Hem
 

         

Torns IF Herr A – Tvååkers IF, 3-2 (1-1)
Jubel i Torn efter segermålet

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Tvååkers IF, 3-2 (1-1)
2012-04-14 18:02
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Sammanfattning och länkar och matchbilder finns nu på plats. Sista uppdateringen gjord klockan 22:30.

Länkar om matchen:

Tornsif.com inför matchen

Direktrapporteringen


Skånska Dagbladet inför matchen "Division 2-debuten ett stort ögonblick"

Skånska Dagbladet efter matchen "Succépremiär för Torns IF"

Fotbollsskane.se inför matchen "Torns IF skriver ett nytt kapitel"

Fotbollsskane.se efter matchen "Torn vände och vann i premiären"

Tvååkers IF:s matchreferat


Bildspel:


Torns första mål i division 2:


Sammanfattning

Så var den äntligen här, dagen vi hade väntat på sedan I höstas, och det hade inte kunnat bli mycket bättre än så här!

En dag att minnas och skriva in högt på listan i klubbhistorien. Resan genom divisionerna har gått snabbt och när Torns IF idag gick in i division 2 för första gången så blev det som Skånskans rubrik löd en ”Succépremiär för Torns IF”.

Inramningen var riktigt bra! Den officiella publiksiffran stannade vid 385, men det kom folk även efter halvtidsvilan då räkningen avslutades, bland annat damlaget som anlände efter att ha hämtat hem tre poäng i sin seriepremiär i Malmö. Vädret var på topp och den nya läktaren gjorde också sitt till för inramningen. Ett gäng unga Tornsupportrar hade redan ett par timmar före match tagit plats på läktaren för att heja fram Stångbylaget mot nya stordåd och en busslast Hallänningar från Tvååker bjöd på ett visst motstånd på läktaren, vilket höjde stämningen ytterligare!

Många kända ansikten som tidigare haft olika roller i föreningen fanns på plats denna dag och det var riktigt roligt att se!


(Mycket folk på Tornvallen denna premiärdag!)

Själva matchen skulle också visa sig bli ett riktigt välregisserat drama. Det var kanske inte den bästa match rent spelmässigt, men i övrigt innehöll den det mesta i form av straffar och utvisningar åt båda håll och framför allt en sen vändning för Torns del.

Torn inledde ganska piggt de första minuterna och var riktigt nära en smakstart med ett ledningsmål redan i den första matchminuten. André Sandstedt kom igenom i ett bra läge efter en djupledsboll samtidigt som gästernas målvakt hamnade lite på mellanhand. André lyfte bollen över målvakten och in i straffområdet där Christoffer Persson hade en nick mot mål, men bollen räddades av en bortaförsvarare på mållinjen.

Trots ett uteblivet mål den gången var det ändå en positiv känsla i Torn inledningsvis och därför kom det som en smärre chock i en 13:e minuten när en närkamp i den högra delen av Torns straffområde ledde till att domaren blåste straff för Tvååker. De flesta på läktarplats var rörande eniga om att straffen var väldigt tveksam, men det hjälpte föga. I den 14:e matchminuten slogs straffen i mål och Tvååker hade tagit ledningen i matchen, 0-1.


(Fredrik Landén gick åt rätt håll, men nådde inte straffen, 0-1)

Torns spel kom av sig efter baklängesmålet och det skapade inte mycket till målchanser åt något håll. Mot slutet av den första halvleken kopplade Torn dock på nytt ett visst grepp och började komma allt närmare ett kvitteringsmål.

Torn hade tre hörnor inom loppet av någon minut i slutet av den första halvleken. Den andra av de tre hörnorna var en vänsterhörna från Erik Rönningberg som inte var långt ifrån att nickas i eget mål av en bortaspelare, men bollen gick utanför den bortre stolpen och Torn fick en högerhörna på övertid i den första halvleken.

Hörnan slogs snabbt och kort eftersom tiden var knapp. Bollen lyftas in i straffområdet där den i utkanten av straffområdet träffade armen(?) på en bortaspelare och domaren blåste straff. Dagens andra straff och även den här var omdiskuterad då man i Tvååker inte delade domarens bedömning att bollen tagit på armen. Straffen slogs säkert i mål av Daniel Thulin som satte bollen högt till vänster och Torn hade kvitterat till 1-1 strax före halvtidspausen.


(D. Thulin gör Torns första mål genom tiderna i division 2!)

1-1 i paus och båda målen kom efter omdiskuterade straffar så det var kanske ändå ett ganska rättvist halvtidsresultat.

Torn gick ut i den andra halvleken med en positiv känsla och det bör inte ha blivit sämre av att gästerna fick en spelare utvisad redan i den andra halvlekens andra minut efter att han fått sitt andra gula kort.

I den 55:e minuten fick Torn dock en kalldusch när gästerna tog ledningen efter en attack där man avslutade bra från en position till höger och satte bollen i mål intill den närmaste stolpen.

Torn gjorde ganska kort därefter tre väldigt offensiva byten i snabb följd då man satte in anfallsvapnen Tomas Martinsson, Niclas Lundberg och Jesper Rendin.

Inhopparna gav ny energi och Torn hade ett visst spelövertag och skapade en del utan att kunna vaska fram de riktigt heta målchanserna.

Istället höll Tvååker på att komma igenom i den 81:a matchminuten. Den situationen ledde till att Markus Thulin blev målchansutvisad efter att ha gjort omkull bortaspelaren som var på väg igenom. Antalet spelare i respektive lag var nu utjämnat.

Efter utvisningen fortsatte Torn att försöka trycka på, men med en man saknad i backlinjen så blottade man sig bakåt och Tvååker hade ett par riktigt farliga kontringar.

I den 83:e minuten hade gästerna ett riktigt bra kontring som hade kunnat innebära ett 1-3-mål, men bortaspelaren som fick möjligheten från nära håll framför den högra stolpen avslutade i burgavelns utsida.

På läktaren började man misströsta då Torn såg ut att vara på väg att förlora seriepremiären i division 2, men då kom vändningen som skulle få Stångby att jubla!

I den 86:e minuten var Torn i anfall och skapade tryck i offensivt straffområde. Niclas Lundberg fick bollen mitt i straffområdet med ryggen mot mål och spelade ut bollen till Ruben Grönevik till höger i straffområdet. Ruben avlossade ett skott som touchade en bortaspelare och bollen ändrade riktning och gick i mål vid den bortre stolpen! 2-2, jubel i Torn, men man var inte nöjda!


(Torn jublar efter 2-2, men vill samtidigt hinna med ett segermål.)

I matchminut 88 fick Torn en hörna från höger. Daniel Thulin slog en riktigt bra hörna och framför mål fanns lagkapten Erik Rönningberg som från nära håll höll sig framme och nickade in segermålet 3-2! Nu var jublet stort både på och utanför planen!


(Erik Rönningberg nickar in 3-2...)


(...och får omedelbert ta emot lagkamraternas gratulationer!)

Torn fortsatte att jaga mål i slutet. Inhopparna Jesper Rendin, Niclas Lundberg och Tomas Martinsson hade alla varsitt riktigt bra läge att utöka Torns ledning i slutskedet, men matchen slutade 3-2 och segerrusiga Tornare firade segern långt efter slutsignalen. En utmärkt start på division 2 för Torns del, även om spelet fortfarande kan bli bättre!

Tornsif.com fick cirka två timmar efter slutsignalen en intervju med en av tränarna, Richard ”Kalle” Ringhov som sa följande:

“-Glädjeruset fortsätter. En stundtals oviss premiärmatch. Jag tycker vi började bra, men straffen vi fick emot oss gjorde att vi blev tagna på sängen och spelet kom av sig. Resultatet gjorde att vi kom ur vår rytm i spelet. Straffen precis före halvtidsvilan kom perfekt för vår del. Vi sa i halvlek att vi kände att straffen gav oss den energi vi behövde för att styra andra halvlek. Deras mål i numerärt underläge kom därför som en chock för oss. Jakten gjorde att vi spelade väldigt mycket långa bollar och det brukar vi inte göra. Bytena gjorde att vi fick ny energi i laget och de två sista målen visade att Torns IF aldrig ger sig. En dag att minnas!”

Övriga resultat i premiäromgången:

Eskilsminne IF – Sölvesborgs GoIF, 2-1
GIF Nike – IS Halmia, 0-3
Kvarnby IK – FC Rosengård, 2-0
IFK Klagshamn – BK Olympic, 2-4
Ramlösa Södra FF – Högaborgs BK, 5-0

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik (1 mål), Markus Thulin (målchansutvisad), Viktor Edsheim (1 varning), Amir Darban Khales, Erik Rönningberg (1 mål), Emil Pedersen (ut 66), Christoffer Persson (ut 61), André Sandstedt (ut 61), Daniel Thulin, Carl Magnusson (1 varning), Niclas Lundberg (in 61), Tomas Martinsson (in 61), Jesper Rendin (in 66), Björn Ohlsson (spelade ej), Amir Rast Kerdar (spelade ej), Dennis Axelsson (spelade ej), Daniel Svensson (målvakt, spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta