Hem
 

         

Torns IF Herr A  - Eskilsminne IF, 3-0 (2-0)
En mycket nöjd Torntränare Richard

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A - Eskilsminne IF, 3-0 (2-0)
2012-05-26 17:29
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Efter två raka förluster vann Torn dagens seriematch Eskilsminne IF på ett storstilat sätt! Den sämsta insatsen på länge förra veckan byttes idag mot den bästa insatsen på länge. Det var idel glada miner bland spelare och ledare efter matchen och så här så en av Torntränarna Richard "Kalle" Ringhov till hemsidan en dryg timme efter slutsignalen:

”-Idag är det en fröjd att vara tränareTorns IF! Fantastisk insats av oss att komma tillbaka efter två dåliga matcher och presteraså här bra. Matchplanen fungeradetill 100 procent. Vi spelade gediget i 93 minuter. En sak som som vi tryckte på innan machen var att komma tillbaka i den ”goa Tornandan” och den hade vi verkligen idag!"

Länk till direktrapporteringen

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik, Markus Thulin (1 varning), Amir Darban Khales, Christopher Nilsson, Erik Rönningberg (1 varning, ut 86), Emil Pedersen, Niclas Lundberg (1 mål), André Sandstedt, Daniel Thulin (1 mål, ut 77), Tomas Martinsson (1 mål, ut 84), Björn Ohlsson (in 77), Carl Magnusson (in 84), Andreas Bladh (in 86), Jesper Rendin (spelade ej), Christoffer Persson (spelade ej), Dennis Axelsson (spelade ej), Daniel Svensson (målvakt, spelade ej).

Sammanfattning

Idag var det nykomlingsmöte på Tornvallen. Två nykomlingar som fått en bra inledning men där Torn haft en svacka de senaste två omgångarna gjorde att Eskilsminne var ganska klara favoriter hos oddssättarna inför dagens match. Eskilsminne kom till matchen obesegrade efter sex omgångar och med en imponerande målskillnad på 16-2! Eskilsminne besegrade också Torn i årets första träningsmatch.Torn har inte haft någon riktig tur med vädret. När undertecknad anlände till Tornvallen vid elvasnåret var det samma fina högsommarväder som de senaste dagarna, men en timme före avspark drog mörka moln in över Tornvallen och regnandet som pågick till och från fram till början av matchen skrämde säkert bort en del potensiella åskådare. Publiksiffran uppgick ändå till 225 och några av de yngre supportrarna fanns på plats redan vid elvatiden tills dess att det var dags att få autografer efter matchen. Ni ska ha ett stort tack för det fantastiska stödet under hemmamatcherna!Instabilt väder i samband med avspark och utöver vädrat så diskuterade den mer rutinerade publiken även färgerna på gästernas matchställ som inte tycktes falla dem riktigt i smaken.

Så kom matchen igång och det var gästande Eskilsminne som hade ett litet spelmässigt övertag under den inledande kvarten, men sen skulle regnskurarna upphöra och solen skulle lysa över såväl Tornvallen som Torns IF.Det var ganska händelsefattigt under de inledande tjugo minuterna av matchen sett till målchanser. Eskilsminne hade som sagt ett litet övertag inledningsvis, men efter cirka 15 minuters spel gled initiativet över något i Torns favör.

Fortsättningen av den första halvleken skulle bli desto mer händelserik. I matchminut 21 hade Eskilsminne matchens första riktigt heta målchans. En snabb och bra attack från gästerna resulterade i att man fick utmärkt läge i straffområdet. Ett dirketskott från bortaspelaren parerades dock av Tornmålvakten Fredrik Landénsom hade kommit ut så att han bara var ett par meter från avslutaren. Torn gick direkt till motangrepp och gjorde det riktigt bra. Bollen spelades ut till André Sandstedt till vänster på offensiv planhalva och André avancerade med bollen in i straffområdet innan han hittade in med en sidledspassning till Niclas Lundberg som från nära håll kunde placera in 1-0 till Torn efter 21 minuters spel!Torn skulle dock snart göra ytterligare ett mål. Ett par minuter efter 1-0-målet kom Torn i en ny attack och slog ett inlägg från vänster. Vid bortre stolpen nickade Tomas ”Tompa” Martinsson bollen mot mål, men bollen träffade en bortaspelare och gick utanför stolpen. Tornspelarna ville ha det till att bollen träffade armen och vädjade om en straff, men domaren blåste för hörna.

Högerhörnan lyfte Daniel Thulin in i straffområdet där bollen sedemera landade framför mål och Tompa höll sig då framme och kastade sig fram och styrde bollen i mål nere vid den vänstra stolpen. 2-0 till Torn i den 25:e matchminuten!


(Tompa styr in 2-0-målet!...)


(...som ledde till stor gjädje på Tornvallen!)

Domaren höll en nivå som tillät ganska mycket men i den 30:e matchminuten kom matchens första varning till en spelare i bortalaget som redan tidigare varit inblandad i några situationer där Tornbänken ansåg att ett gult kort hade varit berättigat. Bara två minuter senare sparkades Daniel Thulin ner ute vid sidlinjen av samme spelare och  det var ingen diskussion om att han även skulle tilldelas matchens andra gula kort och därmed blev det en ännu brantare uppförsbacke för gästande Eskilsminne som skulle få spela resterande delen av matchen med ett reducerat manskap på planen.Den första halvleken var ganska händelserik även under slutkvarten. Båda lagen skapade några riktigt skapliga möjligheter. I den 41:a minuten vädjade Torn ännu en gång om en straffspark, den här gången var det tydligt att bollen träffade armen på en bortaspelare i eget straffområde, men domaren var inte av åsikten att det var en bestraffningsbar hands, trots en del protester bland Tornspelare och hemmapublik. Första halvlek bjöd inte på fler mål och Torn gick till halvtidsvila med en 2-0-ledning samt en man mer på planen, dock kändes det inte som en säker ledning i det skedet eftersom Eskilsminne ändå skapat några farligheter i den första halvleken.I den andra halvleken ställde Eskilsminne upp med en trebackslinje för att satsa offensivt i jakten på att få med sig poäng från Tornvallen. Det var dock Torn som hade ett stort övertag sett till spel och målchanser i andra halvlek och hade det inte varit för att gästernas målvakt storspelade och gjorde ett par ”omöjliga” räddningar så hade Torns segersiffror kunnat bli ännu större.

Gästerna hade en av sina bästa möjligheter efter paus redan i den 51:a minuten. Ett mål där hade kunnit skapa nerv i matchen men Fredrik Landén hade bra koll på avslutet som togs utanför straffområdet och räddade skottet och styrde bollen i säkerhet utanför straffområdet.Torn hade ett otal mer eller mindre klara målchanser efter paus. Amir Darban Khales nickade utanför efter hörna i matchminut 52, Daniel Thulin kom fri till vänster i straffområdet i matchminut 54 men avslutade utanför den bortre stolpen, Niclas Lundberg fick ett nickläge framför mål i matchminut 59 efter ett högerinlägg från Christopher Nilsson men nickade över.Längre fram kom det ännu klarare målchanser. I matchminut 67 spelade Emil Pedersen bollen till Amir Darban Khales i straffområdet. Amir tog sig förbi sin motståndare, men målvakten stod för en riktigt bra räddning på närskottet. En ännu bättre räddning gjorde gästernas målvakt två minuter  senare när Tompa klippte till direkt från nära håll efter en finfin framspelning från André. Målvakten lyckades dock på något sätt både nå bollen och dessutom styra den utanför stolpen.I det här skedet av matchen skapade Torn bra målchanser på löpande band, ytterligare ett par bra möjligheter räddades av gästernas målvakt och det var lite frustrerat på Tornbänken då det ändå inte kändes helt avgjort efterson man ”bara” ledde med två måls marginal.I den 75:e matchminuten kom dock det förlösande 3-0-målet som definitivt avgjorde matchen. Torn tog sig in i straffområdet genom Niclas Lundberg som slog in bollen längst marken. Bollen gick dock bakom de Tornspelare som stormade mot mål, men den nådde istället Daniel Thulin i det vänstra hörnet av straffområdet som med en känslig lyftning såg till att bollen gick över målvakten och övriga spelare i straffområdet och landade i det bortre hörnet av målburen, 3-0 till Torn!Torn hade ytterligare ett par möjligheter att utöka sin ledning Den stora Torndominansen avtog dock något i slutskedet av matchen då Eskilsminne var framme i några attacker, men denna händelserika match bjöd inte på några fler mål utan slutade 3-0 till Torn och därmed har Eskilsminne inkasserat sin första förlust i årets seriespel.En riktigt stark insats av Torn som lyfte sig många snäpp jämfört med förra helgen. Nästa lördag väntar bortamatch mot tabelljumbon IFK Klagshamn som fortfarande jagar sina första poäng i årets seriespel.

Övriga resultat omgång 7:

Tvååkers IF – IS Halmia, 0-1
BK Olympic – FC Rosengård, 0-0
Ramlösa Södra FF – IFK Klagshamn, 4-0
Högaborgs BK – Sölvesborgs GoIF, 2-0
Kvarnbyy IK – GIF Nike, 2-2Inte många placeringsförändringar den här helgen. Torn ligger kvar på fjärde plats i tabellen. Eskilsminne är fortfarande tvåa, men tappar närkontakten med Halmia som tack vare omgångens resultat har ryckt åt sig ett försprång på fem poäng i tabelltoppen. 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta