Hem
 

         

IFK Klagshamn  – Torns IF Herr A, 1-5 (1-0)
Arkiv

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

IFK Klagshamn – Torns IF Herr A, 1-5 (1-0)
2012-06-02 16:26
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim
Länk till direktrapporteringen.

En pers där Torn hamnade i ett tidigt underläge mot tabelljumbon IFK Klagshamn och därefter missade mängder av klara målchanser innan det lossnade och man kunde göra fem mål under den andra halvlekens andra hälft!

Vi återkommer med en längre sammanfattning under morgondagen.

Richard Ringhov sa följande till hemsidan under hemresan från Klagshamn:

”-Underläge -01 mot Klagshamn efter tre minuter är inte någonting som vi hade räknat med. Frustrationen lyste igenom under resterande delen av halvleken. Just det med frustrationen talade vi om i halvlek och sa att det kunde bli avgörande om vi inte lade den åt sidan. I andra halvlek spelar vi som vi ska göra, fem mål under de sista tjugo minuterna säger allt.”  

Tränarkollegan Mikael Roos fyllde i:

”-Vi säger i halvlek att vi får vara lite mer positiva och ha is i magen. Man blir besviken över de här småsakerna vi gör fel. Men jag måste ändå ge en eloge till killarna för att vi inte slutar spela!”

”-Den sjukaste missen i mitt liv”. Sa Tomas ”Tompa” Martinsson och sitt läge från nära håll vid ställningen 1-0 till Klagshamn halvvägs in i den andra halvleken.

Sammanfattning:

Omgång 8 och match borta mot IFK Klagshamn med noll poäng i tabellen. En match som bara skulle vinnas och det är inte alltid lätt att vinna ”på beställning”.

Inför matchen snackades det om att med en bra start och ett tidigt mål skulle det nog kunna gå vägen utan större bekymmer, men det skulle bli precis tvärtom och lördagseftermiddagen skulle bli en riktigt pers där flera Tornanhängare påstod sig ha blivit ett par år äldre efter slutsignalen.

Torn fick en mardrömstart på matchen när en misslyckad utspark gav Klagshamn möjlighet att lyfta in 1-0 i öppet mål i den fjärde matchminuten. I övrigt ägnade sig Klagshamn bara åt försvar under resten av den första halvleken och gjorde det tillräckligt bra för att freda målet från påhälsning.

Torn förde spelet, man skapade under kortare perioder och ett tryck mot hemmamålet som gav ett par klara målchanser, medan man under andra perioder hade svårt att få ut något av sitt spelövertag och frustrationen spred sig på planen.

De allra hetaste möjligheterna hade Torn i slutskedet av den första halvleken. Erik Rönningberg slog en utmärkt frispark i den 45:e minuten, Emil Pedersen nickskarvade bollen i straffområdet, men bollen gick klockrent i stolpen och Klagshamn fick undan returen.

Minuten senare, på övertid i den första halvleken, kom Daniel Thulin runt på vänsterkanten och slog ett inlägg längst marken i straffområdet. Bollen nådde Niclas Lundberg som fick ett öppet läge framför mål, men målvakten räddade och Klagshamn gick till halvtidsvila med en 1-0-ledning.

I den andra halvleken satte Torn direkt en intensiv press mot Klagshamn som dock fortsatte att försvara sig tappert med nästan hela laget i det egna straffområdet.

Torn skapade ända målchans på målchans, vissa av dem riktigt bra, men bollen ville inte in. Detta berodde dels på mindre bra avslut av Tornspelarna, men också på att Klagshamn kämpade och blockerade avsluten genom måväkten eller genom uppoffrande försvarsspelare.

När vi hade hunnit exakt halvväls in i den andra halvleken så stod Niclas Lundberg för en riktigt bra framspelning till Tomas ”Tompa” Martinsson som fick tid på sig att överlista målvakten från nära håll, ett läge som han normalt inte skulle ha missat, men Torns utdelning så långt in i matchen hade inte varit normal och en förtvivlad Tornbänk fick se Tompas avslut gå utanför den högra stolpen.

Minuten senare infann det sig istället lättnad och glädje på bänken när Daniel Thulins vänsterinlägg hittade André Sandstedt framför mål och André satte fram foten och styrde in 1-1 på volley, även om hemmamålvakten var nära att rädda även denna möljighet.

Torn fortsatte att trycka på och skapa möjligheter för ett ledningsmål. Torn anföll med mycket folk och det höll på att straffa sig i den 76:e minuten när hemmamålvakten plockade ner ett inlägg och Klagshamn kunde gå till en kontring. Klagshamns andra farlighet i matchen höll på att resultera i hemmalagets andra mål. Avslutet utanför straffområdet såg ut att vara på väg att segla in i det vänstra krysset, men Fredrik Landén i Torns mål gjorde en utmärkt räddning när han precis lyckades nå bollen och styra den utanför till en resultatlös hörna.

I matchminut 78 kom Torns ledningsmål. Carl Magnusson slog ett inlägg från vänster som en hemmaspelare nickade ut till en hörna. Den efterföljande vänsterhörnan lyfte Erik Rönningberg in framför mål. Den duktige hemmamålvakten stod först för en bra prestation när han styrde bort bollen från det farliga området, men sen kom han fel i placeringen när bollen hamnade hos Markus Thulin till höger i straffområdet och Markus kunde lyfta bollen i mål i en lucka som fanns mellan målvakten och stolpen.

Torn hade vänt underläge till ledning och slutet lossnade även målskyttet. Bara två minuter efter ledningsmålet tog sig Niclas Lundberg ner djupt till höger i offensivt straffområde och spelade bollen snett bakåt till Tomas Martinsson framför mål som från nära håll kunde styra in 1-3.

Niclas Lundberg var riktigt pigg i den andra halvleken och låg bakom mycket i slutet av matchen. På liknande sett som vid 1-3-målet var han i högsta grad även delaktig i såväl 1-4 som 1-5 i matchens slutskede, två mål som båda gjordes av inhopparen Jesper Rendin.

Ingen stor fotbollsmatch, men mycket dramatik döljde sig bakom en fullt rättvis storseger som det till slut blev.

På onsdag väntar match mot BK Olympic i DM hemma på Tornvallen klockan 13:00. På lördag väntar en ny hemmamatch klockan 14:00. Då är det i seriespelet och Ramlösa Södra FF står för motståndet.

Övriga resultat omgång 8:

Eskilsminne IF – Kvarnby IK, 2-1
GIF Nike – Tvååkers IF, 0-2
IS Halmia – Högaborgs BK, 1-1
FC Rosengård – Ramlösa Södra FF, 3-0
Sölvesborgs GoIF – OK Olympic, 3-1

Resulaten innebär att Torn går upp på en tredjeplats i tabellen efter att ha passerat Ramlösa Södra FF som man möter i nästa omgång.

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik, Amir Darban Khales, Markus Thulin (1 mål), Christopher Nilsson (ut 64), Niclas Lundberg, Emil Pedersen, Erik Rönningberg, André Sandstedt (1 mål), Daniel Thulin (ut 76), Tomas Martinsson (1 mål), Carl Magnusson (in 64), Jesper Rendin (in 76, 2 mål), Andreas Bladh (spelade ej), Viktor Edsheim (spelade ej), Christoffer Persson (spelade ej), Amir Rast Kerdar (spelade ej), Daniel Svensson (målvakt, spelade ej).


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta