Hem
 

         

Torns IF Dam – Lunds BoIS, 6-1 (2-0)
Glada miner i Torn efter segern mot Lunds BoIS

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Dam – Lunds BoIS, 6-1 (2-0)
2008-06-08 22:35
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Torns IF Dam – Lunds BoIS, 6-1 (2-0)

(Fler bilder från matchen finns i bildarkivet)

Det var en framgångsrik söndag för flera lag i Torns IF. De lag som ännu inte tagit någon seger i seriespelet vann idag sina matcher och ett av dessa lag var damlaget som idag vann Derbyt mot lokalrivalerna Lunds BoIS med hela 6-1.

Matchen var inledningsvis ganska jämn och båda lagen hade perioder då man hade initiativet. Torn hade kanske ett litet övertag inledningsvis men det skapades inte direkt några möjligheter i matchinledningen för något av lagen.

I den 19:e minuten hade Torn i alla fall en ganska bra möjlighet när Sofie Christensen kom till avslut, men skottet gick strax utanför.

Farlig Tornhörna i den första halvleken

Gästerna Lunds BoIS hade därefter i den 26:e minuten matchens så långt bästa målchans när man kom i en kontring. En bortaspelare lyckades runda Tornmålvakten Erica Persson men kom lite ur vinkel och från en position till höger i straffområdet rullade avslutningen precis utanför den bortre stolpen.

Lunds BoIS kom till matchen utan avbytare och det var nog inte att rekommendera i sommarvärmen. Efter cirka en halvtimmes spel började Torn etablera rejält ett tryck mot bortamålet.

I den 31:a minuten hade Torn ett farligt läge framför mål, men man kom inte till avslut och Lunds BoIS kunde rensa bort bollen. Torn fortsatte dock att trycka på och senare i samma matchminut fick Sofie ett skottläge i straffområdet, Sofie sköt bollen till vänster om målvakten och gav Torn ledningen med 1-0.

Torn fortsatte att trycka på även efter ledningsmålet och två minuter senare fick Sofie ett nytt skottläge. Skottet utifrån gick dock över.

I det här skedet av matchen tryckte Torn på rejält. I den 35:e minuten var det nära igen efter en tilltrsslad situation i Lunds BoIS straffområde, men Torn kom aldrig till något avslut. Minuten senare skulle Torn dock utöka sin ledning efter att en skottretur hamnat hos Pernilla Kamph i ett bra läge i straffområdet. Pernilla sköt bollen i mål intill den vänstra stolpen och gjorde därmed sitt första mål i seriespel för Torns IF på sina forna klubbkamrater.

Torns 2-0-ledning stod sig halvleken ut och som matchen utvecklat sig kändes det som en ganska stabil ledning.

Torn tar igen sig i haltidsvilan

Åtta minuter in på den andra halvleken kunde Torn utöka sin ledning till 3-0. Sofie fick bollen till vänster i straffområdet och lurade målvakten och kunde rulla in Torns och matchens tredje mål.

Sofie är på väg att utöka Torns leding till 3-0

Vid det här laget kändes matchen avgjort, men gästerna ville annat. Lunds BoIS Emelie Nilsson kunde reducera till 3-1 med ett högt skott som gick över Erica i Tornmålet.

Målet gav gästerna ny energi och Lunds BoIS skapade ett par hyfsade möjligheter till ytterligare reduceringsmål. Fyra minuter efter målet hade Lunds BoIS ett avslut ur snäv vinkel från höger som räddades till en resultatlös hörna. Ytterligare tre minuter senare hade gästerna ett bra skottläge, men skottet gick högt över.

Istället kunde Torn efter en extrainsatt drickapaus mitt i halvleken ta över taktpinnen på nytt. I den 69:e minuten kunde Torn utöka sin ledning till 4-1 efter att Amanda Persson överraskat motståndarna med ett skott från långt håll som sökte sig i mål vid den västra stolpen. 

Amandas distansskott som innebar 4-1

Efter 4-1-målet dröjde det bara ytterligare två minuter innan Torn kunde göra ännu ett mål. Denna gång var det Annelie Nilsson som gjorde sitt första mål i seriespel i seniorsammanhang efter ett skott efter en högerhörna som gick i mål strax under ribban. Målet innebar att Torn nu ledde med 5-1.

Annelie utökar Torns ledning till 5-1

Torn fick en bra möjlighet att ytterligare utöka sin ledning när Annelie med drygt tio minuter kvar att spela blev fälld på gränsen till straffområdet och Torn fick frispark i ett bra läge. Amandas frispark gick dock högt över gästernas mål.

Torn hade en ypperlig möjlighet att utöka sin ledning i den 83.e minuten när Linda Goudarzi blev frispelad, men gästernas målvakt räddade friläget.

Två minuter senare kunde dock Torn fastställa slutresultatet till 6-1 efter att Andrea Liljenborg fått ett öppet läge och med en säker avslutning slagit bollen i mål.

 

Andrea gratuleras efter att ha gjort 6-1

Lunds BoIS var därefter framme i ett farligt läge ett par minuter från slutet, men Tornförsvaret kunde rensa bort bollen och matchen slutade 6-1.

Efter matchen var det glada miner i Tornlägret, att första segern skulle komma just i lokalderbyt mot Lunds BoIS var kanske ganska väntat om man ser till tabellen. Det var dock riktigt skönt att det lossnade nu och att Torn kunde vinna denna prestigefyllda match med stor marginal. Lunds BoIS kämpade dock på bra utan avbytare och höll länge liv i matchen. Gästerna fick dessutom avsluta matchen med tio spelare efter att olyckligtvis ha råkat ut för en knäskada med cirka kvarten kvar att spela.

Lagen tackar varandra efter matchen

Nästa söndag väntar en svår hemmamatch mot Råå DIF för Torns del.

Fram till dess är dock läge att suga på den här karamellen som var Torns första seger för ett representationslag på damsidan på nära två decennier.

Grattis tjejer!


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta