Hem
 

         

Hardeberga BK – Torns IF A
Torn förlorade dagens match mot Hardeberga med 2-1

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Hardeberga BK – Torns IF A
2008-06-07 13:35
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Hardeberga BK – Torns IF A, 2-1 (0-0)

Sammanfattning

Det var inte Torns dag idag och man förlorade bortamatchen mot Hardeberga med 2-1. Torn tappade mycket i slutet av matchen, samtidigt som man inte hade marginalerna på sin sida idag.

Matchen spelades på den normalt sett väldigt blåsiga Knutvallen i Hardeberga där det idag var i stort sett vindstilla i sommarhettan. 

Tornspelarna värmer upp inför matchen

I matchens sjätte minut var Hardeberga framme i en attack som kunde ha resulterat i matchens första riktiga målcahns, men Christian Nnaji rensade bort ett inspel på ett bra sätt. Två minuter senare var Torn framme och oroade i Hardebergas straffområde, efter ett inlägg från vänster hade Tommy Biro en nick som dock gick rakt på hemmamålvakten.

Niklas Nilsson ådrog sig en varning i den 12:e matchminuten när han hindrade en hemmaspelare från att ta sig in i straffområdet från höger. Den efterföljande frisparken blev farlig då en Hardebergaspelare kunde nicka bollen i straffområdet, men nicken gick utanför den vänstra stolpen.

Efter en ganska jämn inledningskvart tog Torn över mer av spelet och började också skapa en del bra målchanser. Erik Rönningberg fick i den 17:e minuten ett bra skottläge utifrån, men skottet gick strax över. Minuten senare hade Christian ett skott utifrån som Hardeberga målvakten med stor möda lyckades tippa precis över ribban. En bra räddning på ett bra skott.

Torn fortsatte att skapa en del möjligheter Tommy hade ett skott i straffområdet efter drygt 25 minuters spel som dock målvakten kunde rädda utan större problem. Torn hade en hel del ganska farliga inlägg i den första halvleken som vållade en del bekymmer för hemmalaget, på ett av dessa var Tomas Martinsson oerhört nära att nå bollen med huvudet samtidigt som målvakten var på väg ut, men bollen gick precis över Martinsson.

Martinsson var farligt framme igen minuten senare när han löpte på en djupledsboll, men målvakten hann precis före. Ytterligare tre minuter senare hade Martinsson ett avslut från en position till vänster i straffområdet, men målvakten räddade även denna gång.

En av många målvaktsräddningar i den första halvleken

Även om Torn dominerade ganska klart under större delen av den första halvleken så var Hardeberga inte ofarliga när de satte igång sina snabba attacker. Hemmalaget var farligt framme i den 34:e minuten, avslutet från en position till höger gick lågt intill den första stolpen men Christopher Olofsson i Torns mål kunde rädda till hörna.

I den 36:e minuten hade Rönningberg ett skott utifrån som var värt ett bättre öde. Bollen gick i ribbans underkant och studsade ner på mållinjen och sedan ut. På returen kunde framstormande Tornspelare avsluta från nära håll, men hemmamålvakten gjorde en ny bra räddning.

Torn skapade mycket framåt i slutskedet av den första halvleken. Närmast ett mål var det definitivt i den 43:e minuten när Christian Nnaji kom i ett läge från vänster med ganska dålig vinkel. Christian sköt ett skott som prickade insidan av den första stolpen för att sedan gå parallellt med mållinjen för att sedan träffa även den andra stolpen. Några ansåg att bollen passerat mållinjen, dock inte domartrion och spelet fortsatte. Torn hade minuten senare ett skott tätt över, men 0-0 stod sig halvleken ut.

Torn kunde ta ledningen sex minuter in på den andra halvleken. Christian hade bollen på högerkanten när Sammy Pergament på den andra kanten ropade på bollen. Christian slog en bra boll till Sammy som hade stora ytor till vänster. Sammy tog sig in i straffområdet och slog en boll längst marken mot Tomas Martinsson. Målvakten fick fingrarna på bollen, men det studsade ändå upp till Martinsson som från nära håll kunde styra in 0-1.

Torn hade efter ledningsmålet ytterligare några bra minuter. Efter ungefär en timmes spel tappade man dock och Hardeberga fick alltmer att säga till om.

I den 62:a minuten hade dock Torn en bra möjlighet genom Christian som fick ett par skottläge efter bra förarbete av Tomas Martinsson. Dessvärre fick Christian ingen riktigt bra träff och skottet gick utanför.

Hardebergas kvittering kom på straff i den 64:e minuten efter att en hemmaspelare tagit sig in i straffområdet och föll över ett Tornben. Straffen slogs högt något till vänster, Christopher hade en hand på bollen men lyckades inte styra ut den.

Hardeberga kvitterar till 1-1

Efter detta så växlade lagen anfall och chanser med varandra. Hardeberga hade ett bra skottläge efter en hörna i den 67:e minuten, men skottet gick över. Två minuter senare hade Daniel Thulin ett läge. Daniel sköt ett bra skott ur en ganska snäv vinkel från vänster. Målvakten kunde rädda men det var nära att returen gick ut till en ensam Tornspelare, men oturligt för Torns del passerade bollen precis de Tornspelare som hade chans att nå returen.

I den 71:a minuten hade Hardeberga en jättemöjlighet att ta ledningen i matchen. Efter en hörna skulle Torn försöka rensa men bollen gick till en hemmaspelare som var helt ensam bara ett par meter från målet. Skottet gick dock inom räckhål för Christopher som kunde göra en bra räddning.

Efter det följde en ganska lång period då det inte hände mycket mer än att det var en del spelavbrott och lite byten.

I den 84:e minuten kom matchavgörandet. En hemmaspelare kom fram i ett bra skottläge och sköt ett skott som Christopher nådde nere vid den vänstra stolproten. Enligt den assisterande domaren hade bollen dock passerat mållinjen, något som Christopher och flera andra Tornspelare var oförstående till. Från min position var det omöjligt att se men trots protester dömde domaren mål, 2-1 till Hardeberga.

Under de knappt tio minuter, inklusive tilläggstid som återstod fick Torn inte till det i anfallsspelet och ett hårt kämpande Hardeberga försvarade sig effektivt och kunde avgå med segern.

Efter tre raka segrar drabbades alltså Torn av en förlust. Torn gjorde en bra första halvlek där Hardeberga höll jämna steg resultatmässigt mycket tack vare storspel från hemmamålvakten Martin Persson som hade god hjälp av både stolpar och ribba. En bit in i den andra halvleken tappade Torn det mesta av spelet och det blev också alltför negativt snack ute på planen. Samtidigt visade Hardeberga den hetare viljan och kunde vända matchen. Omgångens resultat innebär att det nu är rejält tätt i tabellen kring nedflyttnings- och kvalstrecket. Nästa lördag möter Torn BK Olympic, ett lag som precis som Torn har samlat ihop tio poäng så är långt i seriespelet.

Torn: Christopher Olofsson (målvakt), Amir Darban Khales, Markus Thulin, Joel Borg, Niklas Nilsson (1 varning), Daniel Thulin, Erik Rönningberg, Christian Nnaji, Sammy Pergament (1 varning), Tomas Martinsson (1 mål), Tommy Biro, Jonas Arnoldsson, Martin Andersson, André Sandstedt (spelade ej).


Direktrapporteringen

Aktuell ställning, 2-1 (0-0) SLUT

90 + 4 min: Matchen är slut. Torn har förlorat med 2-1.

90 + 2 min: Torn skapar inget just nu.

89 min: Torn anfaller, men får inte till det i straffområdet.

84 min: Skott Hardeberga som Christopher når nere vid stolproten. Enligt den assisterande domaren är bollen dock över linjen, 2-1 till Hardeberga.

82 min: Daniel Thulin ut, Martin Andersson in.

80 min: Mycket spelavbrott och lite spel de senaste minuterna.För ett tiotal minuter sedan ersattes Niklas Nilsson av Jonas Arnoldsson i Torns lag.

77 min: Spelavbrott efter en skada på Daniel Thulin som dock kan fortsätta matchen.

74 min: Oviist just då båda lagen skapar möjligheter.

71 min: Jätteläge för Hardeberga. Christopher räddar och Torn lyckas få bort returen.

69 min: Tommy Biro spelar ut bollen till Daniel Thulin till vänster. Daneil skott som målvakten räddar. Tornspelare nära att nå returen.

67 min: Bra läge för Hardeberga efter en hörna, skott över.

64 min: Hardeberga kvitterar till 1-1 på straff efter en svagare period från Torn.

62 min: Christian får ett bra läge efter för arbete Tomas Martinsson, skottet går dock utanför.


57 min: Martinsson avslut i burgaveln utsida efter högerhörna från Daniel Thulin.

55 min: Mycket Torn just nu.

51 min: En crossboll frå Christian når Sammy i öppet läge till vänster. Sammy spelar in bollen framför mål där målvakten får fingrarna på den men bollen når ändå Tomas Martinsson som kan styra bollen i mål.

45 min: Torn skapade mycket i slutminuterna av den första halvleken. Närmast var det när Christian Nnaji hade ett avslut ur snäv vinkel från höger där bollen gick i båda stolparna.


38 min: Torn har skapat en del på sistone, närmast var ett skott av Erik Rönningberg som träffade ribbans underkant. Även returen blev farlig men hemmamålvakten gjorde en bra räddning. Även Hardeberga har varit framme i något fraligt anfall. I Torn har Sammy Pergament blivit varnad.

20 min: Torn har haft ett par klara lägen de senaste minuterna, utan att få bollen i mål.

15 min: Ganska händelsefattig inledning. Torn tycks dock vara på gång nu. Dock inga öppna lägen så här långt. Niklas Nilsson har fått en varning.

Idag finns vi på plats på ett hett och för ovanlighets skull nästan vindstilla Knutsvallen. Vi återkommer med lite delrapporter under matchens gång. Matchen startar klockan 14.00.

Torn startar med följande lag:
 
Målvakt: Christopher Olofsson
Försvarare: Niklas Nilsson, Markus Thulin, Joel Borg, Amir Darban Khales
Mittfältare: Sammy Pergament, Erik Rönningberg, Christian Nnaji, Daniel Thulin
Anfallare: Tomas Martinsson, Tommy Biro
Avbytare: Jonas Arnoldsson, André Sandstedt, Martin Andersson

Endast en förändring har gjorts i startelvan sedan den senaste matchen och det är att Markus Thulin ersätter avstängde Viktor Edsheim.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta