Hem
 

         

Torns IF A – BK Olympic
Lagen lämnar Tornvallen efter ett oavgjort resultat

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF A – BK Olympic
2008-06-14 14:15
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Torns IF A – BK Olympic, 2-2 (0-2)

Sammanfattning

Torn fick nöja sig med en poäng i den viktiga hemmamatchen mot BK Olympic. Detta efter att man legat under med 0-2 i halvtid och haft ett rejält tryck mot Olympics mål i den andra halvleken där ett segermål för Torn hängde i luften.

Under den inledande kvarten av matchen hade Torn ett antal farliga hörnor, som dock inte resulterade i något mål.

Olympic kom därefter fram i några bra attacker och hade ett par avslut som tvingade Martin Jälmby i Tornmålet till ett par bra räddningar.

Efter cirka tjugo minuters spel hade Torn ett långt anfall där man skapade tryck mot gästernas mål, anfallet avslutades med att Tomas ”Tompa” Martinsson sköt ett skott ur snäv vinkel som målvakten kunde rädda.

Minuten senare slog Erik Rönningberg en bra djupledsboll som nådde Tompa på offensiv planhalva. Tompa såg att målvakten var långt ute och försökte lobba in bollen, men bollen gick strax över.

Minuten senare kunde gästerna ta ledningen i matchen efter att En rensning från Jälmby i målet dessvärre togs om hand av en bortaspelare som kunde göra 0-1 med en väl avvägd lobb.

Torn försökte få till ett kvitteringsmål och det var inte långt borta i den 27:e minuten när ett misslyckat inlägg från Sammy Pergament träffade ribbans ovansida. Tre minuter senare kunde dock Olympic istället utöka sin ledning. Målet kom efter en hörna från höger som följdes av en mycket välplacerad nick, dock borde Torn ha fått en frispark i situationen som föregick hörnan, något som den assisterande domaren också erkände direkt efter målet.Torn fick nu jobba i rejäl uppförsbacke men man kämpade vidare och skapade ett par reduceringschanser strax före halvtidsvilan. I den 42:a minuten tog sig Sammy in i straffområdet efter en dribbling, men han fick inte något tryck i avslutningen och målvakten kunde rädda. Strax före halvtidssignalen var Christian Nnaji framme i ett farligt läge framför mål efter en Tornfrispark i offensivt läge, men han kom inte till avslut innan gästerna kunde få bort bollen. Ställningen i halvtid var 0-2 efter två bra avslut från Olympic som resulterade i mål i en halvlek som annars var ganska jämn.

Några minuter in i den andra halvleken började Torn etablera ett allt mer klart tryck mot Olympics mål. I den 51:a minuten fick Tommy Biro ett bra skottläge i straffområdet, men skottet gick över. Mindre än minuten senare förhindrade ett missförstånd mellan Tommy och Tompa i straffområdet att Torn fick ett friläge.

I den 55:e minuten fick dock Tompa ett öppet läge och han kunde trycka in reduceringen till 1-2.

Torn fortsatte trycka på och bara tre minuter senare slog Enes Basic in bollen till Tompa som tog emot bollen och vände och avslutade på halvvolley, bollen gick i mål igen och Torn hade kvitterat till 2-2.

Torn dominerade i stort sett hela den andra halvleken och stundtals hade man ett massivt tryck mot Olympics mål. Efter drygt 70 minuters spel hade Torn en period då man radade upp öppna chanser på löpande band. Enes hade ett avslut några meter från målet från en position till vänster. Bollen gick över målvakten, men räddades av en försvarare framför mållinjen. Samma minut hade Tompa två farliga avslut som räddades av målvakten. I samma veva borde nog Torn ha fått en straffspark när en bortaspelare i samband med en hörna tog bollen med handen över huvudhöjd.

Torn fick dock inte många domslut med sig idag från den Malmöitiska domartrion som också erkände ett par misstag under matchen.Torn hade strax före slutet en ny period då man pressade för ett segermål, men idag var man inte tillräckligt effektiva för att få med sig tre poäng från matchen.

Torn gjorde dock en bra insats spelmässigt idag, man spelade under stora stunder ut Olympic, men gästerna hade en bättre effektivitet i avslutningarna och kunde få med sig en poäng från Tornvallen. Nästa söndag väntar en svår uppgift för Torn när man möter tabelltvåan Kvarnby IK på bortaplan.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Niklas Nilsson (1 varning), Markus Thulin (1 varning), Viktor Edsheim, Amir Darban Khales, Sammy Pergament, Erik Rönningberg, Christian Nnaji (1 varning), Daniel Thulin, Tommy Biro, Tomas Martinsson (2 mål), Joel Borg (1 varning), Enes Basic (1 varning), André Sandstedt (spelade ej), Anders Tegner (spelade ej).


Direktrapporteringen


Aktuell ställning, 2-2 (0-2) SLUT

Mer info om matchen kommer senare, dock inte idag.

90 + 3 min: Christian varnad. Matchen är slut, 2-2.

90 + 1 min: Djupledsboll från Erik som sånär når Martinsson.

90 min: Torn pressar rejält nu.

87 min: Två avslut från vänster av Martinsson i samma anfall efter förarbete från Sammy. Målvakten räddar båda efter vissa problem med det första.

85 min: Erik Rönningberg skott över från en position strax utanför straffområdet efter en hörna.

81 min: Enes Basic varnad och Olympic får en frispark på offensiv planhalva. Frisparksläget var bra, men bollen sköts över.

79 min: Torns intensiva press av avtagit något de senaste minuterna.

74 min: Torns jättechanser avlöser varandra. Martinsson först ett volleyskott som målvakten räddar nere vid sin högra stolpe till hörna. Därefter öppet läge för Martinsson som åter räddas till hörna. På den efterföljande hörnan träffade bollen tydligt handen på en bortaspelare, men domaren friade.

73 min: Torn trycker på. Enes avslut från vänster i straffområdet som överlistar målvakten men räddas av en försvarare som nickar bort bollen framför mållinjen.

70 min: Frispark Torn i bra läge från kanten, resultatlös.

69 min: Dubbelhörna Olympic, Martin Jälmby boxar bort.

68 min: Joel Borg varnad. Sammy Pergament har gått in istället för Daniel Thulin.

67 min: Farlig trippelhörna Torn. Målvakten tippar över ribban två gånger.

65 min: Varning för Markus Thulin.

63 min: Heta känslor nu, domaren släpper det mesta idag.

58 min: Enes Basic som precis kommit in istället för Sammy Pergament slår ett inlägg från höger som Tomas Martinsson tar emot och kommer till avslut på halvvolley, 2-2!

55 min: Tomas Martinsson får ett öppet läge i straffområdet och reducerar till 1-2

53 min: Torn har nyligen haft två fina reduceringschanser. Tommy Biro sköt över i straffområdet först, och kort därefter var det ett missförstånd mellan Torns anfallare som gjorde att chansen gick om intet.

45 min: Torn skapade en del möjligheter i slutet av den första halvleken utan att få utdelning och har ett svårt 0-2-läge att försöka ta sig tillbaka från i den andra halvleken. Niklas Nilsson, som en varning i den första halvleken gick ut med en skada och Joel Borg ersatte.


35 min: Farligt skott från Erik Rönningberg efter en högerhörna, bollen täcks precis utanför till en ny högerhörna som avslutas med ett skott över från Markus Thulin.

30 min: Torn har haft ett par bra anfallsförsök efter 0-1. I den 30 minuten gör dock Olympic 0-2. Situationen uppkom efter en tveksam situation som den assisterande domaren bad Tornbänken om ursäkt för. Istället för Tornfrispark blev det en hörna för Olympic som nickades i mål.

22 min: Efter ett par chanser åt vardera håll tar Olympic ledningen en väl avvägd lobb.


15 min: Torn har haft en del farliga hörnor i matchinledningen, medan Olympic har kommit fram i några snabba attacker som Martin Jälmby har fått avvärja långt ut. Ännu ingen riktigt farlig målchans. Vi återkommer med ett par delrapporter under matchens gång.

Torn startar med följande lag mot Olympic:

Målvakt: Martin Jälmby
Försvarare: Niklas Nilsson, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Amir Darban Khales
Mittfältare: Sammy Pergament, Christian Nnaji, Erik Rönningberg, Daniel Thulin
Anfallare: Tomas Martinsson, Tommy Biro
Avbytare: André Sandstedt, Anders Tegner, Enes Basic, Joel Borg


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta