Hem
 

         

Herr: Torn tvåa i Simrishamn
Daniel Thulin gör mål (bilden är från Skånecupen förra veckan)

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Herr: Torn tvåa i Simrishamn
2012-01-06 21:11
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Torns herrar spelade idag slutspel i Kamratcupen i Simrishamn.

Den ungdomliga och tunna trupp som spelade gruppspelet hade kompletterats med ett par spelare som spelade Skånecupen samma kväll som gruppspelet i Kamratcupen avgjordes.

Pontus Svensson utgick p.g.a. sjukdom medan Carl Magnusson var tillbaka efter en Stockholmsvistelse och Amir Darban Khales och Daniel Thulin anslöt från ”Skånecuplaget”. Detta innebar att Torn kom till spel med en niomannatrupp idag. Sedan tidigare bestod laget av Martin Kindberg (målvakt), Joel Borg, Jonatan Borg, André Sandstedt, Carl Jönsson och Amir Rast Kerdar.

Åttondelsfinal: Torns IF – Tomelilla IF 2, 4-1

På förmiddagen spelade Torn sin första match i form av åttondelsfinal mot Tomelilla. Det gällde att komma igång direkt på för att inte behöva göra den långa resan tillbaka igen dirket.

Det var ett taggat Torn som kom ut till matchen och kunde ta ledningen med 1-0 i den femte matchminuten. Det var Carl Magnusson som med en läcker klackpassning snett bakåt kunde ge Daniel Thulin ett öppet läge framför mål som han inte kunde missa.

Tomelilla kunde dock kvittera till 1-1 i den 9:e minuten, men det kändes att Torn hade mer att ge. Nästan direkt efter kvitteringsmålet Joel Borg ge Torn ledningen på nytt med ett välplacerat skott, 2-1.

Torn skulle inte släppa ledningen den här gången. Daniel Thulin tackade Carl Magnusson för senast och bjöd tillbaka genom att assistera till Carls 3-1-mål som kom i den 12:e minuten.

Minuten efter fick Joel Borg praktträff från egen planhalva och skickade in 4-1 nere vid den högra stolpen och Torns avancemang till kvartfinal var ett faktum.

Målen:

1-0 (5 min), Daniel Thulin (Carl Magnusson)
1-1 (9)
2-1 (10), Joel Borg (Martin Kindberg)
3-1 (12), Carl Magnusson (Daniel Thulin)
4-1 (13), Joel Borg

Kvartsfinal: Torns IF – Rydsgårds AIF, 2-1


Kvartfinalen skulle bli ”onödigt spännande”. Torn skaffade sig tidigt ett litet övertag, utan att komma till några 100-procentiga lägen. Ett riktigt bra läge fick Torn vid en kontring i den sjunde matchminuten när André Sandstedt tog sig förbi sin motståndare och Torn kom med tre man fria mot målvakten. Samtidigt som André tog sig förbi så gjordes han omkull bakifrån, vilket fick till följd att Rydsgårdsspelaren blev utvisad.

Torn fick nu möjligheten att spela två minuter i numerärt överläge och utnyttjade detta på ett bra sätt. André Sandstedt gav Torn ledningen med 1-0 i den 7:e minuten efter framspelning av målvakten Martin Kindberg och minuten senare kunde Carl Magnusson trycka in 2-0.

Rydsgård kunde dock snabbt reducera när man blev fulltaligt, Torn var inte riktigt med på den Rydsgårdsspelare som kom in efter utvisningen och från högersidan fick Rydsgård tillräckligt med tid på sig att avlossa ett skott utifrån som gick i mål nere i det bortre hörnet.

Torn såg därefter ut att spela på sin uddamålsledning, men man tappade kontrollen när det återstod en och en halv minut när Joel Borg drog på sig en utvisning efter en hård tackling på offensiv planhalva.

Torn försvarade sig dock länge framgångsrikt i numerärt underläge och Rydsgård skapade inget av värde förrän man kom till avslut ur ganska snäv vinkel från höger i slutminuten. Martin Kindberg i målet räddade, men höll på att styra bollen in i mål, men fick tag på den i grevens tid. Rydsgårdsspelarna hävdade att bollen var över mållinjen, men domaren vinkade avvärjande. Spelare i Rydsgård protesterade såväl handgripligen som verbalt mot domarens beslut, Torn gick till motgrepp och kom i ett friläge genom Carl Magnusson men spelet blåstes av och domarna delade ut två röda kort till spelare i Rydsgård. Då återstod det 20 sekunder av matchen. Torn kunde skapa ett öppet läge i slutsekunderna, men missade detta. Torn vann dock med 2-1 och hade avancerat till semifinal.

Målen:

1-0 (7) André Sandstedt (Martin Kindberg)
2-0 (8) Carl Magnusson
2-1 (9)

Semifinal: Torns IF – Vittskövle IF 1, 4-0


Semifinal mot VIttskövle IF 1, vars klubbkamrater vi slog ut i gruppspelet. Det blev en match som Torn styrde direkt från avspark. Matchen spelades i ett lågt tempo, men när Torn då och då växlade tempo så hann motståndarna inte med och de flesta målen kom efter snabba passningskombinationer där avslutaren bara hade att sätta fram foten från nära håll.

Målen:

1-0 (2) Amir Rast Kerdar (André Sandstedt)
2-0 (7) Carl Jönsson ( Amir Darban Khales)
3-0 (13) Carl Jönsson (Amir Rast Kerdar)
4-0 (14) Carl Magnusson (Daniel Thulin)

Final: Torns IF – Brantevik/Rörum 2, 2-3

Final mellan Torn och Brantevik/Rörum och det var nog inget tvivel att det var de två starkaste lagen i finalen då båda vunnit sina semifinaler med klar marginal.

Det blev en jämn och spännande final där det var Torn som tog ledningen med 1-0 efter att Daniel Thulin öppet målskyttet redan i den första matchminuten.

Brantevik/Rörum replikarade dock snabb och kvitterade till 1-1 i den andra minuten. I den fjärde minuten kunde Brantevik/Rörum också ta ledningen efter ett frisparksmål.

Efter en tuff period för Torn så kom man tillbaka mot slutet av matchen. Amir Darban Khales fick läge från vänster i den tolfte minuten och kunde trycka in 2-2 uppe i det bortre krysset.

Matchen stod och vägde och kunde ha slutat hur som helst. Med en halv minut kvar att spela gick Torn till vad som var planerat att bli matchens sista anfall. Bollen lyftes in i offensivt straffområde där den efter en tilltrasslad situation såg ut att ta i taket, men istället blev det en höjdduell i straffområdet som målvakten i Brantevik/Rörum vann och boxade ut bollen. Medan Tornspelarna tittade på bollen så hittade målvaktens boxning fram till en fristående Brantevik/Rörum-spelare som kunde placera in segermålet bakom Martin Kindberg bara ett par sekunder från slutsignalen. Ett snöpligt slut för Torn i en jämn final, där det unga Tornlaget i övrigt gjorde en utmärkt turnering.

Trots den svidande finalförlusten så gick inte Torn lottlösa. Man fick en pokal för segern i gruppspelet och 4 000 kronor som plåster på såren för andraplatsen. Dessutom individuella priser till Martin Kindberg (målvakt) och Amir Darban Khales (försvarare) som båda valdes in i turneringens All Star Team. Hemsideredaktionen gratulerar!

Noterbart är också att samtliga tio spelare som Torn använde sig av under turneringen noterade sig i målprotokollet. Bäst av Tornspelarna lyckades Joel Borg med sammanlagt fem fullträffar.

Sammanfattningsvis var det en mycket välarrangerad, väl genomförd och välbesökt turnering som vi i år gästade för första gången och säkerligen gärna återvänder till!

Nästa helg väntar Blentarpscupen och Harlösaspelen för Torns del. Vi återkommer med rapporter därifrån.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta