sin vänsterkant och slog flera bra inlägg. Ett av dessa kom efter en dryg kvart. Bollen nådde Kindberg i straffområdet men målvakten kunde rädda på nytt.

Efter cirka 20 minuter tappade Torn i intensitet och match kunde jämnas ut någon. Det var dock inte så att Hörby skapade några direkta farligheter utan det var fortfarande Torn som höll i taktpinnen.

Torn fick en frispark efter 25 minuters spel efter att mittbacken Viktor Edsheim blivit bryskt stoppad vid en offensiv utflykt. Enes tog hade om frisparken, men Hörbymålvakten kunde rädda.

Torn hade ett jätteläge att utöka sig ledning efter en ny frispark i den 37:e minuten. Bollen nådde Enes i ett bra läge till vänster i straffområdet, men avslutet gick tätt utanför den bortre stolpen. 

Läge för Torn att utöka sin ledning

Ett ännu bättre läge hade Kindberg med ett par minuter kvar av den första halvleken. Enes stack snyggt fram bollen mellan bortaförsvararna men det ville sig inte för Kindberg i avslutningarna idag och målvakten kunde parera på nytt.

Torn fick dock göra ytterligare ett mål minuten före halvtidsvilan. Martin Sonesson slog in en boll från sin högerkant som nådde André som tagit sig in från vänsterkanten och hann fram före den utrusande Hörbymålvakten och hittade en lucka mellan benen på densamme.

Ställningen i halvtid var 2-0 till Torn, men det kunde, och borde, varit ytterligare några måls ledning. I halvtid bytte Torn ut de blivande studenterna Martin Kindberg och Magnus Winther som skulle iväg och fira en kamrat som tagit studenten idag, istället satte man in betydligt mer rutinerade Peter Persson och Jimmi Johansson som båda tog studenten i mitten på 90-talet.

Inledningen av den andra halvleken var gaska händelsefattig. Torn skapade inte lika mycket i den andra halvleken som man gjorde i den första, men man tillät inte heller Hörby att komma fram i några farliga attacker.

I mitten av den andra halvleken så fick vi i alla fall se ett vackert frisparksmål från inhopparen Jimmi Johansson. Jimmi sköt från ganska långt håll och hittade en lucka i trakten av det bortre krysset. Torns ledning var utökad till 3-0.

Jimmis frispark på väg in i mål

Fem minuter efter 3-0 kunde Torn sätta igång en kontring efter en Hörbyfrispark på offensiv planhalva. Torn avancerade med fyra spelare i bredd och mötte ett Hörbyförsvar som var i numerärt underläge. Bollförare var inhopparen William Thornton som avancerade centralt i banan. Han valde att spela bollen till vänster till Enes, passning var kanske inte perfekt då Enes fick stanna upp lite för att kunna ta bollen men det räckte ändå för att Enes skulle kunna få iväg ett skott strax utanför straffområdet som resulterade i ännu ett mål. 4-0 till Torn.

Ett par minuter efter målet hade Marcus Andersson ett bra skottläge, dock hade han som de flesta av sina lagkamrater inte ställt in siktet riktigt rätt denna kväll och skottet gick över.

I Hörby hade man inte mycket att säga till om denna kväll, tydligen fungerade det inte riktigt som man tänkt med positionerna heller då en bortaspelare uppgivet skrek ”-Har vi ingen vänsterytter?” med kvarten kvar att spela, om inte annat så höjde detta citat stämningen på Tornbänken ett par snäpp. Hörby hade ett till större delen ganska ungt och orutinerat lag som inte hade mycket att säga till om ikväll.

Tio minuter från slutet hade Jimmi Johansson ett ypperligt tillfälle att göra sitt andra mål för kvällen. André slog ett inlägg från vänster som gick över målvakten och gav Jimmi ett nickläge från nära håll framför mål. Jimmi har dock inte fått till det i huvudspelet hittills den här säsongen och nicken gick strax över.

Torn vann dock ändå komfortabelt med 4-0 och det hade säkert funnits lite mer att plocka ut om det hade krävts. Torns bästa preiod i matchen var under de första yjugo minuterna. Bakåt sattes man aldrig på några svåra prov och Tornmålvakten Martin Jälmby hade en lugn afton med någon utboxning som svåraste ingripande.

Tornspelarna radar upp sig för att tacka för matchen

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Magnus Winther, Viktor Edsheim, Eric Norling, Olle Kristell (1 varning), Martin Sonesson (1 mål), Jonas Arnoldsson, Marcus Andersson, André Sandstedt (1 mål), Martin Kindberg, Enes Basic (1 mål, 1 varning), Peter Persson, Jimmi Johansson (1 mål), William Thornton, Jacob Strindlöv.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta